Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיקון טעות

בהודעה הקודמת בטעות רשמתי מחירו של אלטרנטור תוצרת סין שהמחיר שלו בארץ עשוי להגיע 1600 שקלים (התכוונתי לאלטרנטור תוצרת OEM).

אז תסבירי לי בבקשה איך שיפוץ כללי עולה 400-600 שקלים ואלטרנטור חדש מקורי עולה 1600 שקלים ?

במקום לזרוק מספרים ולהוסיף סימן שאלה וסימן קריאה על מה שכתבתי אשמח לשמוע מחיר עבור אלטרנטור חדש מקורי עם סמל ייצרן האלטנטור או ייצרן הרכב עבור הרכבים הבאים:

1. טויוטה קורולה ראנקס שנת 2006 מנוע 1.6L.

2. גולף דור 4 מנוע 1.6 ליטר קוד מנוע AKL שנת 2000.

3. יונדאי אקסנט שנת 95 לרכב של פותח האשכול.

איזה כייף לי :)

פורסם

דרך אגב, המספרים שאתה מתאר בקשר לייבוא הם גם דיי רחוקים מהמציאות, אבל לא בהרבה.

אני אתן לך דוגמה ממוצעת: סטרטר עולה 20 יורו ליבואן (100 שקל), שאותו הוא מוכר למוסך ב200-250 שקל, והמוסך מוכר לצכרן ב350-400 שקל. זהו, אין פה מספרים דימיוניים. בשביל להגיע ל1600 שקל צריך משהו מאד מאד מיוחד, הזמנה אישית אקספרס ושלא מיוצר יותר.

מאיפה את שולפת את הנתונים לגבי מחירם של חלקים מקורים ?

מחירו של מתנע מקורי בצ'מפיון עבור אודי A4 שנת 2006 הוא בסביבות 2400 שקלים.

פורסם
תיקון טעות

בהודעה הקודמת בטעות רשמתי מחירו של אלטרנטור תוצרת סין שהמחיר שלו בארץ עשוי להגיע 1600 שקלים (התכוונתי לאלטרנטור תוצרת OEM).

אז תסבירי לי בבקשה איך שיפוץ כללי עולה 400-600 שקלים ואלטרנטור חדש מקורי עולה 1600 שקלים ?

במקום לזרוק מספרים ולהוסיף סימן שאלה וסימן קריאה על מה שכתבתי אשמח לשמוע מחיר עבור אלטרנטור חדש מקורי עם סמל ייצרן האלטנטור או ייצרן הרכב עבור הרכבים הבאים:

1. טויוטה קורולה ראנקס שנת 2006 מנוע 1.6L.

2. גולף דור 4 מנוע 1.6 ליטר קוד מנוע AKL שנת 2000.

3. יונדאי אקסנט שנת 95 לרכב של פותח האשכול.

בשמחה :)

בוא נתחיל מהתחלה:

שיפוץ כללי עולה 400-600 שקל בעיקר בגלל זמן העבודה והמקצועיות הנדרשת. למרות מה שחושבים, שפצים לא באמת רק מחליפים פחמים, צובעים ויפה ומוכרים. תהליך השיפוץ ארוך ואורך כ40 דקות בממוצע (יכל להיות גם 20 דקות וגם שעה וחצי).

צריך לפרק לחלוטין את האלטרנטור, ובשביל זה להחזיק כלים פנאומטיים יקרים. יש התעסקות גם עם הלחמות שלוקחות קצת זמן.

צריך לנקות את כל החלקים בנפט (או כל חומר ניקוי אחר, לא חסר - אבל לרוב משתמשים בנפט). ניקוי יסודי ומייגע.

אח"כ מכניסים את חלקי האלומיניום למכונה לניקוי אלומיניום, את העוגן חורטים ומלטשים, את הברגים וכל חלקי הברזל מברישים, את החלקים שזקוקים לצביעה מחדש - צובעים מחדש - תוך כדי גם צריך לפתור מקצועית את התקלה, לעתים היא מסובכת ולעתים זה סטנדרט. חלקי חילוף גם צריך לקנות, ופה נכנסת מקצועיות של שנים כדי לדעת בדיוק מה הולך הכי טוב עם מה, ואז צריך להרכיב את הכל בחזרה.

המכונות שמשתמשים בהן לצורך העבודה יקרות מאד, זמן העבודה ארוך, המקצועיות הנדרשת שווה הרבה כסף, לתת אחריות, להחזיק שליח עם אופנוע כדי לשלח את החלק, ובסוף גם צריך להרוויח משהו...

העבודה לא קלה כמו שהיא נשמעת. היא דורשת המון ניסיון ויצירתיות וראש פתוח. הכלים שדרושים לעבודה גם הן יקרים, החל במכונות יקרות ועד כלים ידניים שעולים המון כסף. חלקי החילוף (כמו וסתים, מיישרים...) גם הם עולים לא מעט כסף.

אני מקווה שעכשיו אתה מבין ש400-600 שקל לאלטרנטור משופץ זה לא המון כסף, ולרוב זה בכלל עולה 300-450 שקל.

לגבי מחירים לאלטרנטורים חדשים, אני אגלה לך סוד קטן: אין אמת מוחלטת. בחברה החלקים האלה עולים כמה אלפי שקלים, אך אצל יבואנים פרטיים אפשר להשיג אותם בהרבה פחות. יכל להיות יבואן פרטי שהצליח להשיג עסקה בחו"ל על אלטרנטורים חדשים מקוריים של בוש ב100 יורו, עם כמות מוגבלת, ואז המחיר יהיה נמוך ויגיע ל800 שקל, יכל להיות שהוא ישלם קצת יותר - ואז גם אתה תשלם קצת יותר. המחירים דינמיים ולא קבועים בחוק. אין מחירון אחיד.

אבל לצורך העניין, המחרים המומלצים לצרכן לאלטרנטורים שרשמת הם:

טויוטה קורולה - 800-1000 שקל.

גולף - 900-1200 שקל.

יונדאי - 650-800 שקל.

כמובן שאפשר להשיג אותם בפחות, אם ניגשים ישירות ליבואנים הפרטיים או לשפצים.

זאת ועוד, המחיר משתנה באם קונים 1 או 100. בעסקאות זה יכל להגיע לסכומים מגוחכים.

...

פורסם
מאיפה את שולפת את הנתונים לגבי מחירם של חלקים מקורים ?

מחירו של מתנע מקורי בצ'מפיון עבור אודי A4 שנת 2006 הוא בסביבות 2400 שקלים.

בוא לא נערב את היבואנים הרשמיים בדיון, המחירים שלהם לא הגיוניים בשום קנה מידה, ולרוב - אף אחד לא מתעסק איתם. הם סוג של שחקן משנה, או אפילו ניצב בסרט, בכל השוק הזה. קח בחשבון שלרוב הם מרוויחים כמה אלפי אחוזים על כל חלק.

אף מוסך מורשה, גם הגדול ביותר, לא קונה ישירות מהיבואן, אלא מספק משנה (לרוב אחד השפצים)

מקורי אפשר להשיג גם מהדילרים באירופה, לא רק מהיבואן בארץ.

נ.ב - חשבתי שאתה מדבר על חלקים סיניים. במקורי זה משהו אחר לגמרי.

נ.ב#2:

מהיוזר הזה כותבים 2 אנשים:

גם בחור וגם בחורה, כרגע אתה מדבר עם בחור :)

נ.ב#3:

"מאיפה אני שולף את הנתונים על מחירים של חלפים מקוריים" - אני אחד מאלה שמייבאים אותם...

...

פורסם

לגבי מחירים לאלטרנטורים חדשים, אני אגלה לך סוד קטן: אין אמת מוחלטת. בחברה החלקים האלה עולים כמה אלפי שקלים, אך אצל יבואנים פרטיים אפשר להשיג אותם בהרבה פחות. יכל להיות יבואן פרטי שהצליח להשיג עסקה בחו"ל על אלטרנטורים חדשים מקוריים של בוש ב100 יורו, עם כמות מוגבלת, ואז המחיר יהיה נמוך ויגיע ל800 שקל, יכל להיות שהוא ישלם קצת יותר - ואז גם אתה תשלם קצת יותר. המחירים דינמיים ולא קבועים בחוק. אין מחירון אחיד.

אבל לצורך העניין, המחרים המומלצים לצרכן לאלטרנטורים שרשמת הם:

טויוטה קורולה - 800-1000 שקל.

גולף - 900-1200 שקל.

יונדאי - 650-800 שקל.

כמובן שאפשר להשיג אותם בפחות, אם ניגשים ישירות ליבואנים הפרטיים או לשפצים.

זאת ועוד, המחיר משתנה באם קונים 1 או 100. בעסקאות זה יכל להגיע לסכומים מגוחכים.

כול מה שכתבת לגבי רכישת אלטרנטורים ישירות מספקים או ייבואנים מוכר לי היטב וולפעמים אני נעזר באנשים הנכונים לרכישת חלקי חילוף ישירות מלדיקו/אמביל/קומט את פרוגרס כי לא תמיד הם מוכנים למכור לאדם פרטי ועדיין המחיר גבוה מהמחירים שהצגתם.

המחירים שאת/ה מציגים הם מפתיעים לטובה.

שאלות:

1. האם קיים במלאי אלטרנטור חדש מקורי לגולף דור 5 מנוע 1.6 ליטר שנת יצור 2006 ומה המחיר לצרכן שמעוניין לרכוש מחר בבוקר אלטרנטור חדש ?

האלטרנטור המותקן ברכבי תוצרת בוש או ולאו בעל זרם נומינלי של 110A.

2. למה הכוונה "המחירים המומלצים לצרכן" ?

תודה.

• תוכן חדש...