Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

לאחר 16 שנה החלטתי לא עוד, המחיר ההזוי הנדרש ממני כעובד עבור : יונדאי/פוקוס/קורולה ועוד יקר מידי והחלטתי לרכוש רכב לעצמי.

הפרמטרים החשובים לי:

מקום לשלושה במושב האחורי- אל ממש לשלושה

בטיחות גבוהה

נוחות- נסיעה של 50ק״מ ביום

אמינות

חסכוני בדלק

אינני סובל גפיים כך שהם ירדו מהפרק בשלב הראשון והחלטתי להתמקד במשפחתית גדולה. כיוון שבעבר היו לי מאזדה 6 ו B4 בליסינג אני מודע ליתרונות של סגנו זה והיה לי למה להשוות. הרכבים שהיו על הפרק:

מאליבו, וולוו s60 , אוונסיס , B4 , אקורד

מאזדה 6 ומונדאו לא נכנסו לרשימה, רכב נוסף בבית מאזדה MPV ומחירי חלפים הזויים ואני מתכוון לטפל רק במוסכים מורשים, רק לדוגמא עלות סלילי הצתה 780ש״ח לאחד וישנם 6כאלו.

אז ככה המליבו נפסלה אך ורק בשל הנראות שלה לא הייתי שלם עם הגודל ומה שהיא משדרת החוצה.

הוולוו למרות שאינה משפחתית גדולה נכנסה לתקציב אך המושב האחורי צפוף מאוד ונפסלה בשל כך

ההונדה הייתה צפופה מאחור והפריע לי שהיא נמוכה מעט מעבר לזה נסיעה נהדרת

הגעתי לפיינל עם האוונסיס והסובארו וההתלבטות שלי הייתה קשה, מה שהכריע את הכף היות והייתה לי סובארו דור קודם בעבר הוא העלות הגבוהה של החלפת הצמיגים בשל מערכת ההנעה (חייבים להחליף לאותו יצרן את כולם), צריכת הדלק הגבוהה והטיפול שדורשת מערכת ההנעה כול 60 אלף.

לאוונסיס היה חסרון והוא ספרטניות באיבזור הפנימי אך שיוב נמוע גיר, 7 כריות אויר ומושב אחורי מרווח פשוט נתן נוק אאוט לכולם.

מה שלא ידעתי ואני מופתע ממנו מאוד הוא צריכת הדלק הגעתי כבר ל15 ק״ל המקרים אחדים וצריכה ממוצעת 12ק״ל לליטר לרכב בגודל כזה.

הנסיעה היומית שלי מחולון להוד השרון ומשולבת פקק בוקר באיילון ונסיעה עד הוד השרון.

לסיכום הרכב מומלץ ביותר לקrת הטיפול אעדכן שוב

עריכה אחרונה על ידי עמית
פורסם
החלטה נבונה לטעמי!

אני מבין שהרכב חדש עם הניילונים, אז תתחדש!

לא רשמת מחירים.

שכחתי מחירים כמובן, אז הרכב משומש 2010 מה שהיה לי חשוב וללא פשרות יד ראשונה פרטית בלבד

ובכן מצאתי אחת עם 50 אלף קילומטר שילמתי 85000 שהם מחירון יד 2 יצחק לוי 95000 הזויים בהחלט

פורסם

תתחדש. עשית בשכל שקנית משומש בן 3-4. חדש כיום עולה 164k (כמו שאתה מבין בעצמך, כולם מאבדים היום 40-50% מערכם תוך 3-4 שנים).

עסקה שווה לדעתי.

אגב, מה עלויות הביטוח לרכב כזה ? (מקיף)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תתחדש. עשית בשכל שקנית משומש בן 3-4. חדש כיום עולה 164k (כמו שאתה מבין בעצמך, כולם מאבדים היום 40-50% מערכם תוך 3-4 שנים).

עסקה שווה לדעתי.

אגב, מה עלויות הביטוח לרכב כזה ? (מקיף)

איציק

דווקא עלות הביטוח הפתיעה, סה״כ הביטוחים 3700 ש״ח

פורסם
תתחדש רכב נהדר

מה הייתה עלות הליסינג שהחלטת לוותר?

העלות נטו כולל הפרשי פנסיה וקרן השתלמות הייתה 5500 ש״ח לחודש

פורסם

מה? 5500 אלף?

למה תמיד חשבתי שזה בסביבות ה3000 ש"ח? (אני עדיין לא הגעתי עדיין למעמד של אפשרות לקבל רכב מהעבודה, ולכן לא התעמקתי בנושא).

בסכום כזה אם אתה לא עושה את ה50KKM בשנה על הרכב של העבודה, זה לא שווה בכלל. (ואם אתה לא לוקח רכב אלה מחזיק רכב פרטי והעבודה משלמת לך אחזקת רכב אז זה בכלל לא שווה).

תתחדש על הרכב.

זה גיר רציף נכון?

פורסם
מה? 5500 אלף?

למה תמיד חשבתי שזה בסביבות ה3000 ש"ח? (אני עדיין לא הגעתי עדיין למעמד של אפשרות לקבל רכב מהעבודה, ולכן לא התעמקתי בנושא).

בסכום כזה אם אתה לא עושה את ה50KKM בשנה על הרכב של העבודה, זה לא שווה בכלל. (ואם אתה לא לוקח רכב אלה מחזיק רכב פרטי והעבודה משלמת לך אחזקת רכב אז זה בכלל לא שווה).

תתחדש על הרכב.

זה גיר רציף נכון?

כן גיר רציף 7 הילוכים

הסכוםהוא שכלול של עלות הרכב, שווי מס, הפסד סוציאליות וקרו השתלמות

פורסם

עד היום לא הצלחתי להבין כמה עולה רכב מהעבודה, עכשיו כשאתה אומר את המושגים "הפסד סוציאליות", "קרן השתלמות" ו-"הפרשי פנסיה" אתה בכלל מסבך אותי. אין דבר כזה שמקבלים נטו "רכב מהעבודה" ולא משלמים עליו כלום?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)
עד היום לא הצלחתי להבין כמה עולה רכב מהעבודה, עכשיו כשאתה אומר את המושגים "הפסד סוציאליות", "קרן השתלמות" ו-"הפרשי פנסיה" אתה בכלל מסבך אותי. אין דבר כזה שמקבלים נטו "רכב מהעבודה" ולא משלמים עליו כלום?

אפילו לראש הממשלה יורד במשכורת סעיף רכב. יש לו אפילו "דרגת רכב" משלו. (נדמה לי 8 או 9)

יש משרות שאתה מקבל רכב מהעבודה בלי לשלם עליו, תלוי בסוג העבודה כמובן, בעיקר משרות בכירות.

*מדובר כמובן על רכבים שנשארים אצלך לסופ"ש ורק אתה משתמש בהם, ולא נגיד טכנאי של הוט שחוזר הביתה באוטובוס*

אלוף בצה"ל (אני יודע אישית על גיא צור, אלוף מז"י) מקבל שני רכבים. גיא מקבל פג'רו 2014 + פאסט, והוא כמובן לא משלם שקל.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

זה נכון גם לגבי דרגות פחות בכירות בצבא, רק שאצל אלופים שני הרכבים הם רכבים ״לבנים״

ואצל הבכירים פחות הרכב הנוסף הוא רכב חום.

מה שכן, הם משלמים על הרכב הלבן אבל סכום נמוך של כמה מאות שקלים (לפחות כך היה אצל הסמג״ד שלי והמפקד הישיר

שלי שהיה רנ״ג עם רכב צמוד). כמובן הם מוגבלים בדלק

• תוכן חדש...