Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב - לעידוד האווירה הלאומית השפופה ושיפור המוראל - הנה שרשור נוסטלגי שיאפשר לבטא כל מיני פנטזיות (או סטיות) מוטוריות.

כידוע לכל חובב רכב - בבעלות חברות הרכב היום יש מאות מותגים שפעם נישאו בגאווה על חרטומיהן של מכוניות מוצלחות יותר או פחות. חלק מאותם מותגים חזרו לתחיה (בוגאטי), חלק עברו החיאה לא מוצלחת ושבו לתהומות הנשיה (מייבאך) ורבים אחרים ממתינים לתורם.

המותג הראשון שקופץ לי לראש ושראוי להחיאה הוא - דוזנברג - החברה נוסדה על ידי האחים דוזנברג, נרכשה בהשמך על ידי קורד ואחראית לכמה מכוניות שנחשבות לטובות ביותר של תור הזהב הקלאסי (שנות ה-20 וה-30). יש כאלו שאומרים שה-SJ (וה-SSJ החזקה יותר) הייתה המכונית הפאר הטובה והחזקה ביותר בעולם בשעתה. היא בהחלט הייתה חזקה ומהירה יותר מה-770K ואפילו מהבוגאטי רויאל. עם 400 כוחות סוס בחלק מהגרסאות ומהירות מרבית של 220 קמ"ש זאת הייתה הוויירון של שנות ה-30 (אם כי יחסית לווירון היא הייתה מציאה לא נורמלית - רק 200-250 אלף דולר בשקלול אינפלציה).

המותג נעלם ביחד עם קורד וניסיונות החיאה בהמשך כשלו. המותג היום לא שייך לאף חברת רכב גדולה, אלא לחברה קטנה בשם "דוזנברג" שאינה פעילה.

אם להחזיר את המותג - אז רק בצורה שראויה לו - כמכונית מהירה מאוד ומפוארת מאוד, עם מנוע יוצא דופן הראוי למורשת של האחים דוזנברג. זאת צריכה להיות המכונית שתראה לאירופאים וליפנים מאיפה משתין הדג.

מה שראוי למותג הזה הוא מרכב הנעה אחורית (או כפולה) גדול עם מנוע V12 מאוד חזק. למרות שגם V8 מודרניים עשויים לעשות את העבודה. 600 כ"ס זה די מינימום והם חייבים לבוא בצורה לינארית ומעודנת. הנעה היברידית מחוכמת גם באה בחשבון.

כמובן שהתחיה חייבת להיות על ידי חברה אמריקאית - אולי פורד? הרי לינקולן זה לא ממש מותג יוקרה.

אז זה המותג הראשון שאני חושב שראוי להחיאה, יש לעוד מישהו רעיון לטובת קצת אסקפיזם?

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אלפא רומיאו.

כנ"ל 111

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

סוסיתא?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

וגם לנצ'יה אם אפשר בבקשה. ובעצם כל מה שפעם עשו עם הפלטפורמות של פיאט, כמו המוראטי ( אם מישהו זוכר ) שלקחו בשנות השבעים, נדמה לי, ריצפות ומנועים של פיאטים קטנים ועממיים מאוד כמו ה 850 או ה 128 וכאלו מין והלבישו עליהם מרכבים יפהפיים בצרוף עיצוב פנים מענג עתיר עץ וספידומטרים עגולים וענקיים. ולזכרוני המאוד עמום אפילו היתה להם חנות באבן גבירול פינת מאנה בתל אביב.

פורסם

הייתי מחזיר את סיטרואן לימי הזוהר שלה, טרום השתלטות פיג'ו שדיכאו את מחלקת ההנדסה שלה.

כל המכוניות של סיטרואן שצויידו במערכת מיתלים הידרופנאומטית היו סה"כ מכוניות עממיות שסיטרואן התעקשו להטמיע בהן אוונגרדיות שלא היתה קיימת באף מכונית אחרת.

ואם בתעשיית הרכב הצרפתית עסקינן, הייתי מחזיר גם את מטרה לפסי הייצור.

מכוניות ספורט קטנות וזולות יחסית, מרכב פיברגלאס קל, מנוע מרכזי והרבה הנאה מהנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אומנם זה מותג פעיל אבל די מת עבור חובבי הנהיגה- פז׳ו.

כנראה שאם היתה לי אפשרות הייתי מחזיר אותם איזה 20 שנה אחורה לשנות ה-90 ותוקע אותם שם חזק חזק.

בעצם יש מצב שהייתי עושה את זה לעוד כמה מותגים- אלפא רומיאו למשל.

יש הרבה מותגים חיים ופעילים שמה שמת בהם זה האופי וחדוות הנהיגה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

ואם בתעשיית הרכב הצרפתית עסקינן, הייתי מחזיר גם את מטרה לפסי הייצור.

מכוניות ספורט קטנות וזולות יחסית, מרכב פיברגלאס קל, מנוע מרכזי והרבה הנאה מהנהיגה.

:lol::lol::lol:

מנוע חלש להחריד, המעבר לחוסר אחיזה מלווה בהיגוי יתר מופרז מאוד, בפועל הרבה רוח ומעט חול.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם
אומנם זה מותג פעיל אבל די מת עבור חובבי הנהיגה- פז׳ו.

כנראה שאם היתה לי אפשרות הייתי מחזיר אותם איזה 20 שנה אחורה לשנות ה-90 ותוקע אותם שם חזק חזק.

בעצם יש מצב שהייתי עושה את זה לעוד כמה מותגים- אלפא רומיאו למשל.

יש הרבה מותגים חיים ופעילים שמה שמת בהם זה האופי וחדוות הנהיגה.

בניגוד למה שמציק לך, פיז'ו מרוצים מהמיצוב הנוכחי שלהם לעומת חגיגת ההפסדים בשנות ה 90,

למה שתחליט בשבילם מה טוב להם ? מי אתה ? אלן דלון ?

• תוכן חדש...