Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי קוטב מצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בודאי שתורם וזה משהו שקורה הרבה כאשר לא מקפידים על ההוראות היצרן ולא מנתקים תחילה את המינוס

זה לא הפעם הראשונה שאני מפרק מצבר ובדרך כלל הייתי מוציא את המינוס לא יודע מה קרה לי הפעם הזאת.

אני רוצה להודות למגיבים בשרשור (שאמרו קודם כל לפרק מינוס) עכשיו למדתי וניסיתי לחפש תשובה ולא מצאתי

(מה מפרקים קודם).

רועי

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אביב זה לא מדע טילים.

אם פירקת את הפלוס ראשון, וגוף הרכב נשאר מחובר למינוס, אז אם תיגע בעזרת חומר מוליך כלשהו, בין הקוטב החיובי של המצבר לגוף הרכב יעופו ניצוצות ויהיה שמח.

פורסם
הבנתי שהמינוס היה מחובר , שאלתי מתי הפלוס נגע בגוף הרכב?

בזמן הפירוק כאשר החוט עדיין נגע בקוטב, כי אחריי שהחוט מנותק מהקוטב אין סיבה שיגרום לקצר.

8)
פורסם
מרק תפסיק לקחת את זה אישי.

בעבר הייתה הנחה רווחת שיש לנתק מינוס אך משהו פה השתנה.

ברגע שהתחלתי לדבר על הנחות בנוגע לתנועות אלקטרונים , הבנתי שמשהו פה לא סגור אצלי סופית ואני צריך לחקור לעומק.

כבר עניינתי בנושא אנשי חברת חשמל שמכורים לדבר וביום ראשון בודק עוד.

תן לי זמן ואני מקווה לחזור עם תשובות ענייניות ובשפה פשוטה יחסית(לטובת כולנו).

שבת שלום בדגש על שלום.

יש לך תובנות חדשות מאנשי חברת החשמל ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תוצאות הבדיקה:

אין שום חשיבות איך תפתח את המעגל (+) ראשון ,אחרון או הפוך.

לכן- במידה ויש מחברים מהירים ,אין זה משנה מה נפרק ראשון.

במבחן המציאות, רוב יצרני הרכב משתמשים במחברים שדורשים כלי עבודה כזה או אחר, ובעקבות כך הצורך לפרק ראשית (-) ואז (+) בכדי למנוע את הסיכוי לקצר אל הגוף עם כלי עבודה.

אני מאוד מרוצה שבדקתי והבנתי את הנושא יותר לעומק ולא נגררתי "ללחץ החברתי" + הלחץ הלימודי בנושא זה במוסדות הלימוד אשר ברובם לא נותנים תשובה חד משמעית בנושא ומחדירים את זה למוחות הלומדים כתורה מסיני.(ורואים את זה בתגובות כאן)

כל אחד שיקח מה שהוא רוצה משרשור זה , אני את שלי קיבלתי .

עריכה אחרונה על ידי אביב29
פורסם

גם אני את שלי קבלתי וגם קלטתי איך הצלחת בהתבטאות מאוד מפוקפקת שלך ומעליבה לסובב את זה שהנה עכשיו הבאת את התשובה הנכונה ואנחנו שאמרנו לך בדיוק את התשובה הנכונה בשעה שדברת על אלקטרונים שנתקעים רק מדקלמים תשובות מהר סיני בלי להבין כלום אבל זה ל אנורא כי זה בגלל המקומות הדפוקים בהם למדו

האמת שלא ממש ציפיתי למשהו אחר ממך אז כגודל הציפייה....

פורסם

תשמע בנאדם , מצטער ששיתפתי אותך במחשבות שעברו בראשי (סיעור מוחות מכיר?)ואני מצטער שאלקטרונים עושים לך רע, לא ידעתי ולא התכוונתי.

לא הצלחתי למצוא מידע פיזיקלי מעמיק בנושא "מה קורה כשמנתקים מעגל מצד זה או אחר" (אם תמצא אשמח לשמוע).

נתתי תשובה שלעניות דעתי הרבה יותר מקצועית ורצינית מזה שהשתוללתם פה שאני פושע וזה ענין בטיחותי .

אז שוב סליחה שדיברתי על מה שעבר במוחי , תפתח בירה קרה ותרגע, חמאס כנראה יחדשו את האש בחצות.

פורסם
זה עניין בטיחותי !

בניתוק מצבר מנתקים תחילה קוטב מינוס ואז פלוס

זה מגובה בהוראות יצרן וחומרי לימוד מקצועים

איך זה מגובה בחומרי הלימוד?

מה הם מסבירים שם על הענין?

פורסם (נערך)

קצר חשמלי בסביבת המצבר שפולט גזים נפיצים עלול לגרום להתפוצצות. של המצבר ואז נזק פיזי כגון כוויות עיוורון ועוד,

יש לציין שראיתי מצבר מתפוצץ בגלל מכונאי שלא היה זהיר ולא פעל לפי ההוראות

בקורס בטיחות רכב חשמלי הראו לנו פעם סרטון מה קורה למצבר רכב רגיל 12V שעושים לו קצר יזום עם מפתח בין פלוס ומינוס הטמפרטורות המטורפות הגיעו לזה שהמפתח פשוט הותך לנוזל

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
תוצאות הבדיקה:

אין שום חשיבות איך תפתח את המעגל (+) ראשון ,אחרון או הפוך.

לכן- במידה ויש מחברים מהירים ,אין זה משנה מה נפרק ראשון.

במבחן המציאות, רוב יצרני הרכב משתמשים במחברים שדורשים כלי עבודה כזה או אחר, ובעקבות כך הצורך לפרק ראשית (-) ואז (+) בכדי למנוע את הסיכוי לקצר אל הגוף עם כלי עבודה.

אני מאוד מרוצה שבדקתי והבנתי את הנושא יותר לעומק ולא נגררתי "ללחץ החברתי" + הלחץ הלימודי בנושא זה במוסדות הלימוד אשר ברובם לא נותנים תשובה חד משמעית בנושא ומחדירים את זה למוחות הלומדים כתורה מסיני.(ורואים את זה בתגובות כאן)

כל אחד שיקח מה שהוא רוצה משרשור זה , אני את שלי קיבלתי .

ראשית יופי שהגעת למסקנה שאני וגם דנידין צדקנו לכול אורך האשכול.

שום לחץ חברתי לא הופעל עלייך אלא לחץ פיזי מתון :x. בפורום קיימים חברים שהם בעלי מקצוע וגם מהנדסים והנדסאים בתחום הרכב החשמל, הנדסת מכונות וגם אלקטרוניקה שבהרבה מקרים הם מבינים יותר ממורים מסויימים.

איזה כייף לי :)

פורסם
קצר חשמלי בסביבת המצבר שפולט גזים נפיצים עלול לגרום להתפוצצות. של המצבר ואז נזק פיזי כגון כוויות עיוורון ועוד,

יש לציין שראיתי מצבר מתפוצץ בגלל מכונאי שלא היה זהיר ולא פעל לפי ההוראות

בקורס בטיחות רכב חשמלי הראו לנו פעם סרטון מה קורה למצבר רכב רגיל 12V שעושים לו קצר יזום עם מפתח בין פלוס ומינוס הטמפרטורות המטורפות הגיעו לזה שהמפתח פשוט הותך לנוזל

ועדין מעבר לזה שהמפתח או כלי העבודה יכול לקצר , מה עוד? האם ישנה חשיבות נוספת בפירוק המינוס לפני הפלוס?

שניכם פשוט אטומים עם ראש בקיר, אתם פשוט לא מבינים את הנקודה.

סחור סחור עם ידע יבש שהאכיל אתכם איזה מרצה.

דרך אגב גם אני מגיע מהתחום ועם השכלת הנדסאי, אז מה ? יש לי עוד מלא מה ללמוד ותמיד יהיה לי עוד מה ללמוד ולהעמיק בנושא מסוים, זה מה שמבדיל אותי מהדור הישן , תמיד מוכן ללמוד ומכל אחד, אפילו מכם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...