Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שני דברים פועלים לרעת המגאן:

1. בקרת האחיזה לא מתנתקת (למיטב זכרוני). זה אומר שבאמת לא אתה נוהג, והיא "מיישרת" אותך על המגבלות. זה מוריד ה-מון מתחושת המעורבות של הנהג. זה עוד יותר בולט במסלול איטי, בו היכולת לשחק עם הרכב (כי המהירויות נמוכות) באה לחפות על העדר מהירות.

מה שמוביל לסעיף 2...

2. במסלול המאוד איטי של כוכב יאיר, קשה להביא לידי ביטוי יתרונות של מכונית עם יותר כוח ואחיזה. במסלול קצת יותר... "אמיתי", אני חושב שהיית מרגיש יותר בבירור היכן מגבלות האחיזה והתאוצה של האלפא מונעות ממך לנהוג יותר מהר.

אבל, אם נתחשב בכך שבחיים האמיתיים אנחנו נוהגים בכביש, אז באמת רמות אחיזה עודפות לא עוזרות לנו להרגיש שאנחנו ממצים את הרכב.

אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל אני מסכים לכל מילה שכתבת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הנאה מנהיגה היא ענין סובייקטיבי לחלוטין. כך למשל אני עדיין מתקשה למצוא מתחרים לתחושות האקסטרים שאפשר היה לקבל בנסיעה באינוצ'נטי דה תומסו שהיתה הקרטינג האולטימטיבי מבחינתי ושמספר הסוסים במנוע המיני קופר שלה לא היה יכול להזיז היום פיאסטה מהחניה.

פורסם

זה בסדר שאתה מעדיף את האלפא שלך על המגאן, אתה לא צריך להתנצל על כך, כל אחד תופס רכב באופן שונה, ונהנה ממנו בדרכו. תאור ההרגשה שלך הזכירה לי נסיעת מבחן על הקליאו RS הקודמת, קראתי כל מבחן אפשרי והייתי בטוח שזה הרכב בשבילי.תאמתי נסיעת מבחן ארוכה, יצאתי לחניה לכיוון הרכב, זה התחיל בצורה שלא הייתה לטעמי, דרך המפתח הפשוט, תא הנוסעים האנמי, ושיצאנו לדרך ממש התבאסתי מהמנוע שלא זז, רק אם אונסים אותו, וגם אז זה בטוח לא מרגיש 200 כ"ס, הצד הדינמי היה טוב אבל לא הצליח לעלות על כל החבילה. בסוף הנסיעה כבר לא שינה מה רשמו על הרכב, ידעתי שהוא לא בשבילי.

פורסם
שני דברים פועלים לרעת המגאן:

1. בקרת האחיזה לא מתנתקת (למיטב זכרוני). זה אומר שבאמת לא אתה נוהג, והיא "מיישרת" אותך על המגבלות. זה מוריד ה-מון מתחושת המעורבות של הנהג. זה עוד יותר בולט במסלול איטי, בו היכולת לשחק עם הרכב (כי המהירויות נמוכות) באה לחפות על העדר מהירות.

בקרת האחיזה דווקא לא הייתה מה שהפריע לי, וגם לא ההגה. פשוט תחושה כללית של חוסר מעורבות בנהיגה.

מה שמוביל לסעיף 2...

2. במסלול המאוד איטי של כוכב יאיר, קשה להביא לידי ביטוי יתרונות של מכונית עם יותר כוח ואחיזה. במסלול קצת יותר... "אמיתי", אני חושב שהיית מרגיש יותר בבירור היכן מגבלות האחיזה והתאוצה של האלפא מונעות ממך לנהוג יותר מהר.

לא חובה מסלול "אמיתי", גם בכוכב יאיר הרגשתי יופי את מגבלות האחיזה והתאוצה, ולא פחות חשוב המשיכה של האלפא, הנמוכות משמעותית מאלה של המגאן. לא אמרתי שהמגאן טובה פחות (והיא בפירוש לא), ואם תחזור לפוסט הראשון, כתבתי שהייתי מהיר משמעותית עם המגאן. הנקודה הייתה שלא נהנתי בה.

אבל, אם נתחשב בכך שבחיים האמיתיים אנחנו נוהגים בכביש, אז באמת רמות אחיזה עודפות לא עוזרות לנו להרגיש שאנחנו ממצים את הרכב.

שוב - המגאן וה-156 הן רק משל, הנקודה שניסיתי להעביר היא העיקרון וההתייחסות למושגים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה בסדר שאתה מעדיף את האלפא שלך על המגאן, אתה לא צריך להתנצל על כך

זה לא עניין של העדפה, ובטוח לא של התנצלות, ומהות השרשור, שוב, היא לא השוואה בין ה-156 למגאן, שהם רכבים שונים לחלוטין (ספורט סאלון קרוזרית עם פלפל והוט האצ' קיצונית יחסית למתחרותיה, מה גם שמבדיל דור שלם ביניהן. מטרת השרשור היא דיון על המושגים "רכב ספורטיבי" ו"הנאה מנהיגה".

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה שמהנה לכל אחד בנהיגה זה דבר אחר.

אני אוהב להרגיש את הרכב (רק מדי פעם) על הגבולות שלו.

זה אומר שמבחינת "הנאה" אני נהנה יותר מטווינגו ישנה חסרת אחיזה מאשר קליאו חדשה עם יותר כוח ועם בקרות, שממש צריך להתאמץ כדי לערער אותה.

מצד שני אני גם נהנה מרעש של מנוע, אז האלפא שלי יותר מהנה לנהיגה מאשר הקליאו במובן הזה (הקליאו ממש שקטה).

אבל גם תחושה של כוח ושל הגודל של הרכב היא משמעותית, אז אני אעדיף כמעט תמיד איזו מרצדס בת 20-30, כי זה מאוד נוח.

כל אחד עם מה שעושה לו את זה.

את ה208 GTI למשל ממש לא אהבתי, למרות שקל מאוד לנצל את הכוח והביצועים שלה. מצטער לומר שבשביל התפרעות במסלול הייתי מעדיף 106.

פורסם
שוב - המגאן וה-156 הן רק משל, הנקודה שניסיתי להעביר היא העיקרון וההתייחסות למושגים.

אני מנסה לתמלל "תחושה כללית" למשהו מובן, שהוא מעבר לביטוי המעורפל "התחברתי". הרי יש סיבות שניתן לאבחן ולהסביר, למה המגאן פחות מדברת אליך מהאלפא. הרי לא מדובר במיסטיקה אלא בפיסיקה ומכניקה.

לגבי המסלול, מכונית עם יותר יכולות מגיעה למיצוי במהירויות יותר גבוהות. מניסיון שלי, המסלול בכוכב יאיר הוא מסלול תרגול איטי ביותר. אין לך מצבים שאתה בולם ממהירות גבוהה ומוריד שלושה הילוכים, לדוגמא. מכונית ספורט מודרנית צריכה יותר מפניות איטיות ברצף כדי להתחיל להזרים אדרנלין.

אני חושב שאתה גם יכול להגיד בלי להתבייש: "המגאן מכונית פחות טובה".

אם היא פחות מערבת את הנהג בנהיגה, אם היא פחות מהנה, אם היא יותר מנותקת - היא מכונית ספורטיבית פחות טובה. יותר מהירה, אבל פחות טובה. התכלית של מכונית ספורטיבית, לדעתי, להבדיל ממכונית שנועדה להתחרות, היא לערב את הנהג בנהיגה נטו, ואפשר להגיד את זה בלי בושה: מכוניות שלפני כעשור ויותר היו יותר מהנות לנהיגה, והמכוניות הספורטיביות של היום פחות טובות.

פחות טובות.

המשקל שעלה, ההגה החשמלי וה-ESP סירסו את המכוניות. היום אתה משגל עם משקל עודף, קונדום כפול ובחורה שעוצרת כל פעם שנהיה קצת קולני מדי.

פחות כיף.

זה מה יש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

או - זה בדיוק הויכוח (מעבר להמלצה לשנות סוג בחורות :wink::twisted: ). האם מכונית ספורטיבית צריכה לערב או לבצע. מכיוון שספורט מוטורי הוא מדיד בעיקרו (פרט לדריפטינג), ההנחה שלי היא שמכונית ספורטיבית צריכה לבצע, שכן מכונית ספורטיבית היא (בהכללה גסה מאד) התאמה של מכונית מסלול לאילוצי כביש. לכן אי ההתאמה בין המושגים לשיטתי.

אגב, אני לא חושב שהמגאן מכונית פחות טובה, כי היא עושה את מה שהיא צריכה לעשות ביתר קלות וביתר מהירות מבנות קבוצתה. למה היא פחות מדברת אלי? כנראה כי התאמצתי פחות. אם ב-156 בשביל לצאת נורמלי מפניה בלי לפרפר למוות את הפנימי ועם לקבל משיכה נורמלית ולא תת היגוי הייתי צריך לרקוד על שתי הדוושות בו זמנית, במאגן סובבתי הגה ומעכתי את הגז. כל מה שטוב ברכב כרכב מבצע, עשה אותו פחות כיפי. עם זאת אין שמץ של ספק שאם הייתי מחתרה, המגאן הייתה המועדפת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בתור אחד שהחזיק מגאן, הרכב אנמי לא משנה מה תעשה כאילו מתנגן לו איזשהו אופרה באוזניים ושקט חרישי באוטו, אם היית מקבל בעת לחיצה בריאה את אותו צליל ממכר מהקליאו MK2 ושעדיין קיים בקליאו 3, הוא לא מזמין ללחוץ, הוא פשוט משרה תחשוה של רכב קטן וחזק.

אבל:

אז כן הבקרה לא מתנתקת (למעשה מתנתקת עד 50 קמש ולאחר מכן חוזרת, ניתוק מונע סחרור של הגלגלים בעת האצה חזקה), אבל היא ממש לא ממהרת להתערב וצריך להיות מאוד פרוקטיבי כדי שזה יקרה, הרכב משרה תחושת ביטחון הוא נדבק לכביש והאף יוצא החוצה בכל פיתול ופניה והאוטו יורה עצמו לישורת שבאה אחרי.

לקח לי זמן ללמוד להעריך את הרכב אחרי הקליאו ספורט ואת האמת ? מצטער על הרגע שמכרתי את הרכב, צריך יותר מסיבוב בן 2 דקות עם הרכב הזה.

נ.ב ביום סגור של מועדון PSI נהנתי לעלות על הקליאו של החברים מאשר על המגאן שלי כי זה לא המקום בשבילה, המגרש הזה קטן מדי אי אפשר לפתח מהירות גבוהה, אתה נועל שני ומשחק עם גז/ברקס והESP? פעם אחת אפילו לא התערב כי לא היה לו בשביל מה.

רומן אתה פשוט רגיל מדי לאלפא שלך, תעלה פעם לסיבוב בכביש טכני עם הרכב ושם תבין עד כמה הוא פשוט מהנה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

שוב - מהנה באיזה מובן?

הרי זה:

תעלה פעם לסיבוב בכביש טכני עם הרכב ושם תבין עד כמה הוא פשוט מהנה

ממש לא מסתדר עם זה:

הרכב אנמי לא משנה מה תעשה

אגב, גם לי ה-ESP לא התערב. גם בג'ולייטה החדשה, אם כבר, אני מסוגל לתפור זמנים בלי הכרה ובערך באותה הקלות. פשוט זה לא באמת (או רק) אני. כל עוד הזמנים לא משחקים תפקיד זה לא מזיז לי. אם הקריטריון הוא הנאה מנהיגה נטו (ללא כל משתנה אחר) - באופן כמעט גורף החדשות מפסידות. כולן, אגב, מרשימות מאד, ואני לא אומר את זה כדי לצאת ידי חובה. פשוט החוויה אחרת, יותר מרוכזת תוצאה. הרבה יותר כבוד מאשר כיף.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
א ההנחה שלי היא שמכונית ספורטיבית צריכה לבצע, שכן מכונית ספורטיבית היא (בהכללה גסה מאד) התאמה של מכונית מסלול לאילוצי כביש. לכן אי ההתאמה בין המושגים לשיטתי.

למה מכונית מסלול ולא מכונית ראלי, לדוגמא?

איזה הסבה ממכונית מסלול היא רודסטר כלשהי, לדוגמא?

אגב, אני לא חושב שהמגאן מכונית פחות טובה, כי היא עושה את מה שהיא צריכה לעשות ביתר קלות וביתר מהירות מבנות קבוצתה. למה היא פחות מדברת אלי? כנראה כי התאמצתי פחות.

אז אנחנו מסכימים על מה יותר מהנה, רק הטרמינולוגיה שונה לגבי מהו "ספורטיבי".

אבל אין ספק שהמגאן מכונית פחות טובה, אבל יותר מהירה, גם לפי דבריך

אם ב-156 בשביל לצאת נורמלי מפניה בלי לפרפר למוות את הפנימי ועם לקבל משיכה נורמלית ולא תת היגוי הייתי צריך לרקוד על שתי הדוושות בו זמנית, במאגן סובבתי הגה ומעכתי את הגז.

זו בדיוק העבודה שהאלקטרוניקה עושה בשבילך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
למה מכונית מסלול ולא מכונית ראלי, לדוגמא?

צודק, מכונית מירוץ יהיה מינוח טוב יותר.

איזה הסבה ממכונית מסלול היא רודסטר כלשהי, לדוגמא?

כאן כבר ההקשר היסטורי יותר, לגבי מכוניות ספורט פתוחות "של פעם" והפרשנות המודרנית שלהן.

אז אנחנו מסכימים על מה יותר מהנה, רק הטרמינולוגיה שונה לגבי מהו "ספורטיבי".

בגדול כן.

אבל אין ספק שהמגאן מכונית פחות טובה, אבל יותר מהירה, גם לפי דבריך

לא בדיוק, כי כאן ההגדרה "טוב" נובעת מהפירוש למונח "ספורטיבי".

זו בדיוק העבודה שהאלקטרוניקה עושה בשבילך.

ה-ESP לא התערב, הספיקו הצמיגים והמתלים.

באדום.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...