Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו משפצים דירה בבניין שהגג שלו הוא פרטי ולכן האופציות שלנו הם חימום מים בגז לעומת דוד חשמל

אנחנו שוקלים לבחור במערכת חימום מים בגז בשם המיידיות של חימום המים לעומת דוד חשמל ובשל העלויות הנמוכות יותר של החימום

שאלה לבעלי ניסיון עם מערכות כאלו - מה דעתכם עליהם ? מה היתרונות והחסרונות שלהם ?

איזו מערכת מומלצת ? ומה אורך החיים הצפוי שלה ועלות תחזוקת המערכת ?

פורסם

יש לי בבית מערכת כזו כבר מעל ל6 שנים מדליק אותה רק בחורף מחמם את המים תוך שניות,תמיד יש מים חמים.

אין צורך בתחזוקה מלבד ניקוי אבנית פעם בכמה שנים,אני עדיין לא ביצעתי את הניקוי וגם לא מרגיש צורך.

לי יש מערכת של פזגז אם אני זוכר נכון שעלתה קרוב ל4K לפני 6 שנים.

תקרא גם את המאמר הנ"ל

http://www.midrag.co.il/tips/tip29_gas_c.asp

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אנחנו משפצים דירה בבניין שהגג שלו הוא פרטי ולכן האופציות שלנו הם חימום מים בגז לעומת דוד חשמל

אנחנו שוקלים לבחור במערכת חימום מים בגז בשם המיידיות של חימום המים לעומת דוד חשמל ובשל העלויות הנמוכות יותר של החימום

שאלה לבעלי ניסיון עם מערכות כאלו - מה דעתכם עליהם ? מה היתרונות והחסרונות שלהם ?

איזו מערכת מומלצת ? ומה אורך החיים הצפוי שלה ועלות תחזוקת המערכת ?

אצלנו בבניין, לחלק מהשכנים יש מערכת גז של יונקרס משנת 2007, ולחלק מהשכנים יש דוד חשמל.

אני לא מוצא שום יתרון לדוד החשמל, (דגש על חשמל לא סולארי).

למעט העלות הראשונית.

יתרונות מחמם הגז:

1.גודל פיזי קטן לאין שיעור.

2.נקיון -המים לא נאגרים.

3.חיסכון - מחממים רק את מה שמשתמשים.

4.תחזוקה - אין צורך להחליף מאיצים.

5.מים חמים תמיד (היתרון המשמעותי ביותר).

פורסם

תודה על כל התובנות

מה העלויות של מערכת חימום בגז?

האם היא מתאימה גם לבניינים שיש בהם בלוני גז (משותפים) או רק לבניינים עם צובר ?

ואיזה דגמים ספיציפיים של מערכות מומלצים ?

פורסם
תודה על כל התובנות

מה העלויות של מערכת חימום בגז?

האם היא מתאימה גם לבניינים שיש בהם בלוני גז (משותפים) או רק לבניינים עם צובר ?

ואיזה דגמים ספיציפיים של מערכות מומלצים ?

מדובר בסדר גודל של 3000₪. בנוגע לבלוני גז משותפים או צובר - להערכתי ולמיטב ידיעתי, אין בעיה עם אף אחד מהם במערכת כזו.

נסה לבדוק עלויות של מחמם מים חשמלי דירתי (תלת פאזי עם בקרה אלקטרונית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

5 חדרים, 5 נפשות, 3 מקלחות.

בישול + מקלחות סדירות = 270-350 שקל גז בסה"כ ( כולל את המחמם מן הסתם ) .

המכשיר של חברת אמישראגז PELONIS 32KW אם אני לא טועה, מגיע עם מיכל לאבני סליפוס ובעל אפשרות לכיוונון מן הסתם של טמפ' וכו'.

כמו כן, בפתיחת הברז, לא משנה העוצמה, המטרה של המכשיר בהתחלה היא להגיע לטמפ' העבודה שקבעת, לאחר מכן, הגיע לטמפ'? בהתאם ללחץ = בזבוז גז = תפתח יותר את הברז = תבזבז יותר גז.

מתעורר בבוקר, נכנס למקלחת, מתקלח וכך כבר קרוב לשנתיים. חורף קיץ לא משנה מה, פשוט איכות חיים, למי שיכול להרשות.

לא היה שיקול, מכיוון שזה הותקן בגדל חדש ואין ברב קומות דודי שמש סולאריים ומן הסתם, אין תשלום מכיוון שחברת הגז בעלת החוזה ל 5 שנים על הבניין עם צובר ענקי מן הסתם ( בעקבות זאת שהם אלו שהתקינו את כל מערכת הגז האיכותית והבטיחותית מאוד יש לציין על חשבונם , ללא תשלום מהקבלן ).

מה שכן, בתור מגדל, קיבלנו מחירים של 15-16 שקל לקוב לאחר שעוברים מספר מסויים של קובים , במידה ולא מגיעים עדיין משלמים מחירים מאוד מאוד מאוד נמוכים.

פורסם

בחנתי את הנושא לא מזמן - המון המלצות לחימום מים בגז - החיסרון האמיתי הוא עלות ההתקנה.

פזגז מבקשים 4500 ש"ח ולא מוכנים לזוז שקל.

שאר החברות יותר גמישות. אמישראגז יתנו לך גם ב"שקל ליום".

אני ךצערי כבול לפזגז אחרת מזמן הייתי מזמין

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף פרט לזה שאני מחזק את אלה שממליצים על חימום בגז מתוך נסיון אישי שלי (7.5 שנים).

לא יודע כמה עולה דוד חשמלי אבל אני מבין מהתגובות שמערכת החימום בגז יקרה יותר לרכישה\התקנה, יחד עם זאת אני נוטה לשער שהמערכת תחזיר את ההוצאה הכספית על ידי חיסכון בחשמל ותחזוקה פשוטה (למעשה במשך 7.5 שנים מעולם לא טיפלתי במערכת הגז).

מעבר לכך וציינו זאת לפני- זו מערכת שנותנת איכות חיים- מים חמים ללא הגבלה בלחיצת כפתור, אין צורך להדליק דוד מראש המים החמים לא יגמרו במקלחת השלישית.

שאלה עבור אלה שהתעניינו ובדקו אודות עלויות המערכת בארץ- 3500-4500 שקלים זה המחיר למערכת מותקנת בדירה או שמדובר רק על עלות המערכת ועליה יש תוספת תשלום להתקנה או תוספות אחרות?

בכל ביקור אני מתבאס מחדש שההורים שלי צריכים להדליק דוד למשך שעה כדי שיהיו מים חמים וגם אז זה בקושי מספיק ל-2-3 מקלחות זריזות (לא נראה לי שהם ממש מתחזקים את הדוד שמש+חשמל...).

ב-4000 שקל נראה לי משתלם מאוד להתקין מערכת גז ובא לציון גואל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לאיזה חברות יש מערכת חימום גז שאפשר להתקין בצורה חיצונית ? (לדירה לא תהיה מרפסת שירות שבה יהיה אפשר להתקין את המחמם)

הבניין מנוי בחברת "אינטר גז" והמערכות שהם מוכרים הם פנימיות בלבד

האם ניתן לרכוש מערכת מחברת גז אחרת מזו שאליה הבניין מחובר ?

האם יש ספקים פרטיים שמוכרים מערכות חימום מים בגז ?

פורסם

עידן, אולי אתה לא טיפלת, אבל שאל את אשתך אם Towngas באו לבדוק את המחמם. הם עושים בדיקה ותחזוקה תקופתית חובה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בבית הורי בו גדלתי הייתה מערכת שכזו, וכפי שנאמר, רק תשבוחות.

מים חמים זמינים, תמיד. אומנם במרוצת השנים היו מספר תקלות, אך לא משהו שלטעמי לא היה צץ בדוד שמש (גוף חימום / אבנית וכו').

העלות הראשונית יקרה, אך לדעתי השדרוג באיכות החיים שווה כל שקל. אין צורך להתעסק עם שעונים מכאניים לצורך הדלקה של הדוד לפני המקלחת בבוקר, פשוט פותחים את המים, וזהו.

בבית הנוכחי, לצערי אין לי מערכת חימום בגז, וגם עלויות הרכישה וההתקנה לא זולות לצערי, אולי בעתיד / בבית הבא שלי לטווח ארוך יותר לבטח אתקין מערכת שכזו.

בנוגע לאספקת הגז למערכת, צובר יהיה נוח יותר, אם כי ניתן לעבוד בנוחות גם עם 2 בלונים גדולים. (ולמי שבונה על המערכת גם לחימום הבית בהסקות, זה כבר סיפור לא פשוט, לכל הפחות 4 בלונים גדולים לדברי הטכנאי שייעץ לי בזמנו).

יצא לי להתקל במערכת מודרנית המשלבת הסקה וחימום מים, כאשר ניתן למקם את היחידה מחוץ לבית , בדיוק כמו היחידה החיצונית של המזגן, ולשלב היכן שתרצו את פנל השליטה שנכנס בדיוק לשקע גוויס סטנדרטי.

M-TECH E46

• תוכן חדש...