Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקר לגבי צריכת הדלק אבל אשמח לעוד פרטים. האופציות האחרות שאני חושב עליהן היא הניסאן מיקרה החדשה והפיקנטו. מאוד חשובה לי צריכת הדלק, וממה שקראתי הפיקנטו האוטומטית מאוד מאכזבת בהיבט הזה, ועושה 1 ל 11 בערך, שזה רע.

תודה מראש לעונים.

פורסם

תחפש בפורום כתבתי לא מעט. לגבי צריכת דלק אחרי כמעט שנה ו7000 קמ בערך, ממוצע מחשב דרך 14.7 וגם ממוצע תדלוקים של 14.5-15-16.

80 אחוז נסיעה רגועה בעיר עם קצת פקקים.

בבין עירוני מגיע גם ל18-1וכשלא מתאמץ 16-17

בנסיעה קצרה בשיא החום עם מזגן ברור שיהייה גם פחות..

בגדול מרוצה בכללי ומשרת את הצרכים שלי ועדיף בעיני על כל רכב מיני שמבזבז כמו משפחתית גם שההבדל לא משמעותי כמו אצלי. פשוט הטריף אותי עם הi10 האוטומטית גם כן.

פורסם
תחפש בפורום כתבתי לא מעט. לגבי צריכת דלק אחרי כמעט שנה ו7000 קמ בערך, ממוצע מחשב דרך 14.7 וגם ממוצע תדלוקים של 14.5-15-16.

80 אחוז נסיעה רגועה בעיר עם קצת פקקים.

בבין עירוני מגיע גם ל18-1וכשלא מתאמץ 16-17

בנסיעה קצרה בשיא החום עם מזגן ברור שיהייה גם פחות..

בגדול מרוצה בכללי ומשרת את הצרכים שלי ועדיף בעיני על כל רכב מיני שמבזבז כמו משפחתית גם שההבדל לא משמעותי כמו אצלי. פשוט הטריף אותי עם הi10 האוטומטית גם כן.

תודה רבה, אז כמה בערך הוא לוקח בנסיעה בתוך העיר? 1 ל 14 בערך? יש רכב אוטומט ברמת מחירים הזו שחסכוני יותר?

מה לגבי האמינות?

האם הרכב מבוקש? האם יהיה לו שוק כשארצה למכור? האם שומר מחיר?

האם לדעתך הוא עדיף על המיקרה?

תודה מראש!

פורסם

לאחר שנסעתי די הרבה על הספייס סטאר ולא מעט גם על המיקרה, הנה המסקנות:

חד משמעי, הספייס סטאר עדיפה. היא הרבה יותר זריזה, מגיבה יותר טוב ללחיצה על הדוושה, בזכות הגיר {שהוא פשוט מצויין!}, יחסית למיקרה כמובן. יש לו מצב HILL HOLD בכל עלייה ולא מדרדר אחורה אפילו מילימטר. הרכב יותר חסכוני בדלק, מאובזר הרבה יותר, {הייתי מוותר במיקרה על חימום המושבים},הסאונד במע" עדיף וגם ה-USB מעביר מאוד מהר שירים קדימה ואחורה.

רשימת האבזור, בהשוואה למיקרה, היא ארוכה וכוללת: 4 ח"ח במקום 2 במיקרה, חלונות מושחרים{ללא הדבקה}, ספויילר, חישוקים קלים ועוד...

לגבי הבדלים בשרות בין כלמוביל לקרסו אינני מגיב כאן, חפש בפורום.

יש לציין לחיוב את המנוע השקט של הניסאן, את הרכבת הפלסטיקה הפנימית שלא מקרקשת, ואת העדר הרעידות ממנוע ה-3 ציל" שלו.

לגבי הספייס סטאר, נסיעתו היא רכה מאוד, הרכב די יציב, אך הבולמים רועשים מעט. המזגן בשניהם די דומה, אבל עוצמת האוויר יותר חזקה במיקרה.

בלי שום קשר למראה החיצוני של שניהם, שלדעתי המיצובישי נאה יותר, היא גם המכונית העדיפה בבחירה כאן, מבחינה דינאמית ותמורה לכסף כמובן.

פורסם

אני כתבתי את התרשמותי מנסיעת מבחן בספייס סטאר ביום שישי האחרון בפוסט אחר, מצרף את הציטוט:

היום ביצעתי נסיעת מבחן בספייס סטאר.

בסך הכל היא חביבה ולצבעים והמדבקות שלה יש איזה קטע אבל הייתה רלוונטית יותר אם הייתה מוצגת לפני 10 שנים.

המנוע דווקא שקט וחלק יחסית ל-3 צילינדרים, הרבה יותר מזה הרוטט של האלטו.

תא הנוסעים פשוט ביותר וקצת מקרקש במעבר מעל שברים חדים בכביש.

ביציאה לכביש המהיר בולט מאוד רעש הגלגלים וכבר במהירות של 100 קמ"ש היה לי רועש מדי.

כיול המתלים סופר רך ובעיר זה דווקא עובד דיי טוב, הספייס שיככה לא רע את כבישי עפולה בירת העמק המצולקים, נוחות נסיעה עירונית מעולה.

יש לנוחות הזאת גם תופעות לוואי עקב המתלים הרכים הרכב מתנועע יותר מדי במהירויות גבוהות, זויות הגלגול גדולה והרכב נוטה הצידה בחדות כשמגבירים מהירות בסיבובים.

אם כבר סיבובים, זה מוביל אותי לשני דברים:

1. ההגה מעורפל מאוד, קל יותר מהחשמליים הלא מצטיינים של יונדאי-קיה ונעדר כל תקשורת. מצד שני קוטר הסיבוב של הספייס קטן ביותר - שוב תכונה מצוינת לשימוש עירוני. לא בדקתי סיבובים מנעילה לנעילה אבל הוא הרגיש לי קצת ארוך.

2. הדבר הראשון שהפריע לי בכניסה למושב הנהג הוא כיסא שטוח, ממש ספסל עם כרית. הוא לא מספק תמיכה צידית לירכיים וגם לא גבוה יותר במשענת הגב. כשגיליתי את זוויות הגלגול זה הפריע לי עוד יותר.

במהלך נסיעת המבחן נסעתי עם הנציג של הסוכנות לתדלק, נחמד לראות על המשאבה ש-195 ליטר ממלאים את המיכל עד הסוף כאשר במד כמות הדלק מופיעה קובייה קטנה ואחרונה.

הגיר הרציף לא הציק לי כמו שחשבתי, הוא לא הכי חלק ביציאה מהמקום ולפעמים נתקע קצת יותר מדי זמן בסל"ד גבוה. אציין רק שלא אימצתי את הרכב יותר מדי ותחת מאמץ הוא מצטיין עוד פחות לדעתי.

בסך הכל מדובר ברכב שלא ממש משתייך לאף קטגוריה בארץ. הוא לא קטן כמו מיני ולא גדול, מרווח ומודרני כמו סופר מיני. המתחרת הכי קרובה היא הספלאש של סוזוקי שמרגישה ונראית מודרנית יותר ומצויידת ביחידת כוח קונוונציונאלית יותר עם 4 צילינדרים וגיר אוטומטי.

הספייס תתאים ללקוחות בלי דרישות בנושא הניהוג שם היא נופלת בגדול ולכאלה הנוסעים 90 אחוז מהזמן בעיר. אצלי היא נשקלה כרכב שני אבל אני מעדיף להתפשר בסעיפי המרווח והחיסכון תמורת תא נוסעים איכותי יותר, אבזור ועידון כללי. גם אם זה אומר לרדת חצי קטגוריה אל רכבי המיני.

פורסם

לספייס סטאר יש פורום בחול,הם מדווחים על 1/18.

http://mirageforum.com

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה רבה, אז כמה בערך הוא לוקח בנסיעה בתוך העיר? 1 ל 14 בערך? יש רכב אוטומט ברמת מחירים הזו שחסכוני יותר?

מה לגבי האמינות?

האם הרכב מבוקש? האם יהיה לו שוק כשארצה למכור? האם שומר מחיר?

האם לדעתך הוא עדיף על המיקרה?

תודה מראש!

14-15 עם זה עירוני בלבד בi10 היה יוצא לי 1-10 עם אותו תוואי נסיעה.

אמינות קשה להגיד, זה דגם חדש, בחול הוא נמכר עם אחריות ל5 ו 10 שנים והרבה התלהבות לאמינות בפורומים.

לגבי שכירות, הסגמנט הזה הכי מבוקש ומאמין שתיהייה לא רעה כחסכונית ומבית מיצובישי, אבל חובת ההוכחה על השוק העידרי של הרכב בארץ..

פורסם
14-15 עם זה עירוני בלבד בi10 היה יוצא לי 1-10 עם אותו תוואי נסיעה.

אמינות קשה להגיד, זה דגם חדש, בחול הוא נמכר עם אחריות ל5 ו 10 שנים והרבה התלהבות לאמינות בפורומים.

לגבי שכירות, הסגמנט הזה הכי מבוקש ומאמין שתיהייה לא רעה כחסכונית ומבית מיצובישי, אבל חובת ההוכחה על השוק העידרי של הרכב בארץ..

נשמע מעולה, למה לא כ"כ רואים אותה על הכביש? ניראה שהיא הבחירה הכי טובה בסכום הזה.

פורסם

אולי אתה מתכוון לידנית,אבל האוטומטית עולה כמו רכבי המיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין הרבה רכבים חדשים במחיר הזה, אם בכלל, שמספקים את צריכת הדלק של הספייס סטאר. המכונית הזאת נבנה לחיסכון בדלק ואת זה היא עושה בצורה נהדרת. הבעיה היא שבכל שאר הסעיפים - היא נחותה מכל רכב מודרני אחר שאפשר למצוא. התנהגות כביש, בידוד רעשים, איכות תא הנוסעים ועוד ועוד.

אם אתה מסתכל על הרכישה שלך רק מהחור של מיכל התדלוק, לך על הספייס סטאר.

אני באופן אישי חושב שעדיף לספוג פחות קילומטר לכל ליטר בנזין ולנסוע במיקרה, שמרגישה כמו מכונית מודרנית ולא כמו דייהטסו שרייד מודל 1998.

בשוק המשומשות יש עוד כמה אלטרנטיביות חסכוניות בתקציב הזה, שכבר ירגישו כמו "מכונית אמיתית" ולא כמו מכונית מיני קומפקטית. למשל - הונדה ג'אז והונדה אינסייט היברידיות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)
אין הרבה רכבים חדשים במחיר הזה, אם בכלל, שמספקים את צריכת הדלק של הספייס סטאר. המכונית הזאת נבנה לחיסכון בדלק ואת זה היא עושה בצורה נהדרת. הבעיה היא שבכל שאר הסעיפים - היא נחותה מכל רכב מודרני אחר שאפשר למצוא. התנהגות כביש, בידוד רעשים, איכות תא הנוסעים ועוד ועוד.

אם אתה מסתכל על הרכישה שלך רק מהחור של מיכל התדלוק, לך על הספייס סטאר.

אני באופן אישי חושב שעדיף לספוג פחות קילומטר לכל ליטר בנזין ולנסוע במיקרה, שמרגישה כמו מכונית מודרנית ולא כמו דייהטסו שרייד מודל 1998.

בשוק המשומשות יש עוד כמה אלטרנטיביות חסכוניות בתקציב הזה, שכבר ירגישו כמו "מכונית אמיתית" ולא כמו מכונית מיני קומפקטית. למשל - הונדה ג'אז והונדה אינסייט היברידיות.

לא אכפת לי מיקרה, פשוט לפי מה שכתבו פה הספייס סטאר גם חסכונית יותר וגם נוסעת טוב יותר מהמיקרה.

עריכה אחרונה על ידי roei_s
פורסם

נהגתי בשני הרכבים ואני לא מסכים עם הקביעה הזאת. לדעתי למיקרה יש התנהגות כביש טובה יותר משל הספייס סטאר.

אבל למה אתה שובר את הראש? קח נסיעת מבחן בזאת ונסיעת מבחן בזאת ותחליט לבד. אולם התצוגה של מיצובישי בתל אביב נמצא חמש דקות הליכה מאולם התצוגה של ניסאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
נהגתי בשני הרכבים ואני לא מסכים עם הקביעה הזאת. לדעתי למיקרה יש התנהגות כביש טובה יותר משל הספייס סטאר.

אבל למה אתה שובר את הראש? קח נסיעת מבחן בזאת ונסיעת מבחן בזאת ותחליט לבד. אולם התצוגה של מיצובישי בתל אביב נמצא חמש דקות הליכה מאולם התצוגה של ניסאן.

אוקי אבל אל תשכח שהמחירים לא זהים, במחיר של ספייס סטאר חדשה אני יכול במקרה הטוב לקבל מיקרה לא חדשה מליסינג, במקרה הטוב שנת 2014, סביר שגם לא משודרגת.

מה מבחינת הסחירות? לדעתך הספייס סטאר תשמור פחות מחיר מאשר המיקרה או מכונית מיני כמו הפיקנטו?

• תוכן חדש...