Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי סבב התייעצויות בשבוע שעבר סביב רכישת משפחתית ידנית (תקציב עד 100K ש"ח) יצאתי לסיבוב סוכנויות (אבל הספקתי רק חצי ממה שרציתי).

ראיתי את ההונדה סיביק האצ'בק, שאין מה לדבר - קנתה אותי. מנוע 1800 חזק, במבצע סוף שנה (עם מרכאות או בלעדיהן), איש המכירות נתן לי שפע של תוספות (חיישני רוורס, מערכת מולטימדיה ובטח שכחתי כמה דברים), והכל ב-121K. גבוה גבוה מהתקציב שלי.

ראיתי את היונדאי I30CW, שכרגע נראית לי המועמדת העיקרית. מכונית גדולה, מרווחת מאוד גם מאחורה וגם בתא מטען, רמת גימור גבוהה כסטנדרט, ומחיר של כ-104K לפני משא ומתן כלשהו. הבעיה היא מה שמסתתר מתחת למכסה הקדמי - מנוע 1400, עם 100 כוחות סוס. היום יש לי פוקוס 2006 עם מנוע 1600 ו-100 כוחות סוס ואני מאוד מאוד מאוכזב ממנו. היונדאי לא נראית הרבה יותר קלה מהפוקוס, אם בכלל, האם המנוע הזה מספיק לה?

ראיתי גם את ה-2008, היא קטנה לי מידי. זה באמת 208 שמתחו אותה, זו לא באמת מכונית משפחתית. גם הספסל האחורי שלה נראה כל כך עלוב... בסוכנות היא יקרה אבל הבנתי שיש איזו חברת ליסינג עם מלאי 0 קילומטרים שהיא מוכרת במחיר משמעותית יותר זול. בכל אופן, זו לא ממש אופציה כרגע.

עשיתי גם סיבוב בפי גלילות, ללא תוצאות. הכל שם אוטומטי, הבנתי מאנשי המכירות שם וכן מכמה טלפונים שעשיתי שאין לי מה לחפש בחברות ליסינג - אין להם ידני וזהו. באלבר אמרו לי שאיחרתי בחודש, לפני כחודש היה להם מלאי של קשקאי ידניות 0 קילומטר שהם מכרו בכ-92 אלף שקל. חבל.

נשאר לי לראות את הפוקוס ואת הסקודה ייטי.

אני אשמח לכל הערה ועצה,

שלמה

פורסם

אני חושב שלפני שתפסול את היונדאי, אולי תבצע נסיעת מבחן? יש שם גיר בעל 6 יחסי העברה אם אני זוכר טוב, זמני התאוצה צריכים להיות סבירים למדי.

אתה יכול לקחת גם את הi30 בגרסת ההצ'באק, ייתכן והיא קלה יותר.

לא יודע אם זה בא בחשבון, אבל קיה ריו ידנית 1.4 עם גיר ידני 6 הילוכים יכולה להשאיר אותך עם עודף, זו גם אופציה לא רעה לדעתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כיוון שאתה צריך לשקול זו פוקוס ידנית חדשה.

הבעיה של הפוקוס שלך (אוטומטית מ 2006) ידועה. זה היה רכב עם מנוע חלש וגיר שלא עזר.

בגרסה החדשה המנוע מיישר קו עם הסטנדרט והתיבה הידנית רק משפרת את המצב.

יש מבצעי סוף שנה וזה זמן טוב לדבוק. שנה שעברה כבר הזמנתי פוקוס סטיישן ידנית מאובזרת וממוגנת ב 108 על הכביש. אני רק יכול להניח שאם יש כעת ידנית היא תעלה עוד פחות.

התרשמתי לטובה בנסיעת המבחן.

אוהבים לבקר אותה כאן בכך שהיא צפופה יחסית למקובל אבל לדעתי קצת מפריזים עם העניין ובכל מקרה זה נכון לגבי הספסל האחורי. את בעיית תא המטען הצנוע פותרים עם הסטיישן.

פורסם

הפוקוס רגע לפני מתיחת פנים ואני חושב שהייתי מעדיף לחכות לדגם החדש.

אני לא מבין למה לא בדקת את המשפחתיות המובילות והסתפקת באלו שנמצאות בתחתית הטבלה? מזל שלא הלכת לבדוק את mg350...

לך לסוזוקי ותבדוק את הקרוסאובר ולסיאט לבדוק את הלאון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מבין למה לא בדקת את המשפחתיות המובילות והסתפקת באלו שנמצאות בתחתית הטבלה?

לך לסוזוקי ותבדוק את הקרוסאובר ולסיאט לבדוק את הלאון.

ראיתי את הקרוסאובר כבר לפני כמה שבועות, היא מאוד צפופה מאחורה. יש לי בן מאוד גבוה יחסית לגילו ואני מעריך שבתוך שנה הוא יעבור אותי בגובה (אני 1.82). כשישבתי בקרוסאובר מאחורה, הראש שלי שפשף את התקרה.

ראיתי את הסיביק האצ'בק, זה תחתית הטבלה? אבל היא עולה 121 אלף שקל וזה גבוה משמעותית מהתקציב שלי.

כתבתי בהודעה המקורית שאני עוד צריך לבדוק את הפוקוס ואת הייטי ועכשיו נוסיף גם הסיאט לאון, למרות שאני ממש ממש לא אוהב את צ'מפיון (מנסיון - בעבר היתה לי פולו קלאסיק).

פורסם

הבעיה היא שאתה צריך מרווח ראש מעולה במושב האחורי, פלוס גיר ידני פלוס רכב חדש. זה מצמצם מאוד את האופציות...

אני במקומך הייתי מתפשר קצת ומנסה למצוא ניסאן קשקאי ידני משומש קלות. כחדשים הם נמכרו ב-110-130 אלף ₪ כך שמשומשת בת שנה אמורה כבר להיכנס לתקציב, ואני מאמין שכבר יש כאלו שהתייאשו מגיר ידני ורוצים למכור.

או שתגיד לבן הגבוה שישב קצת מכופף :)

עריכה: עכשיו נזכרתי - מה עם סקודה רומסטר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

כמה דברים, קודם כל שים לב שמישהו בפורום רכש את ההונדה ב114.

שנית אני לא מבין את הקטע עם הגובה, אני 1.87 ונכנס במושב האחורי של הפיאסטה הידנית.

ואני גם קצת לא מבין למה טרם ביצעת נסיעות מבחן על כל המועמדות, זה ייתן לך תמונה ברורה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Yossim
פורסם

השאלה איך המרחב הפנימי של הריו ביחס לאלטרנטיבות, בכל זאת היא תת משפחתית, בעוד היונדאי, ההונדה והפורד הינן משפחתיות.

פורסם

הזכירו כאן את הרומסטר, היא משפחתית נהדרת ומ-א-ד מרווחת ליושבים מאחור. מנוע חזק וחסכוני (אצלי עשתה 15 ק״מ/ל׳ משולב ב-3.5 שנים שהייתה אצלי).

החסרון שלה הוא תא נוסעים פשוט יחסית. הייטי אמנם טובה ממנה אך גם יקרה משמעותית - הדגם החדש נמכר ב-129K ש״ח.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

היתרון של הדגם המוחלף הוא במחיר. אם לפני שנה מכרו ידניות בזמן מבצע ב 108 על הכביש לגרסת סטיישן ממוגנת ומאובזרת אז אני מניח שבמבצע הנוכחי יש סיכוי להמחיר טוב עוד יותר. זה רק אם יש להם בכלל ידניות במלאי.

פות"ש, חיפשת יד שניה? נכון שקשה למצוא אבל לא בלתי אפשרי. אני מצאתי סיוויק כמעט חדשה.

פורסם

עניין הגובה הוא אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם בשל היחס בין הרגליים לטורסו. טורסו ארוך יותר = דרישה למרווח ראש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...