Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא מתוך גחמה אישית, אלא בדיוק ההפך: זה עולה מתוך מה שאמרת על רכבים עם אלקטרוניקה שלא ניתן יהיה לשפץ.

אני פשוט רואה איך רכבים כאלה מזדקנים ולא נשאר מהם כלום: דפי היסטוריה שלמים נמחקים (אם לא נשמור על הרכבים האלו עכשיו לא ישאר מה לשפץ בעוד 10 שנה).

אני לא חושב שאנשים ירשמו רכבים כאספנות מתוך ניסיון לחסוך, אם התקנות יהיו מתאימות - רכבים במצב לא ראוי לא יסעו על הכביש. חובת חברות במועדון זה אחד מדברים, כי התנאים יהיו כאלה שמי שלא באמת רוצה רק לצורך אספנות, הוא לא יוכל לעמוד בתנאים, כמו חובת השתתפות בפעילות חברתית, מפגשים וכד'. אני חושב שזה יבטל ניסיונות לחסוך ויעלה רמת תרבות מוטורית בארץ.

קטע נמחק

לגבי חיוב להיות חבר מועדון זה רעיון דבילי , אני מחזיק רכבי אספנות כבר שנים ואין לי זמן למפגשים והפעיליות וצורך להיות חבר במועדון החמש ולשלם גם דמי חבר , אני אוסף רכבים למען האינטרסים האישיים שלי ומאהבה שלי לדבר ולא מתאים לי שיחייבו אותי , קטע נמחק

"http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=68795"]tzvipper[/url] ?

אני גם בעד שיעלמו מפה כמה שיותר רכבים רגילים בדגמים פשוטים כמו מרצדס פיאסטות טויוטות פיאטים וכל המכוניות בשקל וישמרו רק מיוחדות , איזה תרבות מוטורית יש בלשמור רכבים סטנדרתים ?

כמה רכבי אספנות יש לך ואיזה אם אפשר לשאול ?

דרך אגב לנהוג ברכב אספנות בשעות שאסור זאת עברה פלילית !!! ועברות פליליות המשטרה אוכפת ולא מועדון זה או אחר של רכבים.

מי שנוסע בשעות שאסור זה באחריותו והוא גם לא מבוטח כך שזה יעלה לו ביוקר כאשר חס וחלילה יקרה משהו.

קטע נמחק.

אז כל הוויכוח הזה מיותר.

דרך אגב אני מכיר מלא אספנים של הרכבים שאתה אוהב , קוראים להם פרוקיות , יש להם מגרשים שלמים עם רכבים שהם אוספים אחד על השני וככה הם חוסכים מקום , יש להם :

סימקות , פיאטים , סוברו , טיוטות מה שאתה רוצה יש שם ... תקנה לך איזה סימקה קרייזלר עם חלונות חשמל וקרוז קונטרול ותשקיע בא ותחזיר אותה לכביש .....

לתשומת לב: אנא שמור על תרבות דיון והגב לגופו של עניין בלי ציונים לכותבים ולפני כן קרא את כללי הפורום.

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגבי ההגבלת שעות , ההגבלה לא נועדה בגלל זהום אויר אלה במטרה לייצר שוויון , לא יתכן שרכב אספנות יקבל ביטוח מוזל שבן אדם עם רכב רגיל צריך לשלם מחיר מלא , לכן קיימת ההגבלה .

לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא להוריד את גיל רכב האספנות ל 20 שנה רק לגבי ייבוא רכבי אספנות ,

ככה כולם ירוויחו , גם המדינה מהמיסים , גם אנחנו שנוכל לייבא רכבים מיוחדים ואקזוטיים בני עשרים שנה ומעלה במחירים מאוד טובים ( תבדקו בכמה אפשר לקנות פורשה 911 לדוגמא או מרצדס , יגואר וכו מודל מודל 1993-1985 בארצות הברית !!!)

וגם תושבי המדינה וחובבי הרכב יוכלו להנות מרכבים יפים בכבישי הארץ .

הרי אף אחד לא יקנה וישקיע 2000 דולר הובלה וישלם מיסים על טויוטה סאדן או פורד פיאסטה !

מה אתם אומרים ? לא רעיון טוב ?

עוד "עובדה" לא מבוססת?

היו שתי סיבות להגבלה: 1. לא ליצור מצב שרכבים יעכבו את התנועה בשעות השיא (אני כמובן לא מצדיק אלא מצטט את מה שאנשי משרד התחבורה אמרו).

2. למנוע שימוש ברכב אספנות לצרכי עיסוקו של בעליו בניגוד לתקנות.

כל "סיבה" אחרת היא באחריות הכותב בלבד

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

"סתם רכב ישן ומוזנח לא יקבל בחיים מעמד רכב אספנות גם אם יהיה בן 40."

כמה שאני מסכים עם השורה הזו !!!

זה בפרוש יוריד גרוטאות אספנות מהכביש , כאלה שהזיקה לאוסף , תרבות מוטורית שיפוץ ושימור,

אינה קיימת כלל - ובכלל מביישת את מעמד הלוחית שעליה כתוב: "רכב אספנות"

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אני יגיד לך את האמת ואני מדבר רק בשם עצמי , עלתה לי מחשבה ,אני עדיין לא סגור על זה, לסדר את ה mga שלי למצב נסיעה , כמובן לסדר בעיות חלודה אבל להשאיר אותה במצב ישן , מה הכוונה שלי : הכוונה שלי היא להשאיר אותה במראה של רכב ישן : ריפודים דהויים כפתורים דהויים מהשמש וצבע רכב ישן ולהשאיר את הרכב עם תיקוני הצבע לאחר פחחות ,

נראה לי די נחמד ואותנטי לנסוע עם רכב ישן שנראה גם כמו רכב ישן ולא מלוקק מכל הכיוונים ויש לזה קטע בפני עצמו,

וזה לא מטעמי חיסכון ,לא לכל רכב זה מתאים ואני בהחלט לא קורה לזה הזנחה ....

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

מסכים איתך לגמרי .

מראה אוטנטי , ישן , שבשימוש , נראה יפה ונחמד .

מעורר כבוד אפילו .

אולם ההבדל בינו לבין גרוטאה חלודה ומתפרקת , אלתורים לרוב

לא מושלם , חלקים לא מקוריים . זה ממש לא רכב אספנות .

שוב , ה MGA שלך אפילו שתהה לא נוצצת אבל מושלמת

שמורה , במצב נסיעה שמור מטופח , מטופלת בטיחותית !

זה אפילו יפה בעיני .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

זה בפרוש יוריד גרוטאות אספנות מהכביש , כאלה שהזיקה לאוסף , תרבות מוטורית שיפוץ ושימור,

דרור .

לא יודע אם דבריך קשורים לשרשור על גיל רכב אספנות שהיה כאן ובו עלו דברים דומים, אבל:

סתם רכב הוא מושג סוביקטיבי, ישן או עתיק זו נקודה של השקפה, מוזנח או מטופח ניתן למחלוקת.

היכולת הכלכלית, הטכנית, משאבי הזמן וכמובן התפיסות והפרשנויות האנושיות- שונות זו מזו.

אנשים שונים זה מזה, מכוניות שונות זו מזו. ברגע שאדם מכיר בכך הרי שיש לו סובלנות בסיסית לאנשים ועניין בסיסי ברכב- אני בעד.

בתור חובב מכוניות בכלל ואיטלקיות בפרט אני שמח לראות במוזיאון מכוניות מושלמות. במציאות, ברחוב ובמפגשים אני שמח לראות חובבי רכב צעירים ומבוגרים, תפרנים ומבוססים וגם אחרים שמחזיקים רכב שהם אוהבים שאינו רק כלי בעיניהם.

מפגש של מכוניות מושלמות עם אנשים מושלמים כולם אינו לטעמי.

בעוד שנים, כשאהיה מושלם יותר וגם צעיר יותר בו זמנית, יש להניח שדעתי תשתנה.

פורסם

דרור .

דרור היקר.רכב שהגיע לגיל שלושים ועדיין נוסע מגיע לו כל הכבוד.ולא חשוב איך הוא ניראה.לפי דעתי להביא רכב מלוקק ונוצץ מחוץ לארץ .זה לא ניקרא אספנות...

המפגש הצפוני של כולם, בשביל כולם.

חפשו אותנו בפייסבוק "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

פורסם

יש כאלה שיש ברשותם רכב עתיק/אספנות שמשאירים את הרכב במצבו הנוכחי (דהוי,מקולף וחלוד) בגלל המצב הכלכלי שלא מאפשר לבעל הרכב לשפצו.

כמובן שבעל הרכב מתכנן תמיד לשפץ את הרכב אבל בגלל יוקר המחייה הוא כל פעם דוחה את החלום.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
יש כאלה שיש ברשותם רכב עתיק/אספנות שמשאירים את הרכב במצבו הנוכחי (דהוי,מקולף וחלוד) בגלל המצב הכלכלי שלא מאפשר לבעל הרכב לשפצו.

כמובן שבעל הרכב מתכנן תמיד לשפץ את הרכב אבל בגלל יוקר המחייה הוא כל פעם דוחה את החלום.

מי שחושב שאספנות רכב ורכב אספנות זה תחביב עממי - טועה ומטעה.

מקובל עלי שניתן לשפץ רכב באמצעים כספיים לא גבוהים מדי, לאורך זמן.

מי שלא יכול לאפשר לעצמו לשפץ רכב למצב סביר ויוקר המחיה מפריע לו - אולי צריך להתפכח ולחפש תחביב אחר.

פורסם
ומי שמתעקש לדרג שותפים לתחביב על בסיס המשאבים הכספיים שהם מוכנים להשקיע בו... אולי גם ראוי שימצא תחביב אחר.

אסף.

לא מדרג. מפריע לך שזו דעתי? אתה חושב שגרוטאה במסווה של "אספנות" זה יאה? לא חובה לענות.

פורסם

כידוע לך לא תמיד בוחרים בתחביב אלא התחביב בוחר בך ולא משנה מה יהיה

הוא תמיד ימשוך אותך ויגרום לך לשפוך כספים ואפילו לוותר לפעמים על תענוגות אחרים

(טיסה לחו״ל,בתי מלון וכו׳).

נכון שהתחביב הזה נורא יקר אבל גם מי שאין לו עודף כסף יכול לרכוש לעצמו רכב אספנות זול ופשוט יחסית ולתקן ולשפץ לאט לאט

בשלבים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אני חושב שלכול רכב שמגיע לגיל 30 יש את הכבוד להיות אספנות אני ייתן דוגמה יש לי פג'ו 106 1993 הכנסתי אותה לגינה וכיסיתי אותה אני מחכה שתהיה אספנות כדי לשפץ אותה. אז אני חושב שלכול רכב יש את הזכות להיות אספנות.....:-D :-D :-D

בבעלותי BmW 518 1982

:-D.ואני מהמפגש הצפוני.:-D

• תוכן חדש...