Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c5 - האם כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כחודשיים עקב צורך רכשתי רכב שני - שרייד 98 נפח 1500

הרכב נרכש במצב מכני סביר יחסית לשנה, מחיר נמוך ולכלוך פנימי אשר מאז כבר נוקה ביסודיות יחסית עם ריפודים חדשים.

המחשבה הייתה רכב זמני בלבד ובנתיים אשתי מרוצה ממנו יחסית.

מאז הוצאתי עליו 4 צמיגים חדשים 900 שח

ריפודים חדשים - 100 שח

טסט + בדיקות בלמים + מנורות שרופות בערך 1200 שח

הרכב נקנה ב 6500

היום הגיעה מציאה (או שלא-אתם תגידו) חברים של ההורים סיפרו שיש להם סיטרואן c5

שנת 2004 נפח 2000 שימכרו ב 10k

אומרים שהמצב שלה מעולה ואני מאמין בלב שלם, מהיכרות אני מאמין שהם שמרו על הרכב.

בשלב זה אין לי שום פרטים נוספים על הרכב.

והנה התחילה לה ההתלבטות...

הנסיון שלי עם סיטרואן אומר להתרחק, אך זה היה מזמן ואני חושב שהיום זה שונה.

ידוע לי שצריכת הדלק תעלה ושהטיפולים יקרים אך השאלה עד כמה יקרים בהתחשב בתחזוקה טובה לאורך השנים וכמובן איך הכל מתמקם במשוואה של האם לקחת או לא כאשר לוקחים בחשבון את כל הפרמטרים - התקדמות בשנתון, נוחות נסיעה, פיצ׳רים וכו וכו..

תודה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטיפולים יקרים להחריד, הרכב ישן מאוד (בן עשור) והמערכות המתקדמות מאוד שלו יכולות לגמור אותך.

אני ממליץ לך לבדוק כמה יעלה תיקון בלאי סביר למערכת ההידראולית, שבלעדיה מאוד קשה לנסוע ברכב הזה - אולי אתה תגלה שזה מעבר ליכולות הכלכליות שלך.

אני אישית הייתי מתרחק, אלא אם אתה מוכן לספוג את העלויות העודפות.

פורסם

יש לך אוטו שקנית בזול, אישה מרוצה - למה לעזאזל להחליף?

10000 ש"ח זה מחיר סביר אבל לא כזה שבשבילו הייתי עושה את כל הבלאגן. מה גם שבכלל לא בטוח שתקבל עבור הרכב שלך את המחיר ששלמת עליו ובוודאי שלא את ההשקעה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סה"כ האמינות של ה C5 דור שני היא טובה, המערכת ההידאולית לא עושה בעיות מיוחדות וכך גם שאר מערכות הרכב שחולקות מכלולים עם ה 407 שהוא רכב אמין בפני עצמו. הבעיה הידועה היא עם הגיר וגם שם הסיפור מסתיים ב 1500 ש''ח.

הבעיה היא שלא מדובר במאזדה לאנטיס, מדובר ברכב מאוד מאובזר, עם הרבה דברים שעללולים להתקלקל בדיוק כמו בכל רכב בסגנון הזה מכל תוצרת.

תיקון הבעיות האלה יעלה לך כסף וכנראה שלא מעט.

אני כסיטרואניסט חולה הייתי חוטף, מדובר בהמון רכב בכלום כסף. גם אם תוציא עליו 5000 ש"ח שקל בשנה הראשונה (ואני בטוח שלא) עדיין קנית רכב מעולה ב 15 א' שקל.

לפני קנייה הייתי בודק את מערכות החשמל של הרכב (מזגן, חלונות חשמל,תאורה,קרוז קונטרול אם יש, ) אם בגיר החליפו את השסטומים הארורים, ובכלל מבקש לראות היסטוריית רכב.

שים לב היטב להתנהגות הגיר ולפעולת המזגן באם היא מפוצלת לנהג ולנוסע.

בנוסף בדוק אם צריכת הדלק מתאימה לך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בטח שכדאי להחליף, הסיטרואן c5 הוא רכב מנהלים מעולה ונוח ועדיף על השריד בכל פרמטר אפשרי ואתה עוד יודע שהמצב שלו מצויין.

לא הכל זה חישובים כלכליים, אחרת אישתך יכולה לרכב על אופניים, זה יותר חסכוני ויותר בריא :-)

רכב כמו השרייד צריך לגרוט, זאת ריקשה בכסות של רכב. בין היתר הבטיחות בשרייד לא קיימת, סכנת נפשות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
סה"כ האמינות של ה C5 דור שני היא טובה,

דור שני זה מאמצע 2005. 2004 זה דור ראשון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היתרון הגדול של ה C5 הוא הבטיחות שלה. גם היום מדובר באחד הרכבים הטובים בשוק מבחינת בטיחות פאסיבית לנוסעים.

אני לא נכנס לשיקולי נוחות, מרווח וכדומה אלא רץ ישר לנושא האמינות.

כעקרון הטיפולים אינם יקרים אבל יש הרבה מכלולים שאינם קיימים ברכבים מקבילים ועלות התיקון שלהם עלולה להסתכם בסכומים שלבעלי מאזדה לא ברור מדוע צריך להוציא אותם.

כעקרון, ולו בשם הבטיחות, הייתי מחליף לטובת הסיטרואן. אבל קודם כל הייתי לומד היטב את החומר שנמצא כאן בפורום כדי להתכונן מנטלית ותקציבית לעניין. אתה יכול ליפול על רכב שנשמר וטופל היטב ואתה יכול ליפול על לימון שיכיש אותך גם בעשרת אלפים ש"ח בשנה הראשונה.

קח בחשבון שאת הרכב לא תצליח למכור בהמשך, ושעשרת אלפים ש"ח זה סכום נאה מאד עבור הרכב.

בצע חיפוש בפורום ולמד את הנושא!

דור שני זה מאמצע 2005. 2004 זה דור ראשון.

נכון, אך משנת 2003 יש שינויים מינוריים כמו מצערת חשמלית. בכל מקרה, הדייקנים רואים רק בדגמים של 2009 (בעולם, אצלנו 2010) את הדור השני של הסיטרואן C5. יש לשים לב שבשנת 2010 שווקו בישראל C5 בעלי צורה עדכנית אך עם מנועי 2 ליטר RFJ וגיר AL4, חלקם עם מתלי קפיצים רחמנא ליצלן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יש כאן דילמה.

הרכב הנוכחי זול לאחזקה וקטסטרופה בטיחותית

הסיטרואן יהיה יותר יקר לאחזקה והשאלה היא רק עד כמה.

בתכלס לדעתי התשובה תלויה בשימוש.

בשביל רכב לעיר ל 7,000 ק"מ בשנה הייתי נשאר עם הרכב הקיים.

אם השימוש הוא בינעירוני אז נראה לי שסיטרואן זולה שטופלה היטב זו מועמדת ראויה בהחלט.

פורסם

סידרת את הרכב שלך ואתה מרוצה ממנו?

תמכור אותו למישהו שלא יחזיר לך את ההשקעה?

וכל זה בשביל רכב צרפתי ששוב תצתרך להשקיע בו בשביל קמ נמוך ככ לשנה?

לדעתי תישאר עם הטרייד בינתיים

פורסם

שטויות לדעתי עדיף לך ובגדול להחליף! הC5 עולם אחר מהשרייד, נסעתי עליו והוא רכב נוח ברמות גבוהות (של אבא של חבר שלי)

אם מטפלים בה כמו שצריך לא יהיו בעיות. עדיף לך גם בגלל הבטיחות וכו', השרייד קופסת קרטון ליד הC5.

פורסם

אני קורא את כל התגובות ויכול להגיד לך שכולם צודקים :mm_wink:

אכן C5 זה רכב הרבה יותר מפנק ובטיחותי משרייד ומהר מאד אתה תתרגל לזה. אבל יש לזה מחיר והוא לא ידוע.

יש לי שני חברים שהחזיקו ברכבים דומים - אחד שנת 2002 (1800) והשני 2003 (2000).

שניהם התחרו על מה תהיה התקלה הבאה וכמה הם מוציאים בסוף כל שנה על תקלות.

נתחיל מהסוף - הראשון עם מודל 2002 נשבר ראשון ועבר לטויוטה. השני עדיין מחזיק ברכב ומרוצה למרות התקלות.

הבעיות המשותפות ממה שאני זוכר היו ממש שטויות - נשברו לשניהם ידיות פתיחת דלתות מבפנים (עלות החלפה של כ- 800 ש"ח) ועוד דומה לזה.

היותר חמורות זה שהרכבים היו נתקעים, בדרך כלל בנסיעות ארוכות. גם אם בסופו של דבר זה נבע מבעיה בסנסור דפוק, זה מוריד את הביטחון שלך ברכב.

חשוב להגדיש ששניהם שמרו מאוד על הרכבים וטיפלו בהם במוסכים מורשים בלבד.

בסופו של דבר הכל מאוד תלוי על איזה אקזמפלר אתה נופל (גם אם הוא שמור) ועד כמה אתה מוכן לקחת סיכון בהוצאות שיכולות להגיע לאלפי ש"ח על תקלות ומקרים בהם הרכב נתקע בתמורה לתענוג מפינוק של רכב צרפתי ברמה די גבוהה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות, אני מבין שהדעות חלוקות.

קודם כל עשיתי חישוב קצר, נכון לכרגע אם המצב נשאר כמו שהוא, השימוש הממוצע שלנו הוא כ 12-15K ק"מ בשנה ברכב המדובר.

השימוש הוא בעיקרון לעבודה וחזרה אך זה בין עירוני.

אוסיף גורם נוסף למשוואה, את הטיפולים הבסיסים אבצע לבד, וגם להתמודד אם אי אילו בעיות קטנות (שעלולות להיות יקרות) אני יכול.

דיברתי שוב עם אבי, יצא לו שיחה עם החברים בו הוא יצא בהצהרה שלרכב אין בטח אמינות ותגובתם הייתה שלא היו לו בעיות מיוחדות.

הרכב עם 112K ואני בטוח שאם אהיה רציני אוכל לקבל היסטורית טיפולים מלאה ואני בטוח שבמוסכים מורשים.

אני מבין שהשוק של הרכבים האלו בקנטים, האם זה בגלל הסטיגמה או עקב אחזקה יקרה יותר בפועל?

מישהו אמר שלא אוכל למכור את הרכב בהמשך, הכוונה שזה יהיה קשה או שבאמת אף אחד לא יקנה?

מישהו נוסף אמר שהמחיר הוא גבוהה, מה יהיה מחיר סביר?

נוכחית הדבר שהכי צורם לי ברכב הקיים זה חוסר ABS, במיוחד עבור אשתי.

מעבר לכך הרכב שלי הוא גם שרייד והוא מעולה, ממש לא מסכים שזה פחית, אבל כל אחד עם דעתו הוא.

מדבריכם נשמע שצריך להתכונן לבלות במוסך הרבה, מישהו יכול לתת סכומים מוערכים לכמה עלות אחזקה בשנה?

תודה.

פורסם
סידרת את הרכב שלך ואתה מרוצה ממנו?

תמכור אותו למישהו שלא יחזיר לך את ההשקעה?

וכל זה בשביל רכב צרפתי ששוב תצתרך להשקיע בו בשביל קמ נמוך ככ לשנה?

לדעתי תישאר עם הטרייד בינתיים

אני מרוצה עד כמה שאפשר להיות מרוצה מרכב כזה - הוא נוסע ולא נתקע.

ההשקעה שהשקעתי הייתה מינורית יחסית, את הגלגלים החדשים אני יכול להחליף עם הרכב שלי (הגלגלים שלי בני שנה וחצי) ואת הרכב במצבו הנוכחי יהיה הרבה יותר למכור מאשר איך שאני קניתי אותו (במחיר נמוך יחסית בגלל המצב שלו).

אגב, כבר התכוננתי להוצאה הבאה בו - החלפת מצבר.

השאלה הגדולה, איפה המשוואה מתאזנת? האם המחיר טוב? באיזה מחיר כן הייתם קונים?

פורסם

תחשוב רגע על המקרה הכי גרוע, קנית את הסיטרואן, קצת יישור קו, יצאת ב12000 ש"ח. חצי שנה אח"כ הולך הגיר, שיפוץ עולה איזה 6000-8000 ש"ח.

אתה מחליט שאתה זורק את הרכב תמורת 1000 ש" לפירוק. הפסדת 11000 ש"ח.

לכל אחד זה לא נעים, השאלה, אם יקרה לך כזה דבר, זאת מכה כלכלית קשה? סיכון שמאוד לא כדאי לקחת?

אם התשובה כן תישאר עם השרייד, אם לא תתפנק לך.

פורסם

כתבת בהתחלה רכב זמני לשנה. אם זה המצב אז תשאר עם השרייד.

אם בכוונתך להשאר עם הרכב מספר שנים ואם מפריע לך שחסר ABS אז תחליף לסיטרואן.

נראה לי שיש לך הזדמנות להנות מהשוק המחורבן של הרכב הזה. מטופל היטב ומעט ק"מ. נשמע טוב. כמה ידיים? כמה זמן החזיקו בו הבעלים הנוכחיים?

יהיה קשה למכור אותו בהמשך. והכוונה שתצטרך לרדת למחירי כלום.

מצד שני, מה אכפת לך? אם יחזיק כמה שנים בלי הוצאות תיקון גבוהות אז עשית דיל מצויין.

• תוכן חדש...