Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה אנחנו מחפשים רכב חדש לאישה בת 63 שרוצה רק אוטומטי.

יש מצב שהרכב יישאר איתה עד שהרכב או הבעלים כבר לא יסחבו יותר :)

או רכב שיוחלף לאחר 3 שנים, אחד מהשניים כאמור - או לא יוחלף בכלל או יוחלף לאחר 3 שנים כשהוא עוד שווה משהו.

אני אקדים ואגיד שכרגע אני מתייחס לפיקנטו ולמיקרה ברוב ההודעה שלי אבל -

המיקרה והפיקנטו הן לא האופציות היחידות, הרכב יכול להגיע עד סכום של כ110 אלף, אפילו מעט יותר אם בשקלול של חסכון בדלק בסופו של דבר זה ייציא אותו דבר מבחינת ההוצאה לאחר תקופה מסויימת של שימוש.

הסתכלנו על הפיקנטו 2014 והביקורות לגביו בכל האתרים המקצועיים הן מעולות, מנגד יש כמובן ביקורת של משתמשים בשטח על צריכת דלק נוראית

של 1:13, את הפיקנטו נוכל לקנות חדשה ב79 אלף עם האבזור המלא.

מנגד הסתכלנו גם על המיקרה בעיקר, אותה ראינו מליסינג 0 ק"מ כחדשה ב77 אלף, אבל כמובן שאנחנו נחשב כבר יד שניה.

מהסתכלות במחירונים של 2011 למשל, יוצא שהמיקרה למרות יד שניה בהשוואה לקיה פיקנטו יד ראשונה תמכר בלפחות 7-8 אלף יותר במידה ונחליט למכור.

ההתלבטות בין הפיקנטו למיקרה נובעת מצריכת הדלק המדווחת של הפיקנטו, עד כמה שהבנתי המיקרה בפועל עושה 1:15 בממוצע והפיקנטו 1:13.

הבדל של 15 אחוזים, אמנם אמא שלי תסע כ5000 ק"מ בשנה(ייתכן שהרכב יעבור לבן משפחה אחר בשלב מסויים ואז כמובן שהק"מ יוכפלו לפחות), אבל אפילו כאן החישוב הוא פחות 6-7 אלף שקלים על הדלק רק בשנה הראשונה, ואם הרכב יחזיק 10 שנים זה כבר הפרש של 70-60 אלף.

האם ההבדל הוא באמת כזה גדול בין המיקרה לפיקנטו או שמדובר בהגזמות של משתמשים, או שמא הפיקנטו 2014 חסכונית יותר?

במידה ונלך על הפיקנטו או אפילו על המיקרה, האם אפשר להסב אותן לגפ"מ? אם זה לא מבטל את האחריות או משהו כזה? מה העלות של ההסבה? עד כמה שהבנתי מדובר ב10 אלף.

אמנם בשנה הראשונה נשלם 4 אלף יותר על ההסבה במקום לסוע על דלק, אבל אחרי שנתיים מדובר ב6 אלף פחות, שלא לדבר על 10 שנים.

בכל מקרה האם זה בכלל אפשרי?

הבנתי שקיה הוציאה פיקנטו עם גפ"מ אבל אני לא רואה שמוכרים את זה בארץ.

כמובן שלקיה יש 7 שנות אחריות שזה גם שיקול, כי אנחנו לא בטוחים אם נחליף את הרכב או שהוא יישאר עד שכאמור כבר לא יעבוד לגמרי.

לפי זה מה מבין השניים עדיף?

אבל אם יש רכב אחר מומלץ בטווח הזה של עד 110 ומעט מעלה עם כל השיקולים אשמח לקבל המלצה.

כמו כן אשמח לחוות דעת לגבי הסבה לגפ"מ אם זה אפשרי במכוניות כאלה, זה לא חייב אגב להיות סופר מיני אבל כל עוד זה חוסך חצי מהעלויות של הפיקנטו במידה והיא באמת רק 1:13, מה שאומר שזה צריך להיות לפחות 1:26 אני מניח.

עריכה אחרונה על ידי eitanh1982
תוספת
פורסם

1. הסבה לגפ"מ מבטלת את האחריות ברוב המקרים וגם לא מאפשרת להכנס לחניונים מקורים.

2. אם החסכון בדלק חשוב לכם תשקלו לרכוש יאריס או ג'אז היברידית שלא חורגת בהרבה מהתקציב שלכם.

3. למרות המחירונים אני מעריך שתצליחו למכור את הפיקנטו במחיר גבוה יותר מהמיקרה כמשומשת.

עוד אופציה שנוחה מאוד למבוגרים היא הטויוטה ספייס ורסו.

אפשר לשאול באיזה רכב היא מתניידת היום?

חשוב גם שהיא תבצע נסיעת מבחן בכל אחת מהמועמדות - כי בסופו של דבר היא תהיה המשתמשת העקרית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם כבר גפ"מ למה לא ללכת על בטוח ולקנות אימפרזה?

הרבה מוניות כאלה נוסעות מאות אלפי קילומטרים על גפ"מ ואפילו הייבואן מכיר בהסבה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפי דעתי בנסועה הצפויה גפ"מ לא ממש משתלם (שים לב שזה לא רק מחיר ההסבה אלא גם ביטול אחריות, איסור חנייה בחניון תת קרקעי וכו')

לגבי הרכבים - אם הרכב נועד ש

"

יישאר איתה עד שהרכב או הבעלים כבר לא יסחבו יותר"

אז הייתי מחפש רכב שיהיה לה נוח כמה שיותר, גם בגיל מבוגר יותר (עד 120).

הייתי בודק רכבים בסגמנט גבוה מהפיקנטו (כמו ה-קליאו / פיאסטה / הונדה ג'אז / טויוטה יאריס / סוזוקי סוויפט) ואולי אפילו בודק את הסוזוקי קרוסאובר.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אם הבנתי נכון, מדובר בנסועה של 5000 ק"מ בשנה, הפרש בכמות דלק בין רכב שעובר 13 ל15 ק"מ לליטר, הוא 50 ליטר דלק בשנה. במחיר של 8 ש"ח לליטר מדובר ב400 שח לשנה, פחות מ35 ש"ח לחודש, הבדל זניח מידי בשביל להוות שיקול בבחירה בין שני הרכבים. כמובן שבשביל נסועה כזאת אין טעם להתעסק עם מערכת גפ"מ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

א' תודה לכולם על התשובות המהירות והמפורטות.

ב' -

אם הבנתי נכון, מדובר בנסועה של 5000 ק"מ בשנה, הפרש בכמות דלק בין רכב שעובר 13 ל15 ק"מ לליטר, הוא 50 ליטר דלק בשנה. במחיר של 8 ש"ח לליטר מדובר ב400 שח לשנה, פחות מ35 ש"ח לחודש, הבדל זניח מידי בשביל להוות שיקול בבחירה בין שני הרכבים. כמובן שבשביל נסועה כזאת אין טעם להתעסק עם מערכת גפ"מ.

כן, יכול להיות שבסיס כל ההודעה שלי שגוי, והחישוב שלי היה מוטעה לחלוטין, הגעתי למספרים אחרים ומטורפים לגמרי.

יצאתי די דביל.

אם זה כאמור הבדל של 400-500 שקלים לשנה, שזה בעשר שנים 4-5 אלף שקלים הבדל בסה"כ והפיקנטה זולה מכל המתחרות שלה ב20 אלף שקלים יותר, בהתחשב בזה שאמא שלי נוסעת כ"כ מעט - בעצם אין מה להתלבט, מיוחד כשיש 7 שנות אחריות, לא?

כלומר הביקורת היחידה השלילית שראיתי על הפיקנטו זה צריכת הדלק, כל שאר הביקורות מעולות גם ע"י סיקור מקצועי וגם משתמשים.

במיוחד שאמא שלי הורגלה לרכבים די גרוטאות עד היום, יש לה דייהטסו שרייד 92' שאצלה כבר 12-13 שנים, זה לא שהיא עושה מעבר מרכב נוחות.

יצאתי די טמבל, עם כל המחשבה על גפ"מ וההפרשים על הוצאות דלק אבל בכל זאת שאלה אחרונה - הפיקנטו נחשב בסופו של דבר רכב סבבה ולפרמטרים שצויינו זה הרכב המושלם מבחינתנו לא?

פורסם

קודם כל בריאות ואריכות ימים.

בנסועה המדוברת כבר הבנת שאין כמעט משמעות לצריכת הדלק.

לדעתי, מה שצריך לעניין אותך (או אותה): נוחות נסיעה. אמינות. מוסך אמין ושירותי ובעיקר קרוב.

ובטיחות: כל רכב מעט גדול יותר ועם איזושהי מערכת בטיחותית שעוזרת (בלימה עצמאית במהירות נמוכה וכו), מנצח בסופו של דבר.

ירידת ערך היא גם לא פקטור מאד משמעותי אם הרכב יהיה אצלכם כמה שנים טובות.

• תוכן חדש...