Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שלא אצל כולם רשום, יש חוסר אחידות בעיניין הזה.

רק ציינתי שיש מקרים שזה כן רשום, מופיע בסעיף "סוג דלק" ברישיון (מה הקשר?)

רשום שם בנזין טורבו או דיזל טורבו.

פורסם (נערך)

הטורבו באוטו מקורי?

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

כן אצלי הטורבו מקורי, אבל לא מצוין ברישיון בכלל קיום הטורבו.

זאת אומרת שבמקרה של הפשיטה כמן שהייתה בשישי שעבר,בוחן שבודק לי את הרכב ובפוקס מזהה את הטורבו,יכול להוריד לי את הרכב ואז אני צריך לבזבז זמן להוכיח ולסדר את הורדה.

פורסם

איך אפשר להוריד רכב עם טורבו מקורי?!

כשהזמנת את הרכב לא קיבלת מפרט טכני שלו? שם כתוב הכל.

מראים את המפרט לשוטר/בוחן ושילך לחפש...

פורסם

לפני שנה בערך , בזמן נסיעה סופר רגועה ושקטה בעיר, עצר אותי שוטר לבדיקת רישיון, מפה לשם הנוהל הרגיל של " תפתח מכסה מנוע"- ואז התחיל ויכוח

אם הרכב מגיע עם טורבו מקורי מהחברה ולמה זה לא רשום ברישיון כטורבו בנזין ולא רק בנזין.

אחרי ויכוח מייגע קיבלתי הזהרה ומס' ימים להביא אישור יצרן שהרכב מגיע עם טורבו מקורי, פשוט נכון?

הלכתי למוסך צמפיון בפ"ת, וניסיתי להוציא אישור מהחברה שהאוטו מקורי, הסתכלו על כאילו נפלתי מהירח.

מה לא עשו, צילמו את התא מנוע ושלחו למחלקה הטכנית של צמפיון, השוו בין מק"טים, שלחו את התמונות ליצרן בחול.

אחרי חודש שראיתי שזה לא מתקדם לשום מקום, נאלצתי "לשמן את המערכת" כמו שנקרא.

מדינת ישראל, לך תוכיח שאין לך אחות.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

בדיוק על המצב הזה אני מדבר ,לך תרוץ ולבזבז זמן על משהו שמהתחלה לא צריך לגרום לך לבזבז זמן!

בדגם שלי יש 2 סוגי מנוע 1.8 בלי טורבו ו2.0 ומעלה מגיע עם טורבו.

בארץ עד עכשיו שווק גרסת 1.8 ,הגרסה שלי שהיא 2.0 וכאן הבוחן שמכיר את הדגם 1.8 יכול לטעון שהטורבו לא מקורי,כי הוא לא נתקל בדגם 2.0 שיש לו טורבו.

פורסם

הבעיה היא לא ההוכחה עצמה, אלא הדרך אליה.

פות"ש מנסה למנוע לעצמו מצב שהוא יצטרך להתחכך בביורוקרטיה הישראלית, בתכלס זה חכם מאוד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

מכוניות הורדו בעבר על דברים כאלה מהכביש ואז לך תתחיל לרוץ. חבר וחבר בפורום הורד בזמנו מהכביש עם s4 שמגיעה טוין טורבו מקורית מהיצרן. בוחני הרכב לרוב לא מבינים יותר מדי ובטח ובטח שלא יודעים איך הגיע כל רכב שנמכר בארץ מהיצרן. אחד כזה יעצור אותך עוד 10 שנים עם רכב ישן ויחליט שהרכב לא טורבו במקור ולך תתחיל להוכיח. אני אישית זוכר הרבה מקרים שרכבים מקוריים הורדו מהכביש על דברים כמו דוושות אלומיניום מקוריות, ספוילר מקורי של אימפרזה טורבו וכו וכו. האופציה היחידה זה להשפט ולזכות במשפט ואולי אחרי כמה משפטים כאלה שאותו שוטר יקבל בראש דברים ישתנו. אותי אישית מאוד מרגיז שאנשים קיבלו הורדות על דברים חוקים כמו פנסים עם תו תקן, מסגרת לוחית למספר וכו וכו ולא הולכים למשפט אלה מעדיפים לשלם את הדוח ולשכוח כי אותו שוטר ימשיך להתריד אחרים.

עריכה אחרונה על ידי bmw ricer
פורסם
ללא קשר לטורבו, אם הבוחן יהיה נחוש להוריד אותך מהכביש הוא תמיד יכול לטעון שהמסגרת של הלוחית רישוי לא מקורית מהיצרן ואת זה לא כתוב בשום מקום - גם לא בתוכניות המקוריות של המהנדס של הרכב במפעל שייצר אותו בחו"ל.

מצד שני, אני הוכחתי לשופטת בבית משפט שפילטר אויר פתוח (פריט לא מקורי מהיצרן) הוא לגיטימי לחלוטין להתקנה ברכב ואינו מהווה שינוי מבנה והיא פסקה לטובתי מול הבוחן ומשטרת ישראל שילמה לי פיצוי על הוצאות בית משפט, הפסד ימי עבודה וימים שהרכב היה מושבת.

אשמח אם תוכל להעלות לפה את פסק הדין או קישור אליו לצורך ניסיון ליצירת תקדים.

תודה.

פורסם
מה חשבת? שהוא עושה איזו שאילתה מול מאגר נתונים ומוודא שאכן בדגם XYZ יש טורבו מקורי מהיצרן?

אבל קח בחשבון שבוחן יודע פחות או יותר אילו רכבים גודשים מהיצרן, ובנוסף - השתלה של טורבו, ברוב המקרים, בולטת לעין (זה לא "נקי" ומסודר כמו מנוע שהגיע כך מהיצרן).

למען האמת, כן. קוד המנוע רשום ברשיון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אצלי היתה בעיה מעט אחרת. בדגם הרכב רשום GTI ומשום מה אדון בוחן ראשי במכון טסטים החליט שהאוטו שלי אמור להגיע עם טורבו. רק הלוואי והיה לי אחד כזה. קודם הוא חיפש אותו כמה דקות, אחרי זה קרא לבוחן נוסף ואמר לו שיחפש כי "צריך להיות לו טורבו שם זה GTI", אחרי זה הוא שאל אותי איפה הטורבו, למה הורדתי ושאסור לי לבצע שינויים כאלה. לבסוף הצלחתי לשכנע אותו שככה האוטו מגיע. במחשבה שניה הייתי צריך לקפוץ בזריזות ולהתקין שבלול :roll:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

איך באמת בוחן מזהה מה מקורי ומה לא בתא המנוע? נניח ואני משאיר את הבלוק המקורי עם מספר המנוע שטבוע בו אבל משדרג את כל השאר, איך הוא יכול לומר מה מקורי ומה לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אצלי ברכב עם טורבו מקורי, כן רשום טורבו ברישיון.

אכן,הרגע בדקתי וכתוב דיזל טורבו אצלנו בI800.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
איך באמת בוחן מזהה מה מקורי ומה לא בתא המנוע? נניח ואני משאיר את הבלוק המקורי עם מספר המנוע שטבוע בו אבל משדרג את כל השאר, איך הוא יכול לומר מה מקורי ומה לא?

מה זאת אומרת? הוא מסתמך על מאות שעות הסמכה ועשרות קורסים שלימדו אותו לזהות מצתים של רנו ופילטרים של במו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

למזלנו לא רשום מה הגודל של הטורבו המותר =]]]]

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

• תוכן חדש...