Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות בברלין 7 ימים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע לברלין ומינכן בקרוב (אוקטוברפאסט). 4 ימים בברלין, 3 ימים במינכן.

מגיע לברלין עם UP ב-22/9 (שלישי), טס למינכן עם איר ברלין ב-25 (שבת) וחוזר ממינכן עם אלעל

אני נוסע עם חבר והתפקיד שלי בכוח זה לארגן את התוכנית האומנותית לערבים.

בשישי אנחנו עושים את הפאב קרול של ברלין, בשאר הזמן- אשמח לעזרתכם :)

אני מחפש המלצות למועדונים מכל מיני סוגים, לא יותר מידי הארד קור (הגבולות גזרה זה לא פאטישים הזויים, לא פאבים של ניאונאצים ולא מועדוני מוסיקה אלקטרונית שאי אפשר להכנס אליהם) ומקומות מיוחדים אחרים שאפר לפגוש בהם תיירים\ מקומיים נחמדים

* הרפרנס שלי (לפאבים לפחות) זה פראג, שלל הפאבים ברחוב דלוהה והרחובות הצמודים למי שמכיר

כסף לא בעיה אבל לא מקומות של 30 יורו לכוס משקה

בנוסף, אני רוצה לקנות שם פלאפון ומעיר עור (אמיתי. משהו נחמד במחיר סביר) - המלצות יתקבלו בברכה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגביי פלאפון תסתכל בחנויות כמו Saturn או Media Markt, תוכל לראות כבר מעכשיו מחירים, קח בחשבון שלעיתים יש מבצעים שלא מופיעים באתר וספציפיים לסניף כלשהו (קרה לי במינכן שנה שעברה) ושיש החזרי מעמ בנמל התעופה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא יודע לענות לך, אבל אנסה לבדוק, אני הייתי בטיסת בוקר של אלעל. הטיסה שלך זה LY254?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

החזור זה LY352

ההלוך זה טיסה של UP, גם מספר שונה

מה לגבי השאלות הקודמות שלי? :)

פורסם

יש פה רשימה:

http://www.munich-airport.de/en/consumer/aufenthalt_trans/geldRecht/tax_refund/index.jsp

הבעיה שטרמינל A1F שממנו יוצאות הטיסות לישראל לא מופיע כאן, ומהטיסה האחרונה שלי ממינכן (שנה שעברה), כן קיימת שם עמדת מכס.

פורסם

מישהו יודע להסביר בפשטות מה התהליך שאני עובר בנתבג? זו הטיסה הראשונה שלי. באיזה שלב הצ׳ק אין / בדיקה / כרטוס.

יש לי כניסה חופשית לטרקלין דן, באיזה שלב אני יכול לגשת לשם? הכוונה אחרי איזה שלב בנתב״ג.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

קודם כל, תשתדל להנות מכל רגע, שתישאר לך חוייה נעימה מהטיסה הראשונה שלך.

נכנס לנתב"ג, ולפי שלטי ההכוונה (ליעד הטיסה\חברת תעופה) הולך לבצע בדיקה בטחונית. זה יהיה לאחר העמידה בין החבלים שמובילים לבדיקה.

אחרי כן אתה ניגש לדלפקים בהם מבצעים צ'ק-אין, שליחת המזוודות לבטן המטוס וגם כירטוס. בדוק אם אפשר לבצע צ'ק אין מוקדם מהבית, כך אתה כבר משריין גם מושבים לטיסה וכל מה שנותר בדלפק זה רק הכירטוס.

אחרי כן אתה מופנה לכיוון המעבר לבדיקה בטחונית "אישית", מה שנקרא- כל מה שעולה איתך למטוס וגם.. אתה בעצמך. אחרי כן זה מעבר הגבולות, שם מחתימים את הדרכון ומשם אתה יוצא אל הארץ המובטחת של ישראלים רבים, קרי- הדיוטי פרי.

(זו לא באמת הארץ המובטחת, תשתדל לא לבזבז את הכסף שלך שם אלא אם מצאת איזה מבצע או דיל טוב).

באחד המסדרונות הגדולים שמובילים לשערי הטיסה, מתחבא טרקלין דן, וזה הזמן שלך להיכנס אליו.

טיסה נעימה, אם לא ראית המלצתי בשרשור ללכת בברלין לפה.

פורסם

התהליך פשוט מאד.

צ'ק אין - רצוי לבצע מהבית, אפשר החל מ-24-30 שעות לפני הטיסה, תלוי בחברת התעופה. בדוק באתר החברה. מרבית החברות מאפשרות צ'ק אין מהבית, אבל יש כאלה בהן צריך לבצע את הצ'ק אין ב"קיוסקים" בכניסה לטרמינל או אפילו במסירת המזוודות. לצורך הצ'ק אין תזקק למספר כרטיס הטיסה או ה-PNR (קוד בן 6 תוים בכרטיס הטיסה), את מספר הטיסה וכמובן את הדרכון.

את כרטיס העליה למטוס הדפס, וגם שלחלמייל. אני חושב שבנתב"ג עדיין לא מקובל לקבל את הבארקוד לטלפון.

השלב הבא הוא בהגעה לשדה. ראשית - עליך לברר אם אתה טס מטרמינל 1 (LCC) או מטרמינל 3 (מובילים רגילים). פעם שתגיע לשדה יהיה עליך למצוא את אזור הבידוק הבטחוני הרלוונטי, ובהמשך פשוט לזרום עם הקהל ולפי החיצים. סה"כ נתב"ג שדה נוח ומשולט היטב.

הערות:

1. באתר נתב"ג יש הסבר מפורט על "תהליך נוסע יוצא" או משהו כזה. קרא אותו.

2. באתר נתב"ג תוכל להכנס לרשימת הטיסות היוצאות (מפורסם לטווח 24 שעות ומתעדכן כל כמה דקות) לגבי הטרמינל, איזור הבידוק הבטחוני ודלפקי מסירת המזוודות.

3. הדיוטי פרי בת"א לא זול. אם כי יש יוצאים מהכלל. ממליץ לך לחפש בגוגל "דיוטי פרי אלמ" ולעבור על ההצעות, כיון שבחנות זו יש לפעמים מוצרים במחירים מצויינים. לפעמים יש מציאות גם בחנות הנעליים, חנות טבק\אלכוהול\ממתקים\תמרוקים בד"כ לא זולה. מוצרים בשווי עד $200 אפשר להשאיר ב"פטור ושמור" ולאסוף מאולם איסוף המזוודות כאשר אתה חוזר, אבל אם תשכח אותם הם יאבדו (כמעט) לנצח, תוכל לאסוף, אותם רק בנסיעה הבאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רצוי לבדוק בחברת התעופה אם ניתן לבחור מושבים מראש, אני בחרתי מושבים מראש וזה עדיף, אחרת אתה תשאר עם כל העודפים ובדרך כלל אלו המקומות הכי גרועים (שורות אחרונות, שורה אחרונה ליד השירותים שהמושבים לא ניתנים להטייה, מקומות צפופים, מקומות בלי חלון וכו').

בנוסף אם ניתן להדפיס את הכרטיסים ולבצע אקספרס צ'ק אין אז רצוי לבצעו.

פורסם
אני נוסע לברלין ומינכן בקרוב (אוקטוברפאסט). 4 ימים בברלין, 3 ימים במינכן.

מגיע לברלין עם UP ב-22/9 (שלישי), טס למינכן עם איר ברלין ב-25 (שבת) וחוזר ממינכן עם אלעל

אני נוסע עם חבר והתפקיד שלי בכוח זה לארגן את התוכנית האומנותית לערבים.

בשישי אנחנו עושים את הפאב קרול של ברלין, בשאר הזמן- אשמח לעזרתכם :)

אני מחפש המלצות למועדונים מכל מיני סוגים, לא יותר מידי הארד קור (הגבולות גזרה זה לא פאטישים הזויים, לא פאבים של ניאונאצים ולא מועדוני מוסיקה אלקטרונית שאי אפשר להכנס אליהם) ומקומות מיוחדים אחרים שאפר לפגוש בהם תיירים\ מקומיים נחמדים

* הרפרנס שלי (לפאבים לפחות) זה פראג, שלל הפאבים ברחוב דלוהה והרחובות הצמודים למי שמכיר

כסף לא בעיה אבל לא מקומות של 30 יורו לכוס משקה

בנוסף, אני רוצה לקנות שם פלאפון ומעיר עור (אמיתי. משהו נחמד במחיר סביר) - המלצות יתקבלו בברכה.

סליחה שמציק, אשמח לעזרה עם זה :) (בעוד יום-יומיים זה ישכח לגמרי ויהייה אפילו יותר לא קשור להקפיץ)

וגם לגבי ההחזרי מס כשהעמדות בשדה תעופה (מינכן) סגורות

פורסם

אולי תרשום באיזו שעה הטיסה שלך חזור?

פורסם

יוחאי, ספריאל ודורשט - תודה רבה, באמת שההסברים עזרו לי מאוד!

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תוכן חדש...