Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חברים, הגיע הזמן שלי להתלבטות על הרכב. :oops:

מבקש ממכם עזרה בהחלטה לא פשוטה.

כמו שאתם יודעים אני בדרך כלל לוקח רכבים לא כל כך סטנדרטיים, אבל אני צריך רכב יומיומי, אמין וחסכוני בדלק כי אני נוסע הרבה מאוד, משהו כמו 40~50K בשנה. בשאיפה אני יסע קצת פחות מזה (יש אופטימיות זהירה לירידה ל35 בשנה), אבל זה פחות או יותר הצפי.

אני מתכנן להחזיק את הרכב 5 שנים עם אופציה ליותר.

הבחירה הטבעית הראשונה היא דיזל, כלומר זה צריך להיות רכב אירופאי. מכיוון שהאמינות חשובה לי בחרתי גיר ידני.

אני לא כל כך מאמין במנועים הקטנים, לכן הנפח הדרוש הוא 2 ליטר.

האופציות הזמינות היחידות עם גיר ידני הן פורד מונדאו ואופל אסטרה.

אני רוצה רכב נוח ומהנה לנהיגה, משהוא בקלאס D, לכן מונדאו דיזל היא האופציה הראשונה.

רציתי מרכב סטיישין כי היא ניראית הכי טוב וכבונוס גם פרקטית למדי. את ההצ'בק לא אהבתי.

מסתבר שכרגע היצרן פורד נמצא בקשיים מסויימים עם הדגם ולפי מה שאני מבין מעיתונות (תודה רבה לגוגל טרנסלייט) כרגע מונדאו לא מיוצר, מפעל בבלגיה נסגר והייצור של מונדאו החדשה עבר לספרד (הרכב הוצג ב2012 אבל הייצור והשיווק נדחה עד לא מזמן). החל מסוף הסתיו צפוי שיהיה אפשר באירופה להזמין את הרכב והחל מסוף השנה צפויים להגיע הרכבים הראשונים ללקוחות.

אז למעשה מכיוון שאין במלאי את הדגם בקונפיגורציה שאני רוצה של מונדאו, במידה ואני הולך על מונדאו, אקבל את הדגם החדש שניראה הרבה יותר טוב.

הדגם החדש בא עם מערכת START/STOP שכמובן אבטל אותה בכל נסיעה למען בריאות הרכב והמזגן.

העינין הוא שחוץ ממונדאו יש אופציה נוספת והיא הפורד פיוז'ין ההיברידית. למעשה גירסא אמריקאית של המונדאו.

היא לא דיזלית, אלא בדומה לטויוטה קאמרי יש לה מנוע בנזין אטקינסון ללא טורבו ומנוע חשמלי. היא באה עם גיר רציף, כלומר סוג של אוטומטי ומבחינת נוחות יש פה יתרון. לא יודע מה אמינות של הגיר הזה, אבל הרובוטי הרגיל למשל הבנתי שלא משהו - אז אני טיפה חושש.

הרכב מסוגל לנסוע טווח כלשהו על חשמלי בלבד, יש לו מערכת שמטעינה סוללה בבלימה. המנוע הבנזין עצמו חלש מאוד, יש לו רק 17קג"מ מומנט ומשהו כמו 144 סוסים. הדיזל מספק כ33קג"מ, אבל לעזרת מנוע הבנזין בא המנוע החשמלי עם מומנט דומה החל מ0 סל"ד. מבחינת ביצועים היא 8.5 שניות ב0-60 מייל.

לפי אתר פורד גרמניה יוצא שהדיזלית חסכונית יותר בכל מצב מהיברידית. אבל אני יודע שזה נתונים אופטימיים ולפי EPA שהוא יותר מדוייק ההיברידית נותנת משהו כמו 1/19. לפי חישובים שלי בחיים האמיתיים הדיזל יתן כ1/16 ואני מניח כך יהיה גם עם ההיברידית. כלומר מבחינת צריכת דלק האמיתית לא יהיה הבדל משמעותי.

מכיוון שמונדאו יהיה דגם חדש, מניח שיכולות להיות לו מחלות ילדות, בעוד שפיוז'ין היבריד כבר מיוצרת זמן מה.

את הרכב הזמנתי מאיילון מוטורס, יבואן מקביל של פורד/לינקולן. הם מאפשרים לבצע הזמנה מותאמת אישית של רכב לפי המפרט שאני מבקש. יש יתרון אדיר בהזמנה אצלם כי ניתן לבחור גם דגמים שנמכרים בארה"ב וגם באירופה.

הרכב שהזמתי זה פורד מונדאו סטיישין, אבל הציעו לי את ההיברידית בתור אפשרות נוספת, כך שלמעשה יש לי אפשרות אחת זה לבחור האם לקחת את המונדאו החדשה עם מנוע דיזל וגיר ידני או אפשרות השניה את הפורד פיוז'ין ההיברידית.

ברצוני להודות לאיילון מוטורס על היחס הנהדר, על הגמישות והסבלנות לדרישות הלא כל כך סטנדרטיות שלי.

כאן נחוצה עזרתכם. כמו שאתם מבינים עשיתי דוקטורט כבר על המונדאו, למדתי על המערכת ההיברידית. ועכשיו על כפות המוזניים יש דיזל מסורתי מצד אחד ומצד השני יש את הפיוז'ין ההיברידית היי טקית עם גיר רציף שאני לא יודע מה מידת האמינות שלו.

אשמח אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות.

אני כבר באמת לא יודע מה לבחור מבין השתיים.

בבקשה לא להציע בינתיים חלופות אחרות, אני מבקש לדון רק על המונדאו החדשה והלא מוכרת עדיין והפיוזין.

תודה רבה לכם.

עריכה:

ברשותכם שאלה נוספת בנושא:

האם לרכב היברידי אגרת רישוי זולה יותר? אם כן, בכמה?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאחר ואתה חושב על חסכון לא הייתי מציע לך לרכוש אף אחד מהרכבים שציינת.

הפורד פיוז׳ן לא מיובאת לארץ והפורד מונדיאו החדשה תיובא בהמשך לארץ אבל לא בגירסת הדיזל ובוודאי לא עם גיר ידני.

כלמור הרכב שלך יהיה אקזמפלר בודד ובתור שכזה צפה לירידת ערך גבוהה (שגם כך בפורד מונדיאו שנמכרות בישראל היא גבוהה) ולאי יכולת למכור את הרכב כמשומש, לפחות לא במחיר נורמלי (במיוחד לגבי הפיוז׳ן שלא תימכר כלל בארץ).

שלא לדבר על הבעייתיות שבטיפולים ובחלפים לרכב כזה ובמחירים הגבוהים שבוודאי יהיו.

אם בכל זאת תבחר רכב כזה, אז גיר אוטומטי יספק נוחות גבוהה יותר, יותר מתאים לרכב מהסגמנט הזה ובייחוד לאור הקילומטרז׳ הצפוי, לכן הייתי פוסל את המונדיאו הידנית.

בהצלחה :-)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

תודה אמנון.

הרכב לא יהיה אקזמפלר בודד, פיוז׳ין ומונדאו דיזל מיובאות ארצה על ידי היבואן המקביל של פורד.

לגבי הידני, אני לא רוצה את הבעיות של רובוטי כפול מצמדים.

מעבר לזה, לא תיהיה בעיה של טרייד אין עתידי.

לגבי עלויות חלפים, מוסכים מורשי יבואן מחוייבים לספק שירות ולהביא את החלקים הדרושים. זה לא אמור לעלות מחירי חלפים, הרי מה שהתקלקל יוחלף במסגרת האחריות. אחרי תקופת האחריות יש איביי.

לגבי ירידת ערך, גם ככה השוק מת ואנשים מעדיפים אלטו במקום משפחתית גדולה כי היא חדשה באותו מחיר. לכן רק רכבים ישנים וזולים נמכרים ורכבי נישה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אני הייתי בוחר בדיזל - טכנולוגיה מוכחת במכוניות אירופאיות, לעומת הטכנולוגיה ההיברידית שאין לי מושג כמה היא מוצלחת (וכמו שאמרת, היא טכנולוגיה מתוחכמת ולא נראה לי שיהיה מישהו בארץ שיוכל לאבחן תקלות במידה ויהיו - בדיזל לא נראה לי שתיהיה בעיה כזאת).

הלוואי וכל היבואנים היו מחוייבים להביא לארץ כל דגם שפלוני/אלמוני חפץ בו (גם אם צריך להמתין מספר חודשים...), מצד אחד הם בלעדיים ומצד שני הם לא מאפשרים להביא דגמים אחרים מעבר ל-2.5 דגמים שהם מועילים בטובם להביא.

והערה בקשר לתחזית הקודרת של אמנון - מנסיון אני יכול לאמר שקלות המכירה (הכוללת גם את מרכיב הזמן וגם את המחיר) תלוייה ישירות בהיצע מול ביקוש. אני רוכש רק מכוניות ידניות, ואת השתיים הקודמות מכרתי בתקופה קצרה יחסית של בין יומיים (הראשונה - פאביה סטיישן 1.4 ידנית) לבין שבועיים (רומסטר TSI ידנית) במחיר מצויין. אין לי ספק שאם המכוניות היו אוטומאטיות, היה לי הרבה יותר קשה למכור וגם הייתי מקבל מחיר פחות טוב. לכן, אם האקזמפלר שלך יהיה שמור, לא תיהיה לך תחרות ולכן תמיד יהיה משהו שהמכונית תתאים לצרכיו.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

תודה menir1. החשש היחיד שלי מהדיזל שזה דגם חדש שייצור שלו רק מתחיל. לדגמים חדשים לעיתים קרובות יש מחלות ילדות שמסדרים רק במתיחת פנים.

בזמן שפיוז׳ין כבר נמכרת בארהב כשנתיים. מצד השני גיר ידני אמור להיות אמין, לא צופה בו פתרונות חדשנייםפורצי דרך, מנוע דיזל זה אותו מנוע כמו לקונצרן PSA, אבל הפעם בגירסא חדשה אירו 6 עם 150 סוסים. למשל אני זוכר לVAGיות מנוע TDI2.0 בגירסאות הראשונות כשרק יצא - היו בעיות עם מזרקים וכד. כך שעל יד מנוע אני מעמיד בינתיים סימן שאלה, מקווה שהוא יהיה אמין.

הבעיה שזה דגם שעדיין לא מתגלגל על הכביש (חוץ מכמה אבי טיפוס ורכבים תרום סדרתיים) ואי אפשר להגיד כלום על אמינות שלו.  אבל זה דגם חשוב לפורד וחשוב להם שיצליח, לכן אני מקווה שהם עשו את הבדיקות הדרושות לפני שחרור.

אני בעצם גם מעדיף את הדיזל. אבל חשוב לי לבחון את כל האפשרויות שעומדות לפניי כמה שזה ניתן במסגרת הידע המצומצם על רכבים שלא צברו סטטיסטיקה בארץ.

פורסם

החשש שלך הגיוני, אך בשקלול קר אני עדיין חושב שהדיזל תהיה בחירה יותר בטוחה לאורך זמן. דגמי הדיזל הם הדגמים העיקריים של יצרנים אירופאים (יש מדינות שדגמי הדיזל הם באזור ה-60% מהמכירות), וגם אם תהיה מחלת ילדות כזאת או אחרת, האחריות אמורה לדאוג לך. בהיברידית (ספציפית של פורד) אני חושב שיהיה הרבה יותר מאתגר לצוות הטכני של היבואן לטפל במקרה של בעיה.

פורסם (נערך)

תפוחי, ג׳טה היא לא להיט - חלשה ויקרה בגירסת הדיזל, כנל לגבי האוקטביה. באותם מחירים אני יכול לקבל רכב עם הרבה יותר תמורה לכסף ועדיין לוגמת סולר עם אקסטרא 40+ סוסים.

menir1, גם אני חשבתי ככה מהתחלה. אבל יש ביקורות מעולות על ההיברידית בחו״ל. אבל אני מסכים לחלוטין לגבי החשש שמוסכים לא ידעו לטפל.

רכבים מארה״ב עולים פחות מאירופה, אולי בנוסף להכל היברידית תעלה זול יותר או תיהיה הרבה יותר מאובזרת. גם כמה שאני מבין אגרת רישוי זולה יותר. העינין שיש הנחה במיסוי על היברידי.

אני נוטה לכיוון הדיזל - פתרון קונבנציאונלי ומוכר. אבל אם היברידית תיהיה זולה יותר או מאובזרת הרבה יותר, זה משהו שלא כדאי לדעתי לפסול על סף.

הדיזל כפי שהזמנתי בא בגירסא ערומה לחלוטין (לפחות עד כמה שאני מבין אתר בגרמנית), אין: מראות מתכהות, חיישני רוורס מקוריים, קרוז קונטרול. אפילו שטיחי גומי זה 50 אירו.

פורסם

על תתפשר על אבזור אלמנטארי כמו בקרת אקלים (ד"א אני מקווה שהמזגן שופר בדגם החדש), חיישני רברס מקוריים, הגה עור, BT מקורי.

פורסם (נערך)

אבזור נוסף בדגם הדיזל זה תוספת מחיר משמעותית מאוד. בקרת אקלים שני איזורים זה בא כברירת המחדל.

לאומת ההיברידית שזה פשוט מטורף מה שקורה שם: זה פשוט אייפון עם גלגלים ואני מאמין שבאותו כסף אפשר לקבל רמת אבזור אחרת לחלוטין, יש מצלמת רוורס, אתה מסובב הגה והוא מראה לך לאן הרכב יסע.

יש להיברידית את הקסם שלה, היא מרגישה מאוד הייטקית, הרכב שקט מאוד גם כאשר מנוע בנזין עובד. בהיברידי היא יכולה לנסוע על מצב חשמלי לחלוטין, הרכב נטען בבלימה ובירידות. לא יודע אם סטנדרט, יש פיקוד קולי, אפשר לבקש מהאוטו להנמיך טמפרטורה של מזגן. מסביב לספידומטר יש שני מסכים צבעוניים גדולים.

על כף אחת זה תחושה היטקית, שקט ואבזור, על כף שניה דיזל קונבנציונלי ויעיל, אבל רכב שעוד לא קיים במציאות.

הבחירה לא קלה. אחרי שעשיתי ״דוקטורט״ על הרכבים האלו, בהתחלה לא ראיתי בהיברידית אפילו כאופציה. אבל הנה יש דברים די מפתים.

פורסם

שהפיקוד הקולי לא יטה את הכף - במבחן החיים האמיתיים (שיחס האות לרעש לא אופטימאלי כמו במעבדה) זה פשוט לא עובד!

פורסם

פיקוד קולי זה לא העיקר.

יש שני צלחות טיעמות ואני לא יודע מאיזו לאכול.

היברידית כניראה אקבל מהר יותר כי הדגם קיים. הדיזל, אני מקווה שהמנוע שלו הרבה יותר עמיד לטווח ארוך. אבל אירו 6 בגירסא חדשה של המנוע, לא יודע כמה טוב זה יהיה בדגמים הראשונים (מזרקים, מערכת דלק, EGR). לא רוצה להיות קורבן לבאגים בתכנון. מצד השני מרכב סטיישין עדיף בהרבה, גיר עמיד. הדיזלית לא מאובזרת במיוחד, אבל זה לא ממש חשוב. בלי לדים וusb אפשר להסתדר. חיישני רוורס אני לא צריך.  

פורסם

הצעות נוספות:

1. אופל אינסיגניה דיזל - קיימת גם אם לא נפוצה מאוד בשוק המוניות, לכן זמינות חלקים תהיה עדיפה על המונדיאו הנ"ל. בעלת תיבת הילוכים פלנטרית ולא כפולת מצמדים - החשש שלך מתיבות כפולות מצמדים מוסר.

2. הונדה אקורד היברידית שהתחילה להיות מיובאת ע"י אלבר לאחרונה. לפי מבחן אוטו היא עושה כ-19-20 קמ"ל ללא מאמץ מיוחד מצד הנהג.

*העצות בהסתמך על רושם אישי וקריאה באתרי רכב

בהצלחה

פורסם

סתם לידע כללי, המונדיאו דיזל של איילון זה הדור הנוכחי שעדין נמכר בארץ.

בתחילת הייבוא של המונדיאו גרסת הדיזל גם נמכרה בעיקר למוניות עד שנת 2011.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
הצעות נוספות:

1. אופל אינסיגניה דיזל - קיימת גם אם לא נפוצה מאוד בשוק המוניות, לכן זמינות חלקים תהיה עדיפה על המונדיאו הנ"ל. בעלת תיבת הילוכים פלנטרית ולא כפולת מצמדים - החשש שלך מתיבות כפולות מצמדים מוסר.

2. הונדה אקורד היברידית שהתחילה להיות מיובאת ע"י אלבר לאחרונה. לפי מבחן אוטו היא עושה כ-19-20 קמ"ל ללא מאמץ מיוחד מצד הנהג.

*העצות בהסתמך על רושם אישי וקריאה באתרי רכב

בהצלחה

^+1

צבי, למרות שלא רצית לשמוע על רכבים אחרים, תשמע לבחור, מדובר באופציות הרבה יותר הגיוניות כלכלית, בעיקר לגבי האקורד שבנוסף לצריכת דלק טובה תהנה גם מירידת ערך נמוכה. כמובן שתוכל גם להסיר חשש מאמינות לגביה.

אפשרות נוספת היא הטויוטה קאמרי היברידית שמיובאת על ידי אלבר בייבוא מקביל במחיר מאד אטרקטיבי של כ- 180,000 אלף ש״ח בלבד והיתרונות הנ״ל של האקורד חלים גם עליה.

כל האפשרויות הנ״ל הם לרכבים אוטומטיים, אני לא רואה סיבה לרכוש רכב מנהלים עם גיר ידני, כל עוד זה לא חשוב לך במיוחד מבחינת הנהיגה עצמה ולגבי רכבים אלו ספציפית אין גם חשש של אמינות הגירים.

אני לא חושב שיש רכב מנהלים אחד שנמכר בישראל עם גיר ידני ולא סתם.

גם הגיר האוטומטי וגם נושא האבזור חשוב מאד לדעתי, אם אתה מחפש רכב ספרטני אז למה בכלל לרכוש רכב מנהלים שאמור לתת ערך מוסף של פינוק.

אחרת אתה יכול לרכוש רנו פלואנס/ מגאן דיזל בהרבה פחות כסף ודרך אגב גם הן נמכרות עם גיר כפול מצמדים ומאובזרות, כך שהן יספקו פינוק עודף מבחינות אלו על המונידאו דיזל ידנית שציינת.

דרך אגב כשהתכוונתי שהפיוז׳ן לא תיובא לישראל ושהמונדיאו דיזל לא תיובא לישראל התכוונתי כמובן ליבוא באמצעות דלק מוטורס. לכן תצפה כי רכבך אכן יהיה אקזמפלר יחיד או קרוב לכך.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...