Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

כמה צריכה לעלות האוקטביה RS החדשה (גירסת הבנזין).  

185 הצבעות

1. 1. כמה צריכה לעלות האוקטביה RS החדשה (גירסת הבנזין).

• 190-200 אלף ש"ח
      71
    • 200-210 אלף ש"ח
      19
    • 210-220 אלף ש"ח
      8
    • 220-230 אלף ש"ח
      5
    • פחות מ-180 אלף ש"ח זה מחיר הגיוני.
      82

פוסטים מומלצים

פורסם

בר אתה מדבר עלי? גם ב-150 אני לא לוקח אוטו שנראה כמו ניידת משטרה/מונית/משמר אזרחי.

אבל יש לך פריוס :-P:conf:

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 340
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אזור ה-190-200 יהיה די והותר.

מי שמחפש כוח ומימדים דומים יכול למצוא מונדיאו 240 כ"ס 7.6 למאה ב-190K או מאליבו 260 כ"ס 6.6 למאה ב-176K.

הטוויסט הספורטיבי שהאוקטביה מציעה שווה אולי עוד 10K, זהו.

כל מחיר שיהיה מעל 200K מוגזם לדעתי.

המאליבו אכן מציעה יחס יוצא דופן של תמורה למחיר, כאשר הדבר הבולט ביותר הוא הביצועים החזקים, ברמה של גולף gti, פוקס st ומתחרות קומפקטיות חמות אחרות שנמכרות במחיר גבוה יותר משמעותית ואפילו טובים יותר מאלו של האוקטביה rs!, למרות שהמאליבו היא מקטגוריה גבוהה יותר ועדיפה עליהן משמעותית בכל פרמטר אחר מלבד כיול ספורטיבי.

לי הדוגמא של המאליבו בהחלט מוציאה את החשק לרכוש רכב ספורטיבי כגון הסקודה rs בעשרות אלפי ש״ח יותר, כאשר התמורה הכוללת ממנו כאמור נמוכה יותר, ועוד כאשר התועלת של הכיול הספורטיבי שבו היא למעשה חסרון במרבית הזמן.

לאוקטביה כפי שציינתי לא אחת, קיימת עוד בעיה רצינית מבית והיא שגירסת ה- 1.8 ליטר, מציעה ביצועים כמעט זהים לגירסת ה- rs וביצועים חזקים מאד בכל קנה מידה (7.4 שניות ל- 100 קמ״ש) ונמכרת החל ממחיר של 150 אלף ש״ח בלבד. ההבדלים בין גירסאות המנוע של האוקטביה עד כה, הוא 10 אלף ש״ח עליה במחיר לכל עליה בנפח מנוע, כאשר ההבדלים בביצועים בין גירסאות המנוע עוד הרבה משמעותיים יותר מההבדלים הנ״ל.

על כן נראה לי שתוספת המחיר לגירסת ה- rs הייתה צריכה להיות דומה ובגלל הכיול הספורטיבי ותוספות שונות שאין בגרסאות הרגילות, הייתה צריכה להיות אולי מכופלת, אולי משולשת, דהיינו תוספת מחיר של 20 אלף ש״ח עד 30 אלף ש״ח, יחסית לגירסת ה- 1.8 ליטר.

לכן בנסיבות אלו, אני סבור כי מחיר של 170 אלף ש״ח לגירסה ידנית של האוקטביה rs ומחיר של 180 אלף ש״ח לגירסה עם גיר כפול מצמדים, הוא המחיר שהאוקטביה יכלה להימכר בו. אבל כמובן שאין סיכוי שזה יקרה לאור מחירי המתחרות. אני צופה שהיא תתומחר סביב 200 אלף ש״ח. חבל.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

המאליבו גם אם הייתה מזנקת ל 100 ב 6 שניות לא תהיה אלטרנטיבה לספורטיבית.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אמנון כמה שאתה צודק... אבל הם קוראים פה ורואים שאנשים חושבים שהרכב צריך לעלות 200...

שי, נכון שזה לא רכב ספורטיבי, אבל הוא מרווח, נח (כנראה) וזריז כמו שלך. ועולה פחות. אני מסכים שאין ממש תחרות, הרי שלך ידני.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

נראה לי שלשלם 190-200 אלף לסקודה אוקטביה שעושה 0-100 ב6.8 שניות זה גובל בהזוי, בלי קשר לאבזור. חסרות אופציות אחרות? יש את המאליבו, מיני קופר S, לאון קופרה... או חוסכים קצת או שמים עוד קצת ומקבלים רכבים בליגה אחרת. 170 אלף זה הגג של הגג בשביל הרכב הזה בגרסה ידנית.

פורסם

עוד לא יצאה לשוק, עוד לא עברה מבחנים, וכבר מחליטים כאן שהמחיר שלה הזוי, היא לא ראויה, יש אלטרנטיבות טובות יותר וכו' וכו'. אולי תחכו קצת עם המסקנות?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)
יש ביקורות בחו"ל.

אכן, ושם כותבים שהפתרון המטופש של לעבור למצב SPORT דרך מסך מגע (כמו בלאון FR) הוא - מטופש. באמת, מי חשב שזה רעיון טוב??

וגם כותבים שבתור רכב ספורט היא לא משהו. ובעצם, אז מה היתרון שלה על פני מאליבו, נניח? היא קצת יותר קטנה? עבורי, ש- fast hair pins הם לא מרכז חיי, זה אולי פתרון הגיוני. אבל מי שמחפש "ספורט", כנראה לא ימצא את זה שם באותה מידה שזה מצוי ב- ST, RS, GTI וכו'. לפי זה, היא כנראה באמת לא "ראויה" למחיר שקרוב לסביבת המחיר של מי שנחשבות "מתחרות".

עוד כותבים, שחיישני חניה באים כסטנדרט, ומעניין אם הם יגיעו גם לגרסת-צ'מפיון, או ששוב נחכה כמה שנים עד ש- CLASS A יפתחו חיישנים שמשתלבים במסך... אני מניח, אגב, שיגיעו. עוד שאלה היא איזה מסך יגיע. מעניין לראות.

[מתוך המבחן של אוטוקאר]

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)
אבל יש לך פריוס :-P:conf:

האמת שאני נוהג על פריוס וגם על פייטון (מופיעה למכירה בלוח) שנחשבת לרכב נדיר ומיוחד.

גם לא ראיתי עשרות אלפי פריוסים בתור ניידות ומוניות כמו אוקטביות.

בכל מקרה גם הפריוס אולי תימכר בקרוב אם אני אמצא משהו מעניין במחיר טוב, בינתיים היא מספקת את הסחורה מעל ומעבר :-D

בקשר לאוקטביה, רכב מאוד פרקטי ומחיר של 190K כולל כל התוספות נשמע לי סבבה (חבל שאין דפרנציאל).

למה להשוות אותה למאליבו ולמונדאו!? מה הקשר בכלל? הספק זה ממש לא הכל בחיים.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתה חיים בסרט, זה מה שאתם...

מאליבו?! אתם פאקינג משווים מאליבו לפוקוס ST / גולף GTI / אוקטביה vRS / מגאן RS?

מה לעזאזל הקשר ביניהן בדיוק?! המאליבו לא מתקרבת אליהן בכל הנוגע לדינמיות, היא באה מקטגורייה אחרת לגמרי - שלא קשורה למוזכרות הנ"ל. ואם רוצים להיות קטנוניים - גם ברמת איכות החומרים היא נופלת מהן. בקטגורייה שלה - לוקח סופרב 2.0TSI, שם APR ולהתראות...

והחכם שהציע כאן קופרה ומיני קופר - הכל טוב איתך?

המיני לא קשורה, היא קטגורייה מתחת - למרות שהמחיר שלה דומה למוזכרות למעלה (ואף גבוה יותר בגרסה המאובזרת).

והקופרה - נו באמת, אז היא שברה את השיא של המגאן 250 על ה"רינג". נו, ו...? בכל מבחן שערכו לה המגזינים הבריטים הבכירים (EVO וכו') - נכתב עליה שהיא טובה מבעבר, אבל לא מספיק טוב דינמית מול הפוקוס ST והמגאן RS. גם חבר מהתחום נהג בה בהשקה - על מסלול - ואמר שהיא לא מבריקה, בטח לא ברמת ה-ST וה-RS.

נ.ב, לפי מה שחבר בשקודה אמר, היא צפוייה לעלות כ-200K. עוד לא ברור מה נכלל איבזורית במחיר הזה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ברור שהמאליבו לא מתחרה ברכבים ספורטיביים,

אבל היא משמשת כדוגמא (דוגמא קיצונית, אבל לא חסרות דוגמאות אחרות פחות קיצוניות) לניצול של היצרנים ו/או היבואנים את השריטה העמוקה שיש לחובבי הרכבים הספורטיביים, לצורך תמחור מוגזם של הרכבים הספורטיביים.

רק בקבוצת רכבי הפרימיום יש ניצול מוגזם יותר מבחינה זאת (ומופרך לחלוטין לצורך העניין).

הבעיה של המאליבו היא שהשוק של שברולט בעייתי, דבר שמפחית מאטרקטיביות העיסקה ולכן היא עדיין נמכרת במספרים נמוכים (ולכן נראה שזו הסיבה שהיא תומחרה במחיר אטרקטיבי כזה מלכתחילה).

דרך אגב לגבי המאליבו, מעניין איך הצליחו להוציא ממנה ביצועים כאלו, כאשר מדובר ברכב כבד וגדול, עם מנוע 2 ליטר טורבו דומה למתחרות הספורטיביות הקומפקטיות שצויינו ועם גיר אוטומטי פלנטרי, שגוזל יותר כוח מנוע, יחסית לגיר ידני או כפול מצמדים (ועם 6 הילוכים בלבד כמדומני ולא 8 הילוכים ומעלה למשל)?

ושלא יובן לא נכון, בין המאליבו לבין אוקטביה rs סטיישן עם גיר dsg, באותו מחיר, אני לוקח את האוקטביה בלי שום הרהור (אבל במחיר גבוה יותר של האוטביה לא נראה לי, אני גם סובל מהשריטה הנ״ל, אבל במשך השנים היא הולכת ומגלידה :-))

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

גרסת ה-1.8 של האוקטביה אכן צפויה להיות המשתלמת ביותר (בהנחה שהיא אכן תימכר במחיר של 150K), ואפילו תייתר את גרסת ה-1.4.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אתה חיים בסרט, זה מה שאתם...

מאליבו?! אתם פאקינג משווים מאליבו לפוקוס ST / גולף GTI / אוקטביה vRS / מגאן RS?

מה לעזאזל הקשר ביניהן בדיוק?! המאליבו לא מתקרבת אליהן בכל הנוגע לדינמיות, היא באה מקטגורייה אחרת לגמרי - שלא קשורה למוזכרות הנ"ל. ואם רוצים להיות קטנוניים - גם ברמת איכות החומרים היא נופלת מהן. בקטגורייה שלה - לוקח סופרב 2.0TSI, שם APR ולהתראות...

והחכם שהציע כאן קופרה ומיני קופר - הכל טוב איתך?

המיני לא קשורה, היא קטגורייה מתחת - למרות שהמחיר שלה דומה למוזכרות למעלה (ואף גבוה יותר בגרסה המאובזרת).

והקופרה - נו באמת, אז היא שברה את השיא של המגאן 250 על ה"רינג". נו, ו...? בכל מבחן שערכו לה המגזינים הבריטים הבכירים (EVO וכו') - נכתב עליה שהיא טובה מבעבר, אבל לא מספיק טוב דינמית מול הפוקוס ST והמגאן RS. גם חבר מהתחום נהג בה בהשקה - על מסלול - ואמר שהיא לא מבריקה, בטח לא ברמת ה-ST וה-RS.

נ.ב, לפי מה שחבר בשקודה אמר, היא צפוייה לעלות כ-200K. עוד לא ברור מה נכלל איבזורית במחיר הזה.

ולמה לא בעצם ? המליבו אולי לא הארד קור כמו אלו שאסור להשוות אותה אליהן ( בעצם גם הן לא כל כך ), אבל היא ודאי מרווחת מהן, חזקה לא פחות מהן, כנראה קצת יותר, מאובזרת לא רע בכלל, נוחה ושקטה ואפילו מתנהגת לא רע ( לפי מה שקראתי, לא נהגתי ) ועיקר העיקרים זולה משמעותית. אז נכון שהיא נטולת הילה באופן מובהק ומהבחינה הזו לפחות היא לא אוטו ל"מבינים", כאלו שיודעים שאסור "פאקינג להשוות", אבל למי שלא מתיימר מדובר בחבילה מאוד מרשימה.

פורסם
ולמה לא בעצם ?

הרי אלו שני קווים מקבילים...

תמיד יהיו שיטענו שמסעדה באור יהודה ש"פותחת לך שולחן" עם 20 סוגי סלטים, עדיפה עשרות מונים על מסעדת שף שנותנת "הרבה פחות" ועולה יותר.

הכל לגיטימי. כל אחד וטעמו.

מי שלא יודע להבדיל, הרבה פעמים יטען שהשני פרייאר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ולמה לא בעצם ? המליבו אולי לא הארד קור כמו אלו שאסור להשוות אותה אליהן ( בעצם גם הן לא כל כך ), אבל היא ודאי מרווחת מהן, חזקה לא פחות מהן, כנראה קצת יותר, מאובזרת לא רע בכלל, נוחה ושקטה ואפילו מתנהגת לא רע ( לפי מה שקראתי, לא נהגתי ) ועיקר העיקרים זולה משמעותית. אז נכון שהיא נטולת הילה באופן מובהק ומהבחינה הזו לפחות היא לא אוטו ל"מבינים", כאלו שיודעים שאסור "פאקינג להשוות", אבל למי שלא מתיימר מדובר בחבילה מאוד מרשימה.

כרכב נהיגה (ועל כך אנחנו מדברים) - למאליבו אין כאן מקום בכלל. עצם ההשוואה הזאת אליה - מעידה על בורות בעיני. היא פשוט לא שייכת לקבוצת הרכבים שהוזכרו כאן - מלבד תג המחיר, ואולי גם סעיף הכוח (למרות שבפועל, אני צריך לראות זאת בכדי להאמין).

וכן, אין כאן מקום להשוואה. האוקטביה / גולף / פוקוס ומגאן - כרכבים לנהיגה (!) הם הרבה יותר ארדקור מיאכטה אמריקאית עם כוח. הן נועדו להיות רכבי הנאה ושעשוע - כאלה שגם ניתן לקחת בסוף השבוע למסלול ולהנות, וגם כזה שלא יעניש ביום יום ויוכל לנייד את המשפחה ומבלי לוותר על החיוכים והכיף.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...