Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

איך הa3 מנוע 2000 אוטומט(2004) מבחינת:

חיסכון בדלק

ביצועים

אמינות וחלקי חילוף

אחזקה יקרה?

שווה כרכב ראשון למישהו בן 17?אני נוסע בעיקר לאימונים ולבית ספר אז אני נוסע כול יום לא הרבה ומדי פעם לעבודה שהיא מרחק 20 דקות הלוך ו20 חזור הוא ישתה לי דלק?

ועוד שאלה מבחינת מחיר אני יכול לקנות דגם 2004 מנוע 2000 אוטומט עם 150 אלף קילומטר יד 2 ב24 שווה?

עריכה אחרונה על ידי kiwi11
פורסם

חסכון בדלק ומנוע 2000 לא הולכים ביחד, בטח לא באאודי.

ביצועים...לא רעים בכלל.

גם אם יש לך ביטוח מקיף במיליון שקל לשנה, זה לא מכסה חלקי חילוף. על כל תקלה אתה משלם, ביטוח זה רק במקרה של נזק, תאונה וכאלה חס וחלילה.

לילד {וסליחה אם זה נשמע מזלזל} בגיל 17, אין צורך ברכב כזה.

אם דחוף לך רכב פוזה ולבלות הרבה בתחנת דלק, לך על זה. רק אל תשכח שיש לך הרבה דברים מסביב כמו טסט, ביטוחים וכו' וכו' שיהיו מאוד יקרים לרכב כזה במיוחד כאשר אתה נהג צעיר/חדש, ללא היסטוריית ביטוחים.

אם אתה רוצה רכב טוב, קטן, נוח וחסכוני יש לך הרבה אופציות אחרות.

לפי מה ששמתי לב התקציב שלך באזור 25K, אתה יכול להביא יונדאי גטס, פיאט פונטו, פג'ו 207 ועוד רבים וטובים. כולם שנתון 2005 בערך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

דווקא צריכת דלק ממש לא הבעיה כאן - הוא עושה קילומטרז' מאוד נמוך.

סיכוי מצוין שהרכב לא במצב משהו, ישור קו יקר, תחזוקה הרבה מעל הממוצע.

ביטוח מקיף - תשכח מזה, אתה עלול לגלות שזה יצא כמעט חצי משווי הרכב. אז כנראה תעשה צד ג' ואז שתדפוק את האוטו (סיכוי מצוין ד"א), אם אין לך כיסים עמוקים, תאלץ להשבית אותו בשל חשבון התיקונים האדיר.

חפש משהו אחר - רק תוודא לפני כן שהמשהו האחר הזה יהיה עם כמה שיותר כוכבים במבחני ריסוק.

פורסם
דווקא צריכת דלק ממש לא הבעיה כאן - הוא עושה קילומטרז' מאוד נמוך.

סיכוי מצוין שהרכב לא במצב משהו, ישור קו יקר, תחזוקה הרבה מעל הממוצע.

ביטוח מקיף - תשכח מזה, אתה עלול לגלות שזה יצא כמעט חצי משווי הרכב. אז כנראה תעשה צד ג' ואז שתדפוק את האוטו (סיכוי מצוין ד"א), אם אין לך כיסים עמוקים, תאלץ להשבית אותו בשל חשבון התיקונים האדיר.

חפש משהו אחר - רק תוודא לפני כן שהמשהו האחר הזה יהיה עם כמה שיותר כוכבים במבחני ריסוק.

למה סביר שאני ידפוק את האוטו?אתה נשמע כאילו אני הולך להיכנס עם הרכב בתוך קיר אפשר להבין למה?

ולפי הבדיקות הכול בסדר

לישור קו במקרה הצורך יש לי עוד 8 אלף והביטוח מקיף לרכב הזה בדקתי וקיבלתי הצעה של 7 אלף מקיף של הכול זה אומר תקן אותי שאם אני דופק את האוטו חס וחלילה בתאונה המקיף מכסה את זה לא?

פורסם

אני יגיד לך משהו, אתה לא חייב לקבל אבל זו עצה מכל הלב.

במקומך הייתי קונה רכב אחר לא רכב ישן שיוציא לך את כל הכסף במוסך.

עצה שלי - תחסוך את הכסף. תראה כמה קשה היום לרכוש דירה, אני יודע שאולי החשיבה שלך לא שם אבל שזה יגיע אתה תצטער שלא חסכת את הכסף.

תחפש פיאט פונטו ספייס ואם אתה רוצה דשבורד שדומה ל A3 ומאותו הקונצרן שהאחזקה שלו סבירה הרבה יותר אז סיאט לאון ידנית 2002-2004 מנוע 1600 ורק תבדוק שטופל כראוי לפי הנחיות יצרן.

פורסם
אני יגיד לך משהו, אתה לא חייב לקבל אבל זו עצה מכל הלב.

במקומך הייתי קונה רכב אחר לא רכב ישן שיוציא לך את כל הכסף במוסך.

עצה שלי - תחסוך את הכסף. תראה כמה קשה היום לרכוש דירה, אני יודע שאולי החשיבה שלך לא שם אבל שזה יגיע אתה תצטער שלא חסכת את הכסף.

תחפש פיאט פונטו ספייס ואם אתה רוצה דשבורד שדומה ל A3 ומאותו הקונצרן שהאחזקה שלו סבירה הרבה יותר אז סיאט לאון ידנית 2002-2004 מנוע 1600 ורק תבדוק שטופל כראוי לפי הנחיות יצרן.

מצטרף להצעה.

רכב בסדר גודל כזה זה אחלה וכיף ומגניב אבל קח רכב זול יותר, פשוט יותר עם תיקונים זולים יותר.

גם תהנה וגם לא יהיה לך חור בכיס למרות שחסכת והיית מוכן להוציא כסף לתיקונים בשווי 8000 ש"ח.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אודי זה רכב פרימיום, החלקים והטיפולים יקרים יותר, והיות ומדובר על רכב ישן יחסית אז צפוי שיהיו תיקונים...

היות ואתה מדגיש את נושא הדלק אני יוצא מההנחה שכלכלית אתה לא רוצה להגיע לתיקונים מול אודי.

עדיף לחפש רכב חדש יותר וזול יותר לתחזוקה ולפחות חשוב שתדע למה אתה נכנס.

פורסם (נערך)
למה סביר שאני ידפוק את האוטו?אתה נשמע כאילו אני הולך להיכנס עם הרכב בתוך קיר אפשר להבין למה?

סטטיסטיקה.

יש לך סיכוי מצוין לדפוק את הרכב בשנה-שנתיים ראשונות על הכביש.

יש לך סיכוי גדול פי 3 יותר מנהג בן 40 להיות מעורב בתאונה רצינית.

ביטוח מקיף ב-7 אש"ח זה לא רע. הביטוח המקיף אמור לכסות תיקונים במקרה של תאונה. רק תבדוק את ההשתתפות העצמית (עלול להיות גם 2000 ש"ח במקרה שלך).

לישור קו במקרה הצורך יש לי עוד 8 אלף

זה סכום מכובד מאוד. עלול שלא להספיק במקרה של אאודי.

רביעיית צמיגים טובים (אתה חייב ברכב כזה), טיפול שוטף + הכנה לקראת חורף, יתכן גם מצבר - זה כבר 3000-3500 ש"ח בשביל הסיפתח.

בולמי זעזועים שמתחילים להתעיף אם טרם הוחלפו - כדאי להחליף, במיוחד ברכב כזה ובמיוחד אם אתה מתכוון להתגרזן ולקראת החורף - עוד 2000-3000 ש"ח.

וזה עוד לפני הפתעות.

בלי לזלזל חו"ח - אבל לרוב החלק הקל והזול ברכישת רכב ישן ממותג יוקרה - זה אקט הקניה עצמו. רכב כזה דורש טיפולים שוטפים "לפי הספר", תחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר, חוסר התקמצנות על צמיגים, בלמים, בולמים.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
סטטיסטיקה.

יש לך סיכוי מצוין לדפוק את הרכב בשנה-שנתיים ראשונות על הכביש.

יש לך סיכוי גדול פי 3 יותר מנהג בן 40 להיות מעורב בתאונה רצינית.

ביטוח מקיף ב-7 אש"ח זה לא רע. הביטוח המקיף אמור לכסות תיקונים במקרה של תאונה. רק תבדוק את ההשתתפות העצמית (עלול להיות גם 2000 ש"ח במקרה שלך).

זה סכום מכובד מאוד. עלול שלא להספיק במקרה של אאודי.

רביעיית צמיגים טובים (אתה חייב ברכב כזה), טיפול שוטף + הכנה לקראת חורף, יתכן גם מצבר - זה כבר 3000-3500 ש"ח בשביל הסיפתח.

בולמי זעזועים שמתחילים להתעיף אם טרם הוחלפו - כדאי להחליף, במיוחד ברכב כזה ובמיוחד אם אתה מתכוון להתגרזן ולקראת החורף - עוד 2000-3000 ש"ח.

וזה עוד לפני הפתעות.

בלי לזלזל חו"ח - אבל לרוב החלק הקל והזול ברכישת רכב ישן ממותג יוקרה - זה אקט הקניה עצמו. רכב כזה דורש טיפולים שוטפים "לפי הספר", תחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר, חוסר התקמצנות על צמיגים, בלמים, בולמים.

הבנתי חבל כי אני מחפש רכב ובאמת בהתחלה רציתי את הסוויפט 2007 אבל יקר מידי ושראיתי את הa3 חשבתי שזה רכב שיתאים לי בול אבל אם האחזקה באמת יקרה אז אתה אומר שעדיף בכלל להתרחק מגרמניות ?כי ראיתי שa4 נכנס לי בשנה הזאת בתקציב וגם הפולו והגולף והתחזוקה שלהם יקרה?

כי אני רציתי באמת לקנות מנוע 2000 או ש1600 גם יספיק לי לא?כי אני נוסע על הi20 של אבא ובאמת המנוע רק 1.4 אבל אני מסתפק מהביצועים

מה אתה אומר על הפונטו evo ידנית ?

ואיזה רכב אוטומטי אתה מציע באמת בתקציב כזה של עד 30 אלף?שהוא בסגנון של הa3 רכב קטן עם פוזה וביצועים לא רעים עם אפשרות לחיסכון בדלק ואחזקה זולה?(לא יודנאי גטס ורציתי פיאט פונטו אוטומטית אבל אומרים שהיא עגלה)

פורסם (נערך)

לא אומרים לך להתרחק משום רכב ספציפי. אבל רק רוצים שתבין שרכב פרימיום דורש רמת תחזוקה מסוימת שעולה סכום מסוים. ה-A3 היא אחלה פוזה, אבל אני לא רוצה שתתבאס אחרי שתגלה שכל הכסף הלך על תחזוקה שוטפת ולא נשאר לך למערכת סטריאו משודרגת (שאתה בטח גם רוצה) או לדלק... אני גם בטח לא רוצה שמטעמי חיסכון תתקין צמיגי לינג-לונג, לא תחליף בולמים גמורים ושתכנס למוסך עם בלמים חורקים תגיד להם "תסדרו בשביל הטסט". זה לא מומלץ באף רכב ובטח-בטח לא במכונית (קצת) ספורטיבית עם נהג צעיר.

פונטו איוו ידנית היא אופציה מצוינת כרכב ראשון. אחרי שתצבור ניסיון הן כנהג והן כבעלים של רכב, תהיה חכם יותר לקראת השדרוג למשהו "מעניין" יותר.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם (נערך)

ידידי, אם אתה רוצה ליהנות באמת מהכסף קח אותו, תיקנה את אחד מהרכבים שהיציעו כאן ושאני הצעתי ותעשה קורס נהיגה מתקדמת שיתרום לך המון הרבה יותר מאשר רכב פוזה שלא ייתן לך כלום וישחט לך את הכיס.

פאביה/פולו/איביזה 100 כ"ס ידניות זה אחלה רכב בתור רכב ראשון כדי ללמוד עליו ולהתנסות בו.

שתהיה בקורס נהיגה מתקדמת אתה תבין כמה שאני צודק אחרי שתהנה ותלמד המון.

עריכה: עוד רכב שעלה לי לראש ומאוד מהנה לנהיגה- פיז'ו 306/206 גיר רגיל.

נכנס לך לתקציב ומשאיר לך עודף ליישור קו, למערכת סטריאו, מגנזיום, קורס נהיגה מתקדמת או אפילו רק ליישור קו ולחסכון בבנק. תחשוב על זה.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לא אומרים לך להתרחק משום רכב ספציפי. אבל רק רוצים שתבין שרכב פרימיום דורש רמת תחזוקה מסוימת שעולה סכום מסוים. ה-A3 היא אחלה פוזה, אבל אני לא רוצה שתתבאס אחרי שתגלה שכל הכסף הלך על תחזוקה שוטפת ולא נשאר לך למערכת סטריאו משודרגת (שאתה בטח גם רוצה) או לדלק... אני גם בטח לא רוצה שמטעמי חיסכון תתקין צמיגי לינג-לונג, לא תחליף בולמים גמורים ושתכנס למוסך עם בלמים חורקים תגיד להם "תסדרו בשביל הטסט". זה לא מומלץ באף רכב ובטח-בטח לא במכונית (קצת) ספורטיבית עם נהג צעיר.

פונטו איוו ידנית היא אופציה מצוינת כרכב ראשון. אחרי שתצבור ניסיון הן כנהג והן כבעלים של רכב, תהיה חכם יותר לקראת השדרוג למשהו "מעניין" יותר.

אני מבין ואתה צודק אם אכן האחזקה כול כך יקרה ולא ישאר לי למערכת שאכן אני רוצה והכי חשוב כסף לדלק אני אכן הייתי רוצה רכב שהוא די פוזה עם ביצועים סבירים אבל התחזוקה זולה אבל הבעיה שאין לי אפשרות לידנית

מה אתה אומר איזו תחלופה אוטומטית יש לי ?אני קונה את הרכב עם אחי והוא די נעול על הa3 (חייל משוחרר שחוסך לתואר ויש לו כסף נוסף לשים למרות שאני לא רוצה שהוא ישים שקל על הרכב עצמו והביטוח)והוא הציע אופיצה של ליסינג על רכב חדש או לפחות 2010 מה אתה אומר?

פורסם
ידידי, אם אתה רוצה ליהנות באמת מהכסף קח אותו, תיקנה את אחד מהרכבים שהיציעו כאן ושאני הצעתי ותעשה קורס נהיגה מתקדמת שיתרום לך המון הרבה יותר מאשר רכב פוזה שלא ייתן לך כלום וישחט לך את הכיס.

פאביה/פולו/איביזה 100 כ"ס ידניות זה אחלה רכב בתור רכב ראשון כדי ללמוד עליו ולהתנסות בו.

שתהיה בקורס נהיגה מתקדמת אתה תבין כמה שאני צודק אחרי שתהנה ותלמד המון.

עריכה: עוד רכב שעלה לי לראש ומאוד מהנה לנהיגה- פיז'ו 306/206 גיר רגיל.

נכנס לך לתקציב ומשאיר לך עודף ליישור קו, למערכת סטריאו, מגנזיום, קורס נהיגה מתקדמת או אפילו רק ליישור קו ולחסכון בבנק. תחשוב על זה.

אני מבין אותך אבל אפשרות של ידנית לא אפשרית כרגע אני מנסה לסדר את זה ואכן אם הייתה לי האפשרות הייתי לוקח פולו אך היא גם רכב עם אחזקה יקרה לא?תקן אותי אם אני טועה

וידנית הייתי לוקח בכיף 206 ונשאר לי כסף לישור קו

ויש מקום ממולץ לקורס המדובר?יש גם קורסים של בטיחות ודברים כאלה ?או שעדיף לעשות את הנהיגה המתקדמת?

ואני צריך להיות בן 18?

• תוכן חדש...