Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

nir100, אני דיברתי על הדגמים האחרונים של כל היצרנים שהזכרתי.

לגבי המאזדה החדשה כותבים שהיא מהנה לנהיגה, אז יש משהו מעבר. 3 ספיריט משפחתית עם קצת פילפל. כאמור כולם חסכוניים יותר או באותה מידה כמו האירופיים הלא אמינים, זה לא מספיק? אם רוצים ביצועים ולא איכפת מהאמינות, כאן אין כנראה תחליף ל-1.8TSI, או הגרסאות החמות יותר, אבל לא על זה השירשור.

אם אנחנו לוקחים את הדודה של פותח השירשור, אז היא הייתה מקבלת מערה עוד יותר גדולה למשל ב I30 סטיישן או פוקוס סטיישן (2011 זה שנתון האחרון של הדגם הקודם שנחשב אמין, תקנו אותי אם אני טועה כאן) או רכב אחר כלשהו ללא מנוע/גיר שהם הרפתקה והייתה חוסכת מעצמה הרבה עוגמת נפש.

לגבי אוקטביה, לדעתי הם עשו טעות (מבחינתינו הצרכנים) כאשר הורידו לה את האוטומט אייסין 6 הילוכים (שהיה גם לפאביה). פעם אוקטביה ואמינות היו מושגים קרובים, אבל VAG כנראה חששו שלא יקנו את הגולפים בגלל DSG7 המדהים ודפקו גם את האוקטביה.

עריכה אחרונה על ידי Arco
  • תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי כל הוואגיות למינהם הם רכבים מעולים, נוחים, נוסעים ומגיבים טוב, נראים טוב (קצת סולידיים, אבל יפים מאד).

אבל, ברגע שהם מתחילות להתפרק- נגמר הסיפור וזה לא משנה בן כמה וכמה עבר הרכב.

רוב המכלולים של הרכבים האלה מסובכים להחלפה- מה שגורר עלויות טיפול גבוהות.

שימוש יתר במחשב גורם לסלידה אצל מוסכים שאינם מורשים, ודיי וכולא את הלקוח.

עם כמה שאני אוהב את הרכבים האלו, וכמעט בכל קטגוריה הם עם ידם על העליונה מבחינת עיצוב, נוחות ואיכות חומרים, הם לא רכבים פשוטים לאחזקה, ובשורה התחתונה זה פשוט לא שווה את זה.

SCANSPEAK

פורסם

בקיצור, תוך כמה שנים צפויות הפגנות סוערות של בעלי vag מול המשרד לאיכות הסביבה כדי שיואיל לצרף גם מכוניות משנתונים מתקדמים לתוכנית הגריטה, זו תהיה ככול הנראה הדרך היחידה להפטר מהנבלות האלה.

פורסם
אם אנחנו לוקחים את הדודה של פותח השירשור, אז היא הייתה מקבלת מערה עוד יותר גדולה למשל ב I30 סטיישן

מאחר והדודה רכשה את הרכב בשנת 2011, היא הייתה מקבלת מערה, לא בטוח יותר גדולה, אבל גם מנוע רועש, רק 4 הילוכים ושתיינית דלק.

מנסיון של 3 שנים ו-3 חודשים עם i30 סטיישן. אבל חוץ מנורות שרופות, הכל היה בסדר.

פורסם

מעניין אם אפשר לנסות ולהבדיל בין הדגמים. למשל: האם ה122 חסין? האם ב1.8 יש תקלות? וכדומה

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
דרעק מיט פפר שהיה מותקן בבורה, גולף 4 ועוד כמה.

עיקר הבעיה - קשה עד בלתי אפשרי להחליף שמן גיר בצורה נורמלית. משם מגיעות כל הבעיות.

פות"ש - שמח שהסיפור נסגר לשביעות רצונך פחות-או-יותר.

1. מכיר אישית את הגיר הזה כבר 14 שנה וקרוב ל 200K ק"מ. לא זוכר שמישהו טרח לעדכן אותי על צורך בשיפוץ, אולי בגלל שהוא מתנהג יופי גם נכון לזמן כתיבת שורות אלו. גם לא זוכר מקבץ כה מרשים של טענות על תקלות בגיר הזה, שאין לחשוד שהוא נדיר במיוחד, כפי שאני קורא על הרובוטי הדו מצמדי DSG, כאן בפורום.

2. יש כאן מספר חברים שמסתבר משלימים עם התקלות הללו כחלק מתהליך בלתי נמנע שכרוך בקידמה טכנולוגית וזניחת טכניקות "עתיקות" דוגמת הגיר הזה שבסעיף 1. יכול להיות ולכן השאלה המתבקשת היא מדוע לא שומעים על תקלות כאלו בגירים דומים אחרים המצויים לידיעתי ביונדאי, קאיה, אלפא, אם מדובר במכוניות יחסית מוכרות ושתי הראשונות גם נפוצות למדי.

פורסם

לא יודע איזה גיר היה לי בפאסאט, אבל היא הייתה טורבו דיזל שנת 2000, אז נראה לי שמדובר על הגיר הנ"ל.

בערך ב250K ק"מ הגיר התחיל להחליק, נכנס למוסך מורשה, אמרו צריך שיפוץ גיר שעולה 6K ש"ח, וגיר חדש עולה 7K ש"ח, המליצו לסוע עם הגיר עד שימות ולהחליף לגיר חדש. אמרו גם שאפשר לסוע בערך עוד 20K-30K ק"מ עד שהוא ימות.

כעבור לא זוכר כמה זמן, אבל עם 490K ק"מ על השעון (240K ק"מ אחרי שאמרו שהגיר עומד למות כן?), האוטו מת. אבל לא בגלל הגיר. משאית ריסקה את הרכב. הגיר עדיין עבד, ולמרות שלעיתים היה מחליק קצת, הוא היה עושה עבודה נפלאה. הרכב הכי עמיד שהיה לי אי פעם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מעניין אם אפשר לנסות ולהבדיל בין הדגמים. למשל: האם ה122 חסין? האם ב1.8 יש תקלות? וכדומה
בר - גם אם כאן בפורום יהיו כמה יודעי ח-ן שמבדילים בין הדגמים, עדיין לרוכש הממוצע תהיה בעיה קשה להיפתר מהרכב במכירה ליד שנייה, נכון יהיו יודעי דבר שיצליחו לדוג מציאות היסטריות ולקנות בזול דגמים לא נגועים (אם ישנם בכלל כאלה) אבל בגדול ובקצב הזה היד הראשונה תהיה גם יד אחרונה כי איש לא יעז להתקרב אל המכוניות האלה בלי אחריות מלאה מפגוש אל פגוש - כשהבוץ מתחיל לעוף הוא נדבק לכולם ללא יוצא מין הכלל.
פורסם
1. מכיר אישית את הגיר הזה כבר 14 שנה וקרוב ל 200K ק"מ. לא זוכר שמישהו טרח לעדכן אותי על צורך בשיפוץ, אולי בגלל שהוא מתנהג יופי גם נכון לזמן כתיבת שורות אלו.

מספיק שתכנס לפורום טכני כדי לגלות לכמה אנשים זה קרה, אני אחד מהם דרך אגב עם VW בורה 2001, מנוע 2.0 - קניתי את הרכב כשעמד על 100K ק"מ והגיר כבר היה מחליק בקטנה בגלל התחממות השמן כמדומדני ולמרות שהיה מותקן עליו קולר גיר חיצוני.

לא יודע איזה גיר היה לי בפאסאט, אבל היא הייתה טורבו דיזל שנת 2000, אז נראה לי שמדובר על הגיר הנ"ל.

בערך ב250K ק"מ הגיר התחיל להחליק, נכנס למוסך מורשה, אמרו צריך שיפוץ גיר שעולה 6K ש"ח, וגיר חדש עולה 7K ש"ח, המליצו לסוע עם הגיר עד שימות ולהחליף לגיר חדש. אמרו גם שאפשר לסוע בערך עוד 20K-30K ק"מ עד שהוא ימות.

כעבור לא זוכר כמה זמן, אבל עם 490K ק"מ על השעון (240K ק"מ אחרי שאמרו שהגיר עומד למות כן?), האוטו מת. אבל לא בגלל הגיר. משאית ריסקה את הרכב. הגיר עדיין עבד, ולמרות שלעיתים היה מחליק קצת, הוא היה עושה עבודה נפלאה. הרכב הכי עמיד שהיה לי אי פעם.

כנראה שאת רוב הקילומטראז' עשית בכבישים בין-עירוניים, תמיד יש יוצאים מן הכלל.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
1. מכיר אישית את הגיר הזה כבר 14 שנה וקרוב ל 200K ק"מ. לא זוכר שמישהו טרח לעדכן אותי על צורך בשיפוץ, אולי בגלל שהוא מתנהג יופי גם נכון לזמן כתיבת שורות אלו. גם לא זוכר מקבץ כה מרשים של טענות על תקלות בגיר הזה, שאין לחשוד שהוא נדיר במיוחד, כפי שאני קורא על הרובוטי הדו מצמדי DSG, כאן בפורום.

2. יש כאן מספר חברים שמסתבר משלימים עם התקלות הללו כחלק מתהליך בלתי נמנע שכרוך בקידמה טכנולוגית וזניחת טכניקות "עתיקות" דוגמת הגיר הזה שבסעיף 1. יכול להיות ולכן השאלה המתבקשת היא מדוע לא שומעים על תקלות כאלו בגירים דומים אחרים המצויים לידיעתי ביונדאי, קאיה, אלפא, אם מדובר במכוניות יחסית מוכרות ושתי הראשונות גם נפוצות למדי.

על בעיות בפורד אתה בטח יודע. מצד שני ברנו אני לא מכיר וזה אותו גיר (או רק דומה?). באלפא (טפו טפו טפו) וקאיה אני גם לא מכיר. אבל אולי יש ומשום שזה בליסינג לא שמענו. לך תדע.

פורסם
ההתנהלות של הצעת מחיר על תקלה סדרתית (בטווח הזמן המצויין) נותנת הרגשה מאוד רעה.

היבואן מודע לבעיה ובכל זאת, הוא לא משרת את הלקוח אלא את היצרן. יש פה נאמנות לצד הלא נכון.

מההתנהלות הזו ניתן להבין מה הגישה כלפי הלקוחות - פרה חולבת.

הרי היבואן אמור לקבל שיפוי מהיצרן לעלויות התיקון ובכל זאת הוא נוהג בצורה עקומה.

למרות שלהערכתי הוא יודע שהתיקון יאושר, הוא יכול להציע ללקוח להמתין מלכתחילה לקבלת אישור כזה עם הסבר על הסיכויים.

אבל הוא בוחר בדרך שבסופה נותרים עם תחושה שניסו לרמות אותך.

רע מאוד!

לא הבנתי מה מטריד אותך אם הפותח של השרשור משבח גם את הרכב, גם את היבואן וגם את המוסך המטפל. הכירו בבעיה, סידרו לו באחריות לשביעות רצונו המלאה וכולם מרוצים. אפשר לחשוב שסוג כזה של שרות הוא מובן מאליו אצל כל היבואנים. אתה כנראה חסר ניסיון עם מכוניות חדשות ולא יצא לך עדין להיתקל במספיק יבואנים שנדרשים לתת אחריות, בעיקר אחרי שהיא נגמרת. צפה לאכזבות מרות בתחום.

פורסם
לא הבנתי מה מטריד אותך אם הפותח של השרשור משבח גם את הרכב, גם את היבואן וגם את המוסך המטפל. הכירו בבעיה, סידרו לו באחריות לשביעות רצונו המלאה וכולם מרוצים. אפשר לחשוב שסוג כזה של שרות הוא מובן מאליו אצל כל היבואנים. אתה כנראה חסר ניסיון עם מכוניות חדשות ולא יצא לך עדין להיתקל במספיק יבואנים שנדרשים לתת אחריות, בעיקר אחרי שהיא נגמרת. צפה לאכזבות מרות בתחום.

תגובה כזו הזויה בוודאי מחייבת חשיבה. המוסך ראה את גברת דודה, אמר לה 20 אלף ש"ח (!!!!!!! - אין מספיק סימני קריאה לצערי). במקרה לדודה יש אחיין שמבין וסבלנות, אז הלכו לקראתה והורידו לה את המחיר לסביבות עשרת אלפים ש"ח (!!!!!!! - שוב, אין מספיק סימנים כדי לציין את פרוסות הסלמי שעושים לה כאן). בגלל שלדודה יש (שוב) סבלנות, ואחיין שמבין, אז נתנו לה בחינם. עכשיו, אנא העבר לה 20 אלף ש"ח וספר לה כמה היבואן/מוסך מקצועיים ושרותיים.

פורסם

אני אסביר שוב מה הבעיה.

שההצעה הראשונה לא היתה לטפל בבעיה ללא חיוב.

כמה אנשים כבר תיקנו את התקלה הזו על חשבונם?

וזו לא הפעם הראשונה שאנחנו נתקלים בכך בפורום בהקשר לרכבי VAG.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מעניין אם צ'מפיון מגישים חלפים כאלה ליצרן כאשר הם מתקנים בתשלום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...