Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 121 - סוויפט - קורסה???93-94,אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מחפש רכב בתקציב של עד 25K.

חיסכוני, זול ואמין ומה שהכי חשוב - חייב אוטומט בגלל החברה.

ממה שהספקתי לקרוא עד עכשיו שלושת הרכבים האלה פחות או יותר מקובלים על רוב משתתפי הפורום, אבל כיוון שזה הרכב הראשון שלי רציתי לשאול אותכם אם יש איזה שהן בעיות מיוחדות עם הדגמים האלה.

חשוב להדגיש גם שקטע של הביצועים עבורי הוא פחות חשוב, העיקר זה חיסכון בדלק וביקורים מעטים במוסך.

אופציות נוספות הן ה-106, הסקסו(אבל לא דיזל) ואולי הסטארלט - אם ניתן יהיה למצוא בסכום הנ"ל.

בתודה ענקית

JAY

פורסם

המאזדה הכי חמודה, אבל היא "רכב כוסיות" לסטודנטיות בנות 22, לכל היותר... מעבר לזה, אמנם היא אמינה אבל לא נוחה.

הסוויפט - בא נראה, אמינה היא כן אבל חוץ מזה? זוועה! נראית רע, לא חזקה במיוחד, ישיבה נוראית ואני "מנחש" שגם מבחינת הבטיחות היא "לא משהו"...

עם מה שנארנו? הקורסה. רכב יפה למדי (במיוחד בגרסת ה-3 דלתות), מנוע 1400 חזק למדי ו-1600 חזק מאוד (GSI, לא אוטומטי!), ומנוע 1200 מספק וחסכוני. איזיטרוניק (שלא סביר שהיה קיים בשנים האלו...) הוא פשרה נחמדה בין ידני לאוטומט. הרכב עצמו בטוח למדי לשנתון ולסגמנט שלו, מרווח ומעוצב היטב, איכות הבניה סבירה ומעלה והכי חשוב - התנהגות כביש לא רעה וצריכת דלק, במיוחד בדגמי ה-1400 ו-1200 שהיא ממש בדיחה, כמיטב ההתמחות של אופל (לדוגמא - לפני כ-10 שנים הייתי בעליה של אסטרה GSI ועם מנוע 2000 סמ"ק בנסיעה חיפה-ת"א, במהירות 90 קמ"ש, צריכת הדלק עמדה על 5:100. כן, ליטר אחד לכל 20 ק"מ... בדוק!)

ההמלצה שלי - אופל קורסה. זהו, סיימתי. יש למישהוא הערות?

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

סובארו גאסטי שנתון 93-4, ידנית בלבד - הרכב הכי אמין והכי חסכוני בקטגורייה זו.

יש גם טויוטה סטארלט משנתון יותר גבוהה.

מאוד קשה למצא את שני הרכבים הנ"ל, אבל אם תמצא במצב טוב-לך על זה.

פורסם

אני ממליץ בחום על הסטרלט...

השבוע היא חגגה אצלי שנתיים בלי שום תקלות... :-) (טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה)

אכן נדירה, אך עונה על הצרכים של אוטו ראשון ב 100%... שווה לחפש אחת, גם אם היא קצת מעל התקציב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום!

חיסכוני, זול ואמין ומה שהכי חשוב - חייב אוטומט בגלל החברה.

JAY

נקודה למחשבה סתם שאלה.

ואם תפרד מהחברה או הפוך. תתקע עם אוטומט למרות שאתה לא רוצה?

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

שלום

רכב אוטומטי - פירושו רק יפני. הפער בתחום האמינות של תיבת הילוכים יפנית מול אירופאית הוא עצום.

חסכוני - בשנתונים האלה אין רכב אוטומטי חסכוני , אלא אם תיקח רכב ידני.

כל הרכבים היפנים טובים , כמובן בהבדלים מסוימים. דווקא תיבת ההילוכים האוטו' של הג'סטי אינה אמינה ( ג'סטי ידנית היא מאוד אמינה)

קשה למצוא אוטו מתוחזק טוב. תרחיב את החיפוש בתקציב הזה גם למכוניות יפניות מנוע 1600 כדי לקצר את זמן החיפוש.

בהצלחה

יהודה

פורסם
לפני כ-10 שנים הייתי בעליה של אסטרה GSI ועם מנוע 2000 סמ"ק בנסיעה חיפה-ת"א, במהירות 90 קמ"ש, צריכת הדלק עמדה על 5:100. כן, ליטר אחד לכל 20 ק"מ... בדוק!

יש למישהוא הערות?

בוודאי שיש לי הערה.

ליטר אחד ל 20 ק"מ, זה התצרוכת של GPZ.

משהו כאן לא הגיוני.

או שאתה חלש במתמטיקה או ש...

צבי.

פורסם

ג'סטי אוטומטי - לא ממש מומלץ.

121 מומלצת אבל אין לה הגה כח.

דייהטסו שרייד יכולה להיות אופציה לא רעה.

על הסויפט כדאי לותר.

קורסה - אישית לא הייתי מתעסק עם רכב בגיל הזה מתוצרת אופל.

רנו קליאו יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בוודאי שיש לי הערה.

ליטר אחד ל 20 ק"מ, זה התצרוכת של GPZ.

משהו כאן לא הגיוני.

או שאתה חלש במתמטיקה או ש...

צבי.

אז ככה - במאטמתיכה אני לא חלש - בדקדוק כן :-)

מעבר לעובדה שלאסטרה היה מחשב שהראה את צריכת הדלק בכל שלב ולגבי קטעים, גם אני לא האמנתי. לפיכך, מילאתי מיכל, נסעתי לת"א ומילאתי שוב - 5 ליטר למעל 90 ק"מ...

בטח תאמרו עכשיו שגם המחשב וגם המשעבה (אמרתי שאני חלש בדקדוק?) לא מדוייקים במיוחד, אבל גם עם מקדם טעות של 10-15 אחוז המדובר בנתון מדהים למדי. ומנסיון, כל דגמי האופל של שנות התשעים היו חסכוניים מאוד - הקיץ שכרתי קורסה טורבו דיזל 1700 סמ"ק בחו"ל, ו-430 ק"מ צרכו 21 ליטר בלבד...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מאזדה רכבים סבבה ויכולים לשרת אותך עד שימאס לך

לגבי האופל גם כן רכב אמין הבעיה זה למצא אותם

במצב טוב מאוד....כאילו שמורים לחלוטין עם קילומטרז..

נמוך..ושעברו טיפולים בחברה.. בהצלחהההה

חתימה !

• תוכן חדש...