Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק שלא ימכרו לי גודרייד ;)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לפני שבועיים הרכבתי רביעיה חדשה של ZE912 ב240 שקל לצמיג (185/15R60) על המגאן I בפנצ'ריה בראשון (הראשונה בTIRES4U). התאריך שלהם היה שבוע 14 של 2014, לא נורא. הם החליפו צמיגים סיניים שהיו על האוטו, אותם לקחתי איתי ומכרתי.

אהבתי את ההרגשה עם הפאלקנים, על ה306 שלי היו T1R ואני יכול להגיד שבמגאן הפאלקן לא מרגישים נחותים בהרבה (אם בכלל) מהטויו.

הם ביצעו איזון גלגלים וקיבלתי מהם קופון לשטיפת הרכב. אז לקחתי מהם את ארבעת הצמיגים האחרונים במלאי, אבל כדאי לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
פורסם

בוקר טוב,

כפי שכתב קודם Tom_22, באם תחליט לעבור למידה 185/60R15,

תוכל למצוא באתר טייר-קלאב את הפאלקן ZE-914 בעלות של 280 ש"ח לצמיג כולל מע"מ, איזון והתקנה כמובן.

בנוסף תקבל 200 ש"ח מתנה לקניות ברשת קבוצת FOX.

נשמח לעמוד לרשותך גם במוקד הטלפוני - 03-9005838.

פורסם
קודי עומס ומהירות צריכים להיות שווים או גדולים מהקודים המאושרים.

היי טום,

אולי שא' קידבג, אבל אני מבין שהכוונה, הן למס' והן לאות באנגלית, כלומר, ששניהם יהיו שווים או גבוהים מהנדרש? (ועוד שא', בדף הדגם של הרכב שלי, ונראה לי שזה כך גם באחרים, ראיתי שאמורים לאשר גם את זה?)

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)

לגבי שאלתך הראשונה, אכן. קוד העומס שהינו המספר הדו ספרתי וקוד המהירות המצוין ע"י אות לועזית צריכים להיות שווים או גבוהים יותר מאלו המופיעים בצמוד למידה המאושרת ברשיון (כל אחד מהם בפני עצמו).

לשון החוק בענין זה, מתוך תקנות התעבורה:

322.(ו) לא יורכב ברכב ששנת ייצורו –

(1) עד 2005 – צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרבית המתוכננת של הרכב ובלבד שבמונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו שימושי יכול שיורכב צמיג בדרגת מהירות S;

(2) 2006 ואילך – צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אוויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב, וברכב מסוג M1 ו-N1 – גם צמיג בעל קוד מהירות נמוך מדרגה S או מהמהירות המרבית של הרכב שקבע יצרן הרכב.

לא כל כך הבנתי את שאלתך השניה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הכוונה היא אכן למס' ולאות באנגלית למרות שלא תמיד הם חייבים לעלות בהתאמה.

למשל יכול להיות צמיג שהוא 91H ואותו צמיג בדיוק שהוא 91V.

את קוד העומס והמהירות לא צריך לאשר אלא אם רוצים לרדת לקוד מהירות נמוך יותר ואז צריך לבדוק באוטודאטה מה קוד המהירות שהיצרן מאשר.

לפעמים הרכב נרשם בארץ עם קוד מהירות גבוה מדרישות היצרן ואז אפשרי לאשר קוד נמוך יותר.

פורסם

הייתי בפנצריה שהומלצה כאן. יש אפשרות לשנות מידה ל185/60. 4 צמיגי פאלקן מדגם 914 ב1100 שח כולל הרכבה ואיזון צמיגים. האם מחיר הוגן?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

גלול קצת למעלה להודעה #49, ותחליט לבד. :wink:

האם בדקת את האפשרות של 175/65R15 (מבחינת אישור, לא היכולת הפיזית להתקין וזמינות צמיגים)?

פורסם

כן. אמרו שאפשר.

פורסם

בכמה יותר יקרים? האם התוספת מצדיקה ותשפר לי אחיזה, צריכת דלק, נוחות נסיעה או שהצמיגים יהיו שקטים יותר? אם כן שווה לי לשקול.

פורסם

לא יכול לערוך, אגב מדוע ההפרשים בין FALKEN לבין חברות מוכרות אחרות כמו הנקוק, מישלין וכו' כל כך גדולים? יש הצדקה לזה?

פורסם (נערך)

את התחקיר לגבי מה עדיף מבחינת מחיר, אחיזה ברטוב, התנגדות לגלגול (חסכון בדלק) ורעש חיצוני (שלושת האחרונים ע"פ ה-EU Label שעוד אודותיו תוכל למצוא כאן) תוכל לבצע לבד.

בשביל לפשט לך את זה קצת, הייתי מצמצם את זה לדגמים: טויו CF2, טויו NE02, פאלקן ZE914, גודייר אפישנטגריפ (פרפורמנס אם קיים במידה), דנלופ בלו-ריספונס, יוקוהמה בלוארת', קלבר דינקסר HP3, קונטיננטל אקו-קונטקט 5. מעבר לזה כבר עוברים לדעתי את רף ה-400 ש"ח לצמיג.

לגבי אחיזה ביבש ונוחות נסיעה אין מדד מפורסם שיתן יותר מדי מידע בנושא.

ולי אישית עוד אין נסיון עם הצמיגים המדוברים בפועל, בטח לא בהשוואה אחד לשני במידות דומות.

הפרשי מחיר נובעים מהיצע וביקוש או החלטה שיווקית מטעם היבואן. כמובן שיש גם פקטור של האיכות הכללית של הצמיג פר קטגוריה שהוא משוייך לה.

מישלין באופן מסורתי נמצאים ברף התמחור הגבוהה, חלק בגלל השם, וחלק מהסיבות האחרות.

פאלקן עדין מציעים תמורה טובה למחיר ואתה יכול לערוך חיפוש שיראה כמה המלצות חיוביות יש עליו ככזה גם פה בפורום.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

• תוכן חדש...