Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שיש כאן מקום לדיון ציבורי בפורום על הסוגיה. זה המקום להביע דעות ולשמוע. אני בעד להוריד את הגיל ל25 שנה. כבר היום כמעט ולא רואים רכבים משנות ה 80 ותוכנית הגריטה די העלימה אותם. מספיק להתבונן בשירשור של "איתור רכבים ישנים" שהגיל המכסימלי בו הרכבים יורדים מהכביש הוא סביב ה 20 שנה וזאת עודל פני תוכנית הגריטה. בנוסף

, אני חושב שאחת הסיבות ליצירת הסטטוס היה להוריד רכבים ישנים משימוש יום יומי ועידוד המעבר לרכבים חדשים יותר. על כן הורדת הפז"מ יכולה רק לחזק את ענף הרכב (והמיסוי). אותו אחד שרכבו הפוך לאספנות ירכוש רכב חדיש יותר לשימוש יום יומי. בנוסף אני חושב שריבוי רכבי אספנות יכול להוזיל את שוק המחירים של רכבי האספנות שלעיתים גובל בלא רציונלי.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אותו אחד שרכבו הפוך לאספנות ירכוש רכב חדיש יותר לשימוש יום יומי.

בעולם אידיאלי, אולי. (אין יותר מידי אנשים, חוץ מהמשוגעים לדבר, שרוצים להחזיק עוד רכבים בנוסף לרכב יומיומי).

בפועל ימשיכו לנסוע על הרכבים הישנים כי זה זול ואין שום תירוץ להוריד אותם מהכביש.

אני מדבר על אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם לרכוש רכב חדש, ונוסעים היום ברכב מודל 94/95.

במצב הנוכחי עוד שנה שולחים אותו לגריטה וקונים רכב מודל 2000-2002. במצב ה"חדש" מעבירים אותו לאספנות, נהנים מטסט מוזל פעם בשנה ומביטוח מוזל וממשיכים להשתמש ברכב כמו שהוא.

פורסם
בוקי,

רכבים עתיקים היו עמידים יותר לאורך זמן מאשר רכבים מודרניים יותר משנות ה80~90. היה להם פח עבה ואיכותי שהחלודה פחות אכלה אותו, הם היו פשוטים מאוד מבחינה מכנית וקלים לתחזוקה - לכן רכבים נשמרו ושרדו תנאים קשים.

.

אני מצטער לומר אך דבריך הם קישקוש מוחלט המלמד על חוסר הבנה.

רכבי 80/90 לרוב עמידים בהרבה מהרכבים שיוצרו קודם לכן, החלו בהגנות כנגד חלודה (שכבר לא ממש נפוצה ברכבי שנות ה-90), "הפח העבה" היה נרקב במהירות כמו גם צביעה לא איכותית שדהתה במהירות.

המכניקה שיוצרה בשנות ה-90 וה-80 הפכה לאמינה מאד ומכוניות כאלו מסוגלות לגמוע מאות אלפי ק"מ שלא כמו מרבית מכוניות שנות ה70 וה-60.

לסיכום - כדי לשמור על תחום האספנות כזמין לכל מצד אחד (ע"י שמירה על ההקלות בתקנות ובביטוח), וכדי לא להפוך את התחום לפיתרון תחבורה זולה מצד שני.....יש לשקול בכובד ראש להעלות את גיל האספנות ל-40, בעצם אולי נותיר את המצב הקיים על כנו סה"כ הפשרה הסבירה ביותר.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
בוקי,

רכבים עתיקים היו עמידים יותר לאורך זמן מאשר רכבים מודרניים יותר משנות ה80~90. היה להם פח עבה ואיכותי שהחלודה פחות אכלה אותו, הם היו פשוטים מאוד מבחינה מכנית וקלים לתחזוקה - לכן רכבים נשמרו ושרדו תנאים קשים.

רכבים ישנים נשמרו מאותן סיבות שבאוקראינה אנשים עדיין נוסעים על לאדות ומוסקביץ' מהתקופה שבה שמעון פרס היה פוליטיקאי צעיר ומבטיח - כי לא היה לאנשים כסף להחליף את הרכב המשפחתי כל 2-4 שנים בחדש, ולכן נסעו במה שיש ותיקנו אותו כשהתקלקל, וכשהחליפו, אז החליפו במשהו קצת פחות ישן ושחוט, והרכב הנוכחי נמכר למישהו בעל אמצעים מועטים יותר, לכן רכבים הגיעו לגילאי 20-30 שנה בקלות.

בשנות ה90-00-10 רמת חיים של אנשים עלתה, יחד איתה עלה מספר אנשים שיכול להרשות לעצמם מכונית חדשה או יחסית חדשה, יחד עם הגברת תחרות בשוק רכב חדש ויד שניה, והורדת מחירים, ולכן היום מכונית בת 10+ שנים נוסעת עד התקלה הרצינית הראשונה, ומושבתת כשהולך מנוע או גיר, כי התיקון הופך ללא כדאי כלכלית.

מנועים וגירים הלכו גם במכוניות ישנות. אז, רכב שהתחמם ורתח בצד הכביש היה משהו שבשגרה, והיה צריך להחליף שמן כל 2000-5000 ק"מ, לבדוק חיזוק ברגים כל בוקר, לבדוק מים כל נסיעה, לגרז חלקי מתלה אחת לכמה שבועות, לכוון ולנקות קרבורטור, וכו', בקיצור יש במדור הזה מספיק אנשים שיספרו לך מה היה צריך אז לעשות כדי להבטיח פעולה תקינה של הרכב, ולא צריך לעשות היום עקב כניסתן של טכנולוגיות חדשות, מערכות הזרקה אלקטרוניות, ושיטות ייצור חדשניות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

צודק ירון בקשר לדבר אחד, אבל גיל הרכב צריך להיות החל מ80 שנה כדי שיהי נגיש לכולם כמו שהוא אומר. בקשר לשאר דברים - שטויות בחרוזים. זה שרכב יכול לעבור הרבה קילומטרם זה לא אומר הרבה על עמידות לטווח ארוך. רכב פשוט מכנית זה רכב שאפשר לתקן אותו בקלות ולכו שרידות שלו לטווח ארוך טובה יותר. למשל בקובה נוסעים רכבים בני 50+, מתקנים אותם בלי סוף אבל המרכב מחזיק והם נוסעים. תראה לי רכב משנות ה80-90 שמסוגל לזה.

Fat Bastard, עוד סיבה שרכבים האלו שרדו כי היו פשוטים וברי תיקון. רכב מודרני יותר לא כל כך בר תיקון כמו הרכבים הישנים כי אלקטרוניקה ואויזרים למניהם אין למצוא ועם הזמן יהיה עוד יותר קשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
. למשל בקובה נוסעים רכבים בני 50+, מתקנים אותם בלי סוף אבל המרכב מחזיק והם נוסעים. תראה לי רכב משנות ה80-90 שמסוגל לזה.

כמעט כל רכב משנות ה-90...ובקובה בחלק מהמכוניות לא נותר זכר למכניקה המקורית = לא ממש אספנות לשמה.

רואים שאין לך ניסיון רב באחזקת רכב משנות ה-50/60!!

פורסם

אין לי ניסיון עם רכבים משנות ה60, אלא באחזקה של רכבים משנות ה90 המוקדמות - רכבים האלה פשוט מתפוררים, בין אם זה מחלודה (לא לכולם יש גילוון) ובין אם זה אויזרים ואלקטרוניקה. אם רכבים האלה לא יקבלו סטטוס, פשוט לא יהיו רכבים - זה בדיוק מה שאני מנסה כל הזמן לומר. תישאר רק אקזוטיקה מוטורית שנשמרה בחו"ל ורכבי מורשת אמיתיים יעלמו.

למשל ברכבים הישנים לא היה מחשב, הייתה מערכת הצתה סופר פרימיטיבית לרוב, ראש ובלוק ברזל - אלה דברים הניתנים לשיפוץ. ברכבים מודרניים יותר יש רכיבים כימעט בלתי ניתנים לשיפוץ ועם הזמן הסיכוי לשפץ רק פוחת.

לצורך העינין רכב ישן קל לפרק ולעשות פחחחות, רכב חדש יותר עם כל הפלסטיקים זה בעייתי מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ושוב...רכבים משנות ה-60 החלידו הרבה יותר מהר מאשר אתה חושב. לא היה נדיר לראות רכבים בני חמש עם רקבונות. אה...ורובם דרשו תיקונים, היו כאלו שדרשו זאת מדי שבוע בכדי להמשיך לנסוע.

אל תדאג ישארו הרבה רכבים משנות ה-80 וה-90 שיגיעו לגיל האספנות - מספיק להציץ בלוחות השונים בכדי לראות את הכמויות.

פורסם

יש דברים שאסור לגעת בהם ומוטב לא להעלות אותם על סדר היום ולהעיר דובים משנתם ...

נניח ויורידו את גיל רכב אספנות ל-25 שנה, אתם באמת חושבים שהכל יישראל כפי שהוא ?! הביטוחים המוזלים ייעלמו, הטבות טסט וכו' גם הן יתאדו כי אם כבר פותחים את הנושא אז אולי התיקון יהיה לרעת האספנים. צריכים לקחת גם את זה בחשבון.

פורסם
ושוב...רכבים משנות ה-60 החלידו הרבה יותר מהר מאשר אתה חושב. לא היה נדיר לראות רכבים בני חמש עם רקבונות. אה...ורובם דרשו תיקונים, היו כאלו שדרשו זאת מדי שבוע בכדי להמשיך לנסוע.

אל תדאג ישארו הרבה רכבים משנות ה-80 וה-90 שיגיעו לגיל האספנות - מספיק להציץ בלוחות השונים בכדי לראות את הכמויות.

ירון אני מסכים איתך , הרכבים החל משנות ה 90 הטובים שבהם כמעט ואינם מחלידים, הסיבה היחידה שרכבים חדישים יותר

יעלמו זה בגלל עודף אלקטרוניקה, וחוסר אופי .

עדיף שלא לבזבז אנרגיות על ויכוחים שבמילא לא ישנו דבר , כי המגמה של המדינה להוריד רכבים ישנים ולא לשמר אותם,

הממשלה מעדיפה למכור רכבים חדשים שמכניסים מיסים לקופת המדינה וגם כביכול בטיחותים יותר.

מה שמדאיג אותי זה שכל שנה מעלים את אגרת הטסט והביטוח לרכבי אספנות.

פורסם
גם אני חושב שהכי טוב זה לשנות את גיל האספנות ל 25 ולא כדאי פחות מזה.

גם אני חושב ככה

20 שנה לרוב זאת "סתם גרוטאה" אבל רכב ששורד 25 שנה כבר כדאי לשמור.

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אם כבר אני ממש בעד 40 שנה .

זה יאפשר לרכבים ממש ישנים להיות מוגדרים כאספנות ולא רכבים ש"אתמול" לפני 20 שנה נהגנו בהם.

אגב , בכלל היה אפשר לחשוב בחיוב על הגדרת "רכב עתיק" כאלו עד סוף שנות הארבעים .

(בנוסף ל"רכב אספנות" )

אלו אם אופי צורה חזות ממש ממש שונה מכל מה שהופיע אחריהם .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
יש דברים שאסור לגעת בהם ומוטב לא להעלות אותם על סדר היום ולהעיר דובים משנתם ...

נניח ויורידו את גיל רכב אספנות ל-25 שנה, אתם באמת חושבים שהכל יישראל כפי שהוא ?! הביטוחים המוזלים ייעלמו, הטבות טסט וכו' גם הן יתאדו כי אם כבר פותחים את הנושא אז אולי התיקון יהיה לרעת האספנים. צריכים לקחת גם את זה בחשבון.

כפי שכתבתי גפם בתחילת השרשור אני מאמין שהדברים הטובים ישמרו.

רואים לאורךכל הדרך שגם משרדי הממשלה מבינים לליבינו (עדיין לא מספיק) ולכן נמשיך לקבל את האותן הטבות. צריך לזכור שלא יתווספו בגין 5 שנים נוספות מיליוני או מאות אלפי רכבים בסך הכל עוד כמה מאות שבין כל וכל חלקם היה הופך לאספנות בהמשך.

גם פקידים הם בני אדם ורובם חכמים - ובטח אף אחד מהם לא רודף אותנו בכוונה - אז אפשר לתת להם קצת קרדיט ולא לפחד לבדוק את הנושא.

• תוכן חדש...