Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר חזרתי מטיול קצר בשוויץ. ללא ספק אחד המקומות למי שרוצה להירגע קצת ולנקות את הראש. הבעיה היא שלא רק הראש מתנקה אלא גם חשבון הבנק...

לפני שאני אעבור לחלק האמנותי (ששווה לפי דעתי יותר מהשטויות שאני אכתוב תכף), אני אסכם בקצרה את הטיול:

נופים - מדהימים, מהנופים היפים שראיתי, הן בתמונות ובעיקר במציאות.

כבישים - מדהימים! לא רק שהם סלולים ומתוחזקים באיכות גבוהה, הם גם נמצאים במקומות עם נופים עוצרי נשימה (ולא רק בגלל היופי, אלא גם בגלל העובדה שאתה נוסע חצי מטר מתהום, כשאין אפילו גדר הפרדה שתפריד ביניכם). כמובן שלא חסרים כבישים טכניים עם מגוון פניות, עקומות, עליות וירידות ועוד (לצערי לא יצא לי להנות מהם יותר מדי, שכן שכרנו רכב רק ליומיים, וגם בהם חלק מהזמן היה גשום).

נהגים - אומנם כל הסיפורים על סבתות בפולקסוואגן גולף שעוקפות אותך בלי למצמץ לא ממש נכונים, אבל רואים כי הרמה של הנהגים שם גבוהה (ככה זה כשאתה גדל באזורים הכפריים של שוויץ כנראה), הן מבחינת קצב הנהיגה בכבישים טכניים, והן מבחינת ההתנהלות על הכביש (איתותים, מעברי נתיבים, קריאת התנועה וכדומה).

עם זאת, כל זה די נעלם ברגע שמגיעים לציריך, שמזכירה הרבה יותר את תל אביב מאשר את שוויץ - צפירות, טמבלים מתלהבים (רק שבמקרה הזה זה עם פורשה בוקסטר ולא עם עונדה סיוויק), אי מתן זכות קדימה ועוד.

משיחה עם בחור יהודי שגר שם הסיבה היא המוני המהגרים (מארצות שונות) שהפכו את ציריך למדינה בפני עצמה בתוך שוויץ (ובהחלט רואים את זה על הכביש).

תחבורה ציבורית - טובה ודי מדויקת (כנראה ששעון שוויצרי הוא לא כזה מדויק אחרי הכל, שכן איחורים של כמה דקות ברכבות היו עניין די שכיח ב-4 ימים שבהם השתמשנו בהן). היתרון הגדול הוא שניתן להגיע כמעט לכל חור בשוויץ באמצעות הרכבות, האוטובוסים והרכבלים שלה, ככה שלא תמיד צריך רכב.

סיכום (קצר) של הטיול יהיה בהמשך, בינתיים נעבור לתמונות.

00.jpg

01.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם

התמונות פשוט עוצרות נשימה, אין לי מילים, אילו נופים מדהימים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אנחנו היינו בשוויץ בירח דבש שלנו,מאוד מאוד אהבנו אותה,באיזה איזורים הייתם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חזרנו גם כן משוויץ לפני כחודשיים, זו בהחלט אחת המדינות היפות ביותר שיצא לי לבקר בעולם.

אני לא אקלקל יותר מדי וארחיב על כמה יקר שם, אבל זה מקום לבקר בו פעם פעמיים כדי לקבל קצת פורפורציות לגבי איך מדינה מערבית באמת מתנהלת, מהניקיון ברחובות ועד להתנהגות של התושבים פשוט תענוג (לא מהגרים).

פורסם

אכן, כנראה הנוף המדהים עלי אדמות.

לא יעזור, מקורות מים גדולים עם הרים גבוהים זה כנראה שילוב מנצח.

הייתי שם לפני כשנתיים וקצת. הנופים לא יוצאים לי מהראש.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...