Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בזמן האחרון התעניינתי בלקנות רכב, בן 22 רכב ראשון האמת...

כמו כל צעיר התענייתי ברכב קטן ויחסית חסכוני (אם זה משנה משו)

חיפשתי ביד 2 וראיתי שמישהו פרסם רכב במחיר פחות מהמחירון עם תיאור "רכב תענוג הכל עובד מנוע חדש"

התקשרתי לבן אדם(אגב כל השיחות מוקלטות אצלי) שאלתי איך הרכב וכו', הבן אדם כמובן אמר שהרכב נוסע חלק בלי בעיות, אין בעיות במנוע הכל תקין שהרכב עבר טיפול.. וכו' וכו' וכו' ושהוא מוכר את הרכב כי הילד שלו התגייס לצבא. עד כאן הכל טוב, הגענו אני ועוד חבר לראות את הרכב...

הרכב היה ניראה חיצונית במצב מצוין, הרכב לא הניע כי הרכב עמד איזה שבוע... סבבה הבנו. עשינו סיבוב עם הרכב הכל טוב נוסע סבבה..

לא לקחתי את הרכב לבדיקה כי פשוט לא היה לי כסף.. התמקחתי איתו מעט על המחיר ואז הלכנו לעשות העברת בעלות...

ואז התחיל הסיוט, ממש 15 דקות אחרי הנסיעה הרכב התחיל להשמיע רעשים וכל הנורות ברכב נדלקו, אני בתור אחד שאין לו מושג במכוניות, וכל הנוכלים מסביב, התקשרתי לאבא שלי שקצת יותר מבין והוא אמר לי קודם כל שאני מפגר, ואחרי זה להתקשר ישר למוכר, האוטו חייב להגיע למוסך.

כמובן שהמוכר לא עונה בפלאפון, המספר היה מיד 2 אז הוא מחק אותו,לקחתי את הרכב למוסך לאחר שמילאתי מים ושמן, לאחר בדיקה המוסכניק אמר לי שכנראה רימו אותי, ושהראש מנוע הלך, הוא אמר שמישהו (כנראה המוכר הנוכל ימח שמו) שם מין חומר נגד סדקים וזה בעצם איפשר לרכב לנסוע מעט .... כמובן שהמוכר נעלם ואיתו גם הכסף..

מה עליי לעשות ? יש עילה לתביעה ? איך אני אמור לעזאזל למצוא את המוכר ?! תודה.

רק בהעברת בעלות רשום את שמו ואת התעודת זהות. זהו נאדה, ובגלל שהוא נוכל קשה לי להאמין שגם זה אמיתי..

תודה

פורסם

ברישיון רכב אמורה להופיע כתובת של הבעלים. אם יש לך מזל, זה אותו אחד שמכר את הרכב.

לא בדקת תעודת זהות בזמן הקניה? לא השווית עם רישיון רכב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לתבוע אתה יכול, גם על זה שהוא אמר שלא עישנו ברכב וכן עישנו.

השאלה בפועל מה יקרה

קנית?, מזל טוב אחריותך לבדוק.

לא יודע בכמה קנית את הרכב, אך לשלם 500 על מה שהיה חוסך לך אלפים זה מה שעצר בעדך 500 שקל

שילמת שכר לימוד, תתקן או תמכור כפי שהוא

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

דבר ראשון למדת לקח לחיים ואני מקווה שתלמד ולא בדרך הקשה בהמשך החיים על עולם הרכב-אסור לסמוך על אף אחד. לדוד שלי היה מוסכניק שטיפל לו ברכבים שהיו אצל דוד שלי יותר מ15 שנה. לבסוף הוא גילה שהמוסכניק הוותיק שלו מרמה אותו והוא כמובן כבר לא מטפל אצלו.

עברתי מוסכים שמתפארים בקולי קולות בכך שהם אמינים ושירותיים (והוכיחו לי כמה הם פשוט לא). למזלך יש לך את הפורום הזה שניתן ללמוד הרבה דברים על רכבים ותקלות ופתרונות.

כרגע לדעתי, כך את הרכב למוסך מומלץ כאן בפורום-אלא אם כן יש לך מוסך שאתה סומך עליו- שיעשה בדיקה כללית לרכב מבחינת מה יש לתקן על מנת להביא את הרכב למצב נסיעה תקין וזאת על מנת שבמידה ותרצה לתבוע את המוכר המפולפל תוכל להציג מה היה לא תקין.

אנשים ותיקים כאן בפורום ימליצו לך בהמשך מבחינה משפטית מה לעשות- אני חושב שיש להגיש תלונה במשטרה, להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ולהציג במסמך מהמוסך מה לא תקין ברכב ומה עלות התיקון.

תמשיך לעדכן בבקשה.

בהצלחה!

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

15. סעיף 14 לחוק קובע לעניין טעות בחוזה:

"(א) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד

השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה.

(ב) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן היה להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד

השני לא ידע ולא היה עליו לדעת על כך, רשאי בית המשפט, על פי בקשת צד שטעה,

לבטל את החוזה, אם ראה שמן הצדק לעשות זאת; עשה כן,רשאי בית המשפט לחייב את

הצד שטעה בפיצויים בעד הנזק שנגרם לצד השני עקב כריתת החוזה".

16. בסעיף 15 לחוק נקבע בנוגע להטעייה בחוזה:

"מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאה של הטעיה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו,

רשאי לבטל את החוזה" לעניין זה "הטעיה"- לרבות אי גילויין של עובדות אשר לפי דין, לפי

נוהג או לפי הנסיבות על הצד השני לגלותן."

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...