Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

'וואלה רכב'' VS מאזדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה כבר מזמן לא מלכת הליסינג.

אם כבר ליסינאוטומטית ששווה לשנוא זה יונדאי I35 וטויוטה קורולה :evil:

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי לכתבים בישראל קשה לראות שיצרן קטן כמו מאזדה נחשבת לאחת היצרניות הטובות ביותר בעולם.

לא ראיתי משפחתית קוריאנית 1.6 שיודעת להתנהג בצורה ספורטיבית כמו המאזדה 3... בנוסף המנוע שלה ממש לא חלש...מעולם לא ראיתי מאזדה 3 שנוסעת ולא מצליחה לעקוף, או נוסעת לאט ואלו שמאחורה נתקעים, ותאמין לי לפעמים אני עם חלונות פתוחים ועד כאן מה שיצא לי לראות לפחות בדור הישן שהרכב לא ממש מתאמץ ונוסע סביר. שוב פעם, על פי מה שאני ראיתי, היא עוקפת יפה, מאיצה מעצירה יפה. הכל יחסי, אבל כנראה שנהגתם על משפחתית מעט\יותר חזקה ממנה ואז מן הסתם היא תהיה עגלה.

פורסם
נהגתי, ואין לי על מה לחלוק כרגע ניסיון. זה לא נושא השרשור. הנושא הוא למה יש הבדלים כאלה גדולים בינהם לבין אתרים אחרים? ורוני.א לא כתב רכב מבחינתי אז אל תפנה אותי למתלהם הזה. גם לו יש משהו נגד היבואן וגם את זה פרסמו כאן בעבר.

לאור מה שכתבת, כנראה לא קראת את מה שהוא כתב על המזדה 3. ואם לעשות אינדוקציה קלה - זה גם משליך על השאלה האם אכן נהגת ובמה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא מבין מה יש להתרגש ממכונית שהיא המקבילה המוטורית של מכשיר חשמל לבן. באותה מידה אפשר להתרגש מביקורת שקיבלה מכונת כביסה.

מי הצביעו, כמה הצביעו, איזה מקום. אפשר לחשוב שזה משנה.

ספורטיבית, מה ספורטיבית... עגלות משפחתומטיות שנועדו להתניידות נטו.

סה-טו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לי אין מאזדה, אבל נהגתי על כאלה ומה שמפריע לי זה שאני רוצה ביקורת רכב אובייקטיבית! מה זה השטויות האלה מערכת הצבעות אוטומטית? תקרא מבחנים אחרונים שלהם על ה3 וה6 החדשות ותבין למה אני מתכוון. זה נראה כאילו כואב למישהו שמה שהיא תיבחר ותהיה מעל כולן.

איך היא מעל כולם תסביר לי?

האירופאים עומדים בחזית הטכנולוגיה עם מנועי טורבו צנומי נפח והספקים אסטרונומיים יחסית, גירים רובוטיים מתקדמים, הרבה אבזור, נוחות נסיעה שלא תמצא בחיים במאזדה 3, צריכת דלק עדיפה לרוב, התנהגות כביש טובה יותר.

נהגתי על ה3 הקודמת ולא הבנתי מה כולם מתלהבים ממנה. קורולה סוחבת טוב יותר ונוחה יותר, I30 סוחבת טוב יותר גם כן, גם מאובזרת יותר וגם מתנהגת יותר טוב. שלא נדבר על המגאן של ההורים (סטיישן דיזל), שסוחבת בזכות המנוע דיזל הזה יותר טוב מכל משפחתית שנהגתי עליה בעבר, צריכת דלק של קטנוע, בטיחותית, נוחה ברמות אחרות, גיר רובוטי שמגיב מצוין, בידוד מעולה, מרווחת מאוד, מאובזרת היטב ומתנהגת יפה. (קליאו 3 שלי מתנהגת לדעתי יותר טוב, אבל עדיין המגאן מתנהגת יפה ביחס למשפחתיות שנהגתי עליהן)

מאזדה לא עשו פה שום מהפכה בארץ, המכוניות שלהם משעממות ונדושות ונמאס לראות אותן.

היא ממש לא מעל כולן. הקורולה החדשה עם גיר מתקדם יותר וחסכוני יותר, רנו נתנו חתיכת פייט עם מנועי דיזל של3 אין סיכוי להתקרב לצריכה שלהם וגם לא לנוחות הנסיעה, היונדאי והקיה מיישרות איתה קו פחות או יותר, VW עם כל השנאה שלי אליהם, עדיין יותר מתקדמים בהרבה ממאזדה מבחינת נוחות נסיעה, טכנולוגיה וצריכת דלק.

3 מעל כולן? עדיין? :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht,

כדאי גם להזכיר את מנועי הטורבו המתפגרים ותיבות ההילוכים הלא מתפקדות.טכנולוגיה צריכה גם לעבוד, במקרה של VW ועוד כמה, זה לא תמיד נכון. במקרה של מאזדה, אז אמנם הם לא הציגו שום דבר מהפכני, אבל אצלהם זה עובד. מה בסופו של דבר אתה רוצה? צריכת דלק טובה או לספר לכל השאר איזו טכנולוגיה מהפכנית שאמורה להציג נתונים יפים (על הנייר) יש ברכב שלך?

בנוגע לחסכון בדלק, ראוי להזכיר כי אמנם ניתן להשיג צריכת דלק יפה בעזרת מנוע טורבו אך רק אם אתה נוהג בעדינות. מנועי טורבו הרבה יותר דו קוטביים מהבחינה הזו בהשוואה למנוע אטמוספרי. עיתוני רכב רבים מציינים לזכות את צריכת הדלק של דגמי ה-6 וה-3 החדשים וסביר להניח שקל יותר להגיע עמן לצריכת דלק טובה מאשר עם רכב בעל מנוע קטן ומוגדש.

מבחינת אבזור, דווקא דלק בחרו לייבא את הדורות החדשים של ה-3 וה-6 כשהם מאובזרים בצורה נדיבה.

מבחינת ניהוג, רנו מגאן ובעיקר פלואנס נחותות מה-3.

אני לא יודע על מה אתה מבסס את כל מה שאתה כותב, אבל זה לא ממש מדוייק.

לא מבין מה יש להתרגש ממכונית שהיא המקבילה המוטורית של מכשיר חשמל לבן.

אמנם לא מדובר על ב.מ.וו M3, אבל התואר הזה שמור לגולף או קורולה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
איך היא מעל כולם תסביר לי?

האירופאים עומדים בחזית הטכנולוגיה עם מנועי טורבו צנומי נפח והספקים אסטרונומיים יחסית, גירים רובוטיים מתקדמים, הרבה אבזור, נוחות נסיעה שלא תמצא בחיים במאזדה 3, צריכת דלק עדיפה לרוב, התנהגות כביש טובה יותר.

נהגתי על ה3 הקודמת ולא הבנתי מה כולם מתלהבים ממנה. קורולה סוחבת טוב יותר ונוחה יותר, I30 סוחבת טוב יותר גם כן, גם מאובזרת יותר וגם מתנהגת יותר טוב. שלא נדבר על המגאן של ההורים (סטיישן דיזל), שסוחבת בזכות המנוע דיזל הזה יותר טוב מכל משפחתית שנהגתי עליה בעבר, צריכת דלק של קטנוע, בטיחותית, נוחה ברמות אחרות, גיר רובוטי שמגיב מצוין, בידוד מעולה, מרווחת מאוד, מאובזרת היטב ומתנהגת יפה. (קליאו 3 שלי מתנהגת לדעתי יותר טוב, אבל עדיין המגאן מתנהגת יפה ביחס למשפחתיות שנהגתי עליהן)

מאזדה לא עשו פה שום מהפכה בארץ, המכוניות שלהם משעממות ונדושות ונמאס לראות אותן.

היא ממש לא מעל כולן. הקורולה החדשה עם גיר מתקדם יותר וחסכוני יותר, רנו נתנו חתיכת פייט עם מנועי דיזל של3 אין סיכוי להתקרב לצריכה שלהם וגם לא לנוחות הנסיעה, היונדאי והקיה מיישרות איתה קו פחות או יותר, VW עם כל השנאה שלי אליהם, עדיין יותר מתקדמים בהרבה ממאזדה מבחינת נוחות נסיעה, טכנולוגיה וצריכת דלק.

3 מעל כולן? עדיין? :roll:

התגובות המשוחדות שלך הורגות אותי. יונדאי I30 וקיה סיד מתנהגות טוב יותר מהמאזדה 3? המאזדה 3 לכל דורותיה ובעיקר בדור הראשון נחשבת למכונית הכי מהנה בקטגוריה. ההיגוי שלהן, התקשורת, השלדה, הכל פשוט מחובר לנהג וחד יחסית. יונדאי I30 וקיה סיד משעממות מאוד לנהיגה, נוחות הנסיעה שלהן נוקשה גם היא ולא מתעלה משל ה-3 (בדור הראשון שלהן בכלל הסיד הייתה נוקשה לא פחות מה-3 עם מושבים לא טובים יותר והיונדאי I30 הייתה בקלות מגיעה לסגירת מתלה בכבישים מצולקים) והקורולה בכלל מרדימה עם הגה קל כאילו הוא לא מחובר. לפחות היא יחסית נוחה ליונדאי ולקיה שלך.

"האירופאים עומדים בחזית הטכנולוגיה". באמת? כל הכבוד להם... אבל מה בקשר לאמינות ועלויות האחזקה? שווה את זה?! לא לפי דעתי. אם לפי דעתך קורולה/I30/סיד ושומו שמיים רנו פלואנס הגמלונית והכבדה מתנהגות טוב יותר, אין לך שמץ של מושג בנהיגה. אגב כל השיבוחים שלך על הפלואנס ועדיין אני לא מבין למה אתה מחשיב אותה לזאת נוחה. רנו מגאן 2 הייתה נוחה בהרבה לדעתי, ושלא נדבר על ציון הבטיחות שלה שהוא שווה ערך לזה של הפלואנס Z.E (לפי רנו) כלומר 4 כוכבי בטיחות בלבד. נחות יותר מרוב חברותיה לקטגוריה אם לא לכולן, ואפילו נופלת מהמגאן 2 שקדמה לה.

הוכחה: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-28977-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%9B%D7%95%D7%9B%D7%91%D7%99-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%A1.aspx

המכוניות של מאזדה כלל לא משעממות למי שמבין דבר אחד או 2 בנהיגה. ההתנהגות שלהן תמיד מתבלטות לטובה ביחס לשאר המתחרות כמו המאזדה 2 בסופר מיני, מאזדה 3 במשפחתיות הקומפקטיות, מאזדה 6 במנהלים/משפחתיות גדולות ומאזדה CX-5 בג'יפונים. נדושות, אולי כן.

בינתיים בחו"ל וגם בארץ למאזדה יש המון מחמאות מצד הבוחנים. יותר מליונדאי, יותר מלקיה, יותר מלרנו והרבה פעמים גם יותר מלוואגיות. אין לך שמץ של מושג, והתגובות שלך חסרי כל ביסוס. סתם מהלל את הרכבים שהיו ברשותך וכרגע ברשותך כמו יונדאי/קיה/רנו. אתה עושה מעצמך צחוק.

רוצה הוכחות? בבקשה:

http://www.youtube.com/watch?v=3YpkQMBc-p8

עכשיו גם כשיבוא ה"חכמולוג" ויגיד שמדובר בדגמים שונים של מאזדה בין אלו שבחו"ל לבין אלו שבארץ, אני אגיד שמדובר בדיוק באותם דגמים. השינויים הם רק במנועים ועדיין לא תמיד (בהיצע בארץ את המנועים החזקים יותר שהם בדיוק כמו אלה ששם). מושבים-אותו דבר, איכות-אותו דבר, מתלים-אותו דבר, התנהגות-אותו דבר, נוחות-אותו דבר ובקיצור - הכל אותו דבר.

בכל זאת רוצה מהארץ? תשווה בין אלה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4238626,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4334677,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4333214,00.html

ותראה את ההשוואה הזו (שהI30 ניצחה רק בגלל "ההפתעה" למרות שה-3 בבירור עולה על היונדאי ברוב הפרמטרים).

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-115-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i30-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%95.aspx

או את זה:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-29910-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-6-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%92.aspx

ואת המבחן הזה:

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-acdf9a405f9e141006.htm

או את זה (שהלאון ניצחה בסופו של יום, אבל אם המנוע של ה-3 בגרסת ה-2L המשתלמת והחזקה יותר הייתה נבחנת אולי זה היה משתנה)

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/leon13.asp

כל זה לא מספיק לך ואתה רוצה עוד הוכחות? אל תדאג, לא חסר. חפש בעצמך...

אז נכון שלא בכל המבחנים האלה המאזדה לא יצאה תמיד המנצחת. אבל בקלות היא מוכתרת בחלק העליון של הסקאלה. גבוה יותר בקלות מהקוריאניות שלך.

רק בשביל להבהיר אני לא אומר שמאזדה 3 או כל מאזדה אחרת הן המכוניות הכי טובות שיש. כמובן שיש גם חלופות טובות לא פחות. אבל כל מה שאתה אומר היא שטות צרופה.

dorsht,

כדאי גם להזכיר את מנועי הטורבו המתפגרים ותיבות ההילוכים הלא מתפקדות.טכנולוגיה צריכה גם לעבוד, במקרה של VW ועוד כמה, זה לא תמיד נכון. במקרה של מאזדה, אז אמנם הם לא הציגו שום דבר מהפכני, אבל אצלהם זה עובד. מה בסופו של דבר אתה רוצה? צריכת דלק טובה או לספר לכל השאר איזו טכנולוגיה מהפכנית שאמורה להציג נתונים יפים (על הנייר) יש ברכב שלך?

בנוגע לחסכון בדלק, ראוי להזכיר כי אמנם ניתן להשיג צריכת דלק יפה בעזרת מנוע טורבו אך רק אם אתה נוהג בעדינות. מנועי טורבו הרבה יותר דו קוטביים מהבחינה הזו בהשוואה למנוע אטמוספרי. עיתוני רכב רבים מציינים לזכות את צריכת הדלק של דגמי ה-6 וה-3 החדשים וסביר להניח שקל יותר להגיע עמן לצריכת דלק טובה מאשר עם רכב בעל מנוע קטן ומוגדש.

מבחינת אבזור, דווקא דלק בחרו לייבא את הדורות החדשים של ה-3 וה-6 כשהם מאובזרים בצורה נדיבה.

מבחינת ניהוג, רנו מגאן ובעיקר פלואנס נחותות מה-3.

אני לא יודע על מה אתה מבסס את כל מה שאתה כותב, אבל זה לא ממש מדוייק.

מסכים ב-100 אחוז. כל מילה בסלע. :mm_yeah:

פורסם
לי אין מאזדה, אבל נהגתי על כאלה ומה שמפריע לי זה שאני רוצה ביקורת רכב אובייקטיבית! מה זה השטויות האלה מערכת הצבעות אוטומטית? תקרא מבחנים אחרונים שלהם על ה3 וה6 החדשות ותבין למה אני מתכוון. זה נראה כאילו כואב למישהו שמה שהיא תיבחר ותהיה מעל כולן.

קראתי.

הם אהבו את ה-3 ואת ה-6 (אז מה אם לא אהבו את הצבע?).

בנוסף השתתפתי בעבר במבחן השוואתי ביחד עם קובי ליאני שבו לדעת כל הבוחנים, כולל הוא, המאזדה ניצחה (מדובר היה ב-CX5).

לא נראה לי שאפשר להאשים אותו באיזהשהוא אנטי למאזדה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
התגובות המשוחדות שלך הורגות אותי. יונדאי I30 וקיה סיד מתנהגות טוב יותר מהמאזדה 3? המאזדה 3 לכל דורותיה ובעיקר בדור הראשון נחשבת למכונית הכי מהנה בקטגוריה.

נהגתי בשני דורות שונים של מאזדה3.

בהתייחסות לדגם הקודם - השלדה וההגה בהחלט עם פוטנציאל, למעשה לפי דעתי השלדה טובה כמו של הבראבו וטובה יותר משל הפוקוס. ההגה קצת פחות מדויק משל הבראבו, אבל עם יותר פידבק ושוב פעם - טוב יותר משל הפוקוס.

אבל המנוע הבסיסי, שאחראי על יותר מ-90% מהמכירות בארץ, ביחד עם התיבה האוטומטית האובליגטורית, פשוט הורגים את המכונית הזאת.

זה סיפור דומה לזה של הפוקוס דור ראשון. שלדה והגה נהדרים, אבל עם המנוע והגיר שנמכרו בארץ, הנהיגה הייתה מלווה בתחושת החמצה, שלא לומר תסכול (מניסיון עם פוקוס 5 דל' 1.6 אוטומטית).

המאזדה3 "הנכונה" מצוידת במנוע 2.0 (או דיזל חזק) וגיר שיודע להעביר את הכוח לכביש ולתת מקסימום שליטה לנהג (במקרה שלהם זה גיר ידני) - כמה כאלו נמכרות בארץ?

ולכל מי שאומר "אם היו בוחנים את הגרסה החזקה" -- באותה מידה אפשר לשאול למה לא מביאים למבחן המשפחתיות את האוקטביה RS או כל מיני גרסאות טורבו הזויות של הקורולה הישר מיפאן (רצוי עם ציורי מאנגה על הדלתות) -- מדובר במכוניות שלא שייכות לקטגוריה במונחים הישראלים ובאופן כללי לא רלוונטיות לשוק המקומי.

פורסם

כל השרשור הזה הוא כמו ילדים בגן שרבים לאבא של מי יש ז*ן גדול יותר, בחיי. אותה רמת אינטילגנציה. היחס של ואלה למאזדה פשוט לא מעניין.

ל-EVO, למשל, יש אנטי לאלפא, והם פרו-פורשה באופן מובהק. Auto Motor und Sport הם פרו-גרמניה, ו-VW במיוחד. אז?

אושריקו - עוד תגובה לפנתיאון :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דור מגזים. הוא באמת נראה משוחד. התגובות שלו כלפי הקוריאניות הן מעל ומעבר. גם שאני הזלתי ריר על קטויוטה קורולה בפורום הסברתי מיליון פעמים שיש לה חסרונות ואני אוהב את המנוע שלה והאמינות. מבחינת דור כל הקוריאניות הן מרסדס. לא צריך להיות חכם כדי להבין שאין מקום שלא נאמר שהמאזדה 3 היא מכונית מהנה לנהיגה, והוא טוען שהיונדאי עדיפה?.

אם מאזדה 3 למשל הייתה עם מנוע כמו של טויוטה קורולה, תאמין לי שהייתי משלם גם על 1.6 150 אלף שקל. יש בה מלא דברים חיובים.

פורסם

ועוד תגובה...

בחייך, 150K ש"ח על מאזדה3 עם מנוע 1.6? למה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...