Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם מתלבט (עבור אימי) בנוגע לפיוז'ן של איילון.

למה ירדת ממנה בסוף?

דווקא האמינות שלה לא נראית לי כזו בעייתית לאור המבחנים בחו"ל, וחלקי חילוף צפויים להיות כי דלק אמורה לייבא את המונדאו ההיברידית, שזהה מכל הבחינות.

בקיצור, כרגע אני מתלבט בין שלושה רכבים:

1. קאמרי הייבריד מאלבר - שלוש שנים אחריות (במוסכי אלבר) ו150K ק"מ על הסוללות.

2. קאמרי מייבוא אישי - דגם חדש שאמור להיות משופר בכל הפרמטרים. אין אחריות, אבל יש חלפים.

3. פיוז'ן הייבריד מאיילון - שנתיים אחריות (בדלק) על הכל.

המחיר זהה פחות או יותר בשלושתם.

מה אתם אומרים?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על פורד יש, ולכן דלק מטפלת.

על טויוטה לא, ולכן אלבר נותנים אחריות שלהם, ובייבוא אישי גם את זה אין.

פורסם

1. יש אחריות בינלאומית על כלי רכב ביבוא אישי, אך מכיוון שהרכב לא בהכרח במפרט זהה לכלי רכב דומים המיובאים ביבוא סדיר, יתכן מחסור בחלפים במקרה הצורך - דבר שיכול להשבית את הרכב גם למס' שועות.

2. לגבי כלי רכב בייבוא מקביל - שמעתי על מישהו שקנה פיאסטה ST באיילון, וכשהגיע זמן הטיפול והחלפת רפידות בלם - הסתבר שאין חלקים בארץ.

3. במיוחד אם מדובר ברכב שהולך לעבוד קשה - כדאי לקנות רכב שמיובא בייבוא סדיר או שרכב זהה מיובא ביבוא סדיר (כמו הקאמרי למשל)

4. הגיר הרובוטי כפול המצמדים של המונדיאו הוא עם מצמדים רטובים ואינו דומה בשום דבר לגיר הנוראי של הפוקוס, ומראה אמינות מצויינת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

1. אתה בטוח שיש אחריות על טויוטה? -- אני כמעט בטוח שאתה טועה.

2. חלפים - זו אכן בעייה, אבל בקאמרי היא בטח איננה, וגם בפיוז׳ן לכאורה לא, כי הרכב זהה למונדאו ההיברידית ששיווקה אמור להתחיל בקרוב.

3. לא מדובר ברכב שהולך ״לעבוד קשה״ - אבל תהיה נסועה קצת גבוהה. בערך 25 לשנה.

4. למיטב ידיעתי לא מותקן בפיוז׳ן או במונדאו החדשות גיר רובוטי אלא רציף.

פורסם

תבדוק אופציה של סיטרואן סי4 דיזל.

רכב מאוד מאוד מאובזר מפנק בנסיעה וגיר רובוטי מצמד אחד עם העברות הילוכים מההגה, אמין כמו ידני וגם אוטומטי אם רוצים.

חסרון מגיר, הוא מטלטל תחת מאמץ במצב אוטומטי.

צריכת דלק בנהיגה אגרסיבית 1/16 בנהיגה נינוחה 1/18-19

אני נוסע כ35000 בשנה

טיפולים המורשה יחסית זולים. מסנן סולר שהוא נקודה כואבת ברכבי דיזל עלה לי כ300 ש״ח שזה סביר לחלוטין.

כל השאר סטנדרטי מאוד.

ממליץ בחום

פורסם

טכנט, יש אופציות הרבה יותר טובות מC4 דיזל, למשל פלואנס דיזל, אבל לפי התקציב מדובר כבר על קלאס D או VAGית דיזל. ככה שאין הצדקה לקנות רכב רובוטי עם מצמד אחד. ב210K אפשר לקנות סופרב דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סביר להניח שהכוונה היא ל-C4 פיקאסו שם מדובר במנוע דיזל שני ליטר חסכוני מאד ותיבת אוטומטית פלנטארית בת שש מהירות.

המונדיאו דיזל האוטומטית מגיעה עם גיר כפול מצמדים עם מצמדים רטובים שידוע להיות אמין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב המאובזר שהגיע למלאי היה יקר מידי ולא רציתי את הדגם הבסיסי. רציתי את המאובזר ללא התוספות היקרות כמו קרוז קונטרול אדפטיבי, חבילת אבזור עם ריפוד עור וכד'.

אגב, לפני שאתה הולך על רכב שלא מיובא באופן סדיר, ודא שחברת ביטוח תסכים לבטח אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני רציתי את הרכב הזה והייתי מוכן לקחת אותו למרות סימני שאלה בתחומים מסויימים, אבל אין עדין ניסיון עם רכב הזה בארץ לכן לא יכול להמליץ למרות שבארה"ב יש פידבק מצויין. זה יתרון גדול שרכבים האלו הולכים להיות מטופים במוסכים של היבואן הרשמי, החיסרון שלא בטוח אם במוסכים מכירים את הרכב ועברו הכשרה מתאימה כדי לטפל בו. גם זמינות חלפים בסימן שאלה, כך שבמקרה של תקלה הרכב עלול להיות מושבט להרבה זמן.

וגם הביטוח בסימן שאלה, למשל רנו פלואנס חשמלית כמה שאני זוכר לא כל החברות הסכימו לבטח.

בשנה הבאה הולכים ליבא מונדאו הייבריד ביבוא סדיר, זה אומר אחריות, זמינות חלפים וביטוח.

אם אתה מתעקש עם היברידית מסגמנט D, אני ממליץ לך ללכת ליבואן הרשמי של טויוטה ולראות בכמה הם מוכנים למכור את הדגם המפואר. בזמנו קיבלתי הצעת מחיר ל215K כאשר המחיר הרשמי היה 240K, יותר מאוחר המחיר ירד לכ205K והיו שמועות כאן בפורום שאפילו פחות. כך שההפרש מצטמק לאומת הדגם מיבוא המקביל, כמו כן דגם של היבואן הרשמי הרבה יותר מפואר עם מושבי עור וגימור עדיף בסאלון.

פורסם

ליבואן הרשמי אין במלאי בכלל את הקאמרי ההיברידית לחודשים הקרובים.

חוץ מזה, אני לא שמעתי שהיא נמכרה בפחות מ-210, אבל אולי.

פורסם

לגבי הסי4 דיברתי על הרגילה ולא על הפיקאסו.

הרבה אנשים לא מכירים את הדגם הזה

הרכב מאובזר בכל טוב אפשרי, והדבר היחיד שאני מרגיש שחסר לי זה התנעה עם כפתור.

כל השאר יש!!!

הכל אוטומטי סופר חכם הרכב מאוד נוח לנסיעות רבות שקט ומרגיש מאוד איכותי מבפנים

הרנו בכלל לא מתקרבת באיכות לדגם הזה, ושניהם היו אצלי על הפרק

הרנו הרגישה פלסטיקית לא נוחה בתנוחת הישיבה חוסר תמיכה לידיים מערכת שמע גרועה אורך מוגזם לחנייה נוחה היתרון של הרנו הוא רק בתיבת ההילוכים

בסיטרואן יש גם מנופים להחלפה ידנית מאחורי ההגה שמגיבים מצויין

אחיזת כביש פנטסטית

תא מטען מרווח ועוד מליון דברים שעושים את החיים בנסיעות ארוכות להרבה יותר נוחים

• תוכן חדש...