Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר לקנות מחנויות שמוכרות חלקים מקוריים - לא לכל דבר חייבים איביי.

ECS tuning, pelican parts. (במה שקשור ל BMW).

אני מכיר את החנויות האלה.

איזה כייף לי :)

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מפוח מקורי ללקסוס ולעוד שפע דגמים אחרים עולה 3022.98 שקל לפני מע"מ (מצורף מחירון רשמי של הייבואן בארץ).

באיביי מחיר של חלק OEM (ככה טוען המוכר) הוא 700 שקלים כולל משלוח כלומר הפער הוא פי 4 וקצת.

פי ארבע נישמע לי סביר ואפילו מחיר מבצע... :lol:

מניסיוני - החלפת 6 פלאגים ב- IS עולה במרכזי 1,400 ₪, 160 ₪ לפני מע"מ לפלאג אחד אצל היבואן ב.מ. מצתים (אאל"ט) ן- 300 ₪ לשש יחידות אצל דר' איביי שהזמנתי ממנו (דנסו מקורי).

החלפת סט בלמים (רפידות ק/א + דיסקים ק) כמעט 4,000 ₪ במרכזי ועודף מ- 1,200 ₪ אצל אוסקר שמשווק את תוצרת ה- OEM - כמובן שרכשתי ממנו.

פורסם

מגניב, הסיפור דווח גם באתר החדשות רוטר. (לא אני דיווחתי)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אני לא מופתע. פעם אמרו למישהו אני מכיר שהחיישן מתחת לדשבורד התקלקל וצריך לפרק את כל הדשבורד כדי להגיע לחיישן וזה סדר גודל של 3500-4000 ש"ח. בזכות מוסרך רון (שאין לי קשר אליו ובחיים לא טיפלתי אצלו) הבחור הצליח להחליף את החלק תוך דקות ספורות וברבע מחיר!.

פורסם

זה ידוע שחלפים OEM או אפילו מקוריים עולים הרבה פחות ממורשה, אבל כזה הפרש?!?!?!?

ושעתיים עבודה של מכונאי מיומן להחלפת מפוח, נו באמת.....

פורסם

לפותח השרשור: מעניין אותי לדעת- האם הלכת למוסך לאחר מכן להראות להם כמה שהמחיר מוגזם?.

ולכל אלה שאומרים שלרכב ישן אין מה לעשות במוסך יבואן- מצד אחד אתם צודקים אבל מצד שני- הוריי מטפלים כבר מעל 10 שנים במוסך של צ'מפיון שיש לו מחירים מאוד הוגנים. לא מזמן הם שילמו על טיפול גדול כולל פלאגים עם חלפים מקוריים בסביבות 1400 ש"ח כולל מע"מ ועבודה שזה לדעתי מחיר סביר לחלוטין עבור מוסך יבואן (בהונדה למשל שילמתי 950 ש"ח טיפול לסיויק 2006 אחרי הנחה לטיפול קטן של שמן, מסנן שמן ומסנן מזגן!).

פורסם

בשביל מה?

חייב לציין עם זאת שזאת לא הפעם הראשונה שהמוסך המרכזי של צמפיון מסתבך.

בפעם הקודמת זה היה נסיון הונאה בהחלפת מנוע שהתברר כגנוב שנמכר במזומן ללא חשבונית וכשנסיונות ההכחשה שלהם לא הצליחו, המוסך נסגר, המנהל פוטר לכאורה וקיבלנו מנוע חדש מהארגז.

למה לכאורה? כי פגשתי אותו מנהל מוסך אחר של הרשת.

פורסם

שלום חבר'ה

הייתי רוצה לעשות לכם קצת סדר בעניין,

ראשית , קיים חוק, הרלוונטי בעיקר למוסכים מורשים, אשר אומר שעל המוסך לתת ללקוח אופציות בבחירת החלק.

כלומר, בנוסף על החלק המקורי מהחברה הוא צריך לתת אופציה של תחליפי , משופץ או משומש.

לכל מוסך יש את המדיניות שלו והוא בוחר עם מה לעבוד או לא לעבוד. לפעמים רמת השיפוץ של החלקים בארץ לא מאפשר להציע מוצר כזה כי הוא פשוט לא טוב.

האם המוסכים המורשים אוכפים חוק זה , לא תמיד.

חוק נוסף, שלא נאכף אצל היבואנים , כאשר הרכב נמצא תחת אחריות אפשר לטפל במוסכים אחרים כל עוד משתמשים בחלקים מקוריים בלבד!!!.

שמעתי מקרים רבים שהתגלו בעיות בגיר אחרי פחות משנה , והיבואן התנער מהאחריות כאשר הוא טוען שהטיפול הקטן של החלפת שמן מנוע ומסננים (מקוריים) לא בוצע על ידו. כמובן שאין קשר בין הדברים ונוגד את החוק המגן על הצרכן

שנית, סדר לגבי הגדרות החלקים:

OEM- זהו חלק שמיוצר ע"י ייצרן החלקים אותו הוא מספק ליצרן הרכב. חלקים אלו נמצאים ברכב בעת קנייתו.

חלק תחליפי- אלו חברות שונות ומשונות אשר מעתיקות את החלק המקורי. ישנם רמות רבות בחלקים והמחירים בהתאם.

AFTER MARKET - זהו הגדרה לשוק החלפים כאשר הרכב יוצא מתקופת האחריות. בשוק זה יש גם חלקים מקוריים , תחליפיים , משופצים , ומפירוק.

בשוק הAM, חלקי הOEM נמצאים גם אצל סוחרים רבים שמייבאים סחורה מדילרים רבים בעולם או עם הסכם ישירות עם יצרן החלקים. זהו אותו חלק בדיוק כמו החלק המקורי של החברה רק ללא המיתוג וחותמת יצרן הרכב.

נ.ב חברת VALEO היא חברת הפצה עולמית. היא אינה מייצרת כלום. היא רוכשת מפעלים קיימים או נמצאת בהסכם בלעדי עם מפעל יצרני תחת פיקוח איכות שלהם ומפיצה אותם גם ליצרני הרכב וגם לשוק הAM.

BOSCH - היא חברה יצרנית אשר מייצרת את החלקים בעצמה. אך גם היא רוכשת מפעלים ועושה בקרת איכות.

שלישית, המחירים

חלקי OEM הם יקרים באופן יחסי בכל מקום בעולם אלו מחירים מפוקחים בהסכם בין יצרן החלקים ליצרן הרכב.

לחלקים שונים יש מיסוי שונה , אני בדקתי אצל חבר בחברת שילוח. מפוחים לרכב משלמים בערך 40% מס אחרי עלות הובלה ולפני מע"מ. חלקים ששיכים למערכת הבטיחות של הרכב (ברקסים תפוחים וכו' ) מחוייבים גם במס גבוה יותר וגם מכון תקנים בעלויות מטורפות.

מניסיון שלי , חלקים קטנים ופשוטים שווה לקנות ב EBAY. רוב המוכרים שמצהירים על חלק מקורי לא משקרים.

אבל הרוב המוחלט של החלקים הם או חליפיים או מפירוק. התמונה היא בד"כ להראות איך החלק נראה והם משתמשים בתמונה של המוצר המקורי.

חלקים מקוריים אפשר למצוא אצל חנויות של יבואנים או חנויות שעובדות עם יבואנים. וגם יש להם חלקים חליפיים טובים (לא תמיד ). הם נותנים אחריות (ואם לא אז יש למי לפנות)

והמחירים הגיוניים

רביעית , אחריות לחלקים

לא משנה איזה חלק מרכיבים על הרכב, על פי חוק מחוייב במינימום 3 חודשים!!! חוק!!!

המוסכים המורשים נשלטים ע"י היבואן והוא קובע למוסך את המדיניות. לכן הם נורא יקרים. יש להם את היתרונות שלהם ואת החסרונות שלהם.

יש מוסכים מצויינים במחירים שפויים שלא נראים כמו בית מרקחת. אז אין להם חדר המתנה יפה עם מכונת קפה וטלויזיה עם "האח הגדול" שמנוונת את המוח.

לי היה סיאט לאון שנת 2005 . מאוד אהבתי את האוטו. כשעברתי למרכז לא הכרתי מוסכים והלכתי למורשה לטיפול. 2 טיפולים, קטן וגדול. לא משנה שכל פעם מתקשר "היועץ לקוחות" ואומר שהם מוצאים תקלות בכל מיני מקומות. על שמנים וברקסים יצאתי ב יוצא מ 1500 ש"ח . בטיםול הגדול עברתי את ה 3500 ש"ח.

כשהייתה לי בעיה עם הווסת חמצן\אויר למנוע רק החלק שהם רצו על 4500 ש"ח לפני עבודה. חזרתי לצפון למוסך שאני מכיר ויצאתי משם עם 1500 ש"ח כולל עבודה ותיקן לי על הדרך עוד דברים.

מאז אני מופקח מאוד.

יש לי מוסך טוב במרכז שאני עובד איתו, הם גלויים איתי לגבי החלקים ואיזה כדאי לשים (מקורים , חליפי , משופץ) ואני מברר את העלויות של החלקים לראות שאני לא חורג יותר מדי ממחירי שוק.

רוב האנשים שהולכים למוסך מורשה מקבלים את האשליה שהם מקבלים 100% אחריות ושירות . במוסכים שאני עבדתי איתם (לא מעט) זה רחוק מהמציאות.

אשמח לקבל תגובות

מכונית זה יותר מסתם אוטו

פורסם

סתם שאלה קטנה - קניתי לא מזמן סיאט לאון, מיהו המוסך בצפון שהיית מרוצה מטיפולו בסיאט לאון שלך?

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם

חברס, אתם נכנסים לסמנטיקה.

היבואנים חזירים ולוקחים מחירים גבוהים בדיוק מאותה הסיבה שכלב מלקק את הביצים שלו...

והדוגמא האישית שלי,

4 פלגים אירידיום חדשים של חברת DENSO לטויוטה קאמרי 2008:

יבואן 460 ש"ח.

הזמנה דרך ebay - של אותם הפלגים בדיוק (Denso SK20IR) הסתכמה ב-156 ש"ח בפתח ביתי (הגיע תוך פחות משבוע מארה"ב). http://www.ebay.com/itm/07-09-Camry-4cyl-Iridium-Spark-Plug-Set-NEW-genuine-Toyota-OEM-90080-91180-/181216881130?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AToyota%7CModel%3ACamry%7CYear%3A2008&hash=item2a315e29ea&vxp=mtr#ht_1365wt_902

=> יבואן יקר פי-3.

פילטר אוויר למזגן, מקורי אצל היבואן 270 ש"ח.

מקורי מ-ebay עולה 70 ש"ח לפני משלוח (עוד 12$). http://www.ebay.com/itm/Toyota-Camry-Genuine-OEM-Cabin-Filter-AC-Filter-2007-2013-87139-YZZ08-/321241391490?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AToyota%7CModel%3ACamry%7CYear%3A2008&hash=item4acb7aa182&vxp=mtr#ht_1437wt_902

=> יבואן יקר פי-2.5.

למה?!?!

התשובה בתחילת ההודעה.

פורסם

אני קונה הרבה באיביי וסובל מדמי משלוח גבוהים.

ספר לי איך אתה מצליח להוזיל אותם.

הפלגים עולים 140 ש"ח + 128 ש"ח דמי משלוח = 270 ש"ח. איך שילמת רק 156 ש"ח?

הפילטר עולה 70 ש"ח + 16 $ דמי משלוח, איך אתה שילמת רק 12 $?

באמת מעניין אותי. כי אני מתוסכל לפעמים מכך שהמשלוח יקר יותר מהחלק עצמו.

פורסם

אין מה להיות מתוסכל, שילוח בין לאומי הוא עסק לא זול.

מצבך עוד טוב כשמדובר במחירי ארה"ב הכ"כ תחרותית, אלא באמת מחירים סבירים.

לפעמים מחירי שילוח ממקומות פחות תחרותיים (מנסיוני האישי, אוסטרליה), הופכים את מחירי המדף בארץ לאטרקטיבים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני קונה הרבה באיביי וסובל מדמי משלוח גבוהים.

ספר לי איך אתה מצליח להוזיל אותם.

הפלגים עולים 140 ש"ח + 128 ש"ח דמי משלוח = 270 ש"ח. איך שילמת רק 156 ש"ח?

הפילטר עולה 70 ש"ח + 16 $ דמי משלוח, איך אתה שילמת רק 12 $?

באמת מעניין אותי. כי אני מתוסכל לפעמים מכך שהמשלוח יקר יותר מהחלק עצמו.

בחלק מהמקרים אני פשוט שולח מייל למוכר ושואל אותו אם הוא יכול לשלוח לי ב-UPS רגיל.

מחירי המשלוח גבוהים היום בגלל התוכנית המטופשת של ארה"ב.

לפעמים זול משמעותית להזמין דרך אירופה (אנגליה) אם מוצאים שם את החלק (קצת קשה כאשר מדובר ברכב שלא נכמר באירופה..)

במקרה של הפלגים, חיפשתי לא מעט עד שמצאתי משהו בארה"ב שמוכן לשלוח אותם בעלות זולה (44 ש"ח).

במקרה של הפילטר, פניתי למוכר שלא מציין משלוח לישראל והוא הסכים לשלוח לי את הפילטר ובעלות זולה (העסקה בוצעה ישירות מולו ולא דרך איביי).

אם חשוב לך אני ישלח לך את שם המוכר.

אגב, אני דיי בטוח שניתן לרכוש גם ישירות דרך חנויות בחו"ל ללא עזרתם של ebay ואולי אפילו במחירים זולים יותר, רק צריך לדעת לחפש בגוגל.

אני בחרתי באיביי כי אני יחסית חדש בנושא.

פורסם

תודה.

רוב הקניות שלי באיביי הן דווקא לא קשורות לרכב, ועדיין מחירי השילוח גבוהים.

הרעיון להתקשר למוכר ולבקש לשלוח בדואר רגיל ולא דואר שליחים הוא פתרון שלא חשבתי עליו.

אני מכיר את buy2usa אבל הם נותנים פתרון טוב במקרה שהמוכר לא מוכן לשלוח לישראל, אבל העלות דרכם לא תמיד זולה יותר.

• תוכן חדש...