Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום...

אני עומד בפני קנית רכב ואני לא יודע מה עדיף מה כדאי... אשמח את עזרתכם

עד היום נהגתי בסובארו DL 1600 מודל 1993 ידני ומאוד קשה לי להפרד ממנה ולכן אולי אסדר אותה בכל זאת סביב 1000 ש''ח הבעיה היא זה הכאב ראש של פעמיים טסט בשנה וכל פעם זה אישור בלמים זה 150 ש''ח

הרכב שירת אותי נאמנה הוא מתאים לצרכי מאוד רכב חזק, גבוה, תא מטען גדול יחסית, מזגן ועושה 1:11 בלי מזגן ו1:9.5 עם מזגן

הצרכים שלי הם: שהיה כמו הDL (האהבתי הראשונה) רכב חזק ולא נמוך (שיוכל לנסוע בשטחים חלקאים), שלא יהיה 2 דלות ועם תא מטען לא קטן כי אני מעמיס ציוד (שיפוצים) וכמובן דלק... בכל זאת אני סטודנט עכשיו אז אני צריך שיקח אותי ממקום למקום בכמה שפחות ועם מזגן

בדווח המחירים שלי זה גג 5 אלף

סיטרואן קסרה - Sx אוט' 1.6 (דגם 2), נפח 1600, מודל 2003, גיר אוטומט, מחיר 4,500 טסט עד אוגוסט ק''מ 260,000

פיגו 306 - XT, נפח 1600, מודל 2000, יד 2, גיר אוטומט, מחיר 3,800 ק''מ 230,000 אבל בלי טסט

קיה מנטור - LS, נפח 1500, מודל 2000, יד 3, גיר ידני, מחיר 2,200 ק''מ 200,000 טסט עד פברואר עם מכה בדלת

סליחה על השגעת מקווה שתעזרו לי לקבל החלטה (אני כבר 3 חודשיים בלי רכב :(

תודה :)

פורסם

רעיון רע

רכבים עם קילומטרז גבוהה שאינך בטוח במצבם המכני ואף לא תוכל לגלות עד הסוף אותו לדוגמא:

א.תקלה בגיר אוטומטי יכולה להחזיר אותך כמה אלפים אחורה.

ב.גיר אוטומטי אף פעם לא חסכוני כשהוא משודך למנוע בנזין.

ג.רכב עם מכה בדלת זה כבר התחלה רע לך תדע מה עוד נפגע

ד.רכבים צרפתיים רגישים לטיפול לקויי ויכולים להאכיל אותך מרור אם לא טופלו נכון במשך השנים.

רצוי לנסות לתקן את הרכב שלך אם ניתן כל עוד התיקון הוא קטן.יש לך רכב אמין שסך הוצאות הכלליות שלא בלי תיקונים השנתי לא עובר את 1500 אין צורך בדקיות אויר מחמירות בגלל השנתון וחלפים בשפע.

אל תשכח שאין גריטה לא תוכל למסור אותו כי התקציב לגריטה נגמר.

תנסה ללמוד לנסוע חסכוני ולחסוך עוד כמה ליטרים אם עד עכשיו למדת איך

פורסם

תאמת שמאוד קשה לי להפריד מהסובארו אני יודע שאין גריטה וזה בכלל לא היה בכיון גם אם אני יקנה רכב אחר הDL שלי תישאר עד שהתאזן קצת כלכלית (בכל זאת סטודנט מובטל) ואז תקבל טיפול

בכל מקרה לענין קנית רכב אז מבחינת סיטראון לא לגעת? קסרה/ קסנטיה גם במודלים 2000-2003?

ומה עם רנו מגאן מודל 2001?

פורסם

הנושא דובר רבות בפורום

רכבים צרפתיים הם אמינים בבסיסים בדוייק כמו יפני או קוריאני אבל הם יותר רגישים לטיפול לקוי.

הכלל בקניית רכב כזה הוא לדאוג שבעל הרכב משתמש בנוזלים איכותים ומתאימים ועושה טיפולים בזמן.

הקסנטיה הוא רכב מנהלים עם מערכת הידראולית מורכבת לכן עדיף להמנע מרכב כזה בתקציב נמוך.

הקסרה עדיפה בגלל חוסר המערכת ההידראולית עדיפות לדגמים לקראת סיום ייצור עקב כך שסיכויי שרוב הבעיות של הרכב נפתרו.

הגיר האוטומטי עם אמינות שנוייה במחלוקת,רצויי לשים דגש על הגיר בבדיקת הרכב.

רנו מגאן משנת 2001 תהיה רכישה חכמה עקב לכך שרוב מחלות הדגם הראשון נפתרו אותו גיר כמו הקסרה.

לבעלי תקציב קטן תמיד עדיף גיר ידני עקב הפשטות שלו ועלויות תיקון נמוכות יותר בין אם זה יפני או צרפתי.

פורסם

העדפה האישית שלי בלי קשר לתקציב היא ידני אבל אני לא מוצא... :( לא באזור שלי

אז מבין 2 האפשרויות:

סיטרואן קסרה - Sx אוט' 1.6 (דגם 2) 2003 יד 2 ק''מ 260000 (לפי המודעה לפחות "מכני מצויין גיר הוחלף מיבוא צמיגים ומצבר חדשים טסט לשנה מזגן ורדיאטור חדש")

רנו מגאן I - דור 1 - RXT אוט' 1.6 2001 יד 3 ק''מ 167000

על מה ללכת?

פורסם

תתקן את הסובארו ותמשיך להשתמש בה עד שיהיה ברשותך סכום כסף גדול יותר לרכישת רכב חדש יותר.

פורסם

אשמח לחזור לסובארו תאמין לי עד יום מותי אני מוכן לנהוג בה

אבל מבין האופציות של קסרה 2000-2003

רנו מגן 2000-2001

פיג'ו 306 XT 2000

מה העדיפות?

יתרונות? חסרונות? בעיות שצריך להשים להם לב במיוחד?

פורסם

ההבדלים לא מאוד גדולים.

הן לדעתי הדור האחרון של משפחתיות "כיפיות". תבחר את המכונית במצב הכי טוב.

במגאן וקסארה כדאי לחפש את הדגמים אחרי מתיחת הפנים, ברנו 01' ואילך, כמדומני גם בסיטרואן המתיחה הייתה ב01', אבל נראה לי שנמכרו שתי הצורות באותה שנה.

פורסם

עדיין יש איזה משו שאני צריך לנסות להשים אליו לב אם זה ידוע על רכב מסוים שנגיד הגיר שלו בעייתי וכו'?

ולפיגו לא התייחסת... עדיין שווה לראות רכב כזה?

ובעניין הסובארו אני לא מתכוונה להשיאר אותה במצב שלא נוסעת עוד הרבה זמן

פורסם

פיג'ו וסיטרואן זה אותה הדבר לכן רק צריך להתאים את סוג הדגם בסיטרואן מול הדגם של פיג'ו.

במקרה הזה אני מתאר שזה 306 או 406 אני נוטה להאמין שזה 306

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עדיף להישאר עם הסובארו כי אתה מכיר אותו ואת המצב המכאני שלו. לך תדע איזה צרות חדשות יתחילו לך עם רכב בן 12 ב5K ש"ח.

בגלל כל מיני חיישנים, ממירים קטליטיים ואלקטרוניקה אלו יכולות להיות בעיות יקרות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השלישיה הזו חולקת את אותו הגיר האוטומטי, שידוע לשמצה.

הקסארה היא אחות תאומה לא זהה ל306.

שלושתן נוחות

המגאן מעט מרווחת יותר

המגאן מעט בטוחה יותר

כולן יהיו שידרוג משמעותי באיכות החיים מול הסובארו, אבל מבחינת עלויות אחזקה, אין ספק שתצטרך לשלם יותר.

אין לאף אחת מהן יתרון או חיסרון משמעותי ע"פ האחרת, לכן לדעתי יש לבחור לפי הרכב שנמצא במצב הכי טוב.

דעתי באופן כללי, שאם אתה זקוק לסוס עבודה, שיכול לרדת קצת לכבישים והפרוטה אינה מצויה בכיסך אז כנראה שכבר יש לך את המכונית שאתה צריך.

מכונית צרפתיה אוטומטית ישנה תצטרך תשומת לב יקרה במוקדם ובמאוחר.

פורסם

אל תתקרב בסכומים האלה לגיר אוטומט.

אני חותם לך, 99.9% גיר דפוק.

(מכרתי צרפתיה בכלום כסף בגלל גיר דפוק).

בתקציב הזה, רק לסדר את הרכב הקיים.

הDL מוצלחת מאוד.

לא מחליפים רכב שמתאים "מאוד" לצרכים שלך.

את האמת, יחסית היא טוחנת דלק ועל כלום.

הקוואליר שאני מחזיק אוכלת 8\1 קבוע, גיר אוטומט+מזגן ששובר את האצבעות+רכב מאסיבי+הרבה יותר נוחה ומרגישה.

ואתה יכול למצוא כאלה בכלום כסף, מה גם שהן די אמינות. (פחות מהDL עד כמה שאני יודע).

פורסם

סיטרואן קסרה - Sx אוט' 1.6 (דגם 2) 2003 יד 2 ק''מ 260000 (לפי המודעה לפחות "מכני מצויין גיר הוחלף מיבוא צמיגים ומצבר חדשים טסט לשנה מזגן ורדיאטור חדש")

אני אתייחס רק לסיטרואן כי היה לי נסיון איתה.

תוודא שברכב קיים קולר שמן לגיר, אם לא, תתקין מיד עם הרכישה.

תוודא שהרכב עבר טיימינג לא מזמן, ושיש מי קירור איכותיים במערכת הקירור.

תוודא גם אם מנורת כרית האוויר דולקת, אם כן, תבדוק טוב טוב שזאת רק בעיה בקונקטורים שמתחת לכיסאות.

אם הדברים הנ"ל תקינים, תתחדש ותהנה. אם לא, לא חסרים רכבים בתקציב הנ"ל ביד 2.

לדעתי האישית, עדיף להתקדם לרכב שיהיה יותר בטיחותי מהסובארו שכעת בבעלותך.

• תוכן חדש...