Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרן השתלמות

TheOne23
שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כחלק מחוזה השכר יש לי קרן השתלמות שבה יחס ההפרשה הוא סטנדרטי - 2.5% עובד %7.5 מעביד.

במידה ואני מחליף מקום עבודה שגם שם מציעים קרן השתלמות, האם יש לי זכות לדרוש (לבקש, יותר מנומס) מהמעסיק החדש להמשיך להפריש לאותה קרן שבה אני כבר חבר? ז"א האם יש לי זכות לבחור את הקרן בעצמי?

במידה ולא, האם ניתן איכשהו להעביר את החסכונות- וכתוצאה מזה גם את וותק החברות מקרן אחת לשניה? במידה ולא מדובר באותו בית השקעות.

תודה. :arrow:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי החוק אתה יכול להגיד למעסיק להפקיד באותה קרן השתלמות.

אבל, לפעמים בעסקים קטנים זה קשה יותר כי הם עובדים עם סוכן ביטוח אחד שעושה את ההפקדות, בדרך כלל לקרן אחת או שניים, ואז למעסיק זה לא כל כך נוח להעביר לעוד קרן, למרות שהוא חייב.

חוץ מזה לפעמים הסוכן אומר, אין בעיה אבל דמי ניהול יהיו של 1.5% ובקרן השניה יהיו 0.8% ועכשיו תעשה את החישוב מה שווה לך.

למרות שאתה יכול להתמקח בעצמך ישירות עם הקרן (אם המשכורת גבוהה או יש לך כבר צבירה גדולה).

בנוסף, אתה יכול לפתוח כמה קרנות שאתה רוצה, לא משנה מה תאריך הפתיחה, ואיזה בתי השקעות, כאשר תרצה למשוך את הכסף תאחד ואותם ואז תאריך הפתיחה נחשב התאריך של הקרן הוותיקה.

בהעברת הקרן תמיד יעבור גם הוותק, אבל תוודא לאחר המעבר.

--------------------------

Škoda Fabia mk2 TSI&DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההפקדה מותרת עד ל 2.5:7.5% (ולא יותר מיחס של 1:3) ועד לתקרה של 15712

בזמן המשיכה אתה יכול למשוך בו זמנית את כל הקרנות שלך, בתנאי שיש לך ותק של 6 שנים באחת מהן אז לא כל כך קריטי אם הקרנות מפוצלות (רק קצת בירוקרטיה - אתה חייב למשוך את כולם בבת אחת עם הטפסים המתאימים)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבחירה בקרן ההשתלמות היא של העובד נקודה, כל קושי או "הכוונה" מצד המעביד תפעל לרעת המעביד.

המעביד צריך לסכם עם העובד חוזית על קיום הפקדות הדדיות לקה"ל לדוגמא 2.5% עובד 7.5% מעביד עד לתקרה הנקובה בתקנות.

Never drive faster than your guardian angel can fly

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...