Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום. ברשותי יונדאי אקסנט 2005 174000 ק"מ . לאחרונה האוטו עבר טיפול 10000 והוחלף לו שמן מנוע . לשמן מנוע חדש צמיגות 10-40 ולפני כן הצמיגות היתה 15-40 . האוטו מעשן לאחר הטיפול . האוטו לא עישן אף פעם לפני הטיפול . רציתי לקבל את המלצת חברי הפורום איך לטפל בעישון . קראתי כל מני המלצות בפורום אבל רציתי לקבל המלצה ספציפית למקרה שאני מתאר . תודה לעונים

פורסם

תבדוק אם העשן מופיע שהרכב בטמפרטורת עבודה כי בימים מאוד קרים שכאלה יש המון אדים שיוצאים מהאגזוז. במידה והעשן הוא לא אדים תצטרך לגשת למוסך לבדוק אם שריפת השמן היא דרך גומיות השסתומים שזוהי מחלה ידועה באקסנט או דרך טבעות בוכנה במיקרה הגרוע יותר.

פורסם

מדוע החליפו את סוג השמן? האם מדובר בשמן העונה לתקן של הייצרן?

אגב, איך אתה עושה "בדיקת גז"? ייתכן שמדובר באדי מים. האם המנוע מעשן גם בטורים גבוהים וכשהוא חם?

פורסם

אתה אמור להשתמש ב-5W40 ולא ב-10 או 15.

אני לא יודע אם זה משמעותי, כי הספרה הקטנה שלפני ה-W זו הצמיגות כשהמנוע קר. על מנוע חם הצמיגות בכל מקרה 40 ואני חושב שזה אמור להסתדר.

אני לא יודע אם זה משמעותי עד כדי עישון, אבל בכל אופן הייתי בודק את הכיוון הזה.

אופנוען

פורסם

תודה לכל העונים .

לצערי לא ידעתי שהחלפת צמיגות שמן יכולה לפגוע . היכן אני יכול לבדוק מהם המלצות צרכן לשמן ?

לא יודע עם זה קשור הוספתי תוסף לדלק גולד לייבל . עשיתי נסיעה של 80 קמ ואחרי זה האוטו לא עישן. שבדקתי שוב למחורת בבוקר האוטו שוב עישן . הצורה שאני בודק היא נוסע עם האוטו כמה קמ ואז בהילוך סרק בטורים גבוהים אני בודק עם יוצא עשן לבן ואכן יוצא. האם הבדיקה שלי היא תקינה ?

פורסם

לא אמור לצאת שום עשן לבן בכל מצב בו המנוע נמצא בטמפרטורת עבודה. לגבי צמיגות השמן גם כן בצמיגות שכזו לא אמור הרכב לעשן כפי שאתה מתאר. יצא לי בלא מעט רכבים להעביר צמיגויות שלא תואמות בגלל חוסר ידיעה של בעל הרכב ולא ניגרמה תופעת עישון. בכל מיקרה כדאי לגשת לבדיקה מעמיקה יותר בעניין.

פורסם

שלום,

גם אני בעלים של אקסנט 2005.

הוראות יצרן שמן מנוע 15W40 חצי סינטטי-כתוב לך בספר רכב. אם היצרן ממליץ וככה מספר שנים עשית, אני ממליץ שתחזור לשמן הנ"ל. תחזור לעדכן בבקשה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

שלום רב !

התיחסות נאותה לכותב מעלי (nsw1989) תפתור קרוב לוודאי, את הבעייה של פותח השרשור.

אין ניסים ונפלאות, ואין צרופי מקרים, יש הצטרפות מקרים.

מעבר לשמן חצי סינטטי בצמיגות 10/40, בניגוד להמלצת היצרן, להשתמש בשמן מינרלי בצמיגות 15/40, היא הסיבה, קרוב לוודאי, לתופעת העשן הלבן, שהחלה לאחר הטיפול.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום,

גם אני בעלים של אקסנט 2005.

הוראות יצרן שמן מנוע 15W40 חצי סינטטי-כתוב לך בספר רכב. אם היצרן ממליץ וככה מספר שנים עשית, אני ממליץ שתחזור לשמן הנ"ל. תחזור לעדכן בבקשה.

תודה אני יעשה זאת ויעדכן . השאלה האם נגרם נזק כתוצאה מהחלפת הצמיגות . כי קיבלתי חוות דעת של ראש מנוע על בסיס הדברים שכתבתי פה בפורום. ועוד שאלה איזה בדיקות עושים במוסך במקרה כזה של עישון

פורסם

שלום רב !

שום נזק לא נגרם, רק העלות הכספית, בריקון השמן בצמיגות הלא מתאימה, והחלפת או הורקת מסנן השמן, והחלפת השמן לצמגות המתאימה.

אין צורך לבצע שום בדיקה מיותרת במוסך.

בברכה

צביקה

פורסם

עדכון. החלפתי שמן ל15-40 . פילטר שמן . וכמובן שהיה צריך ניקוי . האוטו לא מעשן . תודה לכולם היתי בטוח שאני הולך להחליף ראש מנוע

פורסם

תודה על העדכון, ושמח בשמחתך, וששמעת לעצתנו, ובעייתך נפתרה, לשביעות רצונך המלאה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...