Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קורולה 07

אחרי שהמכונאי פתח לי מכסה שסתומים (כדי לנקות בוצה) וסגר הוא שכח לחבר את השקע תקע של אחד המצתים

וכך סיפור הדברים

הנעתי את הרכב ונדלקה לי נורת מנוע מיד כיביתי וקראתי לו, הוא ניתק את המצבר כדי לאפס מחשב ואז הוא הניע שוב ונתן גז וראה שהסלד קופץ והרכב רועד חזק אז הוא כיבה את הרכב ופתח מכסה מנוע ובדק פלאגים וראה שהשקע תקע של אחד הפלאגים לא מחובר מיד הוא חיבר את זה אבל מאז המנוע (וממילא הרכב) רועד לי בסלד נמוך, הוא ניסה לנתק מצבר כמה פעמים כדי לפתור את הבעיה אבל הרעידות של המנוע נשארו

האם הרעידות הם תוצאה של ההנעה עם פלאג לא מחובר?

אמרו לי שהנעה ללא פלאג גורמת לדלק לא שרוף להיכנס למנוע ולשריפת הממיר הקטליטי

המכונאי טוען שהממיר נמצא בכלל ליד האגזוז והרעידות לא קשורות לכך

איפה נמצא הממיר בקורולה 07?

האם יכול להיות שסליל ההצתה ניזוק (כויל פאק)

אני חייב לציין שנורת הסימון על תקלה לא דולקת

מה אתם אומרים, האם לוותר למכונאי (הרעידות לא חזקות) או שזה מצביע על תקלה רצינית?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אמרו לי שהנעה ללא פלאג גורמת לדלק לא שרוף להיכנס למנוע ולשריפת הממיר הקטליטי

המכונאי טוען שהממיר נמצא בכלל ליד האגזוז והרעידות לא קשורות לכך

איפה נמצא הממיר בקורולה 07?

רק כדי להעמיד דברים על דיוקם: בכל מקרה נכנס למנוע דלק שאינו שרוף. הדלק אמור להישרף בחלל תא הבערה במנוע, אם הוא נשרף בכל מקום אחר זוהי תקלה.

הממיר הקטליטי הוא חלק ממערכת הפליטה ולפיכך אכן נמצא במפלט. דלק לא שרוף שמגיע לממיר אכן יכול לגרום לשריפתו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הערכה שלי - סיבובי סרק השתבשו לאחר ניתוק מצבר ולא בגלל התנעה עם סליל הצתה מנותק.

אם זה המצב, יכול להיות שלאחר יום-יומיים של נסיעה הכל יחסור לקדמותו.

אם לא יסתדר, אפשר לנסות ניקוי מצערת/מנוע צעדים (לא יודע אם יש באוטו הזה מצערת אלקטרונית או רגילה+מנוע צעדים) ולימוד מצערת.

פורסם
הערכה שלי - סיבובי סרק השתבשו לאחר ניתוק מצבר ולא בגלל התנעה עם סליל הצתה מנותק.

אם זה המצב, יכול להיות שלאחר יום-יומיים של נסיעה הכל יחזור לקדמותו.

אם לא יסתדר, אפשר לנסות ניקוי מצערת/מנוע צעדים (לא יודע אם יש באוטו הזה מצערת אלקטרונית או רגילה+מנוע צעדים) ולימוד מצערת.

סיבובי סרק?

זה קורה גם בD וR

פורסם

אם זה המצב, יכול להיות שלאחר יום-יומיים של נסיעה הכל יחזור לקדמותו.

+1

ביפאניות זה ככה. תמתין כמה ימים ותן למערכת "ללמוד מחדש" את המצב ולטפל בטורים בעצמה.

לפי דעתי, לא נגרם שום נזק - אבל זו רק דעתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא יודע איך זה בקורולה, אבל מניסיון אצלי זה לא גרם נזק. (הנעה עם פלאג פתוח ופעם שניה גם לא מחובר).

כנראה שבוקי צודק, תן לזה כמה ימים אם לא זה אשמתו.

פורסם

אני לא יודע אם זה קשור אבל אני אכתוב כדי להיות בטוח

למחרת כשהמכונאי פתח שוב את הפלאגים אז על שנים היה ליכלוך של גומי שרוף

זה היה על הפלסטיק בצבע אפור שמכסה את הפלאג בגובה של האטם מכסה שסתומים

אולי זה שאריות של הסיליקון שהוא אטם איתו את המנוע ושל האטם (החדש) של המכסה שסתומים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

ראשית לא להילחץ ולדעתי לא נגרם שום נזק מהתנעה רגעית עם סליל הצתה מנותק מה גם שהמערכת מזהה שסליל הצתה מנותק \תקול - היא תשבית את המזרק של אותו צילינדר בשביל לשמור על הממיר .

למעשה מה שקרה הוא ברגע שניתקתם את המצבר בשביל "למחוק תקלות" ,למעשה מחקתם את מפות הדלק הנלמדות ואת מפות סל"ד הסרק המתקבלות מהמצערת האלקטרונית וכעט המחשב צריך "ללמוד מחדש" את המפות הללו וזה יכול לקחת קצת זמן (לכול תחום של סל"ד ועומס מנוע ).

במידה ותוך כמה ימים המצב לא משתנה לטובה מבחינתך או שמנורת התקלות תדלק - כנס לאבחון ממוחשב .

להבא השתדל לא לנתק מצבר ועם אתה חייב - רק עם גיבוי מפני שהתקלות לא מתאפסות עם ניתוק מצבר ,לא ברכבים חדשים בכול אופן.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
מה הרעיון שעומד מאחורי "למידת מפות דלק מחדש..." ?

במה זה יותר טוב ממה שהיה מקודם, ברכבים הישנים יותר?

הרעיון הוא, שערכי הזרקה/הצתה אידיאליים במנוע ישן ובלוי, שונים מערכי הזרקה/הצתה אידיאליים במנוע חדש.

הערכים של בית מצערת מלוכלך, שונים משל בית מצערת נקי.

לעתים, יש גם דליפות גזי פליטה שמשבשות קריאת חיישני חמצן או דליפות ואקום וכו'.

לכן, (ולא רק מהסיבות שמניתי) מחשב הרכב הוא אדפטיבי כלומר, "לומד" את המנוע הספציפי אליו הוא מחובר.

זה הרבה יותר יעיל מהמערכות הישנות הלא אדפטיביות בהיבטים של, חסכון בדלק, ביצועים, עבודת מנוע עגולה, וכו'.

• תוכן חדש...