Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ואתמול במהלך מזג האוויר הסוער מלאתי אוויר בצמיגי הרכב + האופנוע

שמתי לב שהלחץ ירד באופן משמעותי (הטמפרטורה הייתה כ13 מעלות צלזיוס)

- ברכב מצאתי ב4 מציגים 24 PSI במקום 32

- באופנוע כנל במקום 36 בקידמי היו לי 24

- באחורי גם היה לחץ נמוך באופן משמעותי

בשבוע הבא יתחמם חזרה ל 25 מעלות והלחץ יעלה מעבר לנדרש,

מה מומלץ?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למלא לחץ רגיל שממולץ עי היצרן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בחורף נסחפים ברגים ומסמרים מצידי הדרכים למרכז הכביש בגלל המים, ולכן רואים יותר נהגים תקועים בצד ומחליפים גלגל (לנהג פולקסווגן פאסאט לבנה היום על כביש 65 ליד עפולה - עמדת בצורה לא בטיחותית בכלל), אז אולי גם לך נתקע איזה מסמר קטן ולכן ירד האוויר. תבדוק את הנושא ובכל מקרה תמלא לחץ רגיל.

פורסם

אוויר ממלאים לפי דרישות יצרן הרכב. שימו לב שדרישות אלו הן עבור צמיג קר. כשהאוויר בצמיג מתחמם כתוצאה מחום חיצוני או נסיעה, הלחץ עולה אבל כמות האוויר שבתוך הצמיג לא שונתה ולכן אין למה לדאוג לכך, אלא אם כן אתה כבר ממלא אוויר לאחר נסיעה כשהצמיגים חמים.

בעיקר בחורף יש חשיבות ללחץ אוויר מתאים. חוסר בלחץ אוויר הופך את סולית הצמיג למעט פחוסה וכשהדרך רטובה צמיג כזה ילכוד מים בין הקפלים שלו ובכלל יהיה בסכנת "ציפה". ברטוב כמו ביבש, לחץ עודף טוב יותר מלחץ חסר מאחר והצורה המעט קמורה יותר שאופיינית לניפוח עודף תאפשר לחדור את שכבת המים טוב יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא הבנתי איך אפשר למלא בצורה נכונה אוויר בצמיגים, שהרי רובנו נוסעים לתחנת הדלק כדי לבצע את הפעולה הזו, ועד שמגיעים לשם הרי הגלגלים מתחממים! אז יוצא שאין ברירה וזה מתבצע עם צמיגים חמים, אז אפילו עם מילוי לפי נתוני יצרן יוצא שזה לא מדוייק!

איך אפשר לפתור את העניין הזה? מה שחשבתי כרגע, זה ליסוע לתחנת דלק כשיש זמן פנוי כל שבוע, להמתין פרק זמן מסויים ליד המכשיר, ואחרי שהצמיג מתקרר למלא אוויר. אבל כמה זמן לוקח לצמיג להתקרר? יהיה מדובר אצלי לדוגמה בנסיעה של 10 דקות על כביש בינעירוני, משהו כמו 4 ק"מ.

העניין הזה יותר מפריע לי כרגע כי באוטו יש עכשיו מערכת לניטור לחץ אוויר בגלגלים, ואני לא מצליח לגרום למנורה הזו להיכבות בגלל שינויי הלחצים בין קר לחם עם המילוי ואחריו!

פורסם (נערך)

באטזה לחץ המנורה מתחילה לדלוק?

באיזה לחץ אתה מנפח?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

1. שינויי הטמפרטורה עליהם אני מדבר הם בין 3 מעלות ל25 מעלות בימים חורפיים , להערכתי זה גורם להבדלי לחץ משמעותיים (מעריך משהו כמו 30%-40% לפחות - בדקו בעצמכם וספרו כאן).

2. אם רוצים לנטרל את אפקט החום של הצמיג, אפשר קודם לבדוק ביד אם הצמיג כלל חם , אם כן הוציאו חלק מהאוויר החם בטרם תמלאו חזרה אוויר קר מהקומפרסור (גם אוויר זה מתחמם אם הקמפרסור עובד ונדחס אוויר חדש)

3. אכן האופנוע שלי החליק על שכבת מיים דקה , אפילו לא שלולית (כביש 4, 100 קמ"ש, לא נעים) הקדמי היו 24 PSI במקום 36. אולי זה קרה בגלל צורה פחוסה יותר של סוליית הצמיג בשל הלחץ הנמוך - כפי שנכתב כאן למעלה.

בקיצור נראה לי שבמערכות מזג אוייר משתנות עם שינויי טמפרטורה גדולים כדאי לבדוק לחץ אוויר שוב, ולא לשים לפי לפי הוראות יצרן אלא לפי ממוצע של השינויים שתגלו מתוך נסיון

למשל אם בין קר לחם יש לכם הבדל של 30% (במקרה שלי 24 לעומת 36) שימו 15% יותר או פחות אם אתם ממלאים בחם או בקר (במקרה שלי בקר לשים 30 במקום 36, בחם לשים 42 במקום 36)

נא לא להתייחס למספרים כאן - בדקו על הרכב שלכם מה המספרים שמאפיינים את ההבדלים אצלכם

עריכה אחרונה על ידי pzpz
פורסם

המילוי האופטימלי הוא לנוסע בבוקר כשהכל קר ולמלא לפי דרישות יצרן, גם אם תחנת הדלק הקרובה היא כמה ק"מ הגלגלים לא יתחממו כמעט כי הכביש והמים משאירים אותם קרים לפחות לכמה זמן.

פורסם (נערך)

בקיץ: אחרי נסיעה של כמה ק"מ למלא 10-15% יותר.

בחורף: במצב קר לפני שהרכב נסע בכלל למלא לפי היצרן.

יש הבדל די משמעותי בלחצים בין מזג אוויר קר וחם.

צריך גם לבחון בעין את מצב הצמיג.

אני אישית בקיץ במקום 30 Psiממלא 35 psi אחרי נסיעה כמובן.

עריכה אחרונה על ידי mike6

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם

בדקתי את זה בעבר עם מד לחץ דיגיטלי מדוייק. מדדתי לחץ אחרי שהרכב עמד כל הלילה, הלחץ היה 35 PSI. אחרי נסיעה מאד מאד אגרסיבית, מהירות גבוהה וסיבובים על המגבלות במשך כ-20 דקות, בדקתי מיד והלחץ עלה ב-3-4 PSI בסה"כ. הצמיגים כמובן היו מאד מאד חמים ביחס לתחילת הנסיעה.

בנהיגה רגילה ולא אגרסיבית במהירויות נורמליות, להערכתי הלחץ יעלה ב-2 PSI לכל היותר. 10-15% זה יותר מדי.

הפרש לחצים בתלות בטמפ' הסביבה בין חורף לקיץ לא אמור לגרום להפרש גדול יותר ממה שקיבלתי בחימום עקב נהיגה אגרסיבית, הרבה פחות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הכל יחסי, אני אישית לפני שממלא בודק ויזואלית את מצב הדופן של הצמיגים ובודק את הלחץ ולפי זה מחליט כמה למלא.

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם
לא הבנתי איך אפשר למלא בצורה נכונה אוויר בצמיגים, שהרי רובנו נוסעים לתחנת הדלק כדי לבצע את הפעולה הזו, ועד שמגיעים לשם הרי הגלגלים מתחממים! אז יוצא שאין ברירה וזה מתבצע עם צמיגים חמים, אז אפילו עם מילוי לפי נתוני יצרן יוצא שזה לא מדוייק!

נכון. כשהצמיג מתחמם הלחץ בתוכו גובר. אפשר להבחין בכך בקלות עם משתמשים במדיד אישי (שזה תמיד מומלץ גם מטעמי דיוק!) לפני הנסיעה ואחריה ורואים אם יש הפרש. אבל, הלחץ אומנם גובר אך כמות האוויר בצמיג לא משתנה ולכן למרות שהלחץ בצמיג גדול יותר, אתה צריך להעלות את הלחץ שאתה מנפח עוד יותר.

איך אפשר לפתור את העניין הזה? מה שחשבתי כרגע, זה ליסוע לתחנת דלק כשיש זמן פנוי כל שבוע, להמתין פרק זמן מסויים ליד המכשיר, ואחרי שהצמיג מתקרר למלא אוויר. אבל כמה זמן לוקח לצמיג להתקרר? יהיה מדובר אצלי לדוגמה בנסיעה של 10 דקות על כביש בינעירוני, משהו כמו 4 ק"מ. צמיגים מתקררים לאט מאוד ולכן כשהצמיג חם פשוט ממלאים לחץ גבוה יותר. בדיקה עם מדיד אישי תאפשר לך להבין כמה הצמיג התחמם ולמלא אוויר בהתאם. זכור תמיד שעודף לחץ אוויר לא באמת גורם לשום בעיה והוא תמיד עדיף על מחסור. בלי קשר, אם בכוונתך לבדוק פעם בשבוע (כפי שציינת) - אדרבה!

העניין הזה יותר מפריע לי כרגע כי באוטו יש עכשיו מערכת לניטור לחץ אוויר בגלגלים, ואני לא מצליח לגרום למנורה הזו להיכבות בגלל שינויי הלחצים בין קר לחם עם המילוי ואחריו. זו מערכת מצוינת, לא פחות!

התשובות בפנים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...