Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המשך קריירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור "יוקר המחייה" , עלו לי הרהורים.

אני בוגר תואר בביולוגיה, וכיאה לבוגר תואר שכזה, אני מרוויח 5600 נטו, שזה לא משהו בכלל. העתיד גם לא ניראה מעודד במיוחד שהשכר לא צפוי לעלות(בעבודה הנוכחית בטוח לא, בעבודה אחרת אולי כן, אבל אני לא חושב שבהרבה)

השאלה היא מה מישהו כמוני יכול ללמוד שיכול לעלות לו את המשכורת והתנאים?

תואר שני בביולוגיה? מיותר מדי אנשים אני שומע שזה פשוט חרטא.

הסבה להנדסה? אם הייתי חוזר אחורה לא היה לי ספק מה ללמוד, אבל כיום באמת שאין לי את הכוחות הנפשיים(והכלכליים) ללמוד תואר תובעני כזה במשך 4 שנים.

האם יש אופציה אחרת ללימודים שאמנם לא תביא לי שכר של תהנדס תוכנה, אבל לפחות תגדיל לי את העובר ושב?

פורסם

על תחשוב שהחיים של מהנדסים/מתכנתים הם דבש, אמנם המשכורות מכובדות ומאפשרות לחיות בכבוד, אך תוחלת החיים המקצועית בירידה מתמדת.

(אני חושב שראיית חשבון + משפטים זה תואר עם אופציות טובות יותר - בכל מקרה זה מה שהייתי הולך ללמוד היום במקום הנדסה)

האם יש אופציות לתפקידים עם אוריינטציה עסקית במקום העבודה שלך? אם כן, אז זה הכיוון שהייתי הולך אליו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אתה עובד היום במקצוע? יש לאן להתקדם?

תואר שני בביולוגיה בד"כ יוצר יותר בעיות משהוא פותר (דעה של קרוב, יש לו כזה).

אני יודע שיש חברות (מהגדולות בתחום) תוכנה שמשכירות אנשים למשרות QA, תלוי בחוזה אבל בעקרון ב 3 השנים הראשונות המשכורת שלך (אחרי הכשרה שלהם) תהיה בערך מה שאתה מרויח היום, מה יהיה אחרי זה, תלוי בעיקר בכישורים שלך.

פורסם
על תחשוב שהחיים של מהנדסים/מתכנתים הם דבש, אמנם המשכורות מכובדות ומאפשרות לחיות בכבוד, אך תוחלת החיים המקצועית בירידה מתמדת.

(אני חושב שראיית חשבון + משפטים זה תואר עם אופציות טובות יותר - בכל מקרה זה מה שהייתי הולך ללמוד היום במקום הנדסה)

האם יש אופציות לתפקידים עם אוריינטציה עסקית במקום העבודה שלך? אם כן, אז זה הכיוון שהייתי הולך אליו.

מה זאת אומרת "אוריינטציה עסקית?" איזה תפקידים למשל הם כאלה?

אתה עובד היום במקצוע? יש לאן להתקדם?

תואר שני בביולוגיה בד"כ יוצר יותר בעיות משהוא פותר (דעה של קרוב, יש לו כזה).

אני יודע שיש חברות (מהגדולות בתחום) תוכנה שמשכירות אנשים למשרות QA, תלוי בחוזה אבל בעקרון ב 3 השנים הראשונות המשכורת שלך (אחרי הכשרה שלהם) תהיה בערך מה שאתה מרויח היום, מה יהיה אחרי זה, תלוי בעיקר בכישורים שלך.

אני עובד כיום במקצוע. לאן להתקדם במקום העבודה הנוכחי? לא כול כך רואה. היתרון היחיד שאני רואה הוא שעל הדרך אני משמש בקניין רכש במחלקה שלי. האם זה יכול לפתוח לי דלתות? אני לא יודע.

פורסם

קבעון מחשבתי זה דבר מסוכן. אנשים נוטים לחשוב שמקצוע זה משהו שרוכשים פעם אחת ולתמיד, או שאם עשית תואר במשהו אז אתה חייב לעבוד בו. המציאות שונה למדי.

כיום יש לך מגוון אפשרויות לקורסים מקצועיים שלא יחייבו אותך לשלוש שנים באוניברסיטה אלא לתקופה של מספר חודשים עד שנה בלבד ועם הבטחה להכנסות גבוהות יותר ממה שציינת (כמובן אם תהיה טוב במקצוע). אם אתה בקטע של מחשבים אז יש את קורסי MCSE וכד' שיאפשרו לך להיכנס בדלת האחורית להייטק לתפקידי בקרת איכות (QA) או ניהול רשתות (SysAdmin), משם אם תוכיח את עצמך השמיים הם הגבול. אם אתה יותר בקטע של עבודת כפיים, משרד התמ"ת מציע שלל קורסים מקצועיים כמו נגרות, מסגרות וריתוך - אם אתה אזרח שומר חוק ומשלם מיסים בזמן, אתה זכאי לאחד כזה בחינם מדי שלוש שנים. כמובן שאפשר ללכת בכיוון אחר לגמרי ולהפוך לקואוץ' או מטפל אלטרנטיבי, שם שיעור הצלחתך יהיה תלוי רק ביכולת השיווקית שלך ובמיקומך הגיאוגרפי.

בקיצור, יש לאן.

פורסם

big NO NO ! זה ממש לא זמן טוב ללמוד חשבונאות. השוק מוצף בבוגרים ויש ביקוש מועט.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

שלא להזכיר אפילו את ההצפה בתחום המשפטים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אשתי עשתה מדעי בע"ח תואר ראשון

וMA במחקר וטרינרי

כיום עושה בסביבות ה7K.

אבל עם שעות מאוד נוחות.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
big NO NO ! זה ממש לא זמן טוב ללמוד חשבונאות. השוק מוצף בבוגרים ויש ביקוש מועט.

מחזק. מהיכרות עם לפחות 2 בוגרים שהם לקראת סוף תקופת הסטאג' שלהם. לא מוצאים עבודה וגם אם כן השכר בתקופת ההכשרה הנמשכת שנתיים, אפילו נמוך יותר (מינימום) משל פותח השירשור, ולא עולה בהרבה מאוד לאחריו.

פורסם

אני חושב שכדאי לשקול לעבור להבטחת איכות המשכורות בתחום הזה קצת יותר גבוהות. לימודים ל CQE ( certified quality engineer) יכול להיות צעד בכיוון. כך גם תגדיל את המשכורת ויפתחו הרבה יותר אפשרויות ולא רק בתחום הפארמה והביוטק.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אני עם דריש.

מה שבטוח, שחבל שתבזבז זמן עם שכר נמוך משל מלצר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אני חושב שכדאי לשקול לעבור להבטחת איכות המשכורות בתחום הזה קצת יותר גבוהות. לימודים ל CQE ( certified quality engineer) יכול להיות צעד בכיוון. כך גם תגדיל את המשכורת ויפתחו הרבה יותר אפשרויות ולא רק בתחום הפארמה והביוטק.

עד כמה שאני יודע, על מנת לעבוד בהבטחת איכות צריך להיות או מהנדס או רוקח. אני לא אחד מהשתיים

פורסם

נסה לבדוק בחברות העוסקות בשיווק ציוד רפואי. התואר שלך מתאים, יהיה עליך ללמוד תחום חדש אבל כנראה שהשכר טוב.

אופציה נוספת - לפנות לום ההוראה, אם כי יחייב אותך בלימודים לצורך קבלת רשיון הוראה בתוך תקופה מסויימת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...