Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת לאחר יותר מחודשיים הגיע היום הרדיאטור(אלומיניום 3 שורות קירור)לידיי, הרדיאטור עשוי כולו מאלומיניום ובנוי מריתוכים רבים,עכשיו השאלה היא ,האם עליי לעשות משהו(ניקוי?)כל עוד הוא מחוץ לרכב טרם הרכבתו?

האם עליי להחליף רכיבים כלשהם /לשנות משהו במערכת הקירור המקורית ע"מ להתאימה לרדיאטור המשופר ?

תודה רבה מראש למסייעים והמשך יום נעים ושקט לכל חבריי הפורום הנכבד.

בברכה, יוסי

פורסם
בשעה טובה ומוצלחת לאחר יותר מחודשיים הגיע היום הרדיאטור(אלומיניום 3 שורות קירור)לידיי, הרדיאטור עשוי כולו מאלומיניום ובנוי מריתוכים רבים,עכשיו השאלה היא ,האם עליי לעשות משהו(ניקוי?)כל עוד הוא מחוץ לרכב טרם הרכבתו?

האם עליי להחליף רכיבים כלשהם /לשנות משהו במערכת הקירור המקורית ע"מ להתאימה לרדיאטור המשופר ?

בברכה, יוסי

תשטוף את הבלוק שלך ותרכיב .

תפרק מהרדיאטור את הצינור עליון שמגיע מהסעפת .

תפתח את הפתח של הרדיאטור , תכניס צינור מים ותשאיר אותו פתוח עד שמים יזרמו החוצה מהצינור העליון.

תניע את האוטו ותחכה שיצאו מים נקים ואז תחליף.

בהצלחה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

דודי,באיזה נוזל קירור היית ממליץ לי להשתמש ברדיאטור אלומיניום ?

לא כדאי לפניי הרכבתו ברכב לקחת אותו למכון רדיאטורים מיקצועי ולעשות לו בדיקת נזילות בלחץ?

אני פשוט רוצה לוודא במאה אחוז שהרדיאטור אכן תקין ואטום (במיוחד הדוד הימני שמכיל בתוכו את הקולר גיר)לפניי שאני מרכיב אותו ברכב.

פורסם

בברכה, יוסי

לפרק את הישן?! ;-)

נוזל קרור פראפלו הכי טוב יקר אבל שווה!

eran lanski

חבר מס- 14084

פורסם (נערך)

תקפיד לבודד את הרדיאטור מגוף הרכב כלומר שלא יהיה מגע למינוס = גוף הרכב. תקפיד שיהיה כבל ארקה בין המנוע לבין גוף הרכב. כך תמנע קורוזיה באלומיניום.

אם הרדיאטור חדש אין צורך לבדוק אותו. ככל שהוא נוזל תראה את זה לאחר ההרכבה...

רצוי לשטוף אותו עם צינור מים כדי לנקות את כל מה שהיה יכול להשאר מהיצור או כל מה שנכנס בדרך ונשאר שם (עכבר, חרקים וסתם אבק).

עריכה אחרונה על ידי oldcar

שלמה דן גדרון

פורסם

נזילות מים חיצוניות(הרדיאטור חדש והסבירות לכך נמוכה) פחות מדאיג אותי, העניין שיותר מטריד אותי הוא להרכיב את הרדיאטור ברכב ואחריי התנעה ראשונה לגלות שהדוד הימני שלמעשה מכיל בתוכו את קולר התיבה האוטומטית פרוץ ושיחדרו מים לתוך הגיר ואז הנזק יהיה גדול.

פראפלו מתאים למנועיי GM ישנים? או שעדיף פרסטון אדום/זרקס?

פורסם

אם אתה כל כך דואג. תפריד. תוציא את המצנן גיר החוצה. מצנן נפרד לגיר. ( גם אני עשיתי כך).

בהצלחה

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

עם הרכב מיושן, הייתי ממליץ לפתוח פקק מים בבלוק ולהציץ מה הולך שם. אצלי בדודג הרסתי רדיאטור שלם עד שהגעתי למסקנה. הרדיאטור נסתם רכב מתחמם, הפכתי עולם לבסוף, לאחר שאצל שש לא יכלו לנקות. בנו חדש, פתחתי פקקים בבלוק לא להאמין הכול סתום מת. ראש הוסר המון חומצת מלח.(33אחוז) גרניק ושוב גרניק. עד שראיתי שוב גוון של ברזל, ולא אבנית . ומאז ועד היום שקט שקט

פורסם
אם אתה כל כך דואג. תפריד. תוציא את המצנן גיר החוצה. מצנן נפרד לגיר. ( גם אני עשיתי כך).

בהצלחה

+1

תקנה קולר נפרד לגיר , ולא רק מהחשש לערבוב מים ,

רדיאטור נפרד מקרר טוב יותר.

לגבי נוזל קירור , אני משתמש בפרסטון אבל גם וולו לין מצויין , בתכלס כל משהו מפירמה טובה זה סבבה לדעתי

כל עוד זה לא המיכלים עם מים צבועים .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

לגביי התקנת קולר גיר חיצוני,מומלץ,הבנתי,אבל האם באמת הדבר הכרחי ?האם הקולר המקורי(ברדיאטור)לא עושה את העבודה מספיק טוב?

האם ידוע על בעיות היתחממות מיוחדות שיש בגיר 700R4 המצריכות תוספת קירור ע"י מצנן חיצוני?

פורסם
לגביי התקנת קולר גיר חיצוני,מומלץ,הבנתי,אבל האם באמת הדבר הכרחי ?האם הקולר המקורי(ברדיאטור)לא עושה את העבודה מספיק טוב?

האם ידוע על בעיות היתחממות מיוחדות שיש בגיר 700R4 המצריכות תוספת קירור ע"י מצנן חיצוני?

אם הגיר תקין ולא מחליק אז אין בעיות היתחממות הקולר החיצוני מיועד לשפר את הקירור בעומס מיתמשך ,גרירה ,עומס יתר, וכדומה מנוע גדול ברכב כבד מצריך קולר חיצוני, אצלך הרכב קל והמנוע קטן אז..........,תרכיב וסע ועבור לבעיות האחרות

• תוכן חדש...