Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אקדים ואציג את הבדיקה של המכון בשעתו : 206 xs ידנית, שנתון 2002 161,000 ק"מ. סעיף מנוע - רצועות מנוע יבשות , חוסר שמן מנוע , תושבות מנוע יבשות. (שאלה מעניינת שעלתה לי בראש - כמה זמן ישנה אחריות למנוע לאחר בדיקה אם בכלל? )

מיד לאחר רכישת הרכב בוצע ריקון שמן ומילוי שמן 10w40 של ליקווי מולי ונוזל רדיאטור של וולאו. מבחינת מנוע סחב יפה , לעולם לא התחמם. כשהרכב הגיע לק״מ המכובד של 167,000 ק״מ (כן , לחדי העין המנוע עבר סך הכל 6000 ק״מ ב-7 חודשים) , הוא התפגר. בחודשיים וחצי האחרונים - הנסיעות השגרתיות היו בבוקר נסיעה של 5 דק׳ לרכבת וחזרה בערב. פעמיים בשבוע נסיעה של בערך 15 -20 דק׳. יום בהיר אחד בעודי על איילון , התחלתי להרגיש שהאוטו רועד בטירוף. בבדיקה אובחן שיש בעיה בשסתומים של צילינדר מס׳ 4. ההצעות היו לפתוח ראש ולזרום משם - חשש לסדק, חשש לאכילת שמן מופרזת לאחר מכן, ושאר מרעין בישין. מה שאומר לשלם על פתיחת ראש ואז אם אין מה לעשות להחליף מנוע. יש לציין שהרכב רוב הזמן ננהג בצורה שקולה ולא חצה את ה-110 קמ״ש. ממש ננהג בכפפות של משי. ישבתי עם עצמי וניסיתי לחשוב איך זה הגיוני שמנוע מת אחרי 6000 ק״מ. המנוע לעולם לא התחמם. ולא נקרע. טורים לעולם לא חצו את 3300-3400. האם לפי תוצאות הבדיקה המנוע היה מועד לפורענות וזה היה סה״כ עניין של זמן עד שיתפגר? האם יכול להיות שהשמן הרס את המנוע? או שאולי אופי הנסיעה ברכב ? האם סתם חוק מרפי היכה בלי סיבה דווקא בי ? קרה לעוד מישהו ורוצה לשתף? אשמח לכל בדל מידע שתחלקו איתי. תודה רבה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

בזמנו היה לי פגו 206 שנת 2000 ( לפני שנתיים) מנוע 1.4, נקנתה מיד ראשונה עם קצת פחות מ 100 אלף ק"מ, עברה בדיקה, ב 102 אלף ק"מ הוחלף המנוע לחדש, הרכב לא התחמם לי, יום בהיר אחד התחיל לזייף ומפה ההתדרדרות התחילה מהר מאוד, הרכב ננהג בזהירות על ידך ב 6 אלף קילומטר האחרונים לך תדע מה היה ב 160 לפני, תקן והמשך בנסיעה, זה בעאסה אבל זה אחד הסיכונים ברכב ישן

פורסם

נתחיל אחד אחד:

1. איזו אחריות בדיוק למנוע, אתה רוצה ממכון בדיקה שרשם לך את כל הרג'קטים שרשמת ? (לא קראת כאן כנראה מספיק דו"חות בדיקה).

2. הרכב נקנה עם חוסר שמן במנוע. תעשה אתה לבדך חושבים (גם אם שמרת על הרכב כבבת עינך - כנראה שהבעלים הקודמים לא, או לא מספיק. זו סיבה אפשרית או אולי רק תורמת לכשל (אולי יש עוד סיבות לכשל, אבל לא חושב שזה כ"כ משנה כעת).

3. אין מה לעשות - זה קורה (גם לטובים ביותר). חבל לחפור יותר מדיי על מנוע שכשל (עם כל הכאב הנפשי והכלכלי שנגזר מזה).

4. השאלה שלך (ואולי אאל"ט כבר שאלת בפוסט אחר) צריכה להיות - האם אני מתקן מנוע נוכחי / מחליף מנוע / מחליף רכב.

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי,לא מסכים עם הנאמר בסעיף 3 ואסביר לך:

יכול להיות,שיש תקלה נסתרת במערכת הקירור ברכב,שגרמה להרס המנוע וגם אם ארכיב מנוע חדש מהניילונים הוא עלול להתפגר.

לפי תיאור הבעיה המנוע כנראה עבר טראומה של רתיחת יתר ואם לא היה סימן מקדים בשעון החום שהתריע או שמנורת ה STOP הידועה לשימצה לא נדלקה אז כן -יש בעיה,שלפני שיוחלף המנוע/ישופץ בהתאם לצורך שווה לבדוק אותה ביסודיות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
נתחיל אחד אחד:

1. איזו אחריות בדיוק למנוע, אתה רוצה ממכון בדיקה שרשם לך את כל הרג'קטים שרשמת ? (לא קראת כאן כנראה מספיק דו"חות בדיקה).

2. הרכב נקנה עם חוסר שמן במנוע. תעשה אתה לבדך חושבים (גם אם שמרת על הרכב כבבת עינך - כנראה שהבעלים הקודמים לא, או לא מספיק. זו סיבה אפשרית או אולי רק תורמת לכשל (אולי יש עוד סיבות לכשל, אבל לא חושב שזה כ"כ משנה כעת).

3. אין מה לעשות - זה קורה (גם לטובים ביותר). חבל לחפור יותר מדיי על מנוע שכשל (עם כל הכאב הנפשי והכלכלי שנגזר מזה).

4. השאלה שלך (ואולי אאל"ט כבר שאלת בפוסט אחר) צריכה להיות - האם אני מתקן מנוע נוכחי / מחליף מנוע / מחליף רכב.

שאלתי מספר לא מבוטל של אנשים , כולל מוסך מאוד מכובד. מסתבר שחוסר שמן במנוע ורכב ישן זה מונח מקביל. חוץ מזה שמנוע בלי שמן בבדיקה היה גורם לתוצאות בדיקה חמורות יותר. יש לציין ששבוע לאחר הקניה השמן הישן רוקן והוכנס שמן חדש.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• ספונסר פורום
פורסם

צלם את השסתומים הלא תקינים ותקבל תשובה מדוייקת.

האם הם עקומים? שרופים? צילנדר 4 מבחינתך זה הצילינדר הקרוב לטיימיג או לגיר?

פורסם
צלם את השסתומים הלא תקינים ותקבל תשובה מדוייקת.

האם הם עקומים? שרופים? צילנדר 4 מבחינתך זה הצילינדר הקרוב לטיימיג או לגיר?

שסתומים לא תקינים , עקומים או שרופים - ניתן לראות רק אחרי שמורידים ראש מנוע לא? צילינדר 4 זה הקרוב לגיר.

פורסם
לא הורידו ראש עדיין? אז איך הוחלט שכל 4 השסתומים לא תקינים?

לא הוחלט . נעשתה בדיקה שמצאה שלחץ בבוכנה הוא 30 psi . בלי לפתוח את הראש לא ניתן לדעת אם שסתום 1 , 2 או כל ה4 דפוקים. אני טועה ?

פורסם

בשביל להרוס מנוע NFU צריך להיות גאון. ראיתי מנועים כאלה ששתו מים בשלוליות (ולא ניזוקו), כאלה ששמו להם מים במערכת שמן... מה לא. קשה מאוד להרוג אותם.

אני מחכה לסוף פסוק בשירשור הזה - לראות באמת מה קרה שם, יהיה מעניין :D :D

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
נבדק לחץ הפוך? אולי הבוכנה מעוותת?

היה חוסר מים אחרי הקרטוע באיילון?

לא היה חסר מים. לא יודע אם נבדק לחץ הפוך. הרכב בילה בשתי מוסכי צרפתיות מובילים.

פורסם
בשביל להרוס מנוע NFU צריך להיות גאון. ראיתי מנועים כאלה ששתו מים בשלוליות (ולא ניזוקו), כאלה ששמו להם מים במערכת שמן... מה לא. קשה מאוד להרוג אותם.

אני מחכה לסוף פסוק בשירשור הזה - לראות באמת מה קרה שם, יהיה מעניין :D :D

צר לי מאוד להיות הגאון הזה שהורס. לא באמת ניסיתי , אבל כך יצא. הרכב לא ננהג באגרסיביות ולא בפראות. קיבל מים של וולאו ושמן של l.m . החזיר את נשמתו לבורא . מקווה שהמחליף שלו יאריך ימים יותר.

• ספונסר פורום
פורסם

משהו לא מסתדר באבחון ובסיפור שלך, אתה מוזמן להביא את האכב אלי לאבחון ובדיקה ללא תשלום, טפילו רק כדי לספק את הסקרנות של איציק.נ

• תוכן חדש...