Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אז הכיוון של רכב בכ-15K ירד ואיתו הפונטו ודומים.

אני מזכיר שהדרישות הן כאלו : הנסיעה היומית תהיה 60-70 ק"מ בסה"כ כולם בבין עירוני על 90-100 קמ"ש כאשר יש שלב של עליות (לנצרת).

אני מחפש רכב בתקציב הנ"ל של 4000-6000 שקל לערך, רק ידני. אין ממש חשיבות לגודל מאחר ורק אני אנהג בו. אין בעיה עם רכב מיני קטן וגם אין בעיה עם רכב יחסית גדול. עניין הדלק פחות קריטי בעיקר כי אני יוצא מתוך נק' הנחה שרוב המכוניות בתקציב ומהשנתון הזה יתנו צריכה דומה בבין עירוני ובמהירות אחידה שכזו. העניין העיקרי הוא אמינות אמינות ושוב אמינות כשאם אפשר לקבל זאת עם בטחות (יחסית לתקופה כמובן) ונוחות נסיעה (שקט, נסיעה נעימה באופן כללים) זה יהיה נפלא!

ממה שראיתי עד כה בתקציב ונראה לי שיכול לבוא בחשבון :

שרייד 1996-1998 מנוע 1.3 מדגם CS עם 150-180 אלף ק"מ

פיאסטה משנים דומות עם קילומ' דומה

ראיתי גם סובארו "פשע" ליאונה שחלקן עם קילומטרז' 180-220 שהיתי מאוד שמח לקבל חוות דעת עליה. יש לי אדם שעובד איתי שיש לו אותה 4 שנים ומאוד מרוצה מהאמינות, נוחות הנסיעה וכו'.

פורד אסקורט - לא מכיר בכלל, אשמח לדעה

אפלאוז משנים ישנות יותר מהשרייד, 1993+-

פורסם

כול הרכבים שציינת טובים,את האסקוט לא מכיר,מציע להוסיף גם את הפונטו.

הסובארו מאוד אמינה,הייתה לנו כזאת מ1997-2003,אבל היא לא חזקה,המזגן היה ממש טוב.

כמו כן תוסיף את הפיגו 205,מאוד נוחה,נסעתי פעם אחת במודל 89,כזאת נוחות לא פגשתי מאז,המתלים מאוד נעימים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסובארו אמינה? מעולה.. יותר מומלצת מהשרייד לדעתך? מה לגבי בטיחות? יש לה abs ו/או כ. אויר אחת לנהג לפחות?

פורסם

כל מה שתקנה יצטרך יישור קו מסיבי ורציני כדי לנסוע את הכמות ק"מ האלה ביום, רכבים שמורים בשנתון הזה קשה למצוא, אני עכשיו מיישר קו גם כן לרכב שקניתי רק חלפים של תזמון ומשאבת מים, מחזירי שמן, פילטרים ונוזלים יושבים עליי 1600 שקל לא כולל עבודות התקנה, ועוד ריג'קטים שיתגלו במהלך העבודה על הרכב.

תקנה בכזה סכום תכין עוד 3,000 ש"ח ליישור קו, ותקבל רכב שייסע טוב ב7-8 אלף.

התענוג שמוביל אותך

פורסם (נערך)

תארתי לעצמי שיהיו תיקונים. אני מוכן לשבעת אלפים שקל סה''כ לערך

עריכה:

העניין הוא האם יש משהו שמומלץ יותר מהסובארו לדרישות שלי. זה שהיא חלשה זה לא ממש בעיה, העליות לא כאלו רציניות ואני לא חושב שתהיה בעיה איתה - גם אם אסע קצת יותר לאט מהתנועה או אאלץ לאמץ קצת את המנוע.

היתי שמח לדעת אם יש רגישיות מסוימות לאחת מהמכוניות הללו עם דגש על הסובארו והשרייד.

כמו כן אני מניח שבשנים האלה אין טעם לעשות בדיקה במכוון אלא ללכת למוסך, אני טועה?

עריכה אחרונה על ידי xtract1
פורסם

כן אין טעם ללכת למכון לאלא למוסך.

הסובארו אמינה,שוב מדובר על רכב משנות ה90 המוקדמות כך שיכולות להיות תקלות,אבל היא מאוד פשוטה.

לסובארו אין ABS או כריות אוויר.

לפונטו הייתה גירסה מאובזרת XTZ עם 2 כריות אוויר וABS,אבל שוב,מבחינת בטיחות זה לא התחום החזק,בוא נגיד ככה חוץ מVOLVO 740 אין ממש משהו בטוח.

בוא נגיד ככה,בתקציב כזה אין משהו בטיחותי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי מה שאני מבין ממך סביר כי הסובארו תהיה יותר טובה לדרישותי מאשר השרייד?

ברור לי שבכל רכב יש תקלות ויש בלאי טבעי - אני מחפש משהו שידוע כאמין או לחילופין פשוט לתיקון/החלפה של רכיבים. יש בסובארו משהו מיוחד שיש לשים לב אליו? שנים ספציפיות שבהן היה שיפור בטיחותי או אחר במנוע או בשאר המכלולים?

פורסם

בסובארו עד לדגם האחרון ב 93 לא היה משהו בטיחותי,בשרייד בשנים האחרונות נידמה לי היו 2 כריות אוויר וABS,או כרית אוויר אחת איני זוכר בדיוק.

פורסם

תודה!

נראה לי שאלך לכיוון הסובארו..יש כאלו שנמכרות גם במחירים יותר זולים כך שבמידת הצורך אוכל להשקיע ביישור קו רציני

פורסם

כמו כן,יש בארץ מועדון סובארו,שעושה מפגשים,ניראה ממש טוב:

http://www.subaruholic.co.il/index.php

הם גם מעלים לאתר תמונות מהמפגשים,ככה שגם יוכלו לעזור לך בחלפים אם תצטרך או שאלות שהיו לך.

פורסם

הנסועה שלך מאוד גבוהה יחסית לרכבים שאתה מחפש. יש לך יכולות לוגיסטיות וטכניות לטפל ברכב לבד?

הייתי ממליץ לך לא להתמקד בדגם מסויים, אלה פשוט לחפש כל רכב בעל נתונים טובים ביותר שנכנס לתקציב.

אולי תצליח למצוא איזה דייהו לאנוס (לדוגמא) מפנסיונר שתשרת אותך הרבה יותר טוב מסובארו.

פורסם

תנסה למצוא את הרכב הכי שמור שתוכל( לא משנה אם הוא יפני, צרפתי או אינדונזי)

בעניין הבטיחות, מציע לך לא להשקיע יותר מדי מחשבה, כי בשנתונים שאתה מכוון אליהם, גם ככה כריות האוויר פגומות או שלא יפתחו בכלל.

פורסם

אני מצטער להרוס אבל אני לא אוהב את הלאונה, רכב דיי ישן ומקרטע בניגוד לרכבים אחרים שאתה יכול לרכוש.

סתם לדוגמא, כבר הרבה זמן שכן כמה בלוקים מהבניין שלי מוכר אסקורט 96 אם אני לא טועה שנראה ממש טוב והמחיר הוא בטווח שלך אני מאמין (אם תרצה פעם הבאה שאני אעבור אצלם לך את המודעה), ב 6000 הייתי מחפש רכב משנת 94 ומעלה שגם בעל הזרקה.

אני מבין שאתה מחפש אמינות, אבל גם אמינות של סובארו יכולה להיות גרועה אם האקזמפלר לא טופל טוב .

והאמינות של האסקורט דיי טובה.

בנוסף יש לך גם פורד פיאסטה.

אתה יכול למצוא סובארו גראנד לאונה משנתונים 94 ומעלה גם בטווח העליון שציינת, חפש אחת שמורה ותהנה.

Miata ND2

• תוכן חדש...