Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי תיק מניות באינטרקטיב ברוקרס,

לפניהם הייתי במיטב דש והתיק היה ברווח, שילמתי את המס שהייתי צריך, עברתי לאינטרקטיב (ששם לא מדווחים מס אוטומטית, אלא כל לקוח באחריותו לדווח) ומאז התיק שלי בהפסד קטן.

למי אני צריך לפנות בשביל לדווח למס הכנסה על רווח\הפסד ?

אגב, אני עוסק מורשה, אבל רואה החשבון שלי רוצה 300$ בשביל לבצע את הדיווח, ומבחינתי זה מופרז, במיוחד בגלל שיש לי את כל הדוחות שאני צריך ממיטב ומאינטרקטיב.

איזה בעל מקצוע יכול לטפל בזה בתנאים קצת יותר נוחים וזולים?

פורסם

לגבי דרך הדיווח - היא מאוד פשוטה ולא מסובכת

פעמיים בשנה, במהלך חודש יולי ובמהלך חודש ינואר מדווחים למס הכנסה על מחצית השנה הקודמת את הפרטים הבאים (בדף שאתה כותב וחותם עליו)

כל הנתונים נובעים מפעולות מכירה (או סגירת פוזיציה במקרה של שורט) במחצית השנה הקודמת ומומרים לשקלים:

סה"כ רווח, סה"כ הפסד, סה"כ רווח נטו (רווח פחות הפסד), סה"כ מחזור מכירות.

את הטופס הזה מגישים במס הכנסה. אם הרווח נטו חיובי משלמים מקדמת מס עליו (25% ממנו).

וזהו לגבי הדיווחים הנוספים שתידרש אליהם

חוץ מזה, אחת לשנה במהלך מילוי הדוח השנתי יש שלושה נספחים לדיווח (קל מאוד למצוא אותם דרך המילוי באינטרנט) שתצטרך למלא - אחד עבור חשבון שבו נוכה מס במקור - מיטב בשבילך. ושניים עבור חשבונות מהם לא נוכה מס במקור - אחד עבור כל מחצית שנה.

את הנתונים מכל הנספחים האלו אתה מסכם וממלא בדוח השנתי וזהו, מס הכנסה ידע לגבות ממך עוד מס או להחזיר לך עודף בהתאם למה ששילמת (ישירות ובעקיפין דרך מיטב) לבין מה שמגיע לך לפי כלל הפעילות שלך.

אולי זה נשמע מסובך בפעם הראשונה שמבצעים זאת, בפעמים הבאות מדובר בלא יותר מאשר מספר דקות עבודה.

אני רוצה להדגיש שאינני רו"ח או יועץ מס ויכול מאוד להיות שיש טעויות בהסבר שנתתי. התבססתי בו על דברים שאני עשיתי עפ"י הנחיות שקיבלתי בביקור במס הכנסה.

פורסם

מדובר פה על דוח נפרד לחלוטין מהדוח שאני מגיש על הכנסות העסק נכון ?

לפי איזה שער דולר אני ממיר לשקלים ? הרי שער הדולר משתנה כל יום.

פורסם

אין לי עסק אז אינני יודע

הדו"ח נקרא "דין וחשבון על הכנסות בארץ ובחו"ל" טופס 1301

הנספחים אותם צריך למלא נקראים "נספח ג' לטופס הדוח השנתי" טופס 1322 - ממלאים אחד עבור החשבונות מהם נוכה מס במקור

ושני טפסים, אחד עבור כל מחצית שנה עבור החשבון ממנו לא נוכה מס במקור.

http://taxes.gov.il/TaxesFormsList/itc1322_13.pdf

לגבי שער הדולר - אכן צריך להמיר מהדולר (או ממטבעות אחרים) לפי השער היציג בכל יום מכירה - בקטנה למי שמשקיע ערך, סיוט לסוחרים יומיים.

פורסם

לא. מדובר על אותו דוח בדיוק.

דוח שנתי מרכז בתוכו את כל ההכנסות והפרטים שיש לנישום (=אתה) באותה שנת מס - כלומר, כל ההכנסות החייבות במס מעסק, רווחים מני"ע, נק' זיכוי, ועוד.

עושים חישוב של הכל יחד ואז רואים אתה בסוף חייב להם או הם לך.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

הבנתי. בכל מקרה, הרואה חשבון רוצה 300$ בשביל לחשב את עניין המניות, ומבחינתי זה מוגזם.

יש לי דרך לעשות את כל החישובים לבד, לתת לו את התוצאה הסופית ושרק יצרף את זה לדוח כמו כל הכנסה\הוצאה אחרת שלי ?

פורסם

כשרואה החשבון מכין את הדוח הוא חותם עליו

קשה לי להאמין שהוא יהיה מוכן להגיש דוח שאתה הכנת

הכי טוב שתשאל אותו

כמובן שיש לך אפשרות להכין את כל החישובים לבד (או בעזרת לשכת ההדרכה של מס הכנסה שנפתחת באזור אפריל והיא בחינם) ולהגיש את הדוח בעצמך

פורסם

כמו שנאמר - סביר שרו"ח לא יסכים (ובצדק מבחינתו) לקבל ממך חישוב ולכלול אותו בדיווח.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
כמו שנאמר - סביר שרו"ח לא יסכים (ובצדק מבחינתו) לקבל ממך חישוב ולכלול אותו בדיווח.

אבל הוא לא מקבל ממני

הוא מקבל דוח חתום ע"י בית השקעות.

• תוכן חדש...