Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול סופית שבקה חיים הסובארו אימפרזה לאונה 94' ששירתה אותנו כ10 שנים יפות, יום ראשון הקרוב אנו יוצאים למסע חיפושים נרחב בצפון במגרשי היבואנים והליסינגים , האופציה החזקה ביותר שכרגע עומדת על הפרק גם בסגת המרחב והן בצריכת הדלק זו היא הפורטה 2011

יצרתי קשר כרגע עם טריידמובייל כדי להגיע ולחפש רכב במגרשים אף על פי שאנחנו מאוד מבולבלים ממגוון הרכבים המשפחתומטים בשוק, זו האופציה העיקרית בנתיים.

בתקציב דל של כ55 אלף שח יהיה ניתן ע"פ דעתכם למצוא פורטה 2011 ברמת הגימור הגבוהה יותר שלה ? EX כמובן מן המגרשים

פרט לציפוי העור ובקרת האקלים, יש איזה שינויים בין רמות הגימור? במושבים בהרכבה בעיצוב ובאיבזור ?

אשמח כמובן לקבל גם חוות דעת על הרכב בשנתון הנל

תודה רבה !

פורסם

גרסת ה EX נדירה הרבה יותר מה LX הנפוצה בליסינג. אני לא חושב שב 55 תוכלו למצוא אחת מודל 2011, בטח לא EX, ואם כן אז זו כנראה אחת עם עבר בעייתי (תאונה, קילומטרז' גבוה מאוד).

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
גרסת ה EX נדירה הרבה יותר מה LX הנפוצה בליסינג. אני לא חושב שב 55 תוכלו למצוא אחת מודל 2011, בטח לא EX, ואם כן אז זו כנראה אחת עם עבר בעייתי (תאונה, קילומטרז' גבוה מאוד).

איתמר

תודה , ובמה זה מתבטא ?

האם עדיף להתפשר על 2010 אך עם הגירסת הEX מאשר 2011 ב LX

פורסם

יצא לי לנסוע על פורטה כ 150 ק"מ בערך,לא זוכר אם היא הייתה עם 6 הילוכים,אני מאוד אהבתי,הרכב נוח לנסיעה,מושבים רכים כמו שאני אומר,מנוע זריז,לדעתי היא גם ניראית טוב,בהחלט הייתי רוכש לעצמי כזאת במידה וזה היה שיקול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יצא לי לנסוע על פורטה כ 150 ק"מ בערך,לא זוכר אם היא הייתה עם 6 הילוכים,אני מאוד אהבתי,הרכב נוח לנסיעה,מושבים רכים כמו שאני אומר,מנוע זריז,לדעתי היא גם ניראית טוב,בהחלט הייתי רוכש לעצמי כזאת במידה וזה היה שיקול.

אתה זוכר באיזה רמת גימור מדובר ?

פורסם

זה רכב צבאי,מאמין שרמת איבזור הפשוטה,אבל היה שליטה מההגה כך שהיא לא ערומה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההבדלים בין הLX ל EX לא זכורים לי במלואם אבל מדובר בהבדלים דיי מינוריים (ג'אנטים, פנסי ערפל, ציפוי עור להגה ובטח עוד קצת פיצ'יפסקס) שלדעתי לא ממש משנים את חווית הנהיגה/נסיעה ולכן אני לא רואה סיבה להתעקש דווקא עליה, במיוחד שהיא הרבה פחות נפוצה וחבל להתפשר על שנתון, מצב או מחיר בגללה.

פורסם

השאלה היא מה בידיוק הפיצ'פקס הקטנים ? חוסר בחיבור אוקס ? מושבים אחרים פחות נוחים ? ללא חיבור בלוטוס ? , אני מדבר על הדברים הקטנים, שעושים את החוויה .

בבקשה עוד חוות דעת

פורסם

אם EX 2011 הייתי מחפש LX 2011 אחרי מתיחת פנים - שם הוחלפה התיבה ל6 הילוכים (לדעתי יש הבדל שהוא מורגש - מניסיון על פורטה כזאת וI30 עם אותו מנוע ותיבת 4 הילוכים)

ההבדלים בין הרמות (לטובת הEX) - ג'אנטים בקרת אקלים פנסי ערפל מקדימה וציפוי עור

פורסם

לא הייתי מתפשר על שנתון\ק"מ\תאונות עבור רכב מאובזר יותר...

בלי קשר, תבדוק את האפשרות שלך להסתדר עם קיה פיקנטו\ריו, שהן זולות יותר משמעותית מהפורטה ואולי יתנו לך יותר שנתון עבור התקציב שלך.

פורסם

אני לא חושב שפיקנטו תהווה תחליף למי שמחפש רכב משפחתי.

בחיפושיי אחר רכב שני, עלתה הריו כאופציה - אבל צריכת דלק גבוהה (כמו הפורטה ואף יותר), מחירון גבוה ובכלל התמורה למחיר לא טובה.

מעדיף להתמקד בפורטה, אותה ניתן למצוא מליסינג במחירי רצפה.

פורסם

הכל תלוי בסיבה שלשמה אתה צריך רכב ענק כמו הפורטה.

רוב רובם של האנשים משתמשים בבגאז' כמחסן נוסף, ממלאים אותו בזבל ומשנעים אותו ממקום למקום.

כמו כן, שני ילדים יכולים להסתדר יופי בתוך מכונית מיני וגם סופר מיני, יש גם עגלות תינוק שמתאימות לבגאז'ים קטנים - וכן, הן עולות יותר, אבל לקנות פורטה באופן כללי זה יותר יקר מפיקנטו או כל מיני אחרת.

לכן, שווה בהחלט, לכל אחד, לעשות סוויץ' מחשבתי ולבדוק, האם באמת צריך רכב משפחתי ענק, או שבתכל'ס אפשר להסתדר עם רכב קטן אוטומטי.

במקרה כזה, הוא יוכל לרכוש בתקציב שלו רכב כמעט חדש לגמרי.

פורסם

יש צורך ברכב מרווח כשיש שני נערים וילדה קטנה. מחר אנחנו יוצאים לחפש , כרגע מתכנן לעבור בחיפה בטרייד מובייל ואוטו סנטר, ידוע לכם על סוחר שקנה כמות גדולה של פורטה ?

פורסם

טוב עברנו בהרבה מקומות, מצאנו את מה שנראה כרגע הכי טוב , מאלבר שנתון 2011, 77 אלף ק"מ דגם הLX כרגע ב65 אלף ש"ח

הרכב נמצא במרכז והזמנו אותו לפה לחיפה לבדיקה והכל, אני מצרף את טופס הבדיקה שלהם שתראו אם יש משהו חשוד למרות שהוא יחסית נקי, הבדיקה שלהם בוצעה במכון מ.מ.מ לפני כחודש , כאשר הרכב יגיע לפה נרצה להוציא אותו לבדיקה חיצונית מטעמנו , הבעיה שאני לא באמת מבין במכונים ולא מכיר אף אחד, מישהו יכול להמליץ על מכון אמין בחיפה ? , המכון הקרוב הוא גם של מ.מ.מ אבל אני לא רוצה לעשות בו מחשד שיש בניהם שת"פ כי הם גם עשו את הבדיקה של אלבר.

זה טופס הבדיקה שלהם .

dntemnkvrd4h.jpg

דעות, מה ניראה לכם?

פורסם

בעיקרון הבדיקה לא שווה יותר מדי.

מה שכן, מעניין מה זה תיקונים כללים ופגיעות במרכב. מה בדיוק תוקן/ הוחלף?

הצמיגים כנראה זקוקים להחלפה.

אני קניתי רכב באותו אזור מאוטו סנטר, ולא יעזור כלום, הנציג שבא איתי מכיר את כל העובדים במכון והיו שם לפחות עוד 4 נציגים של חברות אחרות.

יש שם כל כך הרבה נציגויות של חברות ליסינג שאין סיכוי שתמצא מכון שכף רגלו של נציג חברת ליסינג לא דרך בה.

אני עושה טסטים כבר כמה שנים במ.מ.מ. ומרוצה מהם, לא יודע איך הבדיקה לפני קנייה.

בנהיגה תשים לב לגיר, החלקות (דומה לגז ביניים בידני), מכות בהחלפת הילוכים, האם יש רעש בזמן לחיצה על הגז (בעיית מייסבים), תאיץ מהמקום ותיתן כמה קיקים, תשלב לרוורס.

תבדוק ויזואלית את המנוע לנזילות, מים על מדיד השמן. בבדיקה שתעשה כבר תקבל אינדקציה על המנוע (הספק/ קומפרסיה).

עדות לתאונות בתא המנוע (ריתוכים, ברגים שהוחלפו, קורות רוחב עקומות), בתא מטען תרים את הריפוד ותחפש עדות לריתוכים

תבדוק שכל מה שצריך לעבוד עובד, כולל כל המתגים והמזגן על חום וקור.

כמובן תבדוק בלמים כי בבדיקה לא בודקים את זה אף פעם.

לאחר הבדיקה הבוחן יסביר כל סעיף ותתעקש להבין ממנו האם מדובר על תקלה אמיתית או כסת"ח, תעלה לכאן את הבדיקה מטעמך ואז נמשיך.

בהצלחה

• תוכן חדש...