Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס VS פלואנס VS סובארו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפלואנס 1.6 ליטר בשנים 2010 ו-2011 מגיעה עם גיר אוטומטי רגיל AL4 (או DP0 בשמו הרנואי). הגיר הזה סבל מהמון בעיות בשנתונים הראשונים שלו, שזה סביב 1999 עד 2005 בערך. מאז עברו הרבה פלואנס באוניות של נמל אשדוד והאמינות של הגיר השתפרה במודלים הרלוונטים אליך. עדיין, הוא מיושן ומסרס מאוד את ביצועי הרכב. גם מנוע ה-1.6 ליטר הוא מנוע ותיק של רנו, עושה את העבודה בסך הכל אבל סובל מבעיות פה ושם. זה לא מנוע של טויוטה.

גרסת ה-2.0 ליטרים טובה משמעותית ומגיעה עם מנוע וגיר של ניסאן קשקאי. רכב נהדר, אבל לא רלוונטי אליך. אתה לא צריך מנוע כזה בנסיעות עירוניות, זה רק יעלה לך יותר כסף ברכישה ויותר כסף בדלק.

אם אתה שואל אותי, לא הייתי בוחר בפלואנס למרות המחיר המפתה. הרכב הזה עגלתי בצורה שגורמת לסובארו B3 להרגיש כמו מטוס. תוסיף לזה סחירות עתידית בעייתית, עלויות אחזקה גבוהות במוסכי הרשת של קרסו מוטורס והנדסת אנוש מוזרה ותבין למה.

אני הייתי מעדיף קיה פורטה בפחות או יותר אותו הכסף או אפילו מאזדה 3. השוק כל כך אדיש למאזדות האלו שאפשר למצוא רכבים כאלו מליסינג במחיר מעולה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי שוקל רכישה של יונדאי I30 משנתון נמוך יותר.

תוכל למצוא גם מידיים פרטיות משנתון 09-10 וזו יכולה להיות מציאה הרבה יותר טובה מהאופציות שהצגת.

לא הייתי הולך על פורטה משנתון נמוך יותר עקב תחושה זולה כדוגמת חלונות ידניים מאחור, ואבזור מעט יותר נמוך מה- I30,

מה גם שהמכלולים בשתי המכוניות יחסית דומות, לכן בשנתונים האלה ובתקציב יותר מוגבל הייתי בוחר ב- I30.

אם בכל זאת אתה מעוניין ללכת על אחת מהאופציות שהצגת הייתי הולך דווקא על הפוקוס.

את הפלואנס אני פשוט לא אוהב בשנתונים לפני מתיחת הפנים שלה, ובייחוד בגירסת הבנזין הכבדה.

גירסאות הדיזל יותר נוחות לנהיגה אך התחושה נורא לא נעימה בתא הנוסעים.

לאחר מתיחת הפנים הרכב הרבה יותר נעים לשהייה והבנזין קיבל גיר רציף והרכב הרבה יותר נעים וזריז לנהיגה. הדיזל תמיד היתה זריזה וחסכונית מאוד.

לגבי הסובארו- מדובר ברכב בנאלי בעיצוב, בייחוד בגירסאות הבסיס המשעממות, והרכב מאוד נמוך מבחינת תנוחת ישיבה. פחות אהבתי.

הפוקוס הכי עדיפה. נכון, היא קצת כבדה ולא הכי זריזה אבל מי שמחפש מכונית משפחתית לאישה ולילדים הקטנים לא הכי חשוב הזריזות.

מדובר במכונית אמינה, לא הכי חסכונית וזריזה, אבל מאוד נוחה, אני דווקא מאוד אוהב את הפוקוס, לך עליה אם אתה נעול על שלוש האופציות.

שלומי.

פורסם

צביקה פיק, וכל המלינים על מחירי הטיפולים בקרסו - פעם אחת ולתמיד, מישהו ממכם החזיק ניסאן או רנו?

אם לא, תפסיקו לבלבל את השכל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בין שלוש תשכח מפלואנס, כבדה למנוע שלה.

במחיר של פוקוס ליסינג תמצא בקלות סובארו בגירסת rxiאם רב התוספות שהיו קיימות אז.

בהיבט האמינות לא מכיר פורדים.

סוברו אצלי כבר 6 שנה לא ראתה מוסך.

תחשוב על מזדה 3, יש בכמויות

פורסם

הסובארו עגלה לא פחות מהפלואנס או הפוקוס!.

למרות שאתה לא מחפש ביצועים של רכב ראלי,אני ממליץ לך בכל זאת ללכת לכיון של פלואנס עם מנוע 2000,איו הבדל ממשי בצריכת הדלק לעומת אותו הרכב עם מנוע1600.

פורסם

אתם אומרים שעדיף מאזדה 3 שנת 2010 יד ראשונה ליסינג עם קילומטרז של 85 ומעלה

מאשר פלואנס 2011 פרטי עם קילומטרז של 50-60?

פורסם

לדעתי לא,

אני כבר אמרתי מה דעתי - אם אתה לא רוצה את הפלואנס, אז קח יונדאי i30 או קיה פורטה, תמורה מאוד טובה לכסף, יותר טובה לדעתי ממאזדה 3.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ושאלה אחרונה היום אני עם קליאו 3 שנת 2008 כבר 3 שנים מרוצה עד הגג הבעיה היא שפרסמתי אותה למכירה ולא ניראה לי שיהיה קל למכור את הרכב (רק בגלל השם שיצא לרנו).

השאלה האם גם בפלואנס זה יהיה ככה שיגיע הרגע למכור את הרכב?

פורסם

אף אחד לא יכול להבטיח לך מה יהיה.

לקורולה היה שם מצוין, וכשהגיע הדגם הרובוטי פשוט היה בלתי אפשרי למכור אותו במחיר הגיוני, רוב האנשים מכרו בהפסד מהמחירון.

בדוק אופציה לטרייד אין.

פורסם
אתם אומרים שעדיף מאזדה 3 שנת 2010 יד ראשונה ליסינג עם קילומטרז של 85 ומעלה

מאשר פלואנס 2011 פרטי עם קילומטרז של 50-60?

למאזדה 3 ביצועים טובים יותר משל שלושת המועמדות שלך אבל היא צפופה וגם תא המוען שלה יחסית לא שיצושי ועם פתח צר.

מבחינת מרווח פנימי בתא נוסעים אין לדעתי במאזדה יותר מרווח מאשר בקליאו.

לגבי מכירה של פלואנס - כן, אני מהמר שיהיה שיהיה קשה לכרור במחיר טוב פלואנס 1.6 אוטומטית מהמודלים המוקדמים.

פורסם (נערך)
ושאלה אחרונה היום אני עם קליאו 3 שנת 2008 כבר 3 שנים מרוצה עד הגג הבעיה היא שפרסמתי אותה למכירה ולא ניראה לי שיהיה קל למכור את הרכב (רק בגלל השם שיצא לרנו).

השאלה האם גם בפלואנס זה יהיה ככה שיגיע הרגע למכור את הרכב?

אי אפשר באמת לנבא מה יהיה עוד כמה שנים, השוק הוא דינאמי ורכב שהוא בעל ביקוש סביר עכשיו ייתכן שהוא יהיה בעל ביקוש גרוע בהמשך או ההיפך. כמובן שלסמל יש קצת השפעה, אבל כל רכב אפשר למכור בסופו של דבר במיוחד אם הוא שמור. גם מזל משחק קצת תפקיד...

מעבר לזה היום קשה למכור כל רכב, במיוחד רכבים מהקטגוריות העממיות והנפוצות. ככה שאל תחשוב שהבעיה שלא נתקלת בהרבה פניות בקשר לרכב זה רק בגלל שמדובר ברנו. לעומת זאת ירידת ערך זה משהו אחר, הפלואנס מפסידה מהמחירון שלה יותר מאשר קורולה, מאזדה 3 או יונדאי I30 לדוגמה. עדיין זה לא אומר שאותן יהיה קל יותר למכור מאשר את הפלואנס, אבל הסיכויים להפסיד פחות במכירה גבוהים יותר.

בנוגע לנושא הראשי של השרשור - שלושת הרכבים שאתה מתלבט ביניהם עצלים וצרכני דלק קצת יותר מהממוצע של הקטגוריה. הרנו מרגישה כבדה מדי, עצלה, מגושמת, הנדסת אנוש נמוכה (הרבה כפתורים צפופים וקטנים שנמצאים נמוך מדי בקונסולה), איכות חומרים בינונית בלבד וציפוי כפתורים יחסית רגיש למגע ידיים. בנוסף התנהגות הכביש נמוכה (אבל האחיזה עצמה די גבוהה), צריכת הדלק גבוהה ושדה הראייה קצת מעצבן בגלל שקשה לדעת איפה הקצוות של הרכב במיוחד בנסיעות בתוך העיר. הסובארו נוחה. באמת נוחה, לא רק בהשוואה ליפניות מקבילות וגם בידוד הרעשים בסדר. אבל כאן בערך נגמרות היתרונות שלה. איכות החומרים לא גבוהה (אם כי עמידה), תא נוסעים מיושן, מנוע עצל וזללן, התנהגות כביש נחמדה, אך היגוי לא טוב, בלמים חסרי ליניאריות ומתלים רכים מאוד מורידים לגמרי את הרצון. באופן כללי היא לא מרגישה מוצר "שלם" כל כך והיתרונות לא מפצים בהכרח על החסרונות. ככה שלדעתי הפוקוס היא הבחירה העדיפה מבין השלוש.

מצטרף לשאר המגיבים שאמרו לך לבדוק גם את הפורטה, ה-I30 והמאזדה 3. לדעתי הן יתנו תמורה עדיפה בהשוואה לרכבים שאתה מתלבט לגביהם גם אם זה אומר לרדת שנתון אחד למטה. אגב, I30 בעלת תא מטען די קטן אך שימושי יחסית, הפורטה מרגישה כאילו חסכו עלייך דווקא בפרטים הקטנים (אין שיכוך בפתיחת תא הכפפות וידיות האחיזה, אין עמעום לתאורה מבפנים, ואין תאי אכסון בדלתות האחוריות) וה-3 לא הכי מרווחת, אבל מספקת לרוב והמרווח עדיף מהקליאו משמעותית. הבעייה המרכזית במאזדה היא לא המרווח עצמו, אלא הגישה אל המושב האחורי שמוגבלת מעט בגלל דלת צרה וגג משתפל בסגנון רכב "קופה".

עדיין אלו מכוניות שלדעתי יהיו עדיפות לעומת שלושת הרכבים שהזכרת בפתיחת השרשור.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

אפשר לקחת יונדאי i30CW, כך לא תהיה לו בעיה של תא מטען.

פורסם

חברים תודה רבה לכם על המידע והידע רב.

שמתי לב שה I30 די יקרה האם גם ה I25 מנוע 1.6 מומלצת וטובה יותר מהשאר?

• תוכן חדש...