Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפילו לראש הממשלה יורד במשכורת סעיף רכב. יש לו אפילו "דרגת רכב" משלו. (נדמה לי 8 או 9)

יש משרות שאתה מקבל רכב מהעבודה בלי לשלם עליו, תלוי בסוג העבודה כמובן, בעיקר משרות בכירות.

*מדובר כמובן על רכבים שנשארים אצלך לסופ"ש ורק אתה משתמש בהם, ולא נגיד טכנאי של הוט שחוזר הביתה באוטובוס*

אלוף בצה"ל (אני יודע אישית על גיא צור, אלוף מז"י) מקבל שני רכבים. גיא מקבל פג'רו 2014 + פאסט, והוא כמובן לא משלם שקל.

מה עם סוכני מכירות לדוגמה? כמה כסף מקזזים מתלוש המשכורת אם סוכן נוסע ברנו פלואנס דיזל?

חבר שרצה לעבוד ב-HP טען שבראיון העבודה אמרו לו שעל הרכב (שהוא צריך לביצוע העבודה) מקזזים כ-300 ש"ח בחודש.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

it's a zero sum game. החברה רואה עלות מסוימת, ובתוכה היא כוללת את המס, כך שגילום הרכב "עליה" ולא "עליו". אגב, ספציפית לסוכני מכירות זה לפעמים משתנה כי הם אשכרה עושים שימוש ברכב, ולא סתם נוסעים בו לעבודה כדי שישכב 9 שעות...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
העלות נטו כולל הפרשי פנסיה וקרן השתלמות הייתה 5500 ש״ח לחודש

מה? 5500 אלף?

למה תמיד חשבתי שזה בסביבות ה3000 ש"ח? (אני עדיין לא הגעתי עדיין למעמד של אפשרות לקבל רכב מהעבודה, ולכן לא התעמקתי בנושא).

בסכום כזה אם אתה לא עושה את ה50KKM בשנה על הרכב של העבודה, זה לא שווה בכלל. (ואם אתה לא לוקח רכב אלה מחזיק רכב פרטי והעבודה משלמת לך אחזקת רכב אז זה בכלל לא שווה).

תתחדש על הרכב.

זה גיר רציף נכון?

כן גיר רציף 7 הילוכים

הסכוםהוא שכלול של עלות הרכב, שווי מס, הפסד סוציאליות וקרו השתלמות

עד היום לא הצלחתי להבין כמה עולה רכב מהעבודה, עכשיו כשאתה אומר את המושגים "הפסד סוציאליות", "קרן השתלמות" ו-"הפרשי פנסיה" אתה בכלל מסבך אותי. אין דבר כזה שמקבלים נטו "רכב מהעבודה" ולא משלמים עליו כלום?

ההורדה על רכב היא אינדיבידואלית, לדוגמה בחור א' מקבל משכורת 13 אלף ברוטו, הפרשות לפנסיה, קופת גמל וקרן השתלמות.

ההפרשות הסוציאליות שלו (קופת גמל + קרן השתלמות) יוצאים 1625 שקל לחודש, מסים עוד 2266 והוא נשאר נטו עם 9108 ש"ח לחודש.

הוא מחליט לקחת רכב מהעבודה ששווי השימוש הרציף שלו הוא 3000 שקל (משפחתית) לצרכי מס, אבל העלות היא 4000 שקלים לחודש.

ז"א שעכשיו הבחור מקבל משכורת 9 אלף + רכב ברוטו.

ההפרשות הסוציאליות שלו יהיו עכשיו 1125 ש"ח לחודש (ירידה של 500 שקל), מסים עוד 2072 ש"ח לחודש (200 שקלים פחות מס) והנטו שלו יישאר 5802 ש"ח לחודש (הפרש של כ-3300 שקל).

אבל אם ניקח לדוגמה בחור ב' שמקבל 20 אלף בחודש, אבל התנאים הסוציאליים הם עד לתקרה הפטורה ממס (סביבות 15 אלף) ולוקח רכב, הוא לא מפסיד תנאים סוציאליים, כי הוא עדיין נשאר מעל לתקרה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ההורדה על רכב היא אינדיבידואלית, לדוגמה בחור א' מקבל משכורת 13 אלף ברוטו, הפרשות לפנסיה, קופת גמל וקרן השתלמות.

ההפרשות הסוציאליות שלו (קופת גמל + קרן השתלמות) יוצאים 1625 שקל לחודש, מסים עוד 2266 והוא נשאר נטו עם 9108 ש"ח לחודש.

הוא מחליט לקחת רכב מהעבודה ששווי השימוש הרציף שלו הוא 3000 שקל (משפחתית) לצרכי מס, אבל העלות היא 4000 שקלים לחודש.

ז"א שעכשיו הבחור מקבל משכורת 9 אלף + רכב ברוטו.

ההפרשות הסוציאליות שלו יהיו עכשיו 1125 ש"ח לחודש (ירידה של 500 שקל), מסים עוד 2072 ש"ח לחודש (200 שקלים פחות מס) והנטו שלו יישאר 5802 ש"ח לחודש (הפרש של כ-3300 שקל).

אבל אם ניקח לדוגמה בחור ב' שמקבל 20 אלף בחודש, אבל התנאים הסוציאליים הם עד לתקרה הפטורה ממס (סביבות 15 אלף) ולוקח רכב, הוא לא מפסיד תנאים סוציאליים, כי הוא עדיין נשאר מעל לתקרה.

עשית סלט, התקרה שאתה מדבר עליה רק עבור קרן ההשתלמות (תקרה 15700) וישנם מקומות שאין מגבלת תקרה כמובן בכפוף לתשלום מס.

כולם ללא יוצא מם הכלל משלמים מס על הרכב שניתן להם כולל טכנאי שירות או איש מכירות, ישנם מקומות שרכב הוא הטבה בלבד (המקרה שלי) שנדרשת ממני הפחתת שכר עבור הרכב וכאן נדרשת חשיבה האם כדאי או לא.

פורסם

אני לא עשיתי סלט, קבעתי שהעלות היא אינדיבידואלית, ונתתי כמה דוגמאות כדי להראות בדיוק מה השוני.

מן הסתם לא לכולם משלמים קרן השתלמות רק לתקרה הפטורה ממס אלא מעבר.

פשוט אנשים פה חשבו שיש עלות אחת ויחידה, וניתן לחשב את זה בקלות האם שווה או לא שווה לקחת ליסינג.

הראיתי שזה גם תלוי בשכר, גם בתנאים שבחוזה, גם ברכב וכו'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני לא עשיתי סלט, קבעתי שהעלות היא אינדיבידואלית, ונתתי כמה דוגמאות כדי להראות בדיוק מה השוני.

מן הסתם לא לכולם משלמים קרן השתלמות רק לתקרה הפטורה ממס אלא מעבר.

פשוט אנשים פה חשבו שיש עלות אחת ויחידה, וניתן לחשב את זה בקלות האם שווה או לא שווה לקחת ליסינג.

הראיתי שזה גם תלוי בשכר, גם בתנאים שבחוזה, גם ברכב וכו'ץ

כרצונ חבר, אפשר להקשיב,להבין וללמוד ואפשר לא

פורסם

אתה לא מנסה ללמד שום דבר, אז איך אפשר ללמוד?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...