Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד הויכוחים הלוהטים ביותר שיכולים להיות הוא מהו רכב ספורטיבי. בד"כ באותו הקשר עולה עניין ההנאה ממעשה הנהיגה. חויה טריה מיום שבת הציפה את העניין הזה אצלי, ומטרת הפוסט היא לעורר דיון (נוסף) בעניין.

שבת, כוכב יאיר. לאחר כמה מקצים ב-156 עליתי למקצה עם מגאן 225, סטוק לחלוטין. פעם ראשונה שאני נוהג ברכב, לעומת ה-156 שעליה יש לי כ-55K ק"מ (ועוד כ-40K ק"מ באחותה האקסית) ו-X נכבד של ימי מסלול וכבישים מפותלים כדבעי. התוצאה המידית - 6% (המון, בכל קנה מידה) פחות בזמן הקפה, ועוד בלמתי מוקדם יחסית כי לא הכרתי את הבלמים. בכל מדד ספורטיבי המגאן עדיפה בקנה מידה ממשי - המנוע יותר חזק, האחיזה גבוהה יותר, מהירות הפניה גבוהה יותר, והרבה יותר קל להוציא ממנה את הביצועים האלה (וממש לא רק בזכות האלקטרוניקה). כלומר - כמכונית ספורט המגאן עדיפה, ובשיעור ניכר. באותו מקצה בודד המכונית קיבלה אצלי המון רספקט, באמת הוט האצ' מעולה.

אלא מה - לא נהנתי. המכונית לא מערבת. היא מאד מאד הרשימה אותי, אך פרט לרצון לראות כמה עוד אצליח לקצץ מזמן ההקפה, היא לא גרמה לי לשום רגש שהוא. מכונת מלחמה נטו, גם אם מכונת מלחמה טובה מאד לסוגה. ה-156, מאידך, חרף היותה נחותה בכל מדד אובייקטיבי - הספק, מומנט, אחיזה, תאוצה, מהירות סופית - מהנה אותי גם בנסיעה מנהלתית, בכל הפניית הגה ובכל תנועת מתלים.

כל זה מביא אותי לחיזוק המסקנה אליה הגעתי די מזמן, והיא שמכונית ספורטיבית ומכונית מהנה לנהיגה הם מושגים נטולי כל קשר הכרחי ביניהם. יכולה להיות מכונית ספורטיבית טובה שתהיה מהנה לנהיגה, אך גם אחת שלא. יכולה להיות מכונית מהנה לנהיגה שתהיה ספורטיבית, אך גם אחת שלא. המושגים פשוט אינם שלובים זה בזה.

דעותיכם, חברי פורום נכבדים, מתקבלות בברכה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אומנם לא נהגתי במגאן וב156, אבל אני חושב שהסיבה לכך שאתה פשוט רגיל לאלפא ונוצר אצלך סטנדרט של הנאה ההרגשה שאתה מקבל ברכב שלך. לאומת המגאן שהיית מרוכז בלהכיר ולתפעל את הרכב כי לא היית רגיל.

רכב ספורט זה רכב שמטרה עיקרית שלו זה ביצועים, רכב ספורטיבי המטרה העיקרית הנאה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לאו דווקא. הרכב לא דרש שום ריכוז מיוחד - הכוח לא היה מאיים והכל היה קל למדי. אם כבר, יצאתי מאותו מקצה רענן בהרבה ממקצה שאני עושה עם האלפא. אבל מהות הפוסט היא לא השוואה בין ה-156 למגאן או אפילו שתי המכוניות, אלא דיון יותר תיאורטי אודות המושגים רכב ספורטיבי והנאה מנהיגה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לדעתי אתה קצת יותר מדי מכור ל-156 שלך. אני חושב ככה כי בחרת מכונית מאוד מערבת ומהנה בתור האנטיתזה. מילא, אם היית נוהג בלאון קופרה או אפילו גולף GTI, אבל המגאן היא באמת מכונה מהנה מאוד, ולא רק בגלל שהיא חזקה יותר מה-156.

זה נכון שיש מכוניות ספורטיביות שהן לא מהנות לנהיגה דינאמית (לאון קופרה היא דוגמא, ג'ולייטה תלתן ועוד), וזה נכון שיש מכוניות מהנות לנהיגה שהן לא ספורטיביות (פיג'ו 306 רגילה, פורד פוקוס דור ראשון ועוד), אבל במרבית המקרים יש קשר הדוק בין השניים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

+1 על המשפט האחרון שלך. זה לא חייב להיות ספורטיבי כדי להיות מהנה לנהיגה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא נהגתי בלאון קופרה, כן נהגתי ב-FR. לא התייחסתי אליה כי היא באמת נחותה מהמגאן בכמה דרגות, בין אם ביכולת ובין אם בתחושה. המגאן הרגישה (מבחינה אישית) מאד דומה לג'ולייטה - הרבה יכולת, מעט מעורבות.

הפוקוס דור 1, אגב, באמת דוגמא מצוינת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
+1 על המשפט האחרון שלך. זה לא חייב להיות ספורטיבי כדי להיות מהנה לנהיגה.

מה שאני מנסה להגיד זה שהמשפט הזה טוב לשני הכיוונים - זה גם לא חייב להיות מהנה לנהיגה כדי להיות ספורטיבי.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על זה אני לא יכול לחוות דעה כי אף פעם לא נהגתי במכונית ספורטיבית, התייחסתי למה שאני מכיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני חושב שהמסקנה היא שעוד כח וביצועים אפשריים לאו דווקא גורמים לך להנות יותר.

אני כרגע עם רכב ספורטיבי או ספורטיבי למחצה שלישי כבר. מה שיש לי כרגע זה הרכב הכי חלש מבין כל השלושה שהיו לי, ועדיין אני נהנה הרבה יותר איתו, אפילו בכל נסיעה שגרתית באילון ממה שנהנתי עם הקודמים.

יותר מזה, לא היה לי איך לבדוק, אבל אני די בטוח שגם בזמני הקפה של כוכב יאיר אני הרבה יותר מהיר כרגע, בזכות תחושת הבטחון שהרכב הזה מקנה לי.

באופן כללי, לא שנהגתי בככ הרבה רכבים, אבל הרכב הכי כייפי שיצא לי לנהוג בו זה הסוויפט של רנט4רינג. כן, זו לא דוגמא אדירה, כי זה לא רכב סטוק. ובכל זאת, מבחינת ביצועים לא מדובר ברכב חזק במיוחד, אבל מבחינת כל תחושה אחרת (אולי גם בגלל שזה היה ברינג :roll:) הוא היה פשוט אדיר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מעבר לעיצוב המיוחד ולביצועי המנוע הטובים, לא הבנתי מה הגליק הגדול(ביידיש זה נשמע יותר טוב...) במגאן 225 כפי שנמכרה כאן(כזכור, גרסאות קאפ וטרופי לא יובאו ארצה).

-ההגה היה מחפיר, כמו בכל מגאן 2, אבל בתוספת טורק סטיר.

-מוט ההילוכים הרגיש כמו של מכונית משפחתית, לא של משהו עם יומרות ספורטיביות.

-צליל המנוע נשמע כמו מאוורר תעשייתי גדול.

-למעט המושבים, עיצוב הפנים הזכיר מגאן ליסינג טיפוסית.

-ה-ESP לא ניתן לניתוק מלא, לזנב דווקא יש חיים, אך לא נותנים לו להתבטא.

-בכללי, התקשורת שבין אדם למכונה לא משהו ברכב הזה - וההגה הורס גם את המעט שיש.

מגאן 3 RS כבר היתה מכונית הרבה יותר טובה למרות שברמה האישית, היא הותירה אותי קר.

להבדיל אלפי הבדלות, נסה קליאו RS דור 3.5. לא בטוח ששוב תזדהה עם כותרת השרשור.

נקודה מעניינת אחרת; לא תמיד גרסאות הקצה הן בהכרח המהנות ביותר. זכורות לי ה-306 הספורטיביות שהוצגו יחדיו, XSI ו-S16. ה-XSI החלשה יותר(123 מול 155 כ"ס) היתה מהנה ומוצלחת יותר - וכך גם אצל אחיות ה-ZX המקבילות לבית סיטרואן.

עם זאת, אין ספק ש-306GTI, בעלת 170 כוחות הסוס וששת ההילוכים, היתה הטובה מכולן, לפחות מנסיוני האישי(למרבה הצער, 306 ראלי בעלת מנוע זהה, אך איבזור דל יותר, לא שווקה אצלנו).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

יכול להיות שיש קשר בין מרחק הדורות בין ה156 למגאן?,יכול להיות שב10 שנים הללו הסטנדרט השתנה בכל הנוגע להנאה ולחיבור של הנהג עם הרכב? אז המגאן מהנה לנהיגה אבל בהשוואה למה?ל205 GTI או גולף MK7?

Porsche 944 turbo

פורסם

היו לי מכוניות שהן בדיחה על גלגלים-ונהניתי מהן בטירוף. סוויפט 1.0\1.3 ידניות, אפלאוז ידנית, חיפושיות, וולבו ישנה, פיאסטה MK2... נראה שהוצאת ה-100% יכולת מרכב ישן עושה את ההנאה אצל הרבה חובבי רכב..

נראה לי שהמכונית איתה ביליתי הכי הרבה זמן בהיגוי יתר הייתה סוויפט 1.0 91'...הזוי..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

יש עוד נתון אחד שנכנס למשוואה והוא מאוד קריטי- תחושות וטעם אישי.

רואים את זה אפילו בהודעה של רוני ופותח השרשור- רוני מחשיב את המגאן למהנה מאוד, פותח השרשור לא נהנה איתה.

עכשיו יכול להיות שהוא "מכור יתר" לרכב שלו ויכול להיות שהמגאן פשוט לא עושה לו את זה, גם אפשרות.

לכל אחד יש טעם אישי והוא מחפש משהו אחר.

אם נתעלם רגע ממגזיני רכב וכו'- תן את אותו רכב ל-10 אנשים שונים וכנראה תקבל תגובה "ממוצעת" שממנה אפשר למתוח קו ל-2 נקודות קיצון- בצד אחד יהיה מישהו שלא אהב את הרכב ולא נהנה ממנו ובצד השני יהיה זה שיגיד שזה הרכב "הכי הכי".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שני דברים פועלים לרעת המגאן:

1. בקרת האחיזה לא מתנתקת (למיטב זכרוני). זה אומר שבאמת לא אתה נוהג, והיא "מיישרת" אותך על המגבלות. זה מוריד ה-מון מתחושת המעורבות של הנהג. זה עוד יותר בולט במסלול איטי, בו היכולת לשחק עם הרכב (כי המהירויות נמוכות) באה לחפות על העדר מהירות.

מה שמוביל לסעיף 2...

2. במסלול המאוד איטי של כוכב יאיר, קשה להביא לידי ביטוי יתרונות של מכונית עם יותר כוח ואחיזה. במסלול קצת יותר... "אמיתי", אני חושב שהיית מרגיש יותר בבירור היכן מגבלות האחיזה והתאוצה של האלפא מונעות ממך לנהוג יותר מהר.

אבל, אם נתחשב בכך שבחיים האמיתיים אנחנו נוהגים בכביש, אז באמת רמות אחיזה עודפות לא עוזרות לנו להרגיש שאנחנו ממצים את הרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקרת אחיזה לא מתנתקת לחלוטין במגאן?

אכן מבאס, הייתי מצפה שברכב כזה היא תיהיה ניתנת לביטול מלא.

עוד בעניין הבקרה, זה מאוד תלוי גם בכמה הבקרה מרסנת, יש בקרות שמאפשרות משחקיות מסויימת וכאלה שחותכות את הכיף עוד לפני שהתחיל.

יצא לי לנסוע ברכבים שהבקרה אכן הרסה את כל הכיף ואחרים שבהם היה אפשר לעשות משחקי זנב קלים מבלי שהיא תתערב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...