Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה, לפני כחודש וחצי התחלתי לעשות אימוני כוח בבית עם משקולות, יש לי תוכנית מעולה לבית שבה זקוקים למינימום ציוד. עכשיו אני רוצה להוסיף אימוני קרדיו, כי המצב שלי גרוע מהבחינה הזאת. חדר כושר והליכה/ריצה בחוץ זה לא רלוונטי מבחינתי. בתקוה שגם אישתי תשתמש בו. :-D בחודשים הראשונים ההליכון ישמש להליכה בלבד, אחרי זה אולי גם ארוץ עליו.

דרישות חובה שלי מהליכון: 1) אמינות+איכות בניה והרכבה טובה, שלא יתחיל להתפרק אחרי חודשיים. 2) מנגנון לפתיחה רכה. 3) בולמי זעזועים איכותיים שישמרו לנו על הברכיים והגב. 4) שיפוע חשמלי. 5) קומפקטי במצב מקופל. 6) מקום לשים כוס מים. 7) מסלילה ברוחב 44-46 ס"מ.

התקציב הוא 3500-4000 שקלים. מבקש המלצה למותג/דגם של הליכון שיתן את התמורה הכי טובה למחיר מבחינת אמינות כללית ואיכות בולמי זעזועים. ראיתי שהמותגים הנפוצים בארץ הם YORK ו-VO2, אך אין לי מושג איזה מהם איכותי יותר ואולי אף אחד מהם לא מומלץ. :?:

הייתי היום בחנות ומאוד הופתעתי מהמחירים שם, המחירים אפילו יותר זולים מהאינטרנט. היה שם דגם מעניין של VO2 ב-3700 ש"ח שמידות המסילה שלו הם 126 אורך ו-46 רוחב שזה מצוין בשבילנו, לא נראה לי שצריך יותר מזה. הדגם נקרא EXCLUSIVE 47 שלא מצאתי לו שום איזכור באינטרנט. רשום שיש מערכת בלימת זעזועים כפולה - ציר קדמי + צדדים (אין לי מושג מה זה אומר). כמו כן פעם ראשונה ראיתי מושג כ"ס רציף, שזה 1.2 בהליכון הזה ו-7 כ"ס בשיא, אשמח להסבר. האם מישהו מכיר את הדגם הנ"ל ואמינותו? האם הבולמים שלו איכותיים? כמו כן אשמח להמלצה על כל דגם אחר שיענה על הדרישות שלי.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

לא יותר פשוט לקנות בהום סנטר קולב ב-100 ש"ח?

וברצינות - הבעיה עם הליכונים ביתיים היא כפולה:

1. הם תופסים מקום. מצריכים חצי חדר פנוי - זו עלות שאנשים שוכחים לחשב.

2. בדרך כלל תוך מספר חודשים הם ננטשים והופכים לקולבים.

אישית אני מעדיף את חדר הכושר מכמה סיבות: יש מבחר מכשירים (אשתי הולכת ורצה על הליכון, אני מעדיף אליפטיקל. לקנות שני מכשירים לבית?), האוירה בחדר הכושר היא של אנשים בתנועה, מה שמדרבן את המתאמנים והמכשירים הרבה יותר מאסיביים ועמידים, ואם אחד מתקלקל - יש לידו מכיר תקין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חדר כושר מחוץ לתמונה בגלל העלויות.

בדירה שאני מתגורר בה יש מקום מושלם להליכון, יש חצי חדר כזה שמחובר לסלון, שם נמצאת עמדת המחשב שלי וגם אופניים מאחור, ואם אזיז החוצה את כיסא המחשב אז אוכל לפתוח את ההליכון בלי שום בעיה. ראיתי את המידות במצב מקופל היום ויש מספיק מקום בשביל שיעמוד קבוע ולא יפריע. אפעיל מוזיקה/סדרה במחשב ולא יהיה לי משעמם. בנוסף יש בצד שני חלונות גדולים, אז יהיה אויר נקי בשפע (החלונות פונים לחצר משוטפת של כמה בתים - אין כביש או חניה בסביבה), אני מתגורר בשכונת גילה בירושלים.

כמו כן למרות שאי אפשר להיות בטוח בכלום, אבל אני מרגיש שהפעם לקחתי את עניין האימונים ברצינות, כך שיש סבירות נמוכה שיהפוך לקולב. אחרת בכלל לא הייתי חושב על רכישה כזאת, אני רחוק מלהיות עשיר.

פורסם
לא יותר פשוט לקנות בהום סנטר קולב ב-100 ש"ח?

וברצינות - הבעיה עם הליכונים ביתיים היא כפולה:

1. הם תופסים מקום. מצריכים חצי חדר פנוי - זו עלות שאנשים שוכחים לחשב.

2. בדרך כלל תוך מספר חודשים הם ננטשים והופכים לקולבים.

אישית אני מעדיף את חדר הכושר מכמה סיבות: יש מבחר מכשירים (אשתי הולכת ורצה על הליכון, אני מעדיף אליפטיקל. לקנות שני מכשירים לבית?), האוירה בחדר הכושר היא של אנשים בתנועה, מה שמדרבן את המתאמנים והמכשירים הרבה יותר מאסיביים ועמידים, ואם אחד מתקלקל - יש לידו מכיר תקין.

אין לי מה להוסיף ואני מכרתי אותם בספורט וורטהיימר

אייל

פורסם

ככ מסכים עם המגיבים שמעלי. אם בכל מקרה תחליט לרכוש, תעשה את זה מיד 2 ותוכל גם להוריד במחיר כי בניגוד לגולףgti פה הביקוש חלש וההצע גדול. רוב האנשים רק רוצים להפטר מזה כי זה תופס מקום. :wink:

אבל עדיין תנסה להקשיב לאלו שמעלי.

בהצלחה

פורסם
ככ מסכים עם המגיבים שמעלי. אם בכל מקרה תחליט לרכוש, תעשה את זה מיד 2 ותוכל גם להוריד במחיר כי בניגוד לגולףgti פה הביקוש חלש וההצע גדול. רוב האנשים רק רוצים להפטר מזה כי זה תופס מקום. :wink:

אבל עדיין תנסה להקשיב לאלו שמעלי.

בהצלחה

מסכים מניסיון אישי עם אופני כושר שנהפכו לקולב. חשבתי שאחזור להתאמן, אז רכשתי זוג אופני כושר כדי להתחיל להתאמן בכושר מינימלי ולא בתור בטטה מוחלטת, אבל בסוף לא יצא מזה כלום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ולעומת זאת אצלי יש הליכון ומשתמשים בו כמעט יום יום בשלוש שנים האחרונות.

התחלנו מאחד יד שניה בגרושים אגב כדי לוודא שישתמשו בו ואז כשהוא מת (אחרי שנה וחצי) הוחלף למשהו נורמאלי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אצלי הייתה בעבר מיטת כושר שהפכה לקולב ואז מכרתי אותה, אבל הפעם עשיתי סוויטש מנטלי וכבר חודש וחצי אני עושה 3 אימוני בשבוע בלי לפספס, כך שאני מניח, שתהיה להליכון עבודה רבה אצלנו. גם אישתי צריכה לחזק את הבריאות שלה וכך יהיה לה נוח מאוד לעשות קצת ספורט.

פורסם

אצלי בבית יש הליכון בשימוש, מתאים לכל הדרישות שציינת.

נמצא בשימוש קבוע, מדגם Runner 47 של Vo2, בינתיים מצוין.

צריך לזכור לשמן אותו אחת לחודש בערך עם ספריי סיליקון, ומדי פעם לכוון את הרצועה.

אגב קח מראש מכשיר שמגיע עד למהירויות גבוהות ומתאים גם לריצה.

המחיר היה עם הנחה ונקודות של חבר וכו', נדמה לי שהיה באיזור ה-3200 שקל לפני כל ההנחות.

נקנה מספורט ורטהיימר אם זה משנה לך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תלוי איפה אתה רץ בחוץ, יש מקומות שבהם המדרכות כל כך מוזנחות שהסיכוי המוגבר (מאוד!) לפציעה לא שווה את תוספת הקלוריות.

מה גם שהפציעות האפשריות הן קשות מאוד.

יש גם את העניין של השמש, קרם הגנה וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי מכשיר אירובי ביתי השאלה היא רק מה הגורם לקנייה.

אם אתה עושה כרגע פעילות אירובית ורוצה לייעל את הזמן שלך, תקנה מכשיר אירובי הביתה.

אם אתה מצפה שהקנייה של מכשיר האירובי תגרום לך לעשות פעילות אירובית, חבל על הכסף (תוך חודש יש לך קולב גדול ויקר בבית).

כל השאר (עוד קלוריות פחות קלוריות , משעמם לא משעמם) לא רלוונטי.

• תוכן חדש...