Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שמע עבודה מדהימה.......

מה לגבי גיר מחוזק קיימת אופציה?

[ATTACH=CONFIG]396564[/ATTACH]

כן, האופציה של חיזוק הגיר אכן עלתה על הפרק ויצרתי קשר עם 3 סדנאות מתמחות, בין היתר ראנטק וקלימן.

המחירים דווקא לא היו בשמיים, סה"כ כ-1000$ יותר ממה שעלה לי (אם כי זה לא כלל ממיר מומנט ואלקטרוניקה).

מאוד רציתי ללכת עם ראנטק אבל לבסוף ירדתי מהעניין כי שלושת הסדנאות דורשות שתשלח אליהם את הגיר כדי שהם יבצעו בעצמם את השדרוג מה שייקר מצד אחד את העלות ומצד שני היה משבית לי את הרכב לעוד חודש.

מאחר ואין לי כוונות להפוך את הרכב למכונת דראג החלטתי לרדת מהעניין וללכת על מקורי.

הגיר הזה גם ככה מאוד חזק ואמור לסחוב עד איזור ה-90-95 קג"מ ללא חיזוקים כך שאני גם ככה לא שם ולא מכוון לשם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אז מה, להגיד שאני מקנא? נו טוף...זה התוצא של פאדנטיות משולבת במקצענות עם קורטוב טעם טוב. במילה אחת, ממש יפה (או.קיי. אז שתי מילים)

-איך הגעת לבעל המקצוע הזה? הוא ביצע טיפול כזה כבר קודם?

-הרכב משמש אותך ליום יום או לסופ"שים?

-אתה עומד להמשיך לשפר אותו?

פורסם

תודה.

בעל המקצוע שביצע את שיפוץ הגיר אינו המכונאי הקבוע שלי.

מדובר בחבר שלי, אחד מהחבר'ה שאיתם אני נוסע בימי ראשון שבבעלותו המוסך שביצע את העבודה.

בחרתי בו כיוון שהמוסך שלו מתעסק בעיקר ברכבי ספורט ופרוייקטים רציניים דוגמת בניית גיר אינם זרים לו (במקביל לרכב שלי התבצעה שם עבודה על 3 M5 מהדור הקודם ועוד בניית גיר של פרארי 355).

הרכב שלי אכן משמש כרכב יומיומי עבור אישתי בהתעסקות עם הילדים וכן לעיתים בעבודתה.

אני לא חושב שאמשיך לשפר את הרכב למרות שהפיתוי קיים.

בכל אופן אם אחליט לשפר בהמשך זה לא יהיה משהו רציני, מקסימום פולי קטן לצ'ארג'ר שיעלה הספק לכיוון 560 כ"ס, לא מעבר.

מעבר לזה כבר אצטרך להתעסק עם בניית חליל דלק חדש כדי להמנע מבעיית צילינדר 8 (בהספקים גבוהים יש לעיתים בעיה שצילינדר 8 לא מקבל מספיק דלק).

פורסם

ואחרי כל זה, כל הפרארי האלה, והM5, והNSX ולא יודע מה, עדיין אתה מעדיף יונדאי i20 ידנית 1600 ופשוט לא יכול להרשות לעצמך.

תסתפק בAMG המסכנה שלך, וכשאתה רואה I20 בכביש, תן לה להיכנס לפניך ותפנה לה את הדרך.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ביונדאי I20 לא יכולה להיות בעייה עם הזרקת דלק לצילינדר 8... רק מראה את העליונות הקוריאנית!

עידן, נהניתי מהשרשור! עבודה יפה, וצביעה יפה גם כן. כיף לקרוא ולראות.

פורסם

יש גיל שבו גם הבחורה הכי "שמורה" לא מתאים לה ביקיני. רוצה לומר שבשנתון שלך להשתמש ברכב כרכב מנהלתי זה כבר לא מתאים.

עלויות האחזקה והזמן שבו יש להשבית את הרכב לתיקונים הופך את הנסיכה שלך למתאימה לסופ"ש ולא ימי חו"ל.

אם אתה מתעקש... אהלן וסהלן, אבל לדעתי מקומה בחניה מקורה ננהגת בסופ"ש ולפקקים של HK הייתי הולך על משהו קצת יותר מתון.

בחשבון הכללי, לא משוכנע שזה יצא יותר יקר.

בכל מקרה, מקפיד לקרוא את סיפורי ה AMG ומזיל ריר של קנאה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני מבין שהרכב ננהג חזק, אך כמה ק"מ החזיק הגיר ?

54K קילומטר אבל אין קשר לקילומטרז' שהגיר צבר ולסגנון הנהיגה, יש כאן 2 גורמים:

1.אני יד שניה על הרכב, הבעלים הקודמים של הרכב החזיק בו כמעט 9 שנים בהם צבר נסועה נמוכה מאוד- הרכב נרכש בן 9 עם 39,800 קילומטרים שאומתו מול ספר הטיפולים (במורשה מרצדס) ומול מחשב המנוע.

הבעיה היא שהשמן גיר כנראה לא הוחלף במשך שנים ארוכות והרכב נסע מעט מאוד (1900 קילומטר בשנה האחרונה בטרם רכשתי אותו).

כנראה אי החלפת השמן בתדירות הרצויה והנסועה הנמוכה הביאו לכך שהסיכוך בגיר לא היה טוב ונוצר נזק מצטבר.

2.גם לי כנראה יש אחריות לכך כי כשרכשתי את הרכב הוא עבר יישור קו מאוד מאוד מקיף שנגע בהכל- מרצועות מנוע ואטמים כאלה ואחרים ועד שמנים ופילטרים (כולל דיפרנציאל) וכן הלאה.

הדבר היחיד שלא נתתי לו התייחסות היה הגיר.

יכול מאוד להיות שאם הייתי מחליף את השמן גיר במהלך אותו יישור קו השרשור הזה לא היה נפתח (וחבל שהוא לא היה נפתח, יש פה כמה תמונות מעניינות.

מה שמחזק את התחושה הזאת שלי היא שהגיר הזה מ-א-ו-ד חזק, הרכב מגיע סטוק עם 469 כ"ס ו-71 קג"מ כאשר הגיר עצמו יכול לסחוב כ-95 קג"מ לפני שנדרש לפתוח אותו על מנת לחזקו.

בנוסף, אני חבר בפורום של AMG בארה"ב ויש שם חבר'ה לא מעטים שכבר גמאו עם הגיר מעל 100K מייל ומעולם לא פתחו את הגיר, והרכבים שלהם חזקים משמעותית משלי (אני "רק" עם כ-525 כ"ס וכ-80 קג"מ).

כך שזה לא באמת נגרם כתוצאה מזה שהרכב ננהג חזק, פשוט תוצר של הזנחה.

מכיר את זה, יש כמה חברות שבונות את ה-FUEL RAILS המדוברים, זו בעיה מוכרת בדגם.

יש גיל שבו גם הבחורה הכי "שמורה" לא מתאים לה ביקיני. רוצה לומר שבשנתון שלך להשתמש ברכב כרכב מנהלתי זה כבר לא מתאים.

עלויות האחזקה והזמן שבו יש להשבית את הרכב לתיקונים הופך את הנסיכה שלך למתאימה לסופ"ש ולא ימי חו"ל.

אם אתה מתעקש... אהלן וסהלן, אבל לדעתי מקומה בחניה מקורה ננהגת בסופ"ש ולפקקים של HK הייתי הולך על משהו קצת יותר מתון.

בחשבון הכללי, לא משוכנע שזה יצא יותר יקר.

הפעם אני דווקא נאלץ שלא להסכים איתך ידידי.

ה"בעיה" אינה טמונה בנסיעות המנהלתיות, שכן אלה נסיעות רגועות וקצרות יחסית (אבל בטווח שהרכב מגיע לטמפ' עבודה).

השחיקה האמיתית והמשמעותית של הרכב היא דווקא בסופי השבוע כשאני מאחורי ההגה.

יחד עם זאת, גם פה אני לא רואה בעיה אמיתית שכן הרכב אומנם מקבל אוטוטו מעמד של "אזרח ותיק" אבל כפי שניתן להבין מהשרשור הזה- הוא מטופל בפדנטיות קיצונית ללא התחשבות בשיקול כלכלי.

הרכב עובר החלפת שמנים ומסננים כל 5000 ק"מ, שמנים שנכנסים אליו הם רק כאלה מהרמה הגבוהה ביותר, אני קשוב מאוד לרכב ולא מפספס אף זמזום חריג ומיד מכניס אותו למוסך לבדיקה.

הרכב מגלה אמינות ובמהלך שנה וחצי שהוא בבעלותי הוחלפו בו הדברים הבאים (מתייחס רק ל"תקלות"):

1.משאבת דלק, החזירה ציוד 5 ימים לאחר שרכשתי את הרכב, לשמחתי לקחתי בחשבון את העובדה שהרכב עמד חצי שנה ללא תנועה ובחצי השנה שלפני זה עבר רק 1900 קילומטרים ולכן התנתי רכישת הרכב בקבלת אחריות מפגוש לפגוש למשך חודשיים.

אותה התעקשות על האחריות המדוברת חסכה לי את ה-4000 שקלים שעלתה המשאבה ושולמו במלואם על ידי הסוכן ממנו נרכש הרכב.

2.אלטרנטור, הפסיק לעבוד לפני כ-8 חודשים והוחלף בחדש (לא משופץ, חדש).

יחד עם זאת אציין שלדעתי לא היה צריך בכלל להחליף את האלטרנטור, היה צריך להחליף רק את המעגל פיקוד החשמלי שלו שידוע כנקודת הכשל של האלטרנטור המקורי.

המוסך שבו טיפלתי התעקש שיש צורך בהחלפת כל המכלול, אני התעקשתי שאין צורך, לבסוף מחוסר רצון לעשות "דרמה" מול מוסך שלרוב היה די בסדר איתי ברוב המקרים החלטתי שאני בולע את הגלולה, החלפתי אלטרנטור והתנחמתי בכך שבתקופת הבעלות שלי על הרכב לא יהיו לי בעיות נוספות מהכיון הזה.

מיותר לציין שלאותו מוסך שהחליט להתעקש איתי להחליף אלטרנטור יקר (עלה כ-3500 שקלים) במקום רכיב שעלותו 100$ ולוקח 4 דקות להחליף- למוסך הזה לא חזרתי מאז.

וזהו, אלה 2 התקלות היחידות שהתרחשו ברכב בשנה וחצי שהוא בבעלותי, כל החישמולים עובדים מצויין, החישמול היחיד שלא עבד היה חימום\קירור מושבים שזו היתה תקלה-ירושה מהבעלים הקודמים (אגב, לא באמת שימושי אבל יש לי שריטה, לא ייתכן שברכב שלי אלחץ על כפתור והוא לא יבצע את מה שהוא צריך).

ה-כ-ל עובד ברכב וזה לא מובן מאליו ברכב בן 11 שבאמת ננהג חזק מאוד על בסיס קבוע פעם-פעמיים בשבוע.

לגבי עניין ההשבתות של הרכב, ראוי לציין שבהונג קונג זה לא סוף העולם, הונג קונג קטנה והתחבורה ציבורית יעילה מאוד וזולה.

הנסיעות היומיומיות ברכב הן ממש לא MUST, הגנים של הילדים במרחק 10 דקות הליכה מהבית (סתם פינוק).

בסופי שבוע התנהלנו עם מוניות.

אז נכון, זה פחות נוח להתנייד בתחבורה ציבורית, זה גם פחות "מפנק" אבל אם להודות באמת- רכב בהונג קונג זה לחלוטין מותרות, אתה לא חייב את זה אבל זה כיף שיש את זה.

מעבר לזה, אין ברכב הזה איזה משהו מיוחד וקיצוני שהופך אותו לרכב שרצוי לשמר בחניה, אני מאוד אוהב את הרכב אבל בהתנהלות רגילה אין ממש הבדל בינו לבין כל E קלאס אחרת.

לגבי חשבונות כלכליים יש לי חישוב שונה, הייתי צריך רכב אחד שיתפקד כ-ALLAROUND, שיהיה נוח להתניידות עם 2 ילדים, שיהיה נעים לנסיעה ועם מושב אחורי שיוכל לאכלס 2 מושבי בטיחות ועדיין יהיה מספיק מקום לתקוע נוסע נוסף בין המושבי בטיחות.

ובאותה נשימה יוכל לספק את הצרכים המוטוריים של בעליו.

אה כן, שיהיה משהו "מיוחד", כלומר משהו שבארץ הקודש כנראה לא הייתי יכול לרכוש או לאפשר לעצמי להחזיק.

וכמובן דבר אחרון- תקציב.

בזמנו אישתי ואנוכי החלטנו שאנחנו מקצים לטובת רכישת הרכב עד 150,000 שקלים כאשר כמעט התרחשו 2 חריגות רציניות מאותו תקציב, פעם אחת כשכמעט רכשתי M5 שנת 2006 (230,000 שקלים) ופעם שניה כאשר כמעט רכשתי 328 חדשה (240,000 שקלים, כבר התקשרתי כדי לאשר את ההזמנה אבל באותו יום בדיוק ביטלו את הטבת "רכב ירוק" ותוספת המיסוי הקפיצה את עלות הרכב בעוד 40K שקלים).

לבסוף רכשתי את הרכב שלי ב-75K שקלים כאשר אני לוקח בחשבון יישור קו מיידי שחייב להתבצע וכן בלת"מים כאלה ואחרים.

בחישוב הכולל למרות התחזוקה הפדנטית, אם אני מחשב את כ-ל מה שביזבזתי על הרכב, תחזוקה שוטפת+תיקוןן תקלות+שיפוץ הגיר+שיפורים+שדרוגים קוסמטיים- אני עדיין נמצא מתחת לתקציב הרכישה שיועד לרכב (150K שקלים).

חודשיים אחרי שרכשתי את הרכב שלי הלכתי עם חבר לבדוק רכב שהוא רצה לקנות, אאודי Q5 בת חצי שנה.

בתום נסיעת המבחן ומשא ומתן עקשני החבר רכש את הרכב בעלות 230K שקלים (כאמור, בן חצי שנה).

השיקול שלו היה שקט נפשי מבחינת תחזוקה וכן חיסכון כספי שכן לא יצטרך לפגוש מוסכים לעיתים קרובות (היתה לו לפני זה X5 שנת 2003 שהאכילה אותו מרורים).

בו ניקח שנתיים קדימה מעכשיו, הרכב שלי יהיה שווה כ-60K שקלים, כנראה אף יותר הודות לתחזוקה הגבוהה ומיעוט אקזמפלרים (שלא לדבר על כאלה שמורים מאוד), הרכב של חבר שלי יהיה שווה כ-100-130K שקלים.

הרכב שלי בשקלול עם כל ההוצאות עליו (כולל הגיר) עלה לי עד היום כ-115K שקלים, אל תתפוס אותי על השקל.

נניח שהרכב של החבר עלה כולל תחזוקה (2 טיפולים, אפס תקלות) 235K שקלים.

הרכב האמין שלו על פני אותו משך בעלות בכל מקרה עולה יותר מהרכב הקשיש שלי שמדי פעם צריך ביקור במוסך.

החבר שלי כמובן מאושר מהרכב שלו, הוא חדש ומאובזר ולא רואה מוסכים וחסכוני וחדש (יש לאישתו של חבר שלי קצת הרבה פוזה...) וזה מעולה- עבור חבר שלי.

לי יש סדר עדיפויות שונה ואני אעדיף בכל רגע נתון רכב מעניין גם אם מתיישן למרות האמינות שצפוייה להיות "גמישה" על פני רכב חדש שכנראה יושבת לאחר חודש כי נרדמתי בנהיגה מרוב שעמום.

זה לא רכב זול לאחזקה באופן כללי, צריכת הדלק ה-מ-ט-ו-ר-פ-ת הופכת אותך ליקיר תחנות הדלק, האחזקה השוטפת רצוי שתיהיה בתדירות גבוהה יותר מזו הנקובה בספר הרכב כדי לפצות על גילו אבל שמע, כמות הפאן שהוא נותן לי פשוט פנטסטי, מבחינתי הוא היה הבחירה הכי נכונה עבורי כרכב שיבצע את כל המטלות המשפחתיות ויספק אותי מבחינת הפאן הספורטיבי.

• תוכן חדש...