Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת מגבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

התחדשתי לפני שבוע ב fiat evo 2011 , החלטתי שהולך לעשות פרויקט ברכב הזה,אני בשלב ההתקנה ויש לי שאלה.

ציוד הרלוונטי:

1. hu - alpine cda- 9855

2.מגבר - infinty kappa four

3. קומפוננט - elate morel6 3way

4. אחוריים - morel tempo

נתקעתי היום בהתקנה, הסתכלתי על המגבר - והוא מוציא 125RMS ב 4 ערוצים עכשיו רק הקומפוננט מפיק 180rms לפי מה שרשום

מה שאומר שכנראה יצטרך לוותר על ההגברה של האחוריים ולחבר רק 2ערוצים כי אז הוא יפיק לי 300rms לכל ערוץ ויספיק לי.

עכשיו לשאלה:

1. הבנתי שיש אפשרות לחבר את הרמקולים האחוריים ישירות לרדיו דיסק , כי לרדיו דיסק יש הגברה משלו האם זה יספיק?

2. יש ברשותי מגבר פשוט שאין לי שימוש בו[בוא נגיד מיועד לו לגריטה] האם כדי להוסיף אותו ויהיו לי 2מגברים ומונו נראה לי טיפה מוגזם, יש ברשותי מפצל של rockfored

y25io0mzndjn.jpg

עזרתכם בבקשה!! :| :|

פורסם

אני מקווה שהמגבר של רוקפורד בתמונה הוא לא ה"מגבר הפשוט שאין בו שימוש"

הערה קטנה, רמקולים לא מפיקים הספק כי אם סופגים אותו, המגבר מפיק הספק (הוא בעצם מפיק זרם ומפל מתח, שהכפולה שלהם היא ההספק).

אין שום בעיה שהסט יהיה מוצהר לספוג יותר ממה שמסוגל לספק המגבר (אם כי המורל נצילים פחות לעומת סטים אחרים).

אני בכל אופן לא הייתי מחבר את הסט בגישור (אמנם תקבל אקסטרה כח, אבל על חשבון העיוות של האות).

לגבי האחוריים, לטעמי (ואני מדגיש, לטעמי) הם מיותרים לחלוטין, אבל אם אתה צריך שיהיה לך רמקול גם מאחור, עדיף לחבר אותם לר"ד (אם היה ניתן לכבות את רכיב ההספק בר"ד הייתי ממליץ לחבר למגבר), כדי שלא ישתלטו על הצליל יתר על המידה.

פורסם
אני מקווה שהמגבר של רוקפורד בתמונה הוא לא ה"מגבר הפשוט שאין בו שימוש"

הערה קטנה, רמקולים לא מפיקים הספק כי אם סופגים אותו, המגבר מפיק הספק (הוא בעצם מפיק זרם ומפל מתח, שהכפולה שלהם היא ההספק).

אין שום בעיה שהסט יהיה מוצהר לספוג יותר ממה שמסוגל לספק המגבר (אם כי המורל נצילים פחות לעומת סטים אחרים).

אני בכל אופן לא הייתי מחבר את הסט בגישור (אמנם תקבל אקסטרה כח, אבל על חשבון העיוות של האות).

לגבי האחוריים, לטעמי (ואני מדגיש, לטעמי) הם מיותרים לחלוטין, אבל אם אתה צריך שיהיה לך רמקול גם מאחור, עדיף לחבר אותם לר"ד (אם היה ניתן לכבות את רכיב ההספק בר"ד הייתי ממליץ לחבר למגבר), כדי שלא ישתלטו על הצליל יתר על המידה.

חח חס וחלילה , זה המונו.

תאמת שדי איבדתי אותך בסוף, רק לשם ההבנה שלי

א. הבנתי שלא טוב לעשות גישור כי אז אני יקבל עיוותים, ועדיף שהמגבר יספק פחות לרמקולים מאשר לעשות גישור..[ובעתיד להחליף מגבר- זה מההבנה שלי לטווח הרחוק]

ב. לגבי האחוריים , הרבה אומרים לי לוותר עליהם אבל פשוט חבל עליהם, ולי אישית זה הוסיף ברכב הקודם שלי..

ממה שהבנתי ממך לחבר אותם ישירות לרדיו דיסק,רק במידה ויש לי אפשרות לשחק עם ההספק שמגיע לאחוריים.

במידה ולא - לחבר אותם ישירות למגבר?

פורסם

א' - כן, לרוב כשמחברים בגישור עיוות האות מתגבר, ולכן לא כדאי (יש שיגידו שזה לא משנה, יש שיגידו עדיף כפול הספק לשליטה טובה באלמנט, אני מעדיף אות נקי מעיוות, גם אם לא בעוצמה פחותה לעומת הגישור)

תראה, תמיד צריכה להיות התאמה בין יכולת המגבר ליכולת הרכיב, יש שימליצו להגביר סט של 100וואט עם מגבר של 125 וואט, יש שיגידו שגם 75 וואט מספיק, הכל עניין של דעות/ניסיון/העדפה אישית (אצלי הוופרים מוצהרים 100 וואט ומקבלים כפול).

ב' - אם אתה, לטעמך האישי, מרגיש/חושב שהאחוריים מוסיפים, בכיף (אני חושב שעם סט 3WAY קדמי וסאב הם מיותרים לחלוטין). לשאלה למה לא לחבר אותם לשני הערוצים הנותרים במגבר (ושוב, זה לפי דעתי), שתי סיבות, הראשונה כדי שהם לא יקבלו הספק גדול מדיי מכדי להשתלט על הצליל, רק מספיק כדי שיוכלו להשלים את הסאונד, השנייה, רכיב הספק שנמצא בתוך ר"ד מייצר "רעש" שפוגע באות (עד כמה זה משפיע או לא אפשר להתווכח), ובר"ד שלך רכיב ההספק עובד תמיד (עד כמה שידוע לי - אם אני טועה תתעלם ממה שרשמתי וחבר למגבר).

פורסם

אין שום בעיה לחבר את המגבר הנ"ל לסט בעל יכולת ספיגה גבוהה יותר כמו האילייט

אם יש לך גם סט אחורי כמו 6X9 מורל טמפו {שאני מבין שמגיע כי אתה מעדיף מערכת ללא סאב}

כבר ב-50% מההספק אתה לא תוכל לשבת ברכב.

אם כבר 4 ערוצים עבור הסט

אז לא בגישור אלא בחיבור ביאמפ דרך הקרוס הפסיבי.

כך יהיה לך גם שליטה על הגיינים של המידבאסים +מידריינג וטוויטר בניפרד

אבל ממש לא חובה לעשות זאת בנסיבות העניין.

• תוכן חדש...