Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במאזדה MX-5. במערכת המקורית סבירה מינוס בעיניי ואני רוצה לעבור לסבירה פלוס.

כרגע נרכש מגבר קלאס D מסוג Precision Power P9004 (http://www.sonicelectronix.com/item_38338_Precision-Power-PPI-P900.4.html).

הבחירה במגבר היא שילוב של המלצות גם פה בפורום וגם בחול, צריכת זרם נמוכה יחסית, עוצמה גבוהה, וגודל קטן (כמו שאתם מבינים, אין הרבה מקום ברכב). אה, ומחיר מעולה! (נרכש יד-שניה אבל חדש מחבר פורום נחמד!)

הבחירה האידיאלית (לדעתי) יהיו המורל אלייט 2-Way, כיוון שראיתי שהם יכולים לרדת ממש נמוך. מצד שני, היו לי בעבר מורל אלייט 2-way ובשילוב עם מגבר לא מספיק חזק הם איבדו את היכולת לתת צלילים נמוכים (לא זז האלמנט...) - האם המגבר הנ״ל (בגישור) יתן מספיק? (לדעתי כן).

תחת ההנחה שכן, הייתי רוצה לוותר על סאב (התקנה מסובכת ולא בא לי להכנס לזה), ומצד שני - האלייט יקרים לי. האם אתם יכולים להמליץ על קומפוננט שיכול לרדת נמוך שיתן לי מענה דומה במחיר נמוך יותר? (ראיתי ב-spec שהאלייט יורדים לכ-30Hz... הרבה יותר נמוך מהסדרות הזולות יותר) האם ההייבריד יספיק? (יורד ל-50Hz) הוירטוס (יורד ל-55Hz)? האם ההבדלים משמעותיים?

פרטים נוספים:

יהיה איטום בדלתות (דינאמט אקסטריים)

יחידת הראש כנראה תהיה דאבל דין של פיונייר, תניחו מתח פרה אוט של 4V

אני מעוניין בהתקנה במיקום המקורי ולכן אני רוצה 2-Way (אלא אם מישהו ישכנע אותי שקל להתקין 3-way ברכב...לא נראה לי.

מעדיף התקנה עם כמה שפחות בניות/התאמות

עצות מועילות נוספות יתקבלו בברכה,

תודה

פורסם

לא הייתי לוקח את הנתונים היבשים כ״תורה מסיני״.

על כן תרשה לי להמליץ לך סטים שהם לא מורל אבל בהחלט יורדים נמוך

Gladen audio SQL

Audio development AD6

Hybrid audio clarus

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

פורסם

א.להתקין סאב ברכב הזה זה לא התקנה מסובכת אלא אם כן אתה רוצה שהוא יהיה בבניה לתוך הרכב מתא המטען

כבר נתקלתי בהתקנות של צמד 10\8 ברכב הנ"ל ,זה לא אמור להיות בעיה.

ב.על המגבר יש קרוס אקטיבי, רק שתדע שהוא שם ואפשר לנצל אותו אם תרצה.

ג.אין בעיה ברכב הנ"ל להתקין 3WAY מומלץ בקורות A עם בניה כמובן.

ד.תלוי איזה דור של MX5 יש לך

NA = מידבאס 6.5

NB = מידבאס 8

NC = מידבאס 6X8

תחליט מה אתה רוצה לעשות.

פורסם

מדובר ב-NC. באמת חשבתי שראיתי שהפתח אובלי...

לא מעוניין ב-3 Way, נראה לי overkill.

תא המטען הוא קטנטן גם ככה, לא מעוניין להכניס לשם סאב, כך שזה רק בבניה, ואני לא מעוניין ללכת לכיוון.

יש המלצות ל-6x8? אם הקוטר גדול יותר זה אומר שהבס נמוך יותר? (לא מכיר מיד-באסים כאלו)

לגבי הקרוס על המגבר - זה אומר שאני יכול לרכוש רק טוויטרים ומיד באסים (ללא הקרוסים), נכון? אגב, ראיתי שבמכשירים כמו ה-5500 של פיוניר יש 3 RCA Out - זה אומר שאפשר לעבוד אקטיבית גם מיחידת הראש? מה עדיף ואיזה רמקולים עדיפים לסט אפ כזה?

אשמח לקבל המלצות, בטווח שלי 1000 אפילו עד 1500 ש״ח, הדגש הוא על Value for money.

אני אוהב את הרעיון של לוותר על הקרוסים (פחות רכיבים להתקין, פשוט יותר) פשוט נראה לי יותר מסובך לכוון את העסק (מהמגבר? מיחידת הראש?) - אני טועה?

פורסם

ככול שהקוטר גדול יותר כך הבאס יהיה נמוך יותר זה גם תלוי במבנה של הרמקול ישנם גם קטרים של 6.5 שיורדים נמוך

בארץ קשה למצוא במידות הנ"ל

מה שאני ממליץ בתקציב שלך זה JL Audio C3-570 ברכישה מחו"ל שזה סוג של רמקול Convertible Component

שיכול להיות גם קומפוננט וגם קוואסלי.

אם אתה מחפש אופציה זולה JBL GTO8608C

או אופציה נוספת אקטיבית

חבר הפורום eliko שהוא גם היבואן של הייבירד אודיו

מוכר קומפוננט

קלארוס אקטיבי ב-1200 שח

בגודל 6.5 אינצ.

יש 3 יציאות למגבר אך אין בפיוניר הנ"ל קרוס אקטיבי.

פורסם

מעניין אם אפשר יהיה להתאים לשם 6*9 - IMAGINE 6*9 יכול להיות מעניין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

Audio King - אתה באמת מלך!

קודם כל, אני גם חייב לך את ההמלצה על המגבר שעליה קראתי לראשונה מתגובה שלך פה בפורום (ואח"כ חיפשתי עדויות תומכות באינטרנט) - אז תודה!

כעת - נכון - הפתח במיאטה הוא אכן אובלי והתקנות שהן bolt-on משתמשות באלמנטים שהם 6X8 (שזה, למיטב הבנתי מתאים גם ל 7X5). ובכלל לא ידעתי שיש קומפוננטים כאלו שלא לדבר על דגמים מומלצים. אז שוב תודה.

את הקאפה לא מצאתי לקניה (אולי זה discontinued?) אבל את השאר כן. אשב לקרוא קצת ואחזור אולי עם שאלות fine tuning.

אגב, lanosforce, מה זה יריעות CFF? ראיתי שרשמת על זה משהו בשרשור אחר...

פורסם
מדובר במאזדה MX-5. במערכת המקורית סבירה מינוס בעיניי ואני רוצה לעבור לסבירה פלוס.

כרגע נרכש מגבר קלאס D מסוג Precision Power P9004 (http://www.sonicelectronix.com/item_38338_Precision-Power-PPI-P900.4.html).

הבחירה במגבר היא שילוב של המלצות גם פה בפורום וגם בחול, צריכת זרם נמוכה יחסית, עוצמה גבוהה, וגודל קטן (כמו שאתם מבינים, אין הרבה מקום ברכב). אה, ומחיר מעולה! (נרכש יד-שניה אבל חדש מחבר פורום נחמד!)

הבחירה האידיאלית (לדעתי) יהיו המורל אלייט 2-Way, כיוון שראיתי שהם יכולים לרדת ממש נמוך. מצד שני, היו לי בעבר מורל אלייט 2-way ובשילוב עם מגבר לא מספיק חזק הם איבדו את היכולת לתת צלילים נמוכים (לא זז האלמנט...) - האם המגבר הנ״ל (בגישור) יתן מספיק? (לדעתי כן).

תחת ההנחה שכן, הייתי רוצה לוותר על סאב (התקנה מסובכת ולא בא לי להכנס לזה), ומצד שני - האלייט יקרים לי. האם אתם יכולים להמליץ על קומפוננט שיכול לרדת נמוך שיתן לי מענה דומה במחיר נמוך יותר? (ראיתי ב-spec שהאלייט יורדים לכ-30Hz... הרבה יותר נמוך מהסדרות הזולות יותר) האם ההייבריד יספיק? (יורד ל-50Hz) הוירטוס (יורד ל-55Hz)? האם ההבדלים משמעותיים?

פרטים נוספים:

יהיה איטום בדלתות (דינאמט אקסטריים)

יחידת הראש כנראה תהיה דאבל דין של פיונייר, תניחו מתח פרה אוט של 4V

אני מעוניין בהתקנה במיקום המקורי ולכן אני רוצה 2-Way (אלא אם מישהו ישכנע אותי שקל להתקין 3-way ברכב...לא נראה לי.

מעדיף התקנה עם כמה שפחות בניות/התאמות

עצות מועילות נוספות יתקבלו בברכה,

תודה

מה לגביי

165KP2 רמקול חזק עם בעיטה .נשמע כמו שניי סאבים בדלתות

פורסם
מה לגביי

165KP2 רמקול חזק עם בעיטה .נשמע כמו שניי סאבים בדלתות

אגב

הרמקול עובד ב 2 OHM לא מפונק עובד באמת יפה היה מותקן אצלי במזדה 6 .

פורסם

תודה, אבל ראיתי שה165PK2 הם עגולים ונראה שאכן 6X8 הם המתאימים בדיוק לרכב.

בנתיים אני מתלבט בין ה-JBL GTO8608C, ל- focal iss 570 ל-JL Audio C3-570 .

ההתלבטות היא בעיקר בתמורה לכסף. ברור לי שהסדר מעלה הוא גם סדר עולה מבחינת רמת ואיכות הרמקול. אבל:

1) אני לפעמים שומע חזק אבל אף פעם לא "מפוצץ" בווליום, נראה לי שהJBL יהיו מספיק חזקים (בטח עם המגבר הנ"ל)

2) הרכב זה רועש. בוודאי כאשר הגג פתוח, וגם כשהגג סגור יש רכש מהמנוע, כביש, גלגלים וכו'...

ולכן השאלה האם אני ארגיש בשיפור בתמורה למחיר כמעט כפול לפוקל ויותר מכפול ל-JL Audio?

ושוב מעלה את השאלה לגבי יריעות CFF - האם מישהו יכול לספר מזה זה? זה משהו שיכול להשתיק רעש כביש?

תודה

פורסם

הוזמנו ה-JBL. תודה לכולם על ההמלצות. מבטיח לעדכן לכשיותקנו.

עכשיו צריך להסגר על יחידת הראש (כנראה פיונייר, ראיתי שדגמי 2014 בדיוק יצאו...נראה שיתאימו בדיוק לדרישות) מקווה שדגם הכניסה x2650bt יספיק. נראה לי שעם היחידות האלו עדיף להשקיע את ההפרש בהחלפת הגלקסי S4 לאייפון...

פורסם
הוזמנו ה-JBL. תודה לכולם על ההמלצות. מבטיח לעדכן לכשיותקנו.

עכשיו צריך להסגר על יחידת הראש (כנראה פיונייר, ראיתי שדגמי 2014 בדיוק יצאו...נראה שיתאימו בדיוק לדרישות) מקווה שדגם הכניסה x2650bt יספיק. נראה לי שעם היחידות האלו עדיף להשקיע את ההפרש בהחלפת הגלקסי S4 לאייפון...

ה-2650 עובד גם עם מכשירי אנדרואיד

Compatible Android phones with Android V4.0 and higher. (For Android V2.3, please download the Pioneer App)

עניין נוסף

על הקרוס הפסיבי יש כפתור של -6 DB הנחתה לטווטר

במהלך ההתקנה תנסה לבדוק האם אתה מעדיף אותו במצב 0 או -6.

• תוכן חדש...