Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קראתי קצת על נושא ה-trim - מעניין. כנראה באמת לא כדאי ללא שידרוג ל-WIN7 לפחות.

wil, תיבתך מלאה :oops: אתה מוזמן לקחת אותו. שלח מסר ונתאם, או שאשלח אם אמצא קופסה מתאימה.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תגובות 223
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
יש לי מחשב 6 שנים,בזמן שהוא איתי שדרגתי את הזכרון ל 2GB ואת כרטיס המסך ל 9600GT.

זה הנתונים שלו:

מעבד Intel E2200 ליבה אחת 2.2 השנייה 2.42

כרטיס מסך Nvidia 9600GT

2GB RAM

250GB HDD

WIN XP

הייתי בדילמה דומה (מחשב שמצריך שדרוג, ואין תקציב לשדרוגים רציניים), וזה מה שעשיתי.

אני מניח שהזיכרון שלך הוא DDR2, ככה גם שלי.

קניתי באיביי זכרונות 2X4GB שהוספתי ל2GB הקיימים בלוח (יש 4 סלוטים) בכ100 ש"ח, שהוספתי לשניים הקיימים (עכשיו יש 6GB DDR2 800).

בנוסף הוספתי כונן SSD של קינגסטון 120GB ב319 ש"ח מאייבורי (אפשר לדון הרבה על זה שיש אלטרנטיבות עדיפות מבית סמסונג או אינטל, אבל מחשב יחסית ישן לא צריך יותר מזה, וזה עדיין שיפור עצום על פני דיסק קשיח רגיל). גם ל-SSD המדובר יש 3 שנים אחריות.

את המערכת הפעלה התקנתי על ה-SSD, ובדיסק הקשיח (יש לי דיסק קשיח של טרה) השתמשתי לאחסון.

מערכת הפעלה שהתקנתי זה חלונות 7 64 ביט (בעצם זה משהו שתמיד היה, פשוט העברתי אותה ל-SSD בעזרת Acronis True Image). את XP תעיף בכל מקרה, זאת מערכת הפעלה מיושנת ולא יציבה, שלא תומכת בהרבה טכנולוגיות חדשות (לדוגמא TRIM או AHCI), ויש הרבה אפליקציות שכבר לא נתמכות בה.

עכשיו נראה כאילו המחשב קיבל חיים חדשים. עדיין לא סוחב את WATCH DOGS :bigcry:, אבל יש שיפור עצום בהחלט.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
madcat,

sperial- אם ארכוש עוד דיסק קשיח זה יתרום למהירות או שמדובר סה"כ בתוספת נפח אחסון ? כי אני בנתיים לא צריך יותר.

מדובר בנפח אכסון נוסף, אבל מה שחשוב הוא שמדובר באבזר נפרד מהדיסק הפנימי, כך שאם הפנימי קורס המידע שלך עדיין חי על החיצוני (ולהפך).

כמוכן - ברגע שגיבית את החומר תוכל לפרמט את הדיסק הפנימי ולפטר מכל האשפה שהצטברה בו במהלך השנים. את המידע שנמחק תשחזר מתוך הדיסק החיצוני.

ובנוסף - כיון שמדובר בחומר חשוב עדיף לגבות אותו ביותר ממקום אחד - כלומר, נניח, דיסק חיצוני DVD צרובים ו\או בשירות ענן כגון google drive או onedrive או dropbox או אחד מבין די הרבה שירותים דומים. הבעיה היחידה היא שיהי עליך למצוא שירות שיתן לך את הנפ הנדרש (אולי אפילו בתשלום תקופתי קטן), או לפצל את החומר בין מספר חשבונות, וכמובן להביא בחשבון שקצב ההעלאה בישראל איטי כך שהתהליך עלול להיות ממושך. בכל מקרה - עשה לך מנהג לגבות חומר חדש כאשר נצר או מדי תקופה, כך שלא תאבד אותו במקרה תקלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

fat bastard,זכרון ה RAM זו בהחלט אופצייה טובה, אבל לגבי ה SSD נראה לי שאוותר נכון לעכשיו,תודה על העצה בכ"מ.

הרבה תודות ל madcat,אקבל ממנו את המעבד והזכרונות,שוב תודה רבה לך.

למרות שהחלפתי כל חלק אפשרי במחשבים,עדיין לעולם לא פירקתי או נגעתי במעבד.

אצלי על המעבד יושב המאוורר,אשמח לעצות וטיפים בנוגע לפירוק והחלפת המעבד,הבנתי שצריך למרוח משחה טרמית? רוכשים אותה בכל חנות מחשבים?

sperial תודה, נראה לי שעם רכישת המכשיר שלי (G2) קיבלתי איזה 50GB ב DROPBOX, אני אנסה לבדוק ולעלות בזמן הקרוב.

Miata ND2

פורסם (נערך)

קח בחשבון שבהתאם לגרסת הביוס שלך, בשביל להפעיל את ה-8400, כנראה שתצטרך לעדכן ביוס.

כמו כן את המשחה הישנה מנקים עם אציטון או אלכוהול וסמרטוט שלא משאיר סיבים, ומורחים שכבה דקה מאוד של המשחה החדשה, קנה משחה שלא מוליכה חשמל ע"מ שלא יהיו לך קצרים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אין שום בעיה לשדרג ביוס עם התוכנה המיועדת לכך מאתר יצרן הלוח, בלי דוס ובלי דיסקט. די, שנות התשעים נגמרו, מספיק.

אגב לגבי זכרונות - איפה מוצאים באיביי זכרונות כל כך בזול שמתאימים למעבדי אינטל? כל מה שיש באיביי בזול זה ל AMD בלבד...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

זה מה שכתוב באתר של הלוח לגבי תמיכה במעבד ובאיזו גרסאת ביוס:

[TABLE=class: List]

[TR=bgcolor: aliceblue]

[TD]775[/TD]

[TD]Core 2 Duo[/TD]

[TD]E8400(C0)[/TD]

[TD]Wolfdale[/TD]

[TD]3.0GHz[/TD]

[TD]1333MHz[/TD]

[TD]6MB[/TD]

[TD]P1.60

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

גם אני שמתי לב לזה ודיי מבולבל, מה הסיבה שהזיכרונות הזולים תומכים רק בAMD? אני לא זוכר בזמנו שהיתי קונה זיכרונות היו זכרונות רק לAMD(הוא עם עדיפות אבל לא חוסר תאימות).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כתבתי שיש אפשרות מתוך מערכת ההפעלה, אבל זה לא מומלץ, בטח עם מערכת ישנה שבטח מפוצצת ברוגלות ובווירוסים, שנות התשעים או לא, זו עדיין האופצייה העדיפה, במיוחד בעדכון הביוס, שבו אין אפשרות לתקן, אם העדכון לא הלך חלק, הלוח הלך.

ומה זה זכרונות מיוחדים לאינטל/AMD?, לא מכיר כאלו.

פורסם

אגב לי יש בדיוק את ה SSD של קינגסטון 120GB שהוזכר פה והוא מדהים. מהיר בטירוף. התקנה של עדכונים היא CPU bound פתאום...

עכשיו בתוכנית שדרוג מעבד ל Xeon E5430, המדבקה המיוחדת בדרך מאיביי, את המעבד כבר קניתי (~100 שקל משומש)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ומה זה זכרונות מיוחדים לאינטל/AMD?, לא מכיר כאלו.

יש זכרונות מסוג High Density שמסודרים 128mx4 במקום 64mx4 של ה low density (רוב הזכרונות).

והם פחות נתמכים בלוחות עם Chipset של Intel.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

• תוכן חדש...