Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב מצפצף!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

הרבה זמן שלא הייתי כאן.

אודה לעזרתכם!

ברשותי מחשב נייח כ-3 שנים.

החל מהיום הראשון של המחשב הייתה לו תופעה מוזרה שלא טרחתי לבדוק-

המחשב מדי פעם בלי קשר לעולם עושה צפצוף קצר ועקום מהרמקול הפנימי שלו.

זה יכול לקרות באמצע הלילה כשאין שימוש במחשב, זה יכול לקרות כשאני רואה סרטונים ביוטיוב, בקיצור הצפצוף הנ"ל מחליט להופיע בזמנים רנדומליים לחלוטין. טמפרטורת המחשב והמעבד תקינה, המחשב משרת אותי בצורה יוצאת מן הכלל כבר 3 שנים ללא שום תקלה.

לאחרונה החלו מחשבות להחליף אותו- וחשבתי שזה לא לעניין למכור למישהו מחשב מצפצף ושזה יכול ליצור בעיות באמינות שלי/להוריד את המחיר של המחשב שהוא ממילא נמוך.

יש לציין שלצפצוף מתרגלים אחרי יומיים וכבר לא שמים לב אליו, אבל הוא קיים- ולא משפיע.

איך ניתן לפתור את הבעיה הזאת?

זה ממש מעצבן.

תודה רבה!

פורסם

אין לי מושג מה משמעות הצפצוף.

מכל מקום - אם אתה מתכוון להחליף את המחשב, והמחשב הקיים בעל מארז, ספק כוח ודיסקים שמישים הייתי שוקל לנצל אותם ולשדרג רק את המעבד, לוח האם, הזכרון ובמידת הצורך כרטיס הוידיאו. סביר שיהיה יותר זול מלמכור ולקנות מערכת שלמה.

ומעבר לכך - אם המחשב פועל בצורה תקינה - אפשר בפשטות לנתק את הרמקול. אצלי במחשבים הנייחים הרמקול מנותק, ומחובר רק כאשר יש צורך לשמוע את צפצופי הדיאגנוסטיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הטריגר לצפצוף ככל הנראה חומרתי, מציוד היקפי שמקצר, עד למחבר רופף בלוח/גוף המארז. בתור אלימינציה התחלתית, אם יש ציוד היקפי בחיבור USB (מקלדת/עכבר/ג'ויסטיק), אפשר פשוט לנסות לחבר אותם לפורט פנוי אחר ולראות אם זה נפסק. מצד שני, אפשר פשוט לנתק את הרמקול ולהמשיך ברגיל.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
אין לי מושג מה משמעות הצפצוף.

מכל מקום - אם אתה מתכוון להחליף את המחשב, והמחשב הקיים בעל מארז, ספק כוח ודיסקים שמישים הייתי שוקל לנצל אותם ולשדרג רק את המעבד, לוח האם, הזכרון ובמידת הצורך כרטיס הוידיאו. סביר שיהיה יותר זול מלמכור ולקנות מערכת שלמה.

ומעבר לכך - אם המחשב פועל בצורה תקינה - אפשר בפשטות לנתק את הרמקול. אצלי במחשבים הנייחים הרמקול מנותק, ומחובר רק כאשר יש צורך לשמוע את צפצופי הדיאגנוסטיקה.

אם מדובר על רכיבים גנריים, כמו ספק ללא שם, מארז ב100ש"ח וכד' - עדיף לא לשמור אלא לזרוק ויפה שעה אחת קודם. חבל לשרוף לוח אם חדש על ידי ספק שעולה 50ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צפצוף יכול לנבוע מכמה סיבות-

טמפרטורה גבוהה של המעבד.

טמפרטורה נורמאלית של המעבד וכיוונים שגויים בביוס לגבי האזעקה על טמפרטורה גבוהה של המעבד.

ספק כוח לא תקין.

כל תוכנה אחרת, לרבות ווירוסים ששולחים צפצוף לרמקול.

לגבי 2 הסעיפים הראשונים תבדוק בביוס.

לגבי הסעיף השלישי, נתק את ספק הכוח מהחשמל, פתח אותו וחפש קבלים נפוחים או מאוורר תקוע.

לגבי הסעיף הרביעי, העלה את המחשב לביוס והשאר אותו שם, בדוק האם התופעה מתרחשת.

פורסם

לפעמים גם הגדרה של גבול תחתון גבוהה מידי לסל"ד המאורר יכול ליגרום לזה.

שהמאורר יורד מתחת לסל"ד הזה המחשב יכול להתריאה- למרות שהמצב לא מסוכן -לכן צריך ליבדוק אם להוריד עוד יותר את הגבול התחתון.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לכן התיחסתי לרכיבים "שמישים". אולי הייתי צריך לכתוב "איכותיים", אבל כיון שכבר הרבה שנים אני מקפיד על איכות המארז והספק מבחינתי מדובר בעניין טיויאלי. מעבר לכך שהמגמה שלי היא לעבור למחשבים ניידים, למעשה היום מרבית המחשבים אצלי בבית הם ניידים ,וכמובן שבמקרה זה מדובר בעסקת חבילה, בלי הרבה שליטה ברכיבים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לכן התיחסתי לרכיבים "שמישים". אולי הייתי צריך לכתוב "איכותיים", אבל כיון שכבר הרבה שנים אני מקפיד על איכות המארז והספק מבחינתי מדובר בעניין טיויאלי. מעבר לכך שהמגמה שלי היא לעבור למחשבים ניידים, למעשה היום מרבית המחשבים אצלי בבית הם ניידים ,וכמובן שבמקרה זה מדובר בעסקת חבילה, בלי הרבה שליטה ברכיבים.

גם בניידים אתה יכול לשלוט ברכיבים כשאתה מחליט לתקן או לשדרג דברים,

נניח שימוש בזכרון איכותי של מותג ולא באיזה משהו עלום שם, להשקיע בהרדיסק או SSD טוב וכו'.

בשולחני אני רץ עם אותו מארז וספק כוח כבר כמה שנים טובות. לא רואה סיבה להחליף.

בשדרוג האחרון הדבר היחיד שהחלפתי זה שילוש קדוש (מעבד, לוח וזכרונות), והוספתי דיסק קשיח נוסף.

כל שאר הרכיבים מספיק טובים ומתאימים לדרישותי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

דור - בדיוק למה שהתכוונתי. בנייד די קל להחליף, או לשדר,ג דיסק קשיח וזכרון, אבל במרבית הדגמים, לפחות ברמות הכניסה והביניים, זהו. בניגוד לשליטה מוחלטת ברכיבי מחשב שולחני שמורכב לפי המפרט שלך. לא מדבר על מה שקורה בחו"ל כאשר בהזמנה הראשונה יש די הרבה אפשרויות גם באותו דגם, אבל בהמשך כבר לא קל לשדרג.

המדיניות שלך היא זו שבה אני נוקט בשני הנייחים שנותרו בבית: לבן הצעיר יש מחשב שהורגב לראשונה ב-2006, פעמיים הוחלף השילוש הקדוש, ופעם אחת כל אחד מהרכיבים - כרטיס וידיאו (למעש הוחלף פעמיים, אחת מהן במסגרת אחריות), ספק כוח ודיסק קשיח (שדרוג מ-80 ל-500 ג"ב).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

גם בדגמים יקרים אין לך הרבה שליטה.

מעבד אין לך הרבה איפה לשחק, ומעבד תמיד יהיה מקורי (אלא אם כן אתה קונה ES באיביי).

כרטיס מסך לרוב לא ניתן להחליף או לשדרג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הכוונה שלי היא לכך שחברות כגון דל מוכרות תחת אותו שם משפחה שלמה של מחשבים - תקבל אות אותו מארז, מסך, מקלדת וכו', אבל תוכל לבחור, נניח, באחד מבין מספר דגמי מעבדים. כמובן שבמרגע שהמחשב בידך לא תוכל לשנות כמעט דבר, פרט לזכרון ולדיסק. בארץ בדרך כלל המחשב יגיע כמות שהוא, ואם תרצה לבחור במעבד מדגם אחר יהיה עליך לבחור בדגם שונה של המחשב.

פורסם

קרה לי את אותו הדבר ממחשב מדגם HP PAVILION DV6 1330EJ

כל חצי שעה או לפעמים דקה היה קופץ צפצוף "ביפ!" קטן משום מקום שלא היה לי מושג מהיכן מגיע. מתישהו הפסקתי להתייחס לזה היות ולא מצאתי שום דבר ברשת על זה.

Opel Adam S 2017

פורסם

ברוך שובך יא שרת. אין לי מה לתרום. התגעגעתי לאחד מהמגובבים המקוריים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ברוך שובך יא שרת. אין לי מה לתרום. התגעגעתי לאחד מהמגובבים המקוריים.

התגעגעתי מאד!

איזה כיף שזוכרים אותי.

תודה רבה בכל מקרה לכל החבר'ה שתמיד נכונים לעזור!

• תוכן חדש...