Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שקעים בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוסית דורשת להחליף את כל השקעים בבית (כולל מתגי האור).

מבדיקה ראשונית באינטרנט ראיתי את המושג חשמלאי... האם זה מסוכן ודרוש באמת חשמלאי מוסמך או שאני יכול זאת בעצמי?

יש המלצות לשקעים?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

מסוכן - כן, אם אינך יודע את העבודה ואמצעי הזהירות.

אבל אם ראית את המושג "חשמלאי" לא ראית את המושג "חוק החשמל"? אותו חוק שמחייב ביצוע כל עבודת חשמל על ידי אדם המוסמך לבצעה. לאור השאלה שאתה שואל אני מבין שאינך חשמלאי מוסמך, ולפיכך לפי החוק אתה מחוייב לשכור שירותי חשמלאי.

שים לב לעוד דבר - יש מערכות שקעים ומפסקים שונות (עגול, גוויס, ניסקו וכו'), אשר דורשות תשתיות שונות. הכוונה לקופסאות בקיר. החלפת מערכת כזו דורשת גם עבודת בניה כלשהי (חציבה ומילוי, על מנת לקבל בקיר שקע מתאים לקופסת השקע,מפסק), וזה עניין יותר מורכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תספר לאף אחד, אבל החלפתי כמה שקעים ואפילו איזה מפסק תאורה בחיי... ולא, אני לא חשמלאי :mm_surpri:shock::mm_surpri:shock:.

סוגרים מפסק ראשי. אם יש ספק, בודקים עם טסטר (למרות ששמעתי פעם חשמלאי מצהיר שהוא תמיד בודק עם גב כף היד :silly:). פותחים את השקע ופותחים את הברגים שמחזיקים כל חוט (אם צריך, תצלם כדי להחזיר לאותו מקום בשקע החדש). מרכיבים באותה צורה בדיוק בשקע החדש.

אין לראות בנ"ל המלצה לעבירה על החוק ושאר כסת"ח משפטי :wink:

פורסם (נערך)

אלכס - שים לב לשאלה. מצביעה על חוסר ידע מוחלט של השואל. לכן עדיף שישאיר את העבודה למישהו אחר. ואם הוא רוצה ללמוד לבצע אותה - לא לעשות זאת בהתכתבות (כמו השחיין של כוורת\יו-יה).

וד"א - במהלך השנים חטפתי כמה זצים של 220V (ואולי גם יותר, מכמה מכשירי למפות). כשאני חושב על השטויות שעשיתי כנער שהתלהב מחובבות רדיו אני נחרד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבוסית דורשת להחליף את כל השקעים בבית (כולל מתגי האור).

מבדיקה ראשונית באינטרנט ראיתי את המושג חשמלאי... האם זה מסוכן ודרוש באמת חשמלאי מוסמך או שאני יכול זאת בעצמי?

יש המלצות לשקעים?

אם אתה צריך עזרה אני חשמלאי לפי חוק אין לי בעיה לעזור לך תמורת כמה בירות וארוחת צהריים [emoji12]

פורסם (נערך)

כל אדם נבון במידה ובעל ידיים לא שמאליות יכול לבצע את העבודה, מבחינה טכנית.

מבחינת החוק זה סיפור אחר.

את ההמלצה שלי אפשר לקרוא בין השורות.

אגב, קיימת גם אופציה מקורית: לנקות את הישנים כך שייראו כמו חדשים.

עם הנטייה המגוחכת בארץ לצבוע מפסקים זה אחלה פיתרון.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עדכון: הכול הוחלף חוץ ממקומות לא אסטרטגים (כאלה שאף אחד לא רואה ודברים מסתירים אותם לגמרי).

חשבתי גם לנקות את הישנים אבל הבית עבר צביעה עכשיו, עדיין זה ייראה מכוער לדעת האישה.

עסק לא זול בכלל, החלפתי לגוויס עלות כמו של צמיג.... כולל מסגרת,מתאם ומפסק. בישנים שלי לא היו מתאמים, רק מסגרת ומפסק(עוד דרך להפיל על הלקוח הוצאה)

השאלה שלי נבעה אחרי שעשיתי סקר שוק לשקעים, נכנסתי קצת לפורומים והיו שם הרבה שאלות של איך עושים וכמה זה מסוכן, אז חשבתי לעצמי אולי אני סתם גאמבלר וצריך לשאול...

מעולם לא התעסקתי באופן עצמאי לגמרי בשקעים, כן עם אחראי וכן בדברים אחרים של חשמל. עדיף תמיד לשאול8)

פורסם

עשית בשכל. המלצה שלי היא לראות בעל מקצוע וללמוד ממנו.

יש לי הסכם כזה עם אישתי שכל פעם שצריך לתקן משהו אני יכול לקנות את הכלים המתאימים וכך לחסוך את הכסף מבעל המקצוע ומצד שני להרוויח כלים חדשים לאוסף :D

פורסם
חשבתי שהוא החליף רק המסגרות ללא צורך בהרחבת הפתח בקיר (בשביל הקופסא המלבנית הכתומה).

אתה לא היחיד שחשב כך, הוא "שכח לציין פרט חשוב" שהוא רוצה להחליף את סוג המפסקים ולא רק את המפסקים עצמם....

אם היינו יודעים על כוונותיו, סביר להניח שהיו כאן תגובות אחרות.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק רגע בבקשה, אני רוצה להבהיר.

אני חושב שיש קצר בתקשורת. השקעים אותם שקעים רק מעודכנים יותר, אותו הגודל בדיוק כמו הקופסא הכתומה.

avnerak- המסגרת אותו מסגרת, המתאמים באותו הגודל של המסגרת - פשוט מקודם לא היו מסגרות. המתאמים שאני קניתי קצת שונים ממה שאתה שהראת בתמונה אבל באותו העיקרון. אני חשבתי שאתה שואל ספיציפית על איך המתאמים נראים.

לפני היה גוויס והחדש הוחלף בגוויס עדכני יותר, לא היה צורך להחליף את הקופסא הכתומה.

בשקעים הישנים היה רק מסגרת ומפסק, זהו.

השקעים החדשים שקניתי הגיעו עם מתאמים שצריך להרכיב. הכול באותו הגודל של המסגרות הישנות ואותם הכפתורים עם שינוי קל בעיצוב.

זה המסגרת הישנה שהחלפתי, שימו לב אין מתאם! בחדשים צריך להוסיף מתאם.

או שהקבלן בזמנו חסך עלינו, או שגוויס מצאו דרך לקחת עוד כסף על המתאמים.

IMG_20141120_094019.jpg

• תוכן חדש...