Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי! חדש בפורום.

השבוע אני מאמין שאני מוכר את האופנוע וחוזר לרכב.

בתקציב קטן של 8K אני מחפש אוטו לא סטנדרטי, שהיה מעניין ומיוחד וקצת כייפי בנוף הישראלי.

בינתיים על הפרק עומדים שתי הצעות מעניינות:

אלפא 146 שנת 96 1.6.

ובמוו 318 אני מאמין שזה הדגם המדיוק כי באתר של יד 2 זה פשוט "סדרה 3" שנת 93.

כן זה שתי עלמות זקנות ושמצריכות יד מיוחדת ועדינה ואני מודע שהטיפולים הם לא הכי זולים.

אבל מה מבין שניהם הוא הקניה העדיפה.

על הדרך אפשר להציע עוד דגמים מעניינים בתקציב פלוס מינוס אלפיה.

תודה ואני מקווה שהמודע עונה על כול חוקי הפורום.

פורסם

החזקתי 146 1.6 במשך כחמש שנים וכ-100K ק"מ, הייתה האלפא הראשונה שלי. הרכב דורש טיפול מוקפד - תבדוק אותו היטב במוסך מתמחה (ההמלצה שלי - מוסך אוטו איטליה בפ"ת). תבדוק שהשתמשו בשמנים איכותיים ושלא נעשו יותר מדי קומבינות חשמל ואם כן - שניתן להחזיק למקור.

הנקודות החזקות של הרכב:

עיצוב יפה, התנהגות טובה, סלחנית מאד, היא יוצאת וחוזרת מהחלקה באופן מאד פרוגרסיבי, לא תפתיע נהג שאינו מיומן. לנהג חדש זו מכונית מצוינת. היא גם די מרווחת, הבגאז' לא רע, ניתן לקפל מושב אחורי, ההגה שלה עדיין לא כמו ב-156/147, כך שקוטר הסיבוב סביר (וההגה עדיין מספיק מהיר - 2.63 סיבובים בין נעילות). מחירי אחזקה יחסית למכוניות חדשות - צמיגים קטנים יותר (= זולים יותר), רכיבי בלמים זולים.

הנקודות החלשות של הרכב:

מנוע חלש - 103 כ"ס, 11.5 שניות ל-100, ביצועי קו ישר לא תקבל בה. המנוע נותן תפוקה טובה רק מעל 3.5K סל"ד. מה שכן, משם עד המנתק הוא מאד חלק (מתחת לזה די מחוספס) ונשמע מעולה. העברת הילוכים קצת נוטצ'ית. לא דורשת יד כירורגית כמו באלפטות, כן מצריכה התרגלות מסויימת. בלמים חלשים - דיסק קדמי לא מאוורר (תשקול להחליף נאבות לאלה של דגם ה-1.7, שם הדיסק מאוורר). עוצמה לא להיט ודעיכה בשימוש ספורטיבי. ביום-יום זה לא מפריע בכלל. שחיקת הבלמים די גבוהה, אבל מחיר ההחלפה הוא גרושים.

צריכת הדלק תהיה סביב ה-10 ק"מ/ל' בשימוש מעורב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבימר-אם טופלה כהלכה תהווה מכונית מאוד נוחה לשימוש יום יומי ,טיפולים שוטפים יקרים,להסתכל אך ורק! על דוגמאות שוטפלו בחלקים מקוריים\יעודיים ובזמן! בגדול זאת סדרה 3 המוצלחת ביותר,בשל התנהגות,איכות בנייה ואמינות נהדרת.

חסרונות ה1.8 מאוד חלש על המרכב (115 סוסים כשהיה חדש ) שכנראה ישודך לתיבה אוטומטית חיסרון נוסף הוא לך תמצא דוגמאו לא אנוסה "משוברת",אם אתה מתעניין בבימר בבגלל עלויות רכישה זולות רד מזה,במידה ויש לך תקציב רחב יותר הייתי מתאמץ לרכוש 320\323 שמורה

עוד נקודה למחשבה,אל תחשב את תקציבך על פי מחירון יד2\לוי יצחק אין לו שום קשר למציאות,דוגמאות שמורות וטובות ימכרו מעל ובהרבה.

Porsche 944 turbo

פורסם

אם הכיוון שלך זה לרכוש ב 8000 ואז להשקיע ביישור קו אז סבבה. נשמע כמו פרויקט נחמד.

אם אתה רוכש ב 8000 כי אתה קצר בכסף אז לדעתי אתה בכיוון בעייתי. או שתתקע עם רכב במצב קטסטרופה בלי כסף לתפקוד בסיסי שסופו בהורדה מהכביש, או שתכנס לעלויות מעל ליכולותיך. בקיצור חבל.

פורסם

אני מבין לאיזה סיפור אני נכנס.

יש לי סביבות ה1500 שקל כול חודש למקרה חירום.

השאלה היא אם אני יתקע פעם בשבוע בלי רכב בגלל תקלה? או אם אני יצטרך לבזבז שבת בתוך התא מנוע?

איך הזמינות החלקים לדגמים האלה?

אתם יכולים להציע עוד דגמים מעניינים? אני יורד מאופנוע 600 אז אני מחפש שהיה קצת ריגוש לסופי שבוע, לא מחפש חיסכון בדלק.

ביום יום האוטו יעשה כ 10 קילומטר אולי פחות. ואולי טיול או שתיים בחודש.

הבנתי גם שיש כמה מוסכים בפ"ת שטוענים שהם מבינים בדגמים מוסך "התלתן" והמוסך "הירוק" איך הם מבחינת מקצועיות?

אין לי בעיה לעשות טיפולים שוטפים לבד. אבל אם יש משהו רציני אני רוצה מישהו מקצועי שאין לו בעיה "ללמד" אותי מה הוא עושה.

פורסם

נראה לי אני נוטה לכיוון של האלפא. השנתונים יותר גבוהים, פחות ידיים וישאר לי כסף לישור קו. יש 145 עם מנוע 1.7 אבל היא שנתון 95 שווה לרדת שנה בשביל 100 סמ"ק?

איך הזמינות חלקים לדגמים 146,145?

בשנתונים האלה זה מנוע בוקסר?

פורסם

1.6 הוא בהכרח בוקסר, גם 1.7. לא הגיעו 1.6 טווין ספארק ארצה, אלא רק 2.0 ויחידה בודדת של 1.4 (אותו הספק - 103 כ"ס, אדומה).

זמינות חלקים - מכאני סבירה, היתר פחות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רשמתי למעלה 8K פלוס מינוס אלפיים. אני רוצה לבדוק אולי יש משהו במגרשים ולקחת מימון קטן אז התקציב יכול לגדול ל12K. אז אם יש מישהו שיודע אם יש איזה מגרש מומלץ מהפורום אני אשמח לבדוק.

פורסם

לא הייתי שולל בהכרח רכב ממגרש, אך ודאי לא הייתי מתמקד בחיפוש שם.

הדברים שכתב רומן לגבי האלפא נכונים. ככלל מנועי ה1.7 הם בעלי שישה עשר שסתומים, חזקים מהותית מה1.6 ומערכת הבלימה במכוניות אלו טובה יותר. האחזקה יקרה יותר ובדק או לא, יצא להם שם של רגישים יותר. ברכב ישן יש לכך חשיבות. מאידך לאור גיל המכוניות ומיעוטן בשוק ראוי להדגיש יותר כיצד טופל ונראה הרכב הספציפי- מכנית וקוסמטית.

רכב שטופל היטב, וכאלו יש מעטות, יפגין אמינות סבירה.

דגם ה1.6 אינו חזק אך למי שחשובות תחושות סוביקטיביות בזכות גיר קצר, צליל נחמד מאוד והגה קצר עם רגש שיכול לקסום לאופנוען

יכול להוות קניה מהנה מאוד יחסית לעלות ובכלל.

אין לי מושג ירוק לגבי המוסך הירוק אך התלתן בהחלט מומלץ, כך גם אוטו איטליה בפ"ת. כך איציק ברחובות ומיכאל בת"א. ישנו גם מוסך בחיפה שמוכר יותר לצפוניים. בפריפרייה ייש בעייתיות מסוימת.

לגבי במוו- ברר עלויות חלפים.

פורסם

סליחה שאני משבית שמחות אך לעניות דעתי בתקציב הנתון את תקנה בעיקר צרות שמישהו ישמח להעביר אותן אליך.

אם יש לך 1500 ₪ כל חודש למקרה חירום - קנה לעצמך רכב נורמלי בתשלומים דוגמא

שקט נפשי - מובטח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראיתי רק דגם אחד שהוא 1.7 ביד 2 והמחיר נמוך ברמת החשוד. האם לשלם 4.5K בשביל מודל 95 זה מחיר סביר?

לרוב הם מתומחרות בין 6Kל 7K אבל שנת 96.

האם מקובל בקניית רכב לבקש מבעל הרכב להגיע למוסך שאני קובע?

נגיד והוא מתגורר בדרום האם מקובל לבקש להגיע למרכז למען בדיקה לפני קניה?

פורסם

לא יודע מה מקובל, אבל אני הייתי מציע לו להגיע לכל מוסך שאני אבחר ואם אחליט שלא לרכוש את הרכב, מקסימום לשלם לו על הדלק, כפיצוי. סתם פתרון יצירתי בשלוף.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ביקרתי באוטו איטליה

ובעל המקום עשה לי סיבוב על ה166 שלו.

וואו איזה מכונה מדהימה.

על הדרך עשו לי סיבוב על הלאנציה קאפה, גרסת הטורבו.

ואמרו לי להתרחק מה 146.

יש להם קאפה למכירה במסגרת התקציב שלי פחות או יותר (10K)

הבנתי שהאוטו יכול להאיץ מהר. מהר מאוד. מה דעתכם עליה?

• תוכן חדש...