Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בכל מקרה הייתי שם קומפוננט מקדימה.

לא קואקס רגיל.

בנוגע להשלמת בס, תחליטי מה בא לך - סאב 8" קטן או 6X9 (אישית אני מעדיף סאב.

בנוגע למתקין, הייתי מתקין בעצמי בעברי - והיום כשאין לי זמן לעשות את ההתקנות בעצמי אני יכול לומר לך בלב שלםת לכי ליוסי.

כי לאחר שישבתי לידו במהלך התקנות בשני רכבים שלי.

הוא לא עושה קיצורי דרך, הוא עובד בתשוקה רבה וכל רכב שיוצא תחת ידיו מקבל את אותה כמו אהבה אני הייתי נותן לרכב שלי.

טל

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סאב אני בכל זאת שמה אין פה שום מחשבה. סאב 2 מגברים ודאבל דין...מתלבטת עם לשים קבל אם יהיה הוא יעזור בכלל והרמקולים מעניינים אותי..מה שמעקב זה הרמקולים..בקשר למתקין הייתי בדקתי שמעתי ראיתי אני לא עם לב שלהם מסיבות שאני אשמור לעצמי לכן מתלבטת לאן ללכת..מה שמעניין אותי כרגע זה לסגור את עניין הרמקולים ולהתחיל להרכיב! אני כבר חסרת סבלנות ;)

פורסם

להשקיע 800 שח על סט של 4" לא שווה לפי דעתי.

זה לא ייתן תמורה טובה יותר מאשר סט יותר זול.

עדיף לעשות הגבהה/בנייה ולהשחיל סט של 5.25 לפחות.

HU:PIONEER COMP:RAINBOW AMP:BOSTON ACOUSTICS SUB:SOUNDSTREAM

פורסם

לא בטוח כמה יכנס במקום הנ"ל 5.25 גם עם הגבהה.

מה שבטוח הגריל המקורי לא יסגר.

בנוגע לכבל, לא רואה צורך, כמה צריכה כבר מייצרים שני המגברים שלך?

אילו נפילו מתח רגיות הסאב שתתקיני ייצר?

לא רואה צורך ממשי לעניין - קחי בחשבון שכאשר אין צורך בכבל שיפצה על נפילות מתח הוא הופך להיות צרכן חסר תועלת.

מה שכן, יש אנשים שיגידו שזה ממש יפה שיש משהו גדול עם אורות כחולים ומספרים מגניבים בבגאז'. :-D

טל.

פורסם

בנוגע ללהשקיע 800 שקל על סט - זו שאלה של איכות.

אם מחפשים לעשות רעש וזהו - אפשר להסתפק בסט של 300 שקל.

אםמחפשים לתת עצה מועילה, עדיף לחשוב לפני שמייעצים אחת שלא תמיד נכונה....

במקרה של הפיקנטו היות וההשקעה היא לבניה של במה איכותית מקדימה עם HU שיתן סיגנל איכותי וסאב שישלים את הטווח.

אני בהחלט חושב שזו השקעה נבונה כן ללכת על סט ברמה גבוהה.

כי אם הבחור שהגיב בנושא הקומפוננט ה"לא שווה" ב800 היה שומע סט איכותי ומייד אחרי את אותו דיסק בסט נחות, אני בטוח שהוא היה מסכים איתי.

לא נשמע מדברייך שאת פשוט רוצה לשמוע חזק. נשמע שאת רוצה לבנות מערכת מקיפה ואיכותיתת הבנתי נכון?

פורסם

הבנתה נכון! :) אני רוצה להפיק את המיטב ממה שיש לי אני לא מתכננת לאטום את הדלתות או משהו בסגנון אבל כן שיהיה צליל איכותי כמה שאפשר בתקציב סביר.אני כן רוצה להשקיע ברמקול אבל לא להגיע לסכום של מעל ל1000 שח רק על קומפוננט . ..יש לי עוד התקנה לשלם עלייה ויש לא מעט מה להתקין

פורסם

בעניין הקבל..יש לקיה מצבר מאוד קטן חשבתי לנכון לשים קבל בגלל שאני מחברת 2 מגברים ..לא יודעת עד כמה קבל יעזור או לא כל אחד אומר משהו אחר (שוב) אבל אני לא רוצה להתקע עם מצבר מרוקן בגלל כל הציוד הזה

פורסם

כבל הוא לא תחליף למצבר גדול,

אם תשבי ברכב עם מוזיקה פועלת בלי מצבר לאורך זמן המצבר יתרוקן.

הכבל נועד למקרים בהם עובדים מונובלוקים וסאבים חזקים במיוחד שיש בצריכה שלהם מספיק דרישה כדי להפיל את המערכת חשמל ברכב.

זו שאלה של אלטרנטור והתפוקה שלו לעומת הצריכה של המצברים.

למי מה שרשמת בפוסט הפתיחה - נראהלי שתחיי בשלום וביטחון ללא כבל :)

תהני!

פורסם

רשמתי קבל :) בכל אופן הקבל הוא לא הנושא אני אני לא החלטית בכלל בנוגע לקומפוננטים/רמקולים זה הנושא העיקרי. ומצאתי את הקופסא של הסאב אני אבדוק תנתונים אבל זכור לי שהוא 250rms איזה דגם בדיוק אבדוק..אבל מה תמליצו לי בקשר לרמקולים? אני כבר 5-4 חודשים בלי סאונד נורמלי ולא נהנת מהמוזיקה :)

פורסם

Tom_22

רק שמתי לב להודעה שלך: 1.אם המגבר הרוקפורד קצת חלש למשימה! יתכן..שוב אני לא מבינה במושגים הטכניים אבל זכור לי שכל חיבור מוציא 30 או 40 rms ולא 20. המגברים והסאב כבר היו מורכבים ברעב הישן שלי ולא הייתה בעיה מה שכן ההתקנה הייתה קטסטרופה. ..2.האם שווה לחבר את הקומפוננט הקדמי והסאב לקראץ? אולי. .שוב אני לא מבינה מה עדיף ומה כדאי ומכאן נובע המצב שלכל מקום שאני נכמסת לקנות ולהתייעץ "דוחפים" לי דברים שאני לא צריכה. ..רואים בחורה שלא מבינה מי יודע מה ומפה המצב ידוע...3.משיקולי תקציב ? יש שיקול תקציב נכון כי המטרה שלי לא להגיע לסאונד ב15k-20k אפילו שהייתי רוצה...אני גם חשבתי לוותר על האחורי ולראות איך יהיה רק עם קדמיים אבל שוב...לא ארתה לשלם התקנה כפולה אם אני לא אהיה מרוצה...מבחינת תקציב אני יכולה להסתדר אבל שוב...אני לא צעוניינת כרגע גם להשקיע בסאב חדש תיבה ומגבר. ..כרגע זה מיותר לי...אולי בעתיד

פורסם

יש רק דבר אחד הגיוני לעשות בתקציב שלך:

קחי קומפוננט מסדרה כמה שיותר גבוהה מיצרן מוערך(בניגוד ל CRUNCH כמו ששמת לב) לקדימה. לאחורה לא הייתי שם כלום. ותתקיני את שאר הציוד אצל מישהו שיודע גם לכוון את הציוד כולל את ה EQ ביחידת הראש.

אך ורק אם עדיין תרגישי חוסר משמעותי תוסיפי משהו מאחורה(6*9 או קומפ', לא ממש משנה כשיש סאב). רמקולים מאחורה יכולים לתרום מבחינת ווליום ותחושה היקפית של המערכת עם כיוונים נכונים(קראתי כמה המלצות לוופרים בלבד מאחורה על מנת לא למשוך במה וטונליות נכונה יותר)

חד משמעית אין צורך בקבל!(אם באמת מעניין אותך לדעת למה יש הסברים מקיפים ב FAQ בראש הפורום)

כל דבר מעבר לזה לא הגיוני בהתחשב בציוד ובתקציב.

פורסם

מנתוני המגבר שאני מצאתי ברשת מדובר על 20W בחיבור 4 אוהם (סטנדרטי לרמקולים ברכב), 30W ב-2 אוהם, ו-60W בגישור (אבל אז הוא מגביר רק 2 ערוצים).

את ההודעה שלי כתבתי גם בכדי שתהיה לכך התייחסות נוספת ממי שיש לו נסיון עם הרכיבים הנ"ל, ולאו דווקא כאמירה חד משמעית.

דעתי היא בכל אופן, שאם את מנסה לחסוך בתקציב כרגע, אזי התקנה של מגבר אחד, עם סט רמקולים אחד פלוס סאב וללא קבל עשויה להוזיל במעט עלויות ומכאן הצעתי.

ניתן לבצע הכנה למגבר נוסף מראש ולהריץ גם חוטים לרמקולים נוספים אם מתעקשים. ובכך כל שנותר הוא רק חיבור של ציוד עתידי.

אם את לא בטוחה לגבי הרמקולים, לכי לחנויות סאונד לרכב עם סטנד הדגמה (רצוי עם רמקולים במידה דומה - 4/5), יחד עם מוזיקה שלך ותאזיני למספר מוצרים. זה יתן לפחות כיוון של אופי סאונד שאת מתחברת אליו. זה יעזור לנטרל את "אלמנט" הבחורה, היות ואת נטו מאזינה למה שקיים בחנות.

אפשרות נוספת היא להגיע לאחד המפגשים שמפורסמים פה מדי פעם או לנסות להתקשר עם אחד החברים האחרים שביצע פה התקנה בפיקנטו (מה שקצת בעייתי כל עוד מונה ההודעות שלך נמוך).

פורסם

עדיאל79 ידוע לי שהקראנץ לא משהו קניתי אותו כשקניתי רק בגלל שלרוקפורד שלי יש 4 כניסות והייתי צריכה לחבר קומפוננט קדמי רמקולים אחוריים וסאב..שוב תקציב. ..ברוך השם אני עובדת ומרוויחה מספיק אני יכולה לחרוג מהתקציב אבל להתחיל לשדרג עכשיו את הסאב והמגבר גם זו עוד הוצאה רק הדאבל דין והפלסטיקה כבר עלה לי מעל ל3000..מפה קומפוננט וכל שאר החבילה+התקנה שתעלה לי מי יודע כמה...אני מאמינה אני אגיע חופשי לעוד איזה 3000...אני חשבתי לוותר על רמקולים אחוריים אבל עדיין אני אוהבת ווליום ופול ווליום והסאב שמרעיד את המושב ככה שאם זה יוריד לי מהווליום אני מעדיפה להשקיע את העוד 400-500 שקל על רמקולים אחוריים טובים או עוד זוג קומפוננט ...גם בהתחשב בזה שאם אני לא אהיה מסופקת מהבמה הקדמית אני אצטרך לשלם שוב למתקין על ההתקנה האחורית

פורסם

נראה לי שקודם אני אשקיע עכשיו ברמקולים איכןתיים וטובים ובעתיד לאו לאט אני אשדר כבר את המגבר והסאב..והמגבר הרוקפורד..נכון ישן אך נבנה בצורה איכותית אחד אחד לא כמו שמוכרים עכשיו...יש מגברים יקרים מאוד ואיכותיים בשוק אבל אין לי מטרה לגעת בשמים עכשיו...זו גם קיה..רכב מאוד קטן כזכור שלא יתפרק לי ;)

• תוכן חדש...