Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לתת המלצה לכל המעוניינים לרכוש את הרכב הנ"ל (קיה פיקנטו אוטו') ..

הרכב "שותה" המון דלק ביחס למה שמבטיחים !

לא הצלחתי להגיע לתצרוכת יותר טובה מ-1/10 ...

בשורה תחתונה : אוטו קטנצ'יק עם תא מטען בגודל של תא כפפות שצורך דלק כמו רכב משפחתי ממוצע .

פשוט לא שווה את הכסף !

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

70% עירוני

כן , הרכב עדיין ב-5000 הק"מ הראשונים - קיבלנו אותו מהעבודה .

סתם מעצבן אותי לחשוב שאנשים הלכו לקנות כאלה מכספם ודיברו איתם על צריכת דלק טובה מהמציאות פי 2 .

פורסם

ברוך הבא למועדון.

הפיקנטו שלי אוטומטית בת שנתיים, הנהיגה שלי אגרסיבית משהו, רוב הנסיעות שלי בין עירוניות כאשר חלק מהן בפקקים או בכבישים עמוסים.

צריכת הדלק הממוצעת (עם מזגן, בדרך כלל) כ-12 קילומטר לליטר.

לא נעים, לא נורא.

יחד עם זאת מדובר ברכב מאובזר,זריז ומהנה לנהיגה, כאשר לקוטן יש יתרונות משלו.

יתכן שרוב הנסיעות שלך עירוניות, מה שמגדיל את צריכת הדלק.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

בגלל זה היה חשוב לי גם לרשום משהו ... אולי אתפוס מישהו בדרך לקניית כזה רכב ואעזור לו .

רוב הנסיעות הן עירוניות אבל לא כולן , ואני לא נוהג בצורה אגרסיבית ועדיין צריכת הדלק בקושי מגיעה ל-1/10 .

פורסם

זה החיסרון בגיר פלנטרי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ממש לא נכון. תיבות הילוכים אוטומטיות פלנטריות מודרניות נותנות צריכת דלק וביצועים לא פחות טובים משל תיבות ידניות ולעיתים אף עולות עליהם. זאת בזכות ריבוי הילוכים, תוכנה מתקדמת ואפשרות נעילה של ממיר המומנט.

לדוגמא - תיבת ה-7G של מרצדס שיצאה לשוק כבר לפני כעשור היא עם נתוני צריכת דלק זהים לתיבה ידנית. זאת בזכות שני הילוכי יתר (לעומת רק אחד בתיבה הידנית שלה 6 הילוכים) ואפשרות נעילה כאמור של ממיר המומנט.

תיבות ה-8 הילוכים שיש לדוגמא ב-BMW החדשות (ובעוד מגוון רחב של מכוניות) חסכוניות וזריזות יותר מתיבות ה-6 הילוכים שיש בגרסאות הידניות של אותם רכבים.

זאת לא בעיה בתיבה הפלנטרית, אלא בעיה בתיבה הפלנטרית הספציפית של הקיה פיקנטו וברכב בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אולי בתיבות מרובות הילוכים,לרכב עממי איןי 7 או 8 הילוכים בטח לא ברכבים הזולים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה שילוב של גיר פלנטרי ישן (4 הילוכים, ללא נעילת ממיר מומנט) ומנוע קוריאני בזבזני (הם clueless בייצור מנועים חסכוניים לאורך כל קשת הדגמים).

:idea:
פורסם
ממש לא נכון...

לא בדיוק "ממש לא נכון" אלא יותר "במגוון יצרנים מאוד מצומצם שהרכבים שלהם מתחילים מעלות של 15 פיקנטואים, פתרו את העניין"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

תיבות הילוכים כאלו החלו להכנס גם לרכבים עממיים.

לדוגמא - קונצרן פיאט רוכש את התיבות החדשות ביותר של ZF, עם תשעה הילוכים שמתיימרת להיות חסכונית יותר מכל מה שיש בשוק היום, ועומד להתקין אותן בקרייזלר 200 - רכב משפחתי (בישראל מוגדר "מנהלים") וכנראה גם ברנגייד/500X - ג'יפון עירוני.

תיבת ה-8 הילוכים האורכית של ZF (זאת שמותקנת ברכבי BMW, אאודי ורבים אחרים) מותקנת זה מכבר במכוניות פיאט עם הנעה אחורית, כולל ב-RAM 1500 המאוד פופולרי (הרכב השני הכי נמכר בקנדה).

סך הכל - רוב היצרניות "הרציניות" היום מציעות ללקוחות פתרונות אוטומטיים כאלו ואחרים שלא מענישים אותך במשאבת הדלק.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

לאיזה פיאט יש הנעה אחורית?

פורסם

קרייזלר 300, דודג' צ'אלנג'ר וצ'ארג'ר. דודג' ראם. ג'יפ גראנד צ'ירוקי (עם שילוב להנעה כפולה קבועה).

אלו העממיות לפחות - מעבר לזה יש כמובן מזארטי ופרארי.

• תוכן חדש...