Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר נקבעה התקנה לפני 20 ומשהו שנה היו בארץ המון רכבים ישנים בשימוש יום יומי, לכן ההכרה בגיל 30 היתה מאוד הגיונית.

כיום הגיל של רוב הרכבים בארץ הוא 10 שנים והסיכוי שרכבים ישארו בחיים כדי לשרוד עד 30 נמוך מאוד, מאוד.

לכן אני חושב שיש מקום לפעול מול משרד התחבורה להוריד את גיל הרכב לסטטוס אספנות לגיל 25.

ברצוני להוסיף עוד מילה לכל אלו החוששים מזעזוע וביטול כולל של התקנה - אנו רואים שהקיום של תפיסת עולם של אספנות היא כבר מקובלת במשרד התחבורה והמשרד מבצע גם כך שינויים לאורך השנים בתקנות (לדוגמה ההקלות בנושא יבוא רכב אספנות מחו"ל). לכן אין מה לחשוש משיחה פתוחה וגלויה עם המשרד בנושא.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בעד!!! ככה הטיפו שלי 89 שנה הבא תהפוך לאספנות.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

אני בעד להוריד את גיל האספנות ל20 שנה. כבר במספר שרשורים כתבתי את הנימוקים שלי, אבל להלן עיקרי הדברים:

1. בגלל רכבי ליסינג, רכבים חדשים זולים גיל הממוצע של רכבים עולה משמעותית. התוצאה: רכבים ישנים לא ישמרו ולא יגיעו לגיל האספנות.

2. 20 שנה זה גיל סביר לרכב אספנות, כי זה כבר גיל שלא מתאים לשימוש יומיומי עבור מרבית הרכבים וכרגע רכב מיושן סובל מקשיים גדולים מאוד בדרך ולכן מרבית הרכבים לא ישרדו. כי שני טסטים בשנה וטסט יקר זה קשה.

3. כבר עכשיו כימעט ולא נשמרו רכבים שנסעו בשנות ה90, רכבי ילדות של אנשים שהיום בני 30 רובם כבר לא קיימים ולא נשמרת מורשת של שנים הנפלאות האלו.

4. רכבים ישנים שבכל זאת נוסעים בימי הכביש האחרונים שלהם נוסעים בשעות העומס ופשוט חונקים את כל הסביבה עם הקרבורטורים הבלתי מכוונים שלהם, מנועים מנפחים ועוד בעיות כאלו ואחרות. לרכב אספנות יש מגבלות בתנועה מה שאמור להפחית זיהום אויר בשעות העומס הכי גדולות. מהקטנת זיהום אויר נהנה כולנו.

5. צריך להגביל שרכב בן 20 שנה או הולך לגריטה או הופך לאספנות עם כל המגבלות. מצד אחד סטטוס אספנות יאפשר לשמר את הרכב ויקל על הבעלים באחזקה ואגרות ומצד השני יוריד רמת זיהום אויר ויעלה רמת בטיחות בכבישים בשעות הכי מסוכנות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש עדיין המון רכבים בגיל 20 שנה שנמצאים בשימוש רגיל לחלוטין, הקדמת גיל האספנות ל 20 שנה תגרום לכך שכל האנשים האלו יטפסו טרמפ על תקנות האספנות וימשיכו להשתמש ברכבם בתעריפי ביטוח ורישוי מוזלים (לרוב תוך התעלמות מהגבלת שעות), כאשר בינם לבין האספנות אין כל קשר.

כיום יש כ 5000-6000 רכבי אספנות בארץ. אם הגיל יוקדם ל 20 שנה, למחרת אותו יום ירשמו עוד כמה עשרות אלפים. לא בטוח שזו המטרה של תקנות האספנות.

לדוגמא יהיה נוח מאוד להחזיק כרכב שני בבית נניח טויוטה קורולה 93-94 אספנות (שיכולה לשמש כרכב יומיומי ללא כל בעיה) בעלות של 1000 ש"ח בשנה.

פורסם

פז"מ של 20 שנה יגרום לתופעה לא רצוייה, בה יהפכו אלפי מכוניות שאמורות לסיים את חייהן, לאנדרטות נוסעות לנצח.

עם הבלאי הטבעי ותוכנית הגריטה, עדיין נעות אלפי מכוניות בנות 20 ומעלה, רובן במצב סופני בהחלט.

גיל 25 נשמע הגיוני יותר, רק שכאן נשאלת השאלה האם שווה לטרוח ולשנות את החוק על מנת "להציל" משהו כמו 2000-3000 מכוניות פוטנציאליות.

לדעתי לא, וגיל 30 הוא הגיל המושלם להפיכה לסטטוס אספנות, ולרוב מוכיחה את רצינות הבעלים בשמירה על הרכב, לאחר ש 10 שנים טרח להעביר אותה 2 מבחני רישוי.

בניגוד למה שמה שמקובל לחשוב, גם לפני 20 שנה מכונית לא חיה יותר מ 20 שנה בממוצע, ומי שלא מאמין מוזמן להציץ בשרשור "חיפוש מכוניות אבודות".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתה בטוח טועה, לפחות חלקית כי "חו"ל" זה לא מדינה אחת וזה שונה ממדינה למדינה.

פורסם

בוקי,

רכבים עתיקים היו עמידים יותר לאורך זמן מאשר רכבים מודרניים יותר משנות ה80~90. היה להם פח עבה ואיכותי שהחלודה פחות אכלה אותו, הם היו פשוטים מאוד מבחינה מכנית וקלים לתחזוקה - לכן רכבים נשמרו ושרדו תנאים קשים.

תחשוב מה יקרה עם רכבים משנות ה80+ שהם פחות עמידים ואם לא יתחזקו אותם כמו שצריך הם פשוט יתפרקו.

כבר לא יהיה מה להציל בעוד 30 שנה משאריות השלדה שננטשו בשדה. מנגד, אם לתת תנאים טובים כדי שאנשים יוכלו לתחזק רכבים בני 20+ (כלומר הנחה בטסט, ביטוח וכד בתמורה למגבלות), האנשים יוכלו להחזיק את הרכב כרכב שלישי או רבעי ולשמור אליו ברמה כזאת שישאר ממנו משהו בתור אספנות. אז גם יהיה לרכבים האלה שוק.

היום אין אופצייה כזאת, כי רכב בן 20 יכול לשמש רק בתור רכב לתחבורה עיקרית או משנית כי אחרת לא כלכלי להחזיק אותו, כי הביטוח יקר, הטסט יקר ועוד יש שני טסטים בשנה ולעבור עם רכב ישן טסט קשה כי לא הכל מושלם וגם מחפשים אותך ברמות קשות. ואז הבן אדם עושה את השיקולים וקונה רכב חדש יותר, את הרכב הישן אף אחד לא יקנה בסבירות גבוהה כי אין תנאים נורמאליים להחזיק אותו והרכב נגרט, הרי ככל שמצב הרכב נעשה ירוד יותר גם.

התוצאה הערכית מוסרית: לא נישארו הרבה מאוד רכבים, כמו: פיאט אונו, אוטוביאנקי, שלל דגמים של אלפא רומיאו, פיג'ו 405, סיטרואן BX וXANTIA והרשימה עוד ארוכה. לא נשארת מורשת, והמצב רק מתדרדר, אבל כל עוד התקנות לא מאפשרות לא ניתן להציל את המעט שנשאר - כי מי למשל ישלם 3 טסטים אחורה על רכב שלא שווה את הברזל שלו (אבל אם לא היה צריך לשלם את הטסטים אחורה, אם הטסט היה זול והביטוח זול - היו הרבה יותר אנשים שהיו עושים את זה).

היום לתחזק רכב ישן זה פשוט לא כלכלי ולכן רכבים בני 20 שנה הולכים לפח כי לא ריאלי לשמור אותם עד 30 שנה.

התוצאה הפרקטית: נוסעים רכבים ישנים שבקושי חיים עם רמת בטיחות ירודה, עם רמת זיהום אויר גבוהה בשעות השיא כי התקנות מאפשרות ללא בעיה לנסוע לרכבים ישנים. אם אני נוסע בכביש ופתאום מרגיש ריח מאוד חריף שחונק ולא מאפשר לנשום זה אחד מהשתיים: או איזה דיזל גמור או רכב ישן עם קרבורטור (יותר סביר למצוא את זה).

אני מציע לנקות את הכבישים בשעות השיא מרכבים מיושנים ומזהמים ובתמורה לשמר רכבים הישנים לשעות הפנאי תוך הקלה בתנאי האחזקה שלהם. כולם מרוויחים מזה:

אנשים יאצלו לקנות רכבים מודרניים ולא מזהמים לשימוש יומיומי - רמת זיהום האויר תרד, רמת הבטיחות תעלה.

אנשים יוכלו לשמר רכבים ישנים כי האחזקה שלהם לא תכביד עליהם (לא יהיה צריך לשלם טסטים אחורה אם בגלל תקלה העמדת את הרכב ברגע שלא יכולת לשלם על התיקון).

זה המצב שגם הכבשים שלמים וגם הזאבים שבעים.

ולגבי חריגים,

יש גם רכבי אספנות שנסחרים עם זיכרון דברים ועורך דין (מיבאים רכבים האלו במיוחד לצורך מכירה ויש סוחריםם שזאת ההתמחות שלהם), יש רכבי אספנות שניתן להשכיר לחתונה, פירסומות וכד' (ראה באתר יד 2 ברכבי אספנות) ויש תקנה שרכב אספנות לא ישמש לעיסוק בעליו. אז לא תאפשר רכבי אספנות בכלל?

בכל מקום יש ותמיד יהיו מקרים חריגים, גם אם תגביל רכב אספנות ל80+ עדיין יהיו אנשים שינצלו את הרכבים בניגוד לכל התקנות האפשריות.

אני חושב שמקרים חריגים זו הקרבה קטנה יחסית לערך שאתה מקבל משימור רכבים שאחרת לא היו נשמרים. בגלל התקנה שרכבי אספנות הם החל מ30 שנה, נעלמו כבר המון רכבים שהיו על כבישי ארצינו - פרקים שלמים של היסטוריה נמחקו כמו לא היו ורק תמונות מעטות מזכירות לנו על התקופה ההיא.

בכל הענפים יש חריגים, גם יש רופאים שלוקחים "דמי הבראה". אז תציע לסגור את כל הרפואה?

במילים אחרות, כדי להביא לשינוי טוב לכולם (גם למדינה וגם לאזרחים), מצד אחד צריך להגביל שימוש ברכבים מיושנים ומצד השני להקדים את גיל האספנות.

ויסלחו לי בעלי רכבים ישנים שנוהגים עליהם מידי יום בשעות השיא: הרכבים הישנים עם כל האהבה שלי עליהם לא בטיחותיים, אין להם מערכות כמו ABS, ESP, כריות אויר ואם יש אז זה לא עובד, אלה רכבים עם רמת זיהום אויר גבוהה. אז יהיו אנשים שיצטרכו ליישר קו.

אם לא נקדים גיל האספנות ל20 שנה לא תשאר לנו מורשת ולא נוכל לגעת בזכרונות שלנו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, אתה מפספס את הפואנטה.

המטרה היא להשאיר כמה שפחות רכבים על הכביש, לא כמה שיותר.

אנחנו לא חיים בקובה ולא בהודו.

מישהו באמת מצפה שכל המכוניות שנוסעות היום על הכביש ישארו בו לנצח ?

ללא היבוא האישי, מידי שנה זוכות להעברה לסטטוס אספנות כמה עשרות מכוניות, וכך זה צריך להיות.

אין שום עיניין לראות אפלאוז חבוטה מחזיקה בסטטוס הזה, רק בשל העובדה שכך תשרוד לנצח.

זו לא כוונת המשורר.

מה שישרוד ישרוד, ומה שלא לא.

ככה זה בטבע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אנחנו לא חיים לפי כללי הטבע, אנחנו מכופפים את התנאים על מנת לחיות כמה שיותר קרוב לאידיאל שלנו: נולדים ושורדים תינוקות שלא היו שורדים בטבע, הפרייה מלאכותית זה בכלל משהו שלא קיים, בזכות התרופות והרפואה אנחנו חיים יותר שנים וכד'.

אותו דבר עם רכבים, שזו תופעה לא טבעית כי רכבים נוצרו על ידי האדם. אני לא מסכים עם הגישה של: "יהיה מה שיהיה" ורוב האנושות לא מסכימה כי מנסים בכל הכוח לעשות: "יהיה מה שצריכים", אז לא הכל בשליטתינו, אבל בשליטה של האדם די הרבה דברים ועם השנים זה רק מתגבר.

לגבי רכבים חבוטים - יש מה לעשות עם זה ובלי קשר לאספנות: צריך להיות סטנדרט שרכב הנע על הכביש צריך להיראות בצורה ראויה. כמו שיש ליבוש (או חוסר) ליבוש שאסור בצורה כזאת להסתובב בכביש, גם עם הרכבים צריך להיות המצב דומה.

רכבים שמורשים לנוע על הכביש צריכים לעמוד בסטנדרט מסויים, בטסט בודקים את החלק הטכני, אבל צריך גם להוסיף את החלק החזותי. למשל רכבים מלוחלכים או חבוטים צריכים להיות לא מורשים להכנס לערים. אז ניהיה כמו אירופה והרכבים יהיו יפים ולא ניראה פחי אשפה חבוטים תופסים שני חניות באלכסון כי לא אכפת.

פורסם

ללא היבוא האישי, מידי שנה זוכות להעברה לסטטוס אספנות כמה עשרות מכוניות

ויורדות מהכביש לדעתי הרבה פחות, כך שכל שנה כמות רכבי האספנות גודלת ב 100-200 יחדות (כולל יבוא).

אני זוכר שלפני כעשור דיברו על 3000 רכבי אספנות בארץ וכיום זה בסביבות 6000 ואולי יותר (רק רכבים עם טסט בתוקף ולא רכבים עם רישוי אספנות שעומדים ללא טסט).

• תוכן חדש...